Neizskaidrojamais fenomens- veģetārietis, Kas tas par lopiņu? |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
Neizskaidrojamais fenomens- veģetārietis, Kas tas par lopiņu? |
10.10.2009 13:17
Raksts
#1
|
|
Cep speķi Dūdijam Grupa: Biedri Pievienojās: 04.11.07 |
Tātad.
Bija man doma izmēģināt kļūt par veģetārieti, bet tad nonācu pie secinājuma, ka par to gandrīz neko nezinu (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/w00t.gif) Vai kāds nevarētu man izlīdzēt ar informāciju par to, kur meklēt receptes, produktus un citas tamlīdzīgas lietas? jā, un ko jūs vispār domājat par veģetārismu? (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/unsure_a.gif) |
|
|
11.10.2009 21:35
Raksts
#2
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā Grupa: Tulkotāji Pievienojās: 06.10.04 Kur: Pie sienas. Mūžīgā opozīcijā |
Zinātniski pierādīts (nu, ok, es nezinu cik zinātniski un cik pierādīts un slinkums meklēt, bet tāda doma pastāv, neticama nav un par to būtu vērts padomāt), ka pirmatnējie cilvēki bijuši veģetārieši un gaļu ēduši krīzes laikos, kad neko citu nespējuši atrast. Pieņemsim, teorija par to, ka gaļu lietoja krīzes laikos ir patiesa. Cilvēks ir iekļuvis izmanītā vidē (nav zālbārības) un, lai izdzīvotu, sāka ēst gaļu. Viņa organisms pieņēma gaļu, spēja to pārstrādāt un nodrošināt cilvēku ar enerģiju (ja nespētu, tad, ēdot gaļu, cilvēki izmirtu). Opcija ēst gaļu tika nodota arī pēcnacējiem. Ko mēs iegūstam? Evolūcija, mans draugs. Evolūcija. Spēja pielāgoties mainīgajai videi, izdzīvot, un vajadzīgu izdzīvošanas skilu nodot pēcnācējiem. Gaļas ēšana ir ģenētiski pamatota- spriežot kaut vai pēc tās ģeniālās teorijas. Kaut kādas kārtējās krīzes laikā šis ieradums saglabājies, vēl joprojām atmests nav un netiks arī, bet cilvēka organisms gaļas ēšanai nav piemērojies (jā, tie paši krutie pH līmeņi) un zinot evolūcijas tempus... Cilvēka organisms gaļas ēšanai nav piemērojies, lol, wtf? Es laikam neesmu cilvēks, jo manā kuņģī tagad atrodas vistas fileja, cepta ar sietu un tomātiem un uuuuuuuuj cik labi gremojas (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif) Par sagremošanu runājot, man jau atkal slinkums meklēt konkrētos pētījumus, pētniekus, gadus utt utjp, bet šie pētījumi visai uzskatāmi parādīja, ka gaļas ēšana cilvēka organismam nodara vairāk ļauna nekā laba (visiem zināmais asinspiediens, vēzis, diabēts utt). Nu, piemēram, vīriešu spermas kvalitāte pasliktinājās, ja to mātes grūtniecības laikā ēda vairāk gaļas. Ja grūtniecības laikā mātes neēstu gaļu, tad bērnam būtu iedzimtā B12 vitamīna deficīta anēmija. Dāāā. Apskatīju to linku uz pētījumiem. Un kā cilvēks, kuram mācīja visus trikus par medicīnas pētījumiem, varu pateikt, ka tas NAV ARGUMENTS. Tikai tad, ja redzēšu visu pētījuma aprakstu pilnībā, varēšu secināt, vai viņš ir uzticams, vai nav. Like... Saskaņā ar dāņu pētījumu gaļas lietošana uzturā ievērojami palielina risku saslimt ar krūts vēzi: katri 25 grami no kopējā gaļas un gaļas produktu daudzuma, ko ik dienas apēd sieviete, risku saslimt ar krūts vēzi paaugstina par deviņiem procentiem, katri 25 grami sarkanās gaļas — par 15 procentiem, katri 25 grami pārstrādātas gaļas — par 23 procentiem. Kas par pētījumu? Nav precīzās definīcijas. Vai pētījumam bija kādi jaucējfaktori? Vai tika ņemts vērā tas, ka sievietes, kuras piedālījās, IESPĒJAMS dzīvoja riskā zonā- piemēram, vidē, kurā ir koncentrēti kancerogēni? Vai tika ņemtas vērā viņu ģenētiskās īpatnības, varbūt, radinieki visās paaudzēs bija vēža slimnieki? Dzīvesveids, varbūt, vēzi izraisīja kaut kas cits? Kāda bija pētījuma dalībnieku izlase? Nejaušā? Vai tika savākti potenciāli onkologiskie pacineti? Kas tie par skaitļiem? Paaugstina par 9%? Attiecībā pret ko? Par 9% salīdzinājumā ar VISU sieviešu populāciju? Vai potenciālajiem krūts vēža pacientiem? Vai pētnieks bija ieinteresēts pētījuma rezultātā? Varbūt šis fanātiskais veģetārietis piedzina faktus ta, lai pētījums apstiprina teoriju? Un senajā Ķīnā bija tāds nāvessods- cilvēkam deva ēst tikai un vienīgi vārītu gaļu. Viņš nomira no saindēšanās. Ar āboliem ko tādu panākt būtu grūtāk, tur nomirtu no kaut kādu vielu nepietiekamības. Protams. Gaļa. Viens no aminoskābju vielmaiņas galaproduktiem ir amonjaks, kas lielos daudzumos ir toksisks. Normā to atīndē aknas. Veiksmīgi. Āboli. Ogļhidrātu galaprodukti ir to polimēri, no kuriem cilvēka organisms izmanto glikozi. Ja nomirs no kaut kā, ka no hiperglīkēmiskā šoka. Un nē, nav pareizi. Āboli only uzturā izraisītu ātrāku nāvi. No caurejas, tātād, organisma dehidratācijas. Tikai kā šie dabiskie vielmaiņas procesi pierada gaļas sliktumu? Citiem vārdiem sakot- ja tu noliksi cilvēkam priekšā šķīvi ar svaigu, jēlu, vēl asiņainu gaļu un otru šķīvi ar gatavām, sulīgām, smaržīgām vīnogām, un šis cilvēks apēdīs gaļu, bet izvemsies redzot vīnogas, es nopirkšu tev jaunu auto (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) Vai tiešām tev liekas, ka tas ir labs arguments? Šo rakstu rediģēja Adē: 11.10.2009 21:55 |
|
|
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 01.06.2024 09:59 |