![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]() ![]()
Raksts
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 04.11.07 ![]() |
Tātad.
Bija man doma izmēģināt kļūt par veģetārieti, bet tad nonācu pie secinājuma, ka par to gandrīz neko nezinu (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/w00t.gif) Vai kāds nevarētu man izlīdzēt ar informāciju par to, kur meklēt receptes, produktus un citas tamlīdzīgas lietas? jā, un ko jūs vispār domājat par veģetārismu? (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/unsure_a.gif) |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Zintniece ![]() Grupa: Noslēpumu nodaļa Pievienojās: 03.11.03 Kur: te un tagad Dzīvā enciklopēdija ![]() |
Neviens pats jau nesaka, ka cilvēks būtu gaļēdājs! Tas ir - plēsējs. Lai gan acuzobi mums tomēr ir tādi smailāki, kas ir raksturīgi plēsējiem. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif)
Cilvēks ir visēdājs. Tāpat kā cūka, piemēram, kuras iekšas ir ārkārtīgi līdzīgas tam, kādas tās ir cilvēkiem. Ziemeļos cilvēki ēd gaļu. Dienvidos vairāk augus. Var piemēroties ēst to vai šito. Vidējos klimatiskajos apstākļos, kādos esam mēs, ierasti ir ēst gan šo, gan to, tas ir, gan gaļu, gan augu barību. Vārdu sakot - parasts, vidējs vidējās klimata joslas iedzīvotājs ēd gan gaļu, gan augus. Var krist ekstrēmismā un pārtikt tikai no augu barības, un tikpat labi var pārtikt gandrīz tikai no gaļas. Tas, kā kuram konkrēti organisms iekārtots. Ir cilvēki, kas nevar, nedrīkst ēst kviešu cieti (principā - maizi). Viņu organisms to nepārstrādā. Ir tādi, kas nevar ēst gaļu, ir, kas neēd zivis. Bet tas ir individuāli. Nevienu nevar nosodīt par to, ka viņš neēd to, ko nevar ēst. Vai negrib ēst. Bet es tikko sastapos ar tādu lietu - manam kolēģim sieva gaida bērnu. Sieva ir veģetāriete, un kā tādai viņai organismā ir nepietiekoši dzelzs. Tagad ir problēma. Parādīt cilvēku, kas jēlu gaļas gabalu uzskata par vērtīgāku nekā vīnogas? Palasi Džeralda Darela darbus! Starp citu, senajā Ķīnā tie nosodītie nomira ne tāpēc, ka saindējās, bet tāpēc, ka pietrūka to vielu, kādu gaļā nav. C vitamīna, piemēram. Pirmatnējie cilvēki? Nē, es esmu lasījusi tādu hipotēzi, ka viņi ir dzīvojuši upju krastos un ieņēmuši apmēram to pašu ekoloģisko nišu, ko ūdri. Pārikuši no moluskiem, zivī, vēžveidīgajiem, daudz peldējuši, bijuši ūdeni. No tā arī pamatīga apspalvojuma neesamība uz ķermeņa un tauku slānis viscaur (kā roņiem). Tā ir hipotēze, protams. Bet tad tie vēl nebija cilvēki, tas gan droši. Un kāpēc lai pirmatnējie cilvēki būtu veģetārieši bijuši? Protams, viņi daudz ēda augu barību, bet ne tikai, citādi mums iekšas būtu kā gorillām, kas tiešām ir veģetārieši, bet tās tādas nav. Turklāt apmetnēs ir atrasti kauli un vairumā. Piemēram valszirgu kauli. Mūžam neticēšu, ka apstākļos, kad neko nevar nopirkt veikalā un ēdamā hroniski nav, kāds būs izmetis laukā valszirga gaļu, lai izmantotu tikai kaulus. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 17.06.2025 08:20 |