![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Attīsta savu iekšējo Aci ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 07.08.04 ![]() |
Kā jūs domājat, kādi ir vislielākie noslēpumi saistībā ar Baznīcu kā organizāciju.[Nu apmēram tādā garā]
|
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Alveus anima ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 18.05.07 Kur: Aiz maskas HP eksperts 2008 ![]() |
Es jau pateicu, ka garīdznieki piesivinās titulu Tēvs, ko pēc bībeles Jēzus teica, ka tā reliģiskā ziņā var dēvēt tikai Dievu, viņa tēvu.
Protams savu īsto tēvu arī, bet garīgā ziņā tikai dievu. Tad vēl svētdiena - nedēļās septītā diena - brīvdiena. Pēc senenreju tradīcijām. No īstās dienas, kas mūsdienās ir sestdiena (krieviski bubota - sabats) uz svētdienu (angliski sunday - saules diena, kas bija svēta saules pielūdzējiem.) Tad vēl otrā baušļa atcelšana. Tas bija netaisīt elkus ne no kā, kas ir pasaulē. Ne vien pagānu dievu attelus, bet vispār attēlus, kuru priekša mesties ceļos, pielūgt un skaitīt lūgšanas. Un vispār daudzu pagānisma tradīciju ieviešanu kristietībā. Kas ir baznīca, jeb mūsdienu kristietība? Senā kristietība + daudz pagānisma tradīciju. Pēdējās pat nomāc. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/silent.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cīnās ar Lankašīras laumiņām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 04.12.07 Kur: tavā sirdī ![]() |
Es jau pateicu, ka garīdznieki piesivinās titulu Tēvs, ko pēc bībeles Jēzus teica, ka tā reliģiskā ziņā var dēvēt tikai Dievu, viņa tēvu.Protams savu īsto tēvu arī, bet garīgā ziņā tikai dievu.Tad vēl svētdiena - nedēļās septītā diena - brīvdiena. Pēc senenreju tradīcijām.No īstās dienas, kas mūsdienās ir sestdiena (krieviski bubota - sabats) uz svētdienu (angliski sunday - saules diena, kas bija svēta saules pielūdzējiem.)Tad vēl otrā baušļa atcelšana. Tas bija netaisīt elkus ne no kā, kas ir pasaulē. Ne vien pagānu dievu attelus, bet vispār attēlus, kuru priekša mesties ceļos, pielūgt un skaitīt lūgšanas. Un vispār daudzu pagānisma tradīciju ieviešanu kristietībā.Kas ir baznīca, jeb mūsdienu kristietība?Senā kristietība + daudz pagānisma tradīciju. Pēdējās pat nomāc. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/silent.gif) tā bija vecā derība. tad jau arī cūkas nedrīkst ēst? vispār tas saucās jūdaisms, kad dzīvo pēc vecās derības tradīcijām.kādi vēl elki? domā bildes baznīcā? neviens jau viņas nepielūdz, pielūdz Dievu.kā jau teicu-bībele tiek uztverta ļoti burtiski, piemēram, par tiem tēviem.Es uzrakstīju, ko nedara un kas Bībelē nav rakstīts. Liturģijas saturs NAV noteikts Bībelē, rituālais apģērbs tāpat, par baznīcas organizāciju vispār nav nekādas runas, pareizāk, tā baznīca, kas ir tagad, nu nekādi nav 12 apustuļu vadīta draudze, kas gan ir Bībelē.Un, protams, es zinu lūgšanas latīniski, tikai... uz kuru Bībeles izdevumu Tu atsaucies? Credo saturs, tāpat kā tēvreize ir dažados laikos dažāds, un Bībeles teksts nesakrīt ar to, kas lasāms lūgšanu grāmatās. Credo tekstu, kādu lieto baznīca, apstiprināja kurš tur pāvests (tagad man ir slinkums meklēt, kurš), par kādiem, protams, Bībelē nav ne vārda.Palasi, lūdzu baznīcas vēsturi. Īpaši - katoļu.A Mūsu tēvs pat Bībeles dažādās vietās ir dažāds, un ne tikai par lūgšanu saturu ir runa. Piemēram - baznīcās zvana zvanus. Kur Bībelē teikts, ka tas jādara? Cik ir sakramentu un kādi? Bībelē ir dažādi.Luters sašķēla? (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) Palasi baznīcas vēsturi. Tiešām. Kā un kad notika šķelšanās un ar ko.Tu teici, ka baznīcā ir viss kā Bībelē, un tagad pati saki, ka dievkalpojumi var būt atšķirīgi. Nekā nebija! Ja tā kā Bībelē, tad punkts - visiem vienādi jābūt. Tikai Bībelē tas nemaz nav rakstīts, tāpēc ir dažādi. Un kur tev baznīcā Baušļi? Logu vitrāžās, vai? Esmu tādas redzējusi. kādai tad jābūt baznīcai? kas vainas tās izskatam (logu vitrāžam). par tām būtu jāraksta bībelē? tad tādas vēl nebija parādījušās.Jēzus iecēla Pēteri par pirmo pāvestu.Credo tika sarakstīts ap tiem laikiem, kad pārējās jaunās derības daļās, tikai netika iekļauts bībelē. daudz ko neiekļva bībelē.es zinu baznīcas vēsturi- baznīca bija pārņēmusi varu, Luteram tas nepatika (saprotu viņu) un viņš reformēja baznīcu to sašķeļot. pēc tam kaut kādi divi mūki (iespējams Dominiks un Francisks negribu kļūdīties) arī reformēja baznīcu, jo tā tiešām bija kritiskā stāvoklī, bet tāda atšķirība, ka viņi baznīcu nesašķēla. kāda nozīme tai baznīcas vēsturei?sakramenti domāju tu pati zini ir kādi-kristības (Jānis Kristītājs kristīja), priesterība (Jēzus teica saviem apustuļiem, lai tie iet un sludina), laulības (tās jau sen bija), iesvētības jeb kad pieņem pirmoreiz vakarēdienu (Jēzus teica pēdējo vakariņu laikā, lai mācekļi dara to viņā piemiņāi), grēksūdze (Jēzus teica, lai izsūdz grēkus cits citam). kādi vēl bija?"Mūsu tēvs debesīs" ir dažāds, jo Bībele tika tulkota LOL.uzskatu, ka Svētais Gars vadīja pirmos kristiešus, kad sāka veidoties baznīcas struktūra. protams, Jēzus nav devis informāciju par to, ko jādara dievkalpojuma laikā.man jau pieriebās atbildēt uz šo bezjēgu.
Šo rakstu rediģēja Northona: 27.05.2008 21:23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 24.05.2025 04:05 |