![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
Lūgums neaizrauties ar jaunu pavedienu veidošanu pa labi un pa kreisi par visiem sīkumiem, par ko tik vien varētu iedomāties. Ja vēlies aizsākt jaunu tematu, tad runā par jautājumu, kas tevi interesē, par ko tev ir, ko teikt, un kuru tu patiešām vēlies apspriest.
Katra jauna pavediena pirmajam rakstam ir jābūt vismaz 150 vārdu garam (šajā lūgumā kopā ir 76 vārdi). Pretējā gadījumā pavediens tiks dzēsts, neskatoties uz to, kādas atbildes būs iesūtītas.
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Sēž zem Šķirmices ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 07.02.05 ![]() |
Kopumā, lieliska grāmata. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Tas, ka R.A.B. bija Reguluss Bleks un ka Harijs bija horkrusts, šķiet, nevienu nepārsteidza (surprise, surprise). (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)
Man sevišķi patika moments, kad Harijs visiem teica: Neviens neiejaucieties, viņš [Voldemorts] ir mans. Vai kaut kā tā. Varu iedomāties, kādu feisu rādīja Voldijs, kurš vienmēr bija reklamējis, ka tieši viņam ir jānogalina Poters, un te pēkšņi puika publiski viņu šādi piesmej. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Man liekas, ka Roulinga bija par faniem tā kā apžēlojusies izslavētā slaktiņa vietā kopumā novāca tik maz galveno varoņu (vienīgi Freda ir mazliet žēl), un beigās tāds cukurdzēriens vien sanāca, visi dzīvoja laimīgi līdz mūža galam. Tomēr pasaku grāmata. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) Šo rakstu rediģēja Elony: 15.02.2008 16:53 |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Izrāda pirmās maģijas pazīmes ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 08.01.07 Kur: Rīga ![]() |
He, he, beidzot arī es esmu sagaidījis iespēju izteikties. Angliski nelasīju, jo manas valodas zināšanas ir stipri viduvējas. Pa ilgo tulkošanas laiku diemžēl pa radio tomēr vienreiz dzirdēju, ka HP paliek dzīvs. Tāpēc arī grāmatas lasīšanas laikā nepameta sajūta, ka HP nāve nav iespējama. Vismaz ne tagad...
Jau iepriekš vēlējos pateikt savu domu, ka grāmatas žanrs drīzāk ir psiholoģiskais trilleris - tik daudz nāvju, tik daudz vietu, kur krietni jāpiedomā. Vismaz man - visi notikumi gan savijas kopā, taču pagāja krietns brīdis, kamēr to visu pamazām saprata... Grāmatā biju iegrimis tik ļoti, ka nevarēju iemigt. Dabūju latvisko grāmatu piektdienas (1.feb) vakarā, lasīju līdz ~2 naktī, tad nāca tik ļoti miegs, ka ilgāk vairs nevarēja. Taču pārstāju lasīt, bet neaizmigu... Varbūt aizmigu, bet visu laiku domas vijās ap HP - kā būs tālāk utt. Visas domas vērsās uz notikumiem, kas vēl būs nākamajā dienā, nevarēju pārstāt domāt... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Nu grāmata patiešām gandrīz izcila. Man gan pietrūka, pat ļoti pietrūka Cūkkārpas ikgadējā mācīšanās, kalambols utt. - visas šīs skolēna HP lietas, kas bija iepriekšējos sešos sējumos. Tomēr nobeigums bija tāds, kādam tam jābūt - manuprāt, būtu tomēr muļķīgi Roluingai turpināt. Nu pieaudzis un krietni padzīvojis HP nebūtu vairs tas. Turklāt arī HP dēla vai meitas turpmākie piedzīvojumi būtu savādāk. Lai gan - Roulinga māk to visu pasniegt tā, lai izskatās viss gluži loģiski. Pāris vietas gan man palika neskaidras - psiholoģiskā darba būtība nostrādāja, bet visu es nesapratu. Piemēram - kas bija tas tīstoklis - mazais bērniņš, kas, tur augšā, raudāja, kamēr Harijs un Dumidors runāja? Man ienāca prātā vairākas domas - Voldemorts, viņa dvēseles daļiņa (tieši - bērnība). Vai varbūt nejaušs cilvēks, kas pasaulē it kā tikko miris. Tāpat nesapratu Strupa prikolu par "Paskaties man acīs." Tikai pēc šī foruma pārlasīšanas pieleca par Lilijas acīm. Nobeigumā - man gan šķiet, ka Roulinga, iespējams, atstājusi sev iespēju turpināt... Tur bija uz HP vecāku kapakmens rakstīti gadi. 1960. gadā dzimuši abi Harija vecāki. 1981. gadā miruši = HP dzimis 1980. gadā (kāpēc tik sen? Grāmatas 1. sējums iznāca krietni pēc 1991., kad Harijam palika 11). Visi grāmatas notikumi risinās, kad Harijam 17 - tātad 1997. gadā. Pēc 19 gadiem būtu 2014. gads, kad viņa bērni sāk iet skolā. Varbūt tagad Roulinga grib atpūsties, lai tieši 2014. gadā rakstītu turpinājumu? Un vēl viena lieta, kas nelika mieru. Voldemortam iznīcinot horkrustu, kas bija Harijā, debesīs (vai kur nonāca Harijs) HP nebija vairs rētas un citas Voldemorta pazīmes, bet uz zemes - bija atkal. Nu ok, šo prikolu nesapratu, bet tad nākamais. Pēdējais teikums - rēta nebija sāpējusi jau 19 gadus. Un varētu iesāpēties vēlreiz... Jo - vai tiešām Harijā esošais horkrusts bija iznīcināts? Vai to var iznīcināt ar vienkāršu Avada Kedavra, ko paveica Voldemorts mežā? Tiktāl par maniem iespaidiem un nesaprašanām, cerams, kāds no jums visu izskaidros (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Paldies Par epilogu - jā, man arī gribējās zināt ko sīkāk par varoņu dzīvi pēc tam. Džinnijas un Harija kāzas, burvestību ministrijas nākotne, Cūkkārpas attīstība, kā Hariju slavēja un pieminēja pēc šī notikuma utt. Lai nu katrs pats domā, var jau būt, ka tā labāk... P.S. Par maniem bērniem - jā, viņi dabūs lasīt HP - lai tur vai kas. Par to tieši arī domāju vēl pirms 7. grāmatas iznākšanas. Tikai šaubos, vai man izdosies no viņiem noslēpt pārējās grāmatas, lai katru gadu sanāktu pa vienai (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Bet nu vienalga - prieks, ka esmu bijis pusaudzis līdz ar HP ēru un izaudzis faktiski ar viņu vienā vecumā (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Šo rakstu rediģēja suns: 18.02.2008 18:53 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 04.05.2025 07:46 |