![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Valara ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 22.08.03 Kur: kaut kur te Dzejnieks 2008 ![]() |
tātad - iepostojiet te citu autoru dzejoļus - AUTORS OBLIGĀTS.
Aleksandrs Čaks Atzīšanās Miglā asaro logs. Ko tur liegties, nav vērts: Tikai tevi es mīlējis esmu. Kādā dīvainā sulā savas lūpas tu mērc, Ka tās kvēl ar tik sarkanu dvesmu? Tur, kur bulvāri kūp, tevi satiku reiz Un vairs nezinu miera ne mirkli. Uz tā stūra, kur lūdz naudu ubags sev greizs, Mani samīs drīz ilgas kā zirgi. Vai tā diena vai nakts, ielās klīstu viens pats, Rauju lapas no kokiem un ceru, Ka uz kādas no tām būs tavs skūpsts vai tavs mats, Bet -- tās tukšas es notekās beru. Tad es veros tāpat visos logos, varbūt Tavas acis tur redzēšu spīdam, Bet man cerību putni tikai smadzenēs zūd, Jūtu mirkļus tik mūžībā krītam. Kur tu esi, mans draugs?... Vai tai blāzmā, kas kūst Man no vientuļā mākoņa sejā?... Jeb no tevis man tik kā šīs ilgas, kas lūst Manā asā un satrauktā dzejā? Miglā asaro logs. Ko tur liegties, nav vērts: Tikai tevi es mīlējis esmu. Laikam asinīs manās savas lūpas tu mērc, Ka tās deg ar tik sarkanu dvesmu?... Šo rakstu rediģēja Alchemy: 02.07.2006 02:44 |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Sarkanais Barons ![]() Grupa: Modi Pievienojās: 24.07.03 Veterāns aktīvajā dienestā ![]() |
O.Vācietis BismarckRing
Ja parasto reizrēķinu ieber cepurē un labi sakrata Tad iznāk gandrīz vai vēsture Kur : 2x2=4 Pliekšāns pardēvējās par Raini Rainis Aiziedams pārdēvējās par Raiņa bulvāri Un: 2x2=eins... Nevis kautkāds Raiņa bulvāris bet - Alfred Rosenberg Ring. Jo iejaucas Ostladnes reihsministrs ar izbalējušām acīm un terpentīgām teorijām ja tās liek cilvēkam īstajā vietā. Un: 1x1=1 Alfred Rosenberg dabū to Ring no virves ap kaklu Un mēs nesam Raini atpakaļ uz to bulvāri un es tajā Rainī stāvu un brīnos par vēstures reizrēķinu Kā zem šī liepu smaragda var būt kāds reihsministrrings? Bet zaļā Milda piemiedz aci no augšas: Un kā vēl var Ja ik uz soļa ņem bijīgi cepuri nost, tad dzīve tajā bet parastu reizrēķinu un labi sakrata ----------------------------------------------------------------------- O.Vācietis Pūt Vējiņi Tā ir tautas sirdsapziņa un tai mūžam tādai būt pūt vējiņi, dzen laiviņu pūt vējiņi,pūt Rijas klons vai pļavas ciņi vai nu vagars,vai nu jods un tik vien tā "pūtvējiņi" cik tu Jāņu naktī zodz Esi mierīgs dzīvo rāmi kamēr kauli sausi kalst. Dieviņš aizdos savu prāmi nokļūt tur kur veļu valsts Pūt vējiņi,dzen laiviņu aizdzen mani kapsētā Muižas svilkst kā darvas ķīpas Platā mugurā kā galds piektais gads velk savas strīpas apkārt sarkans vidū balts Pārāk cieta āda viņiem tad lai palīdz miets un "pļī" nav nekāda "putvejņi' ir- "Bože,carjā hraņī" Pūt vējiņi dzen laiviņu aizdzen mani katorgā Durkli zemē,plecā somu "Pūt vējiņi" spārnus plēt pietiek pelēt,jāsāk domāt pietiek kaut un jāiet sēt Paliek gaisā sapņi zili ej,kur tālums gaida zils Laiks.Un svešā Pēterpilī sākas tava Pēterpils Pūt vējiņi, dzen laiviņu Aizdzen Revolūcijā Atkal liktens bungas uzsit atkal viņam ņirdzīgs spīts vienam stobrs uz vakarpusi otram ņemts uz grauda rīts "Pūt vējiņi" vienāds šķietas tiem,kas abās pusēs ļimst Divas laivas stāv uz vietas un pat arī varbūt grimst Pūt vējiņi, dzen laiviņu Borovskā un Volhovā "Pūt vējiņi",skan saldi kaut tavs mūzš pēc nāves salds neviens skangals tā nav skaldīts neviens pīslis tā nav malts Pūt vējiiņi cik ir dūšas ne tik viegli masti lūst, pūt,vējiņi,kamēr pūšas, kamēr buras ir kur pūst Pūt vējiņi,dzen laiviņu aizdzen tautu mūžībā Tā ir tautas sirdsapziņa un tai mūžam tādai būt pūt,vējiņi dzen laiviņu pūt,vējiņi,pūt... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 10.05.2025 05:12 |