Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> Ievēro!

Bibliotēkas plauktā par citām lietām, lūdzu, nesarunāties!
Vai nu atrodi piemērotāku forumu, vai izmanto kaucekļus. Sarunas no bibliotēkas plaukta var tik dzēstas bez brīdinājuma!

> Heses "Demians", Vai tiešām murgs?
Martins
iesūtīt 27.02.2004 15:20
Raksts #1

Kārto SLIM-us

Grupa: Biedri
Pievienojās: 04.12.03
Kur: Nogājis no ceļa uz Lorienu

Atkal jau sekojot še pat dotiem ieteikumiem izlasīju Heses "Demianu" un jāsaka, ka nebiju pārāk pārsteigts par iegūto efektu. Pirms kāda laika biju lasījis "Sidhartu", kas mani pārāk neaizrāva. Arī šoreiz līdz grāmatas beigām tiku ja ne ar grūtībām, tad ar zināmu piespiešanos gan. Kā tad tā?

Vienā vārdā sakot - grāmatā paustās sajūtas un pārdzīvojumi ir visai murgaini, duļķaini vai kā lai to vēl nosauc. Ja aprakstītais nav vienkārši fantāzijas lidojums, bet ir kāda reāla cilvēka ceļš pie "sevis paša", tad tas ir bijis viens ārkārtīgi dīvains cilvēks. Kāds, kurš ir gatavs atteikties no veselā saprāta par labu visai apšaubāmiem intuīcijas, gandrīz vai maģijas iezīmētiem ceļa rādītājiem. Visi šie autora pārspriedumi par paša izredzētību vien ir ko vērti! Varu gan teikt, ka dažas no "Demianā" tekstā atrodamajām domām man šķita ļoti interesantas, tomēr manas izlasītā teksta interpretācijas noteikti atšķiras no autora turpat izteiktajām nenosakāmas izcelsmes misticisma apkūpinātajām idejām.

Mans spriedums par "Demianu" (un vēlreiz par Hesi vispār) - skaisti uzrakstīts, bet grūti uztverams cilvēkam, kas ir pieradis spriest racionāli un nepaļauties uz "kosmisku atklāsmju" ceļā gūtām "zināšanām". Varētu likt apmēram tai pat grāmatu kategorijā, kur Kastanedu t.i. lasi, brīnies un priecājies, bet, ja tev dārgs tavs veselais saprāts, sargies pārāk ticēt.
Go to the top of the page

+Citēt rakstu

Sākt jaunu pavedienu
Atbildes
NovemberNövelet
iesūtīt 27.02.2004 15:33
Raksts #2

Kārto teleportēšanās eksāmenu

Grupa: Bijušie
Pievienojās: 07.02.04
Kur: The point of no return

Martin, pirmkaart- ne visas ir Selindzhera tipa graamatas...Ir garlaiciigi visu laiku lasiit to, kas ikdienaa ir tev apkaart.. Heses graamatas vispaar nav no seerijas "kaa es aizgaaju uz veikalu", "kaa sabojaaju veesturee atziimi" utt. Palasi kaut vai to pashu "Narcisu un Zeltamuti".. Aprakstiits savdabiigi, varbuut citiem liksies, ka neraali, bet, ja tu palasiisi veesturi, tad sapratiisi, ka nebuut viss nav autora *slimaas* fantaazijas auglis.. Par "Demianu"..Es saprotu, ka visiem gaumes nav vienaadas, bet man neceltos roka par sho graamatu rakstiit taadus vaardus. Manupraat, taa ir viena no labaakajaam graamataam, ko esmu lasiijusi, un varu tev pateikt, ka esmu lasiijusi ljoti daudz..
Jaa, Heses lasiishanai vajag citaadu pieeju, nekaa lasot Vaitu, Londonu, vai pat Remarku. Bet man radaas jautaajums- vai tu vari pienjemt tikai taas lietas, ko vari izteeloties notiekam tev blakus? Vai tu kaadreiz neesi aizfantazeejies, padomaajis par lietaam, par kuraam citi parasti neazdomaajaas?
Tai pashaa Heses graamataa " Zem rata" itkaa ir atteelots tipisks "zubris", bet vinja domas ir tik labi un dzilji paraadiitas, ka es ne mirkli sho graamatu neuzskatiiju par garlaiciigu. Izlasi to, un tu redzeesi, ka lietaam var pieiet visaadi.
Protams, shii diskusija buus diezgan bezjeedziiga, jo tas ir gaumes jautaajums.
Go to the top of the page

+Citēt rakstu

Raksti šajā pavedienā

Atbildēt pavedienāSākt jaunu pavedienu
2 lietotāji/s lasa šo pavedienu (2 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 06.05.2025 11:23