![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
Raksti šajā forumā netiek skaitīti.
![]() |
![]() ![]()
Raksts
#1
|
|
Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 08.09.06 Dzejnieks 2009 ![]() |
Sveiki!
Šo pavedienu gribēju radīt jau sen - pav;ārmākslas baudītājiem un radītājiem. Šeit iepostosim varbūt vienkāršākās, tomēr garšīgākās receptes, tā lai kādudien noder. Bon Appetite! ------ Šokolādes ezīši (apm.25~30) 2 tumšās šokolādes plāksnītes 1 saldā krējuma paciņa 3 glāzes musli, ar riekstiem vai augļiem(var aizvietot ar dažādiem riekstiem, cukādēm, u,t,j,p) Ielej kādā plastmasas traukā (ar tilpumu apm~ 1litrs) saldo krējumu, tad ieliekam katlā ar ūdeni (apm. pusi no trauka augstuma), un sildam līdz vārīšanas temperatūrai.Tad karstajā krējumā iemaisam salaustu šokolādi un maisam, līdz izveidojas viendabīga masa.Izņem no katla, un iemaisa glāzes ar musli.Radušos konsistenci ar karoti izņem no trauka, veidojot mazus 'uzkalniņus', tad liek ledusskapī uz ~3 stundām. Harrija Potera plācenīši (desmit) 200 grami H.Pottera maltās gaļas (ja veikalā nav, izmantojiet liellopa) Svaigs baziliks Sviests Sakulta ola Vīnogu etiķis (or sarkanvīns) Mīkla. Pildijums - Malto gaļu cep sviestā, līdz tā sāk sulot, tad pievieno etiķi un cep vel ~2min.Pēcāk gaļu izliek kādā traukā, un iemaisa tajā smaliki sakapātu baziliku. Rauga mīkla ir nopērkama, tādēļ kā to taisīt gan nepostošu. Saveltvējiet mīklu, tad ar glāzi izspiedies aplīšus.Vienā aplītī ieliek 20 gr pildijuma, tad uzliek otru mīklas aplīti. Ieliek krāsnī un cep apm. 15 20 min. 210 220 °C temperatūrā. Ēdot aizlūdziet par nabaga Harija dvēseli. Gaidu jūsu receptes! |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
#2
|
|
Zintniece ![]() Grupa: Noslēpumu nodaļa Pievienojās: 03.11.03 Kur: te un tagad Dzīvā enciklopēdija ![]() |
Tuvojas piparkūku svētki, tāpēc ir laiks dažām piparkūku receptēm. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
Piparkūkas Nepieciešams:
750 g margarīna 350 - 500 g cukura garšvielas pēc izvēles var pierīvēt citrona miziņu ~2 - 2,5 kg miltu (pēc vajadzības) 2 ēd.k augu eļļas soda (var likt, var nelikt) Cukuru katlā maisot viegli sabrūnina; padzesē. Pa gabaliņiem pieliek margarīnu un eļļu, rūpīgi samaisot. Visu uzvāra, nogriež ļoti mazu uguntiņu, tad lēni pielej iesala ekstraktu. Visu atdzesē, tad iemaisa miltus. Masu kopā ar garšvielām mīca tik ilgi, līdz mīkla sprakšķ un nelīp pie pirkstiem. Piparkūkas Nepieciešams:
1/2 l iesala ekstrakta (vai medus, vai biešu sīrups) 250 g margarīna vai sviesta 1 kg miltu 1 ola 1 desertkarote skāba krējuma 1 tējkarote sodas garšvielas: 1 karote koriandra, 1 krustnagliņa, mazliet muskatrieksta, kanēlis, pipari, smaržīgie pipari, 5 graudiņu kardamona. S;irupu, margarīnu un cukuru kopā uzvāra, noņem no uguns, ieber sasmalcinātas garšvielas un 1/3 daļu miltu. Samaisa. Kad masa padzisusi un vairs ir tikai silta, iemaisa ar krējumu sakultu olu, ieber pārējos miltus un sodu. Samīca. Mīklu izrullē, izspiež figūras, pārziež ar olas dzeltenumu un cep. Glazūra 1 olas baltums 120 g pūdercukura 1 tejkarote etiķa Visu saputo ar karoti. Zīmējumu uz piparkūkām liek pēc cepšanas. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 02.05.2025 14:32 |