Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> Īpašās spējas, Šoreiz par pavisam reālām katra paša spējām.
Hermaine
iesūtīt 12.01.2011 09:17
Raksts #1

Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā

Grupa: Biedri
Pievienojās: 06.04.07
Kur: Vakardienas trakumā

Šoreiz jautājums nebūs par to, kādas paranormālās spējas mēs katrs vēlētos, bet gan par to, kādas (varbūt nenozīmīgas) spējas mums šobrīd pašiem piemīt.
Piemēram, es vienmēr atceros, ka esmu kaut ko aizmirsusi (gluži kā Nevila visatceris). Un, pat ja sākumā šķiet, ka neko taču nevarēju aizmirst, tad dienas gaitā atcerēšos, ko tad īsti esmu aizmirsusi mājās vai arī kas nav izdarīts. Vēl ne reizi šī sajūta nav mani pievīlusi.
Vēl es reizēm spēju sajust sev ļoti tuvus cilvēkus. Vienkārši zinu, kur viņi atrodas un ko iespējams varētu darīt.

Kā ir ar jūsu spējām?
Go to the top of the page

+Citēt rakstu

Sākt jaunu pavedienu
Atbildes
Miervaldis Gotiņ...
iesūtīt 16.01.2011 13:36
Raksts #2

Gatavo atskaiti Zemvaldim

Grupa: Biedri
Pievienojās: 20.11.08
Kur: Arkanara
Gotiņtēvs 2012

CITĀTS
Taču tā kā visticamāk arī turpmāk turpināšu strādāt savā profesijā, kur visas šīs formulas man ir vajadzīgas, tad droši vien neaizmirsīšu tās līdz kapa malai.

Nē nu skaidra lieta, to, ko Tu lieto ikdienā, Tu arī atceries (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Jautājums kā reiz ir par tām formulām, kuras Tu skolas laikā iemācies (un atceries gan skolas laikā, gan kādu brīdi pēc tam), bet pēc tam nelieto praksē. Nu es, piemēram, labi atceros šīs 3:
( a+b )^2 = a^2 + 2ab + b^2
(a-b )^2 = a^2 - 2ab + b^2
a^2 - b^2 = ( a-B )( a+B )

bet esmu totāli aizmirsis:
( a+B )^3 = ?
( a-B )^3 = ?
(nē nu gan jau ka varētu atvērt iekavas un sarēķināt, kas tur sanāk, bet no galvas šīs izteiksmes es totāli neatceros (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)

Un vēl es precīzi neatceros kvadrātvienādojuma atrisināšanu čerez diskriminantu, man ir aptuvena nojēga, ka ja vienādojums ir izteikts kā:
ax2+bx+c=0, tad
D = b2+4ac
un x = (-a±SQRT(D))/2
Nu voobščem man atmiņa kvadrātvienādojuma risinājumu (ko praksē neesmu risinājis gadus padsmit (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) ) izdod šādā formātā, bet man nav pārliecība, ka es viņu atceros pareizi (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)

Nemaz nerunāsim par tādām lietām kā Furjē rindām, atvasināšanas un integrēšanas formulām (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Priekš tam eksistē matemātikas rokasgrāmatas, lai viņās ieskatītos, kad vajadzīgs (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif)

Rezumēsim: par īpašu spēju atcerēties matemātikas formulas var uzskatīt tikai tādu spēju, ar kuru cilvēks atceras sarežģītas un daudzveidīgas formulas, kuras ir apguvis sen un nav pielietojis praksē pietiekoši ilgu laika posmu.

Šo rakstu rediģēja Miervaldis Gotiņš: 16.01.2011 13:37
Go to the top of the page

+Citēt rakstu

Raksti šajā pavedienā

Atbildēt pavedienāSākt jaunu pavedienu
2 lietotāji/s lasa šo pavedienu (2 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 17.06.2025 10:12