![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Knakts autobusa konduktors ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 02.03.06 ![]() |
Stephenie Meyer "Twilight" - "New Moon" - "Eclipse" (IMG:http://www.thetwilightsaga.com/images/10.jpg) (IMG:http://www.thetwilightsaga.com/images/11.jpg) (IMG:http://www.thetwilightsaga.com/images/12.jpg) CITĀTS In Twilight, Bella Swans move to Forks could have been the most boring move she ever made. But when she meets the mysterious and alluring Edward Cullen, her life takes a thrilling and terrifying turn. Up until now, Edward has managed to keep his vampire identity a secret in the small community he lives in, but now nobody is safe, especially Bella. Star-crossed lovers Bella and Edward return in New Moon to find themselves facing new obstacles, including a devastating separation, the mysterious appearance of dangerous wolves roaming the forest in Forks, a terrifying threat of revenge from a female vampire, and a deliciously sinister encounter with Italys reigning royal family of vampires, the Volturi. As Seattle is ravaged by a string of mysterious killings and a malicious vampire continues her quest for revenge, Bella once again finds herself surrounded by danger in Eclipse, the third novel of The Twilight Saga. In the midst of it all, she is forced to choose between her love for Edward and her friendship with Jacob knowing that her decision has the potential to ignite the ageless struggle between vampire and werewolf. With her graduation quickly approaching, Bella has one more decision to make: life or death. But which is which? Vairāk info šeit: http://www.thetwilightsaga.com/ |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 01.11.03 Kur: Rīga/Bauska/Jauncodes Fed./Humpalu veikals ![]() |
mans drudzis attiecībā uz šo visu Twilight padarīšanu sākās pāris nedēļas atpakaļ, kad par savu pienākumu uzskatīju izlasīt vismaz pirmo grāmatu pirms filmas pirmizrādes.
Runājot rakstnieces vārdiem - My own personal brand of heroin Pati brīnījos par savu reakciju uz šo grāmatu un tās turpinājumiem, jo neesmu tipiskajā spiedzējmeiteņu vecumā un ar lielu iefanošanas pieredzi, tāpēc es parasti spēju kontrolēt sevi, un māku apstāties tad, kad lietas ir jau too far gone bet šoreiz ir kaut kā savādāk - tiešām atkarību izraisoši. bet drīz, es ceru, tas beigsies, jo esmu ļoti tuvu Breaking Dawn finālam, līdz ar to, ceru, ka varēšu mierīgi naktīs gulēt (vispār gulēt, nevis lasīt) un neredzēšu sapņos sevi kā Bellu ar stīpiņu izlaistos, viļņainos matos (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/sad.gif) Piekrītu, ka Stephanie Meyer neizceļas savu kolēģu vidū ar īpāši izsmalcinātu valodas lietojumu, bagātiem teikumiem, tāpēc nesaprotu, kāpēc lasītāji nevar beigt cepties par izkropļotiem Twilight tulkojumiem latviešu valodā - kas tur ko sabojāt? plus vēl dubultneloģiski - kāda jēga lasītājiem tērēt teju vai 10Ls par grāmatu, kura jau izlasīta oriģinālvalodā, un pukstēt par to, ka latviešu valodā skaņa [k] rakstās kā "K", nevis "C", līdz ar to, protams, ka the Cullens ir tie paši Kaleni latviešu tulkojumā. dažbrīd likās kaitinoši, ka lai aprakstītu tēlus, Meyer izmantoja vienmēr tos pašu vārdus, piemēram, Edvarda smaids, kurš Bellai tā patīk, vienmēr tiek apzīmēts ar vārdiem crooked smile, un kādas piecas reizes no vietas katrā grāmatā, nu come on, we got it! Pats stāsts varbūt nebija baigi klišejiskais, kaut gan ir cilvēki, kuri apgalvo, ka tas ir tāds transformēts Pelnrušķites stāsts, kurā plain Bella kaut kādā mistiskā veidā pievērš skaistākā cilvēka (ups, vampīra) uz zemes uzmanību. man šajā ziņā iebildumu nebija, jo tikpat labi varētu jebkuru daiļdarbu saukt par kaut kur redzētu, dzirdētu, jo patiesībā jau lielai daļai grāmatu idejas ir vienas un tās pašas - par mīlstību, good vs. evil, utt. Par vampīrismu - šī daļa man bija īpaši vienaldzīga, neviens nav pierādījis, ka tādi eksistē, un neviens nav teicis, ka viņiem jābūt tādiem vai savādākiem, bet jāatzīst, ka twilight vampīri likās pievilcīgāki (ne tikai fiziskā kontekstā, bet pēc idejas) par citur attēlotajiem, katrā ziņā es Twilight sāgu uzskatu par stāstu par beznosacījumu mīlestību un attiecībām starp cilvēkiem, ar nelielu fantastikas pieskaņu. ja man jāzivēlas starp Edvardu vai Džekobu - es paceļu roku par Edvardu, jo kaut arī pārlieku perfekts, tomēr džeks, kuru nav kauns rādīt vecāiem, un ar kuru pazūd bailes par rītdienu, par spīti tam, ka viņš dažreiz skatās uz tevi kā uz vakariņām, pēc idejas Edvards ir tāds ideālais vīrietis - Gladiators, Drošsirdis, karalis Arturs (un citi tamlīdzīgie), tikai sastindzis 17-gadnieka ķermenī, galu galā, viņam ir 90 gadu, un sava veida briedums. Džekobs, savukārt, hmmm, ja man būtu 15, varbūt es justu lielākas simpātijas pret viņu, bet apzinoties savu mentālo vecumu, vīrietis ar drošu nākotni, spēju par visu parūpēties, bez gandrīz kaitīgiem ieradumiem, labi audzināts, un nenormāli iemīlējies, man liekas saistošāks. Pārējie tēli - pati Bella - daudzi saka, ka viņa ir pārlieku garlaicīga, bet es lietotu vārdu cilvēcīga, vienkārši normāla, jebkura mūsdienu meitene varētu būt viņas vietā. bija interesanti sekot viņas domām, pārdzīvojumiem, kad biju lašijusi pārāk ilgu laiku no vietas, likās, ka sāku domāt kā viņa, bet tas gan nebija patīkami. HERE BE SPIOLERS: no visām četrām grāmatām mani visvairāk pārsteidza Breaking dawn, jo tas viss, kas tur notiek - dažbrīd bijā tā - tu lasi, un pārdomā vai tur tā ir uzrakstīts, varbūt tu murgo? Tu atjēdzies, un saproti, nē, jaunziceptais vīrs savai mīļotajai izkoda dzemdē caurumu, lai izdabūtu mazo pusasinssūcēju laukā pasaulē, kur viņu gaida vilkatis, kam lemts neglābjami iemīlēties viņā, kurš iepriekš bija iemīlējies viņas mātē(!) pat meksikāņu seriāli nevarētu lepoties ar tādiem sižeta pavērsieniem! Wicked, kā teiktu Vīzliju dvīņi no HP. Vēl BD man nepatika, ka bija daudz emocionālo caurumu, kaut vai Bellas un Edvarda seksa ainas, trīs grāmatas lasītāju gatavo, ka nu tik būs, un viss, ko mēs lasam - "viņi iegāja dziļāk ūdeņos..." OK, Meyere esot mormoniete, un tādas lietas ir pārlieku privātas, lai miljoni to lasītu, bet nav jābūt seksuālam maniakam vai perversam izvirtulim, lai šajā konkrētajā momentā grāmatā izjustu gandrīz nepārvaramu ziņkāri un vilšanos, ka esam atstāti ārpusē. Nu katrā ziņa par BD es varētu runāt ilgi un dikti, par lietām, ko tur vajadzēja, un ko nē, bet man bail, ka neviens no jums nav ticis nemaz tik tālu, lai lasītu šis rindas |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izrāda pirmās maģijas pazīmes ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 27.11.08 ![]() |
[quote name='new_zealand' date='06.12.2008 19:20' post='1364698']
nenoturējos un tomēr izlasīju tavu spoileri, lai gan esmu pati pabeigusi tikai divas grāmatas (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) ewww man īpaši nepatika tā daļa par izkošanu (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) bet galvenais jau ir tas, ka es joprojām nenojaušu vai Bella finally kļūs par vampīru vai nē. ( man gan ir nelāga nojausma, ka nekļūs, bet tas tā) lai vai kā, gan jau es arī pēc kādas nedēļas (cerams) būšu tikusi galā ar pārējām grāmatām. un lai gan twilight sērijas nav krāšņākais meistardarbs no literatūras viedokļa, tā manuprāt tomēr ir tāda kā "narkotiku" tipa grāmata, kura liek tev viņu lasīt pa naktīm un gribēt ātrāk nopirkt turpinājumu ( nu, vismaz man ir tāda sajūta ) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 04.05.2025 06:17 |