![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 04.11.05 Kur: Kur bērzi sirmo. ^^ ![]() |
Jēziņ, apskaidrojiet man kas ir "Mirušo grāmata"? (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/blink_a.gif) No filmas "Mūmija" var noprast, ka tas nav nekas labs ( lai gan - kas var zināt? ) .
Tātad īsāk - kas ir "Mirušo grāmata" un ko ar tādu dara? Pāāldies. |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Sēž zem Šķirmices ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 11.05.08 Kur: Cituriene ![]() |
Mirušo grāmatas nu tiešām nav nekādas mūmijsaukšanas un nekromantu burvestību krātuves, no kurām būtu jābaidās un jāsargās. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Ēģiptiešu mirušo grāmata, piemēram, ir darbs, kas senajā Ēģiptē tika dots līdzi kapā mirušajam (lielākoties gan bagātajiem, jo izstrāde bija dārga), lai pavadītu viņu ar padomiem, kā sagaidīt aizsaules tiesu. Dzīvajiem tā mācija, kā jādzīvo, lai Ozīriss lemtu par labu Ka (dvēseles) mūžīgajai dzīvībai - piemēram, tajā ir iekļauti dažādi apliecinājumi, kā "Es neesmu licis nevienam raudāt", "Es neesmu nokāvis", utt., kas atbilst tā laika morāles augstākajām vērtībām. Iekļauta arī informācija par mumificēšanas un apbedīšanas procesu un nozīmi, pēcnāves procesu un stadijām, utt. Savulaik iesāku to tulkot latviski (no pirmā tulkojuma ar komentāriem angļu valodā), tagad darbs gan apstājies uz nenoteiktu laiku.
Tibetiešu mirušo grāmata, savukārt, ir traktāts, kas vairāk paredzēts dzīvajiem, lai koptu savu apziņu jau dzīves laikā, līdz ar to, spētu arī Nāvi sagaidīt apzināti, lai pēcnāves stadijas - Bardo - paietu pēc iespējas ātrāk un vieglāk, mierīgi nokļūstot absolūtās apziņas līmenī. Vērtīgs darbs, iesaku uzmeklēt šos tekstus un izlasīt. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 14.06.2025 02:26 |