![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Valara ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 22.08.03 Kur: kaut kur te Dzejnieks 2008 ![]() |
tātad - iepostojiet te citu autoru dzejoļus - AUTORS OBLIGĀTS.
Aleksandrs Čaks Atzīšanās Miglā asaro logs. Ko tur liegties, nav vērts: Tikai tevi es mīlējis esmu. Kādā dīvainā sulā savas lūpas tu mērc, Ka tās kvēl ar tik sarkanu dvesmu? Tur, kur bulvāri kūp, tevi satiku reiz Un vairs nezinu miera ne mirkli. Uz tā stūra, kur lūdz naudu ubags sev greizs, Mani samīs drīz ilgas kā zirgi. Vai tā diena vai nakts, ielās klīstu viens pats, Rauju lapas no kokiem un ceru, Ka uz kādas no tām būs tavs skūpsts vai tavs mats, Bet -- tās tukšas es notekās beru. Tad es veros tāpat visos logos, varbūt Tavas acis tur redzēšu spīdam, Bet man cerību putni tikai smadzenēs zūd, Jūtu mirkļus tik mūžībā krītam. Kur tu esi, mans draugs?... Vai tai blāzmā, kas kūst Man no vientuļā mākoņa sejā?... Jeb no tevis man tik kā šīs ilgas, kas lūst Manā asā un satrauktā dzejā? Miglā asaro logs. Ko tur liegties, nav vērts: Tikai tevi es mīlējis esmu. Laikam asinīs manās savas lūpas tu mērc, Ka tās deg ar tik sarkanu dvesmu?... Šo rakstu rediģēja Alchemy: 02.07.2006 02:44 |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Uzlauž lāstus Gringotu bankā ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 14.11.03 Kur: Rīga, Olaine Labākā krievu valodas tulkojuma autore ![]() |
Visu neatceros, bet tomēr...
O. Vācietis Rīt jau arī jābūt rītam labākam, ja ir laba šī nakts, nosirmojusi tādā labā rasā, kura glābj tos, ko sava uguns kauj vai nost. bail ar roku jasmīnzaram pieskarties - ziedi sadegs, zaļās lapas nomelnēs. Viss no baltās rasas balts un biezs šajā aizmirstajā Rīgas nomalē. Roku liec pie rasas, rasa uzvārās, piedzimst miglas zirgs un projām aizauļo, nakts ir tāda laimīga, kā uzvara, laimīga līdz nemaņai un aiz. Ai, zem kādām zvaigznēm tas viss notiek, zied un nozied, atkal zied un nozied! Es tev tikai klusu teikšu "Ļoti", un tas visu, visu, visu nozīmē. Kaut ko klusiņām, klusiņām - kā krīt sniegs, Kaut ko viegliņām, viegliņām - kā tālu atmiņu Tu man nodziedi, viss vienalga, no kurienes, Es tik tuvu tev esmu, ka noteikti dzirdēšu, Tuvāk būt, tas vienalga nav iespējams, Es tik tuvu tev esmu, ka tālumu nemana. Viss, kas pastāv starp mums, tikai savieno - Tāda caurspīdīga var pasaule būt, kad ir laimīga. tad var klusiņām, klusiņām - kā krīt sniegs Un tik viegliņām, viegliņām - kā tālu atmiņu Nodziedāt pašu skumjāko, bet būs priecīgi. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 10.05.2025 07:22 |