![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]() ![]()
Raksts
#1
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 04.11.07 ![]() |
Tātad.
Bija man doma izmēģināt kļūt par veģetārieti, bet tad nonācu pie secinājuma, ka par to gandrīz neko nezinu (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/w00t.gif) Vai kāds nevarētu man izlīdzēt ar informāciju par to, kur meklēt receptes, produktus un citas tamlīdzīgas lietas? jā, un ko jūs vispār domājat par veģetārismu? (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/unsure_a.gif) |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
#2
|
|
Bēg no sera Kedogena ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 19.08.09 Kur: Mierīgā, klusā tukšumā... ![]() |
Tū-tūū, kāāā man _patīk_, kad cilvēki ņem no visādām teorijām no konteksta izrautu faktu un izmanto to savas patiesības pierādīšanai. Pieņēmu, ka šitais tavs apgalvojums ir izrauts no tās teorijas, kuru pierāda, salīdzinot cilvēku un zāl- un gaļēdāju zarnu trakta garumu, zobu uzbūvi, kuņga pH un citas lietas. Tas viss, protams, ir ļoti kruta, bet uz to vajadzētu skatīties globālāk, respektīvi: CILVĒKS ĒD GAĻU JAU NO PIRMSĀKUMIEM, ĒD TAGAD UN TURPINĀS ĒST VĒL. Protams, var strīdēties par pirmsākumiem, bet nu skaidri zināms, ka tiklīdz pērtiķis kļuva par cilvēku, viņu gastronomiskajām opcijām nāca klāt spēja sakošļāt un SAGREMOT gaļu. Ja gaļa nebūtu domāta cilvēkam, viņa organisms nespētu to pārstrādāt. Punkts. Un tas izowno jebkuru teoriju par to, ka cilvēks ir augļēdājs. Instinkti nekļūdās. Daba nekļūdas. Un, kāmēr vairākumam izdalīsies siekalas, domājot par cūkgaļas karbonādi, veģetārieši paliks par cilvēkiem, kuri aizspriedumu dēļ atņem sev mazu dzīves baudu. Anatomiski cilvēks tik tiešām nav gaļēdājs un, jā tas ir ļoti kruta, un to vajedzētu ņemt vērā, prātojot par to ko pagatavot vakariņās. Par pirmsākumiem tik tiešām var strīdēties. Zinātniski pierādīts (nu, ok, es nezinu cik zinātniski un cik pierādīts un slinkums meklēt, bet tāda doma pastāv, neticama nav un par to būtu vērts padomāt), ka pirmatnējie cilvēki bijuši veģetārieši un gaļu ēduši krīzes laikos, kad neko citu nespējuši atrast. Kaut kādas kārtējās krīzes laikā šis ieradums saglabājies, vēl joprojām atmests nav un netiks arī, bet cilvēka organisms gaļas ēšanai nav piemērojies (jā, tie paši krutie pH līmeņi) un zinot evolūcijas tempus... Par sagremošanu runājot, man jau atkal slinkums meklēt konkrētos pētījumus, pētniekus, gadus utt utjp, bet šie pētījumi visai uzskatāmi parādīja, ka gaļas ēšana cilvēka organismam nodara vairāk ļauna nekā laba (visiem zināmais asinspiediens, vēzis, diabēts utt). Nu, piemēram, vīriešu spermas kvalitāte pasliktinājās, ja to mātes grūtniecības laikā ēda vairāk gaļas. Un senajā Ķīnā bija tāds nāvessods- cilvēkam deva ēst tikai un vienīgi vārītu gaļu. Viņš nomira no saindēšanās. Ar āboliem ko tādu panākt būtu grūtāk, tur nomirtu no kaut kādu vielu nepietiekamības. Un starp citu, cilvēks izdala siekalas, domājot par CEPTU (vārītu, sautētu, vienalga) gaļu, kuras īstā garša vairs nav jūtama tāpec es nepiekritīšu uzskatam, ka cilvēks ir gaļēdājs līdz neredzēšu kā viņš savu maltīti pats saviem zobiņiem un nadziņiem sagādā, nevis ģībst redzot asinis vai vemj redzot kā ķidā iekšas. Citiem vārdiem sakot- ja tu noliksi cilvēkam priekšā šķīvi ar svaigu, jēlu, vēl asiņainu gaļu un otru šķīvi ar gatavām, sulīgām, smaržīgām vīnogām, un šis cilvēks apēdīs gaļu, bet izvemsies redzot vīnogas, es nopirkšu tev jaunu auto (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) Richy |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 18.06.2025 09:07 |