![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
Bibliotēkas plauktā par citām lietām, lūdzu, nesarunāties!
Vai nu atrodi piemērotāku forumu, vai izmanto kaucekļus.
Sarunas no bibliotēkas plaukta var tik dzēstas bez brīdinājuma!
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Kļūst par pirmo, kas izbaudījis visas visgaršu zirnīšu garšas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 30.06.04 Kur: Rīga ![]() |
Izmantojot meklētāju, neatradu pavedienu, kas būtu veltīts šai grāmatai, kuru daudzi uzskata par visizcilāko pagājušā gadsimta darbu. Šovasar viņu pārlasu jau kādu sesto reizi, bet joprojām neapnīk.. saistošs, vēsturisks romāns ar kaislībām un intrigām (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) .
Kādas ir jūsu atsauksmes ? |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Kārto SLIM-us ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 12.02.05 ![]() |
Reti, kad nācies lasīt grāmatu, kur galvenā varone ir tik "dzīva". Viņu varēja mīlēt, ienīst, nosodīt, žēlot un arī nesaprast. Visa romāna gaitā viņa ne uz brīdi nepaliek neinteresanta vai pelēka. Galvenais, ko es viņā apbrīnoju, ir spēks "nesalūzt", apbrīnojamā dzīvotgriba un doma, ka viss ir paveicams - vajag tikai laiku.
Romāna gaitā Melānija man dažbrīd šķita pat uzspēlēti naiva. Viņas labākā īpašība bija nemaldīgā ticība labajam cilvēkos. Varbūt tas arī Skārletu kaitināja visvairāk, bet beigās lika kaut nedaudz mainīties. Pārdomas par to, kā mainās laiki un sabiedrības attieksme, izraisīja nodaļas, kur Skārleta pati sāk pelnīt naudu - vadīt uzņēmumu. Toreiz viņu nosoda konkurentu apmelošanā, lai tiktu pirkta viņas prece, tad tagad tas ir pilnīgi normāli. Veids, kā izsisties uz augšu. Esmu viens no tiem lasītājiem, kuriem šķiet, ka romānam kaut kādā veidā ir jābeidzas labi. "Vējiem līdzi" nobeigums varbūt šķita tāds neierasts varbūt pat nepilnīgs, taču doma paliek: "Dzīve ar to nav beigusies. Viss turpinās." Attiecībā uz turpinājumiem. Esmu lasījusi A. Riplijas ("Skārleta") citus darbus (pārāk paredzami), tāpēc viņas rakstītajam turpinājumam pat klāt neķēros, lai gan ar interesi izlasīju anotāciju un nobeigumu. Nesen Amerikā iznācis vēl viens "Vējiem līdzi" turpinājums (nosacīti) - "Rhett Buttler's People". Arī tur varoņi ir zaudējuši ļoti daudz no sava spožuma, rakstura un vitalitātes, taču "sižetu medniekiem" iespējamais nobeigums pat tīri labi patiks. Filmu diemžēl neesmu redzējusi, taču man ir stāstīts, ka tā ir uzņemta pilnībā pēc grāmatas (nav bijis scenārija, bet vienkārši ņemts pa nodaļām) un ka patiesais filmas garums ir aptuveni 7-8 stundas (ar visiem neizgrieztajiem kadriem). Taisnība? Šo rakstu rediģēja Kaķurēgs: 09.08.2008 08:32 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 10.05.2025 02:23 |