![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Knakts autobusa konduktors ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 02.03.06 ![]() |
Stephenie Meyer "Twilight" - "New Moon" - "Eclipse" (IMG:http://www.thetwilightsaga.com/images/10.jpg) (IMG:http://www.thetwilightsaga.com/images/11.jpg) (IMG:http://www.thetwilightsaga.com/images/12.jpg) CITĀTS In Twilight, Bella Swans move to Forks could have been the most boring move she ever made. But when she meets the mysterious and alluring Edward Cullen, her life takes a thrilling and terrifying turn. Up until now, Edward has managed to keep his vampire identity a secret in the small community he lives in, but now nobody is safe, especially Bella. Star-crossed lovers Bella and Edward return in New Moon to find themselves facing new obstacles, including a devastating separation, the mysterious appearance of dangerous wolves roaming the forest in Forks, a terrifying threat of revenge from a female vampire, and a deliciously sinister encounter with Italys reigning royal family of vampires, the Volturi. As Seattle is ravaged by a string of mysterious killings and a malicious vampire continues her quest for revenge, Bella once again finds herself surrounded by danger in Eclipse, the third novel of The Twilight Saga. In the midst of it all, she is forced to choose between her love for Edward and her friendship with Jacob knowing that her decision has the potential to ignite the ageless struggle between vampire and werewolf. With her graduation quickly approaching, Bella has one more decision to make: life or death. But which is which? Vairāk info šeit: http://www.thetwilightsaga.com/ |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 05.12.08 ![]() |
Izlasīju visas četras grāmatas, un nejūtos velti tērējis laiku. Labi, romantika ir pārāk salda (pēc kādas simtās reizes, kad Bellai sirds lūza pušu es jau sāku vienkārši aiztaisīt acis un pārlekt dažas rindkopas tālāk), bet toties, var just, ka tas ir rakstīts no sirds. Romantika ir neatņemama sastāvdaļa gandrīz jebkurā grāmatā, un mani piemēram mazliet kaitina pēdējā laikā grāmatās šī trulā mīlestība, kas reāli pastāv tikai vārda pēc, jo tai jābūt katrā pasaku stāstiņā (HP&GP ieskaitot). Protams, es, kā Y hromosomas lietotājs esmu action cienītājs, bet es spēju novērtēt, ko mīlasstāsts spēj dot grāmatai.
Piekrītu tam, ka viens no šīs grāmatas stiprajiem punktiem ir nepārtrauktā spriedze, kas HP daļām parādījās varbūt uz pēdējo vai pēdējām divām daļām. Visām četrām grāmatām ar dažādu spēku vijās cauri tādi notikumi, ka nepieciešams fizisks spēks, lai tās pārtrauktu lasīt (man pēdējās naktis maz sanāca pagulēt). Vājās vietas ir jau minētais daudzveidības trūkums. Pamatīgs editings, lai izgrieztu 2 no 3 "mums-ir-tik-grūti-kopā" gabalus, padarītu šo grāmatu vieglāk lasāmu un mazāk "emo". Kā arī nepacietīgiem cilvēkiem var nepatikt tas, ka visas grāmatas garumā tiek veidota spriedze, un tad dažu lappušu, vai vienas nodaļas laikā tā tiek atbīvota. Par tēliem - Alise, protams, ir visjaukākais tēls, nebija nevienas vietas grāmatā, kur viņas klātbūtne visu nepadarītu labāku un veiglāk lasāmu. Edvards un Bella - neteikšu sekli, bet tomēr mazliet par daudz autore ir viņus ķidājusi. Personības ir ļoti vienkāršas, patiesas un ar sevi personificējāmas - liels pluss, bet, ak dievs, piecu grāmatu laikā to visu varējā mazliet vairāk izstiept. Jacob's - skatos visiem liekas jauks tēls, labāks par Edvardu. Ne man. Man viņš likās kaitinošs traucēklis (vismaz Eclipse laikā noteikti), kā arī vistrulākais no tēliem(kāds gan viņš padarīts speciāli)- te viņa rīcību nosaka "imprinting", te - sava bara likumi, te - viņš vienkārši izdomā būt kaitēklis. Edvards pilnīgi noteikti ir "normālāks". Starp citu, kad sāku lasīt Meyeres grāmatas, nepavisam nedomāju, ka ceturtā daļa tā beigsies. Kautkā tikai pēc otrās un trešās grāmatas izlasīšanas sāka likties, ka beigas tomēr varētu būt labas, bet nez. Likās, ka būs asaras un asinis, bet nē. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 20.06.2025 14:41 |