![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 02.12.08 ![]() |
Pravieša Mani sekotāji - kāds viņiem sakars ar bogomiliem Bizantijā, albigiešiem Rietumeiropā, sufītiem Irānā, Maitraijas sekotājiem Ķīnā? Kas viņi bija - pasaules ļaunuma iemiesojums vai vājātu ideālistu saujiņa?
|
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Zintniece ![]() Grupa: Noslēpumu nodaļa Pievienojās: 03.11.03 Kur: te un tagad Dzīvā enciklopēdija ![]() |
(IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
Paldies! Nē, nav obligātas, tiešām. Vienkārši tas vairāk pamato apgalvojumus, ja var uzrakstīt, no kurienes doma, un vairāk veicina diskusiju. Tad kāds tiešs sakars katariem (albiģejiešiem) ar manihejiešiem? Reliģiju vēsturē vairs nerunā par Mani piekritējiem, sākot no 10.gs. Tas gan nenozīmē, ka niecīgas viņu grupiņas neizdzīvoja. Tāpat nesapratu par tiešu saistību starp Monsegīras ieņemšanu un to, kas notiek Ķīnā. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 02.12.08 ![]() |
(IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Paldies! Nē, nav obligātas, tiešām. Vienkārši tas vairāk pamato apgalvojumus, ja var uzrakstīt, no kurienes doma, un vairāk veicina diskusiju. Tad kāds tiešs sakars katariem (albiģejiešiem) ar manihejiešiem? Reliģiju vēsturē vairs nerunā par Mani piekritējiem, sākot no 10.gs. Tas gan nenozīmē, ka niecīgas viņu grupiņas neizdzīvoja. Tāpat nesapratu par tiešu saistību starp Monsegīras ieņemšanu un to, kas notiek Ķīnā. Lai atbildētu uz pirmo jautājumu,atkal jāizmanto atauces, tātad:A. Meikoks, "Inkvizīcijas vēsture", Rīga, 2004.g.34.lpp. "...duālisms bija būtiska albiģiešu filozofijas iezīme un gandrīz visi mūsdienu rakstnieki to aplūko kā maniheisma turpinājumu". Arī albiģiešu laikabiedri viņus uzskatīja par "mūsdienu manihejiem". Monsegīrai nav tieša sakara ar notikumiem Ķīnā. Ar šo salīdzinājumu mēģināju parādīt idejas nezūdamību - kamēr vienā eukumena malā tā tiek nīdēta, tikmēr plaukst citur. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 15.05.2025 01:32 |