Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> tukšums.bezgalība
(sun)
iesūtīt 22.02.2010 04:32
Raksts #1

Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem

Grupa: Biedri
Pievienojās: 08.09.06
Dzejnieks 2009

nezinu, vai šī ir pareizā vieta.
bet paskaidrojiet. Lūdzu. kas ir tukšums,definīciju tam, un kas ir bezgalība?
Go to the top of the page

+Citēt rakstu

Sākt jaunu pavedienu
Atbildes
(sun)
iesūtīt 23.02.2010 17:21
Raksts #2

Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem

Pievienojās: 08.09.06
Dzejnieks 2009

Pateicos Rovielai un Hermainei par atbildēm.
Tiesa gan, es, uzdodot šo jautājumu, gribēju tīri matemātisku atbildi uz bezgalības vaicājumu [ko saņēmu, un, liels paldies Rovielai par abu bezgalību atsevišķu paskaidrošanu, nezināju]

bet ar tukšumu es gribēju dzirdēt absolūta tukšuma teoriju. To, kur izplešās Visums / Visumi. Kā definēt to, ka definīcijas nemaz nav? [cerams, ka saprotami]

+Citēt rakstu
Miervaldis Gotiņ...
iesūtīt 23.02.2010 19:44
Raksts #3

Gatavo atskaiti Zemvaldim

Pievienojās: 20.11.08
Kur: Arkanara
Gotiņtēvs 2012

CITĀTS((sun) @ 23.02.2010 17:21) *
bet ar tukšumu es gribēju dzirdēt absolūta tukšuma teoriju. To, kur izplešās Visums / Visumi. Kā definēt to, ka definīcijas nemaz nav? [cerams, ka saprotami]

Tu acīmredzot domā to, kas atrodas ārpus laiktelpas? Es gan nezinu, vai tam vispār ir definīcija, tā jau ir tīra ūdens kvantu fizika, ko līdz galam īsti nesaprot pat tie, kas ar to vien nodarbojas (neesmu baigais specs, bet cik zinu, tad <ārpus laiktelpas> fenomenu var tikai matemātiski modelēt un atrunāt to teorijās, jo šķiet ka eksperimentāli to iegūt īsti nevar (atšķirībā no klasiskā vakuuma, kuru principā var iegūt laboratorijas apstākļos ar sūkni/pumpi/kompresoru). Ja nu vienīgi ļoti mikroskopiskā lielumā tajā milzu iekārtā (neatceros kā saucās), kuru jau gadu desmitiem ilgi būvē Alpos un vai tik kādu laiku atpakaļ jau tipa nebija pabeiguši, tikai īsti neizdevās iedarbināt?

Te jau iepriekš minēja <tukšuma> aka vakuuma definīciju, tad lūk, atšķiras viņi ar to, ka vakuumā, pat ja tur vairs nav vielas, vēl joprojām ir gan telpa, gan laiks (un vakuumā pārvietojas elektromagnētiskais starojums un gravitācijas iedarbība laikam ka arī), kamēr <ārpus laiktelpas> nav ne laika, ne telpas, un tajā nepārvietojas NEKAS.

Šo rakstu rediģēja Miervaldis Gotiņš: 23.02.2010 19:51

+Citēt rakstu
Hermaine
iesūtīt 23.02.2010 20:15
Raksts #4

Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā

Pievienojās: 06.04.07
Kur: Vakardienas trakumā

CITĀTS(Miervaldis Gotiņš @ 23.02.2010 19:44) *
(..) (un vakuumā pārvietojas elektromagnētiskais starojums un gravitācijas iedarbība laikam ka arī), kamēr <ārpus laiktelpas> nav ne laika, ne telpas, un tajā nepārvietojas NEKAS.

Vakuumā principā var eksistēt enerģija, kurai nav vajadzīga matērijas tieša klātbūtne, t.i., lauki (kurus rada telpā esoši ķermeņi) un EM viļņi, kas arī principā izriet no elektromagnētiskā laukā kustīga ķermeņa īpašībām (jeb precīzāk - Maksvela vienādojumiem). Pie tam lauki var būt ar dažādām dimensijām un arī ne vienmēr skalāri.
Gribētos piebilst, ka teorētiski "tukšumā" vajadzētu būt tā, ka ne tikai nevar nekas pārvietoties, bet nevar arī eksistēt nekāda veida enerģijas vai kāda cita fizikāla lieluma sadalījums telpā, jo telpas vienkārši nav. Nav ne telpas ne laika (kā jau minēja Miervaldis Gotiņš). No tā tīri loģiski varētu secināt, ka tukšumā vienkārši nav iespējamas koordinātu vai atskaites sistēmas. Tas būtu matemātiski. Kā to fiziski iztēloties - man nav ne jausmas. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/cool.gif)

+Citēt rakstu

Raksti šajā pavedienā

Atbildēt pavedienāSākt jaunu pavedienu
2 lietotāji/s lasa šo pavedienu (2 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 14.05.2025 13:31