![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
Pirms iesūti rakstu, pārliecinies, ka tu tajā:
1) neesi lamājies;
2) personīgi neaizvaino citus diskusijas dalībniekus;
3) neatkārto jau iepriekš rakstīto;
4) izsakies par pavedienā apskatīto tematu;
5) izsaki savu viedokli, bet necenties to uzspiest citiem.
![]() |
![]() ![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 10.01.08 ![]() |
Jo tik ļoti Dievs pasauli mīlējis, ka Viņš devis Savu vienpiedzimušo Dēlu, lai neviens, kas Viņam tic, nepazustu, bet dabūtu mūžīgo dzīvību,
jo Dievs Savu Dēlu nav sūtījis pasaulē, lai Tas pasauli tiesātu, bet lai pasaule caur Viņu tiktu glābta. <http://www.bibelesbiedriba.lv/latviesu-bibele/janaevangelijs/Janaevangelija03.htm> Ar šo Jāņa evaņģēlija citātu* vēlos iesākt diskusiju par Jēzu Kristu. Kas ir šī Persona un kāda ir Viņa misija. Lai Dievs svētī šo diskusiju! * citāts ņemts no ©Bībeles autortiesību turētāja - Latvijas Bībeles biedrība (lbb@apollo.lv) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Studē augstākās pārvērtības ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 12.11.03 Kur: Jauko poniju zemē. ![]() |
CITĀTS "Tev būs Dievu, savu Kungu, mīlēt no visas sirds un no visas dvēseles, un no visa sava prāta. 38. Šis ir augstākais un pirmais bauslis. 39. Otrs tam līdzīgs ir: tev būs savu tuvāku mīlēt kā sevi pašu. Eh, bet kāpēc gan vispār vajadzīgs tas pirmais bauslis? Manuprāt, otrais tiešām ir labs un pilnībā ar to pietiek. Vai tiešām cilvēks, kurš tā vietā, lai ietu palīdzēt bezpajumtniekiem, vai darīt kādu citu sabiedrībai derīgu darbu, tikai regulāri apmeklēs baznīcu, lasīs bībeli un slīks lūgšanās, būs mīļāks dievam? Ja es būtu dievs, kurš ir radījis cilvēkus, es priecātos par cilvēkiem, kas veltī sevi, lai palīdzētu viens otram un uzlabotu sabiedrību, nevis bezjēdzīgi tērētu laiku nodarbojoties ar manis pielūgšanu. Taču rādās, ka kristietības dievs ir diezgan liels egomaniaks. (jā, es zinu, ka no vēsturiskās loģikas reliģijai jābūt augstākā mērā ritualizētai, lai to varētu efektīvi izplatīt, bet es tā sapratu, ka mēs te atmetam vēsturisko faktoru, sakot "to izdarīja cilvēki tā dieva vārdā, viņš pats to tā nebija nodomājis"). Ludomam gan galvenais, lai tu būtu labs cilvēks, nevis kaismīgs pielūdzējs un sludinātājs. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 03.05.2025 13:55 |