![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
Raksti šajā forumā netiek skaitīti.
![]() |
![]() ![]()
Raksts
#1
|
|
Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 08.09.06 Dzejnieks 2009 ![]() |
Sveiki!
Šo pavedienu gribēju radīt jau sen - pav;ārmākslas baudītājiem un radītājiem. Šeit iepostosim varbūt vienkāršākās, tomēr garšīgākās receptes, tā lai kādudien noder. Bon Appetite! ------ Šokolādes ezīši (apm.25~30) 2 tumšās šokolādes plāksnītes 1 saldā krējuma paciņa 3 glāzes musli, ar riekstiem vai augļiem(var aizvietot ar dažādiem riekstiem, cukādēm, u,t,j,p) Ielej kādā plastmasas traukā (ar tilpumu apm~ 1litrs) saldo krējumu, tad ieliekam katlā ar ūdeni (apm. pusi no trauka augstuma), un sildam līdz vārīšanas temperatūrai.Tad karstajā krējumā iemaisam salaustu šokolādi un maisam, līdz izveidojas viendabīga masa.Izņem no katla, un iemaisa glāzes ar musli.Radušos konsistenci ar karoti izņem no trauka, veidojot mazus 'uzkalniņus', tad liek ledusskapī uz ~3 stundām. Harrija Potera plācenīši (desmit) 200 grami H.Pottera maltās gaļas (ja veikalā nav, izmantojiet liellopa) Svaigs baziliks Sviests Sakulta ola Vīnogu etiķis (or sarkanvīns) Mīkla. Pildijums - Malto gaļu cep sviestā, līdz tā sāk sulot, tad pievieno etiķi un cep vel ~2min.Pēcāk gaļu izliek kādā traukā, un iemaisa tajā smaliki sakapātu baziliku. Rauga mīkla ir nopērkama, tādēļ kā to taisīt gan nepostošu. Saveltvējiet mīklu, tad ar glāzi izspiedies aplīšus.Vienā aplītī ieliek 20 gr pildijuma, tad uzliek otru mīklas aplīti. Ieliek krāsnī un cep apm. 15 – 20 min. 210 – 220 °C temperatūrā. Ēdot aizlūdziet par nabaga Harija dvēseli. Gaidu jūsu receptes! |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
#2
|
|
Zintniece ![]() Grupa: Noslēpumu nodaļa Pievienojās: 03.11.03 Kur: te un tagad Dzīvā enciklopēdija ![]() |
Kartupeļi dofinē ar pienu un sieru
franču recepte Vajag:
Kartupeļus, sāli, piparus, muskatriekstu un pusi siera samaisīt bļodā. Piesist olu. Samaisīt. Ieliet pienu un atkal samaisīt. Dziļu keramikas trauku ierīvēt ar ķiploku un pēc tam izsmērēt ar sviestu (vāku nevajag! un var iztikt ar cepampodiņiem. Šis daudzums tieši iet iekšā trijos podiņos). Kartupeļu maisījumu ielikt traukā, virsū uzkaisīt atlikušo sieru un salikt atlikušo sviestu. Liek iepriekš līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep minūtes 40 - 45, vai tik ilgi, kamēr kartupeļi mīksti un virsū ir kraukšķīga garoziņa. Padoms - nekādā gadījumā šim nelieciet klāt gaļu! Ne speķi, šķiņķi, neko. Sabojā visu garšu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 21.05.2025 23:23 |