![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Studē augstākās pārvērtības ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 12.11.03 Kur: Jauko poniju zemē. ![]() |
Jau pirms tam bija pavīdējušas idejas par to, ka pašreizējā latviešu larpu komūnā (par krievvalodīgo plūsmu neko nezinu) valda zināma spēlētāju krīze. Gribēju izvērst diskusiju par to, cik patiess ir šāds situācijas novērtējums.
Nav šaubu par to, ka zināmu problēmu var just. Savādnieki GMi, laika gaitā ir turpinājuši attīstīt savas spēļu veidošanas un vadīšanas prasmes. Taču spēlētāji laika gaitā ir kļuvuši ar mantiņām, tērpiem bagātāki, ar daudzu larpu pieredzi bagātāki, bet vai tāpēc labāki spēlētāji? Vai šī te pieredze nav nokāvusi kaut kādu entuazismu, aktivitāti un gatavību mesties tajā un ieguldīt no sevis gana daudz? Bet varbūt pie vainas vairāk ir vecums, vienkārši, cilvēkiem, kas vairs nav skolnieki, neizbēgami ir daudz vairāk laika (jo sevišķi pašreizējā ekonomiskajā situācijā) jāvelta citām dzīves problēmām, un viņi ir pārāk gurdeni, lai veltītu entuazismu un enerģiju? Vai varbūt pie vainas ir pašas kurbijkurnes kā larpu resursa nīkšana ārā (HP grāmatas galu galā beigušās), un tas vairs neuzrunā tik plašu cilvēku loku, tāpēc pašlaik viss ir reducējies uz kaut ko tādu lokālu? Bet varbūt viss ir tāpat kā pirms pieciem vai vairāk gadiem, un mēs vienkārši ņerkstam? |
|
|
![]() |
![]() ![]()
Raksts
|
|
Cep picas ![]() Grupa: Aurori Pievienojās: 25.03.04 Kur: Rīga Foruma maršals 2012 ![]() |
Tātad, atziņas, kas izriet tikai no šī pavediena izlasīšanas:
* Forumi panīkst; * HP sērijas iet uz beigām (atlikušas septītās filmas); * Šeit ir papilnam izklaižu cienītāju, kas nav ieciklējušies uz HP (nereti biedrs apmeklē LS, BDLS, CK un tamlīdzīgas sadaļas, bet nepievērš uzmanību ziņām vai HP forumam); * Ziņas ir par ierobežotu tematu klāstu (HP & GP); * BDLS sadaļa nav redzama uzreiz no indeksa, jo pabāzta zem CK, kas pēc savas būtības ir ar LS ideju nesaistīta izgāztuve; jauniem biedriem, kuriem grūti orientēties foruma uzbūvē, to nav tik viegli sākumā atrast. Jā, tagad mēs visi KK samēra labi pazīstam, bet, piemēram, es vēl atceros, kā pirmsākumos man šī uzbūve likās juceklīga, nepārskatāma un pēc reģistrēšanās atbaidīja no foruma lietošanas jebkādiem mērķiem uz nepilnu gadu; * Foruma administrācija (vismaz viens administrators eyedam) ir gatava nākt mums pretī, un šī nu reiz izklausās pēc vienas labas ziņas. Pirmie no priekšlikumiem, kas uz ātru roku nāk prātā tieši konkrēti Kurbijukurnes sakarā: pirmkārt, izmantot administrācijas pretimnākšanu un palūgt sev sadaļu, kas būtu redzama jau skatoties uz indeksu. Pie tam to ievietot nevis Citos tematos blakus CK, bet gan blakus foruma LS, jo šīs abas koncepcijas ir savstarpēji krietni tuvākas par citiem foruma tematiem. Otrkārt, popularizēt domu, ka DP sadaļās pie citiem tematiem var likt arī paziņojumus, kas nav par HP vai GP, tas ir, arī paziņojumus par spēlēm, lai tie parādās pirmajā lapā. Tiesa, tad būtu nepieciešams nodrošināt to laicīgu parādīšanos pirmajā lapā. Iespējams, pirmajā lapā redzamās ziņas derētu arī nomarķēt ar attiecīgu uzrakstu / krāsu, lai uzreiz var redzēt, vai jauna ziņa ir par HP vai GP, BDLS, Pasākumu vai arī kādu citu lietu. Bet, iespējams, šī ideja liekas laba tikai man. Kas attiecas uz LFFB Midzeni, man, iespējams, traucē senās LFFB lapas tēls, kas atmiņā joprojām saglabājies (tas, kurš bija baltā krāsā un pēc adreses www.lffb.org, kur vairs nekā, protams, nav), bet man LFFB lapa saistās ar visu ko apmeklētu, labu informatoru, stāstu, bilžu un atskaišu glabātavu, iespēju komentēt, bet ne ar forumu. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cīnās ar Lankašīras laumiņām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 21.07.04 Kur: vispaar Riigaa, reizeem arri kur citur ![]() |
Kas attiecas uz LFFB Midzeni, man, iespējams, traucē senās LFFB lapas tēls, kas atmiņā joprojām saglabājies (tas, kurš bija baltā krāsā un pēc adreses www.lffb.org, kur vairs nekā, protams, nav), bet man LFFB lapa saistās ar visu ko apmeklētu, labu informatoru, stāstu, bilžu un atskaišu glabātavu, iespēju komentēt, bet ne ar forumu. Vecā adrese ir mirusi tieši tāpēc, ka netika laicīgi samaksāts par domēnu (man netika laicīgi pieprasīta naudiņa no biedrības nelielās kases, lai šo lietu nokārtotu). Midzenī forums ir tikai viena sadaļa - Čukstu zeme. Rakstus komentēt - nu bet lūdzu un uz priekšu! Šī iespēja ir un pastāv. Ir tikai jāraksta komentārs. Bilžu glabātuve - oficiālās bildes pamazām iekomplektējas Fotogrammās. Burziņš tur ir sadaļa tiem, kas grib pakomunicēt ārpus Čukstu zemes un nepiesārņot publisko telpu ar kasīšanos par "manas ausis ir krutākas!" un iespēju savu bilžu galeriju veidošanai. Plus pie visa - Skriptorijs veidojas kā biblotekas plaukts tiem, kas vēlas palasīties grāmatas. Gan informēt par savā rīcībā esošām, gan noskaidrot, kas ir biedrības rīcībā.... Tā ka.... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 12.05.2025 17:03 |