![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]() ![]()
Raksts
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 04.11.07 ![]() |
Tātad.
Bija man doma izmēģināt kļūt par veģetārieti, bet tad nonācu pie secinājuma, ka par to gandrīz neko nezinu (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/w00t.gif) Vai kāds nevarētu man izlīdzēt ar informāciju par to, kur meklēt receptes, produktus un citas tamlīdzīgas lietas? jā, un ko jūs vispār domājat par veģetārismu? (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/unsure_a.gif) |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Bēg no sera Kedogena ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 19.08.09 Kur: Mierīgā, klusā tukšumā... ![]() |
Eu, nu tā gluži nav (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/silent.gif)
Gaļu, zivis un olas neēdu jau kādu laiciņu. Nekādas alerģiskas reakcijas nav novērotas. tieši pretēji- ikoktobrsākuma iesnas šogad izpaliek (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Neko labu nedomāju (vismaz es). Cilvēks ir radīts kā visēdājs, tas nozīmē, ka viņam uzturā vajag arī gaļu. Turklāt tā vajadzīga arī, lai uzturēt pie dzīvības ķermeņa aizsargreakcijas (ir dzirdēts par cilvēkiem, kas mūžu neēduši gaļu, to pagaršojuši — un saindējušies, jo nespēja ar to tikt galā). Citiem vārdiem, cilvēkam vajadzīga arī gaļa. Konkrētāk, viņam vajadzīgas arī neaizvietojamas aminoskābes, kuras ir gaļā. Ja no tās atsakās, tad jālieto visvisādi uztura bagātinātāji — bet tā jau vairs nav normāla barība. Lielākā tiesa pārējo ideoloģiju (dzīvnieciņu pasaudzēšana un tamlīdzīgi) ir divkosīgas (dzīvniekus tāpat nogalina kaut vai labības kombaini) un neiztur nekādu kritiku. Nē, cilvēks NAV visēdājs. Bioloģijas sīkumos neieslīgšu, pateikšu tikai, ka anatomiski cilvēks ir augļēdājs (nevis zālēdājs, lūdzu nejaukt). neaizvietojamās aminoskābes ir olbaltumvielās, nevis gaļā. Olbaltumvielas ir visur kur. No gaļas produktiem visvairāk cūkas filejā- 21,4 %. salīdzināšanai- pupiņas- 23,6 %, zemesrieksti- 25,8% un lēcās- 36,5%. Ir vēl produktu, kur olbaltumvieku skaits ir lielāks nekā gaļā, kaut kur netā var atrast tabulu. Runājot par dzīvnieku nogalināšanu- ideālā pasaulē nedzīvojam, nogalināti viņi tiek un tiks, bet par veidu kā tas tiek darīts gan var pastrīdēties. ir vienkārši nežēlīgi iebāzt lopiņu šaurā būrī, kur pat apgriezties nevar, piebarot ar kaut kādām ķīmiskām vielām un tad nokaut. Starp citu, cilvēka veselībai tas par labu arī nenāk- īpaši pēc tam, kad ķimikālijām pilnā gaļa ir apvārtīta olā, miltos un cepta milzīgā tauku daudzumā augstā temperatūrā. nja... es arī neesmu par to īpaši spožās domās... Gaļā ir daudz nepieciešamo uzturvielu. Un vispār, kpc tu izdomāji, ka būsi veģitārietis? Patīk dzīvnieki? - dievs ir viņus RADĪJIS, lai mēs viņus ēstu.!! Ja tas nav iemesls, tad kas ir? parādi man lūdzu bībeles vietu, kur teikts- tev būs ēst gaļu. Un arī tad tas nav nekāds spožais arguments, jo reliģijas ir dažādas. Es gan nedomāju, ka veģetārisms kā parādība būtu kaut kāds neizskaidrojams fenomens (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Principā - piekrītu Matiasam. Mūsu platuma grādos dzīve bez gaļas nav tas pats prātīgākais, vēl kā papildarguments pret veģetārismu var tikt pieminēts čukčas/eskimosi, kuru dzīves apstākļi ir tādi, ka viņi pārtiek pamatā TIKAI no gaļas - viņu klimatā graudaugus, dārzeņus vai augus neko diži neizaudzēsi... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) Pēdējo reizi, kad ieskatījos kartē, Latvija neatradās ekskimosu apdzīvotā teritorijā (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/w00t.gif) pirmkārt, ja gaļu pērk veikalā, veģetārismam nav nozīmes, jo - ja neapēdīsi tu - apēdīs kāds cits... otrkārt, kā mana skolotāja saka - tad vari ēst zāli visu dienu kā gotiņa. treškārt, gaļa vnk ir kaut kas tik garšīgs, cik mazohistiskam jābūt, lai no tās atteiktos? nu, man jau vienalga, bet es noteikti gaļu ēdīšu vienmēr, jo tā vnk ir pārāk garšīga. ir taču visādi veģetāriešu forumi, mājaslapas, utt. - vajag tikai konstultēties ar pareiziem meklēšanas protāliem. Runā tikai par sevi. Ir cilvēki, kam gaļa negaršo vai pat liekas pretīga. Un zāli man vēl nav gadījies nogaršot. Un arī badā nemirstu. vajag tikai atrast produktus, receptes un 10- 15 minūtes, lai kaut ko pagatavotu. receptes var meklēt un veiksmīgi atrast internetā (kur vairs neatceros, jo visa garšīgā pagatavošanu jau labi sen zinu no galvas), produktus- veikalā (gandrīz katrā sevi cienošā lielveikalā ir kaut kas atrodams), var piestaigāt arī uz zemnieku tirdziņiem. Soju iesaku meklēt speciālos veikalos, jo lielveikalos tā nav pašā labākajā kvalitātē. Ir daži produkti, kam veģetārieša virtuvē ir jābūt obligāti, piemēram zirņu milti (izmantojami mīklās olu vietā. Ar tiem var pagatavot visu- cepumus, kūkas, vafeles, pankūkas utt). Meklēt tajos pašos veikalos, kur soju. Iesaku nopirkt arī visādas garšvielas un indiešu ēdienu recepšu grāmatu (indiešu virtuvei slavas dziesmas varu dziedāt kādu nedēļu no vietas- taisi, ko gribi, viss ir garšīgs, sātīgs, veselīgs, veģētārs, olbaltumvielām bagāts utt). pēdējais padoms Princessai- pameklē informāciju un apdomā pirms kļūsti par veģetārieti. Mājās vēl tā, bet ar sabiedrisko ēdināšanu var rasties problēmas (nekad neaizmirsīšu viena oficianta skatienu, kad paprasīju kaut ko veģetāru). Bez tam daudzās kafeinīcās veģetārismu īsti neizprot- dārzeņus, kas vārīti kopā ar gaļu vēl var saprast un piedot, bet veģetāra zupa, kurā peld gaļas gabaliņi... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/getlost.gif) Bez tam tu uzzināsi kuri no draugiem/radiem tiešām ir saprotoši un atsaucīgi kaut vai tik daudz, lai kopīgā pasēdēšanā pacenstos sagādāt tos pašus augļus vai dārzeņu salātus. Un jā rēķinies arī ar pastulbiem jokiem (piemēram mani kādā radu pasākumā piedāvāja izmitināt pie trusīšiem- kopā esot jautrāk (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/glare.gif) ) Richy |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 24.06.2025 22:22 |