![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]() ![]()
Raksts
#1
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 04.11.07 ![]() |
Tātad.
Bija man doma izmēģināt kļūt par veģetārieti, bet tad nonācu pie secinājuma, ka par to gandrīz neko nezinu (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/w00t.gif) Vai kāds nevarētu man izlīdzēt ar informāciju par to, kur meklēt receptes, produktus un citas tamlīdzīgas lietas? jā, un ko jūs vispār domājat par veģetārismu? (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/unsure_a.gif) |
|
|
![]() |
![]() ![]()
Raksts
#2
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Tulkotāji Pievienojās: 06.10.04 Kur: Pie sienas. Mūžīgā opozīcijā ![]() |
Atļaušos iedot linkus uz citām mājaslapām, kur tas viss ir gari un plaši apspriests. vai gaļa cilvēkam patiešām nav nepieciešama? Olbaltumi veģetārā uzturā Vitamīni veģetārā uzturā Minerālvielas veģetārā uzturā Mazliet palasīju, un tālāk par pirmo rakstu pat lasīt negribas. Teikums, kas man patika visvairāk: Lai uzturs būtu veselīgs un sabalansēts, gaļa nav nepieciešama, un daudzi uztura speciālisti uzskata, ka tā pat nav vēlama. Nezinu, kas ir 'daudzi uztura speciālisti', bet neviens ````g uztura speciālists NEKAD nenosauks gaļu par nevēlamu, ta ir nenormālā nekompetence! Es ķipa būšu uztura specialists un ķipa zinu, ko runāju. Ok, lasīsim to pirmo rakstu tālāk. CITĀTS No vielām, kas cilvēkam obligāti jāsaņem ar uzturu, gaļā nav tādu, ko nevarētu saņemt ar augu valsts produktiem. Dāāā? Un kur paliek B12 vitamīns? CITĀTS Dzīvnieki taukus, tajā skaitā neaizstājamās taukskābes, un olbaltumvielas, tajā skaitā neaizstājamās aminoskābes, kā arī visas minerālvielas un lielāko daļu vitamīnu uzņem, ēdot augus (izņemot dzīvniekus-gaļēdājus, kuri šīs vielas uzņem ar citu dzīvnieku starpniecību). Dāāā? Nevar būt, te ir pateikts, ka zālēdāji uzņem uzturvielas ar augiem, bet gaļēdāji- ar gaļu. No shit! Un ko ar šo teikumu autors mēģināja pateikt? CITĀTS Tātad arī cilvēki, kas ēd gaļu un citus dzīvnieku izcelsmes produktus, lielāko daļu barības vielu ir saņēmuši no augiem - tieši un ar dzīvnieku starpniecību. Labrīt, uzturs ir individuāls. Ko vairāk ēdu, no tā vairāk saņēmu. Gaļā nav mazāk uzturvielu nekā augos, tāpēc šis teikums ir galīgi aplams. CITĀTS Tādēļ, lai visas svarīgās aminoskābes uzņemtu pietiekamā daudzumā, ēdot tikai vienu augu valsts produktu, vairumā gadījumu ir jāapēd lielāka porcija nekā tad, ja ēd gaļu. Opāpā. Pirms tam tak bija pateikts, ka vairāk barības vielu saņem no augiem! Bet te jau saka, ka mazā gaļas porcija ir līdzvērtīgā lielajai augu porcijai. No kurienes tad var saņemt vairāk uzturvielu pie vienādām porcijām, ko? CITĀTS organisms veido aminoskābju rezervi, kuru katrā ēdienreizē papildina ar tām aminoskābēm, kuras tiek uzņemtas pietiekamā daudzumā, un no rezerves paņem tās aminoskābes, kuru attiecīgajā ēdienreizē trūkst. AAAAA, what? Organismā ir aminoskābju rezeves, kuras ir izmantojamas tieši ēdienreižu laikā? (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/blink_a.gif) OMG, tas ir jaunais bioķīmijas atklājums! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/w00t.gif) Tādas rezevres ir tikai ogļhidrātiem. Aknās, glikogēna veidā. CITĀTS Izplatīts ir mīts, ka gaļa cilvēkam dod spēku un enerģiju. Galvenais enerģijas avots ir ogļhidrāti, taču gaļā to tikpat kā nav. Gaļā ir daudz olbaltumu un tauku, - olbaltumi galvenokārt kalpo kā šūnu būvmateriāls, savukārt tauku galvenā funkcija ir nodrošināt mehānisko un siltuma izolāciju. Turklāt pati olbaltumvielu pārstrāde prasa daudz enerģijas. Dāā? Tauki no gaļas no nāk organismā un dod siltumizolāciju? Lai tas notiktu, tiem vajag uzkrāties. Uzkrājas tikai tad, ja ir par daudz. A kamēr nav par daudz- taukskābju katabolisma rezultātā rodas acetilkonezīms A, kurš tiek tālāk Krebsa cikla iksidējas un dod enerģiju. Es tiešām gribētu redzēt cilvēku, kurš šo ir uzrakstījis. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/mellow.gif) Nevajag akli ticēt visiem tiem interneta rakstiņiem tikai tapēc, ka esi veģetārietis. --- Nevarēju noturēties, izlasot arī par olbaltumvielām? CITĀTS Visvērtīgākie olbaltumi ir tie, kas saņemti ar termiski neapstrādātu pārtiku. Karsējot produktus, izmainās olbaltumu molekulārā struktūra, aminoskābes tiek sakausētas kopā un cilvēka organismam tās var būt grūtāk izmantot. Akdievsnē. Kur pamatojums? Man liekas, te ir teikts, bērnudārza līmenī, ka denaturētās olbaltumvielas zaudē bioloģisko vērtību. Ok, saprotu, ka ir rakstīts ne-zinātniskajā valodā, lai ir saprotami, bet tas tak ir pilnīgi aplami. Aminoskābes kopā nekausējas! Bet veido virkni, tiesa, haotiski izvietotu telpā. Denaturētās olbaltumvielas izmantojas VIEGLĀK! Jo tiek izjaukta to natīvā struktūra: viņi vairs nav bioloģiski aktīvi (nejaukt ar bioloģiski vērtīgi)- un organismam pašam nevajag terēt lielo enerģiju denaturcijai. CITĀTS Ja ar uzturu tiek uzņemts pārāk daudz dzīvnieku izcelsmes olbaltumvielu, ievērojami pieaug risks saslimt ar vēzi, diabētu, sirds un kaulu slimībām. Uzturs, kas bagāts ar dzīvnieku olbaltumvielām, veicina kalcija izdalīšanos no organisma, tas savukārt nozīmē, ka kauli kļūst vājāki. Organnisms olbaltumvielas pārveido par sev rakstūrīgam olbaltumvielām, nevis izmanto dzīvnieku olbaltumvielas. Un tas par kalcija izdalīšanos ir vienkārši lololol. Pirmo reizi dzirdu. Ceru, ka arī pedējo. Dodiet pamatojumu. Šo rakstu rediģēja Adē: 12.10.2009 14:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 17.06.2025 20:09 |