![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
Pirms iesūti rakstu, pārliecinies, ka tu tajā:
1) neesi lamājies;
2) personīgi neaizvaino citus diskusijas dalībniekus;
3) neatkārto jau iepriekš rakstīto;
4) izsakies par pavedienā apskatīto tematu;
5) izsaki savu viedokli, bet necenties to uzspiest citiem.
![]() |
![]() ![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 10.01.08 ![]() |
Jo tik ļoti Dievs pasauli mīlējis, ka Viņš devis Savu vienpiedzimušo Dēlu, lai neviens, kas Viņam tic, nepazustu, bet dabūtu mūžīgo dzīvību,
jo Dievs Savu Dēlu nav sūtījis pasaulē, lai Tas pasauli tiesātu, bet lai pasaule caur Viņu tiktu glābta. <http://www.bibelesbiedriba.lv/latviesu-bibele/janaevangelijs/Janaevangelija03.htm> Ar šo Jāņa evaņģēlija citātu* vēlos iesākt diskusiju par Jēzu Kristu. Kas ir šī Persona un kāda ir Viņa misija. Lai Dievs svētī šo diskusiju! * citāts ņemts no ©Bībeles autortiesību turētāja - Latvijas Bībeles biedrība (lbb@apollo.lv) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Zintniece ![]() Grupa: Noslēpumu nodaļa Pievienojās: 03.11.03 Kur: te un tagad Dzīvā enciklopēdija ![]() |
OFFT - Par Hērodu Lielo vai Hērodu I var izlasīt jebkurā enciklopēdijā. Par viņu rakstījis Jozefs Flāvijs arī.
Sākumam - vikipēdija ar kaudzi atsaucēm uz dažādu literatūru: http://en.wikipedia.org/wiki/Herod_the_Great Un vēl viena adrese: http://www.livius.org/he-hg/herodians/herod_the_great01.html Pavediena nosaukums ir mainīts, un tēma ir - Jēzus Kristus un kāda ir viņa misija. Nerunājam, lūdzu, par ko citu. Es sāku ar to, kas nav droši zināms par Jēzu. Nav zināms, kurā datumā precīzi viņš dzimis, nav zināms, cik gadu viņam bija, kad viņš mira (katrs evanģēlists saka kaut ko citu!), nav zināms, kā viņš izskatījies (ir divas viena otru noliedzošas stabilas tradīcijas par šo tēmu), viņa biogrāfija ir konstruēta balstoties uz vecās Derības pantiem, vienīgais, ko var droši teikt, un par ko vairums gan ticīgo pētnieku, gan neticīgo ir vienisprātis - viņš ir bijis viens no daudziem sava laika ebreju sludinātājiem, kura dzīve beidzās ar krusta nāvi, un pēc tās ir noticis kaut kas tāds, kas pārliecinājis ļaudis par viņa dievišķo dabu. Un īstenībā tikai tas jau arī ir svarīgs. Kā saka Pāvils pirmajā vēstulē korintiešiem, ko variet izlasīt paši. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 10.01.08 ![]() |
'Roviela'
CITĀTS Pavediena nosaukums ir mainīts, un tēma ir - Jēzus Kristus un kāda ir viņa misija. Nerunājam, lūdzu, par ko citu. Pavediena nosaukums ir `Evaņģēlijs Priecīgā Vēsts`. Kapēc tas tika nomainīts? Tas nekādā ziņā nav nekas cits. Evaņģēlijs ir priecīgā vēsts par pasaules glābšanu Jēzus Kristus personā.CITĀTS Es sāku ar to, kas nav droši zināms par Jēzu. Nav zināms, kurā datumā precīzi viņš dzimis, nav zināms, cik gadu viņam bija, kad viņš mira (katrs evanģēlists saka kaut ko citu!), nav zināms, kā viņš izskatījies (ir divas viena otru noliedzošas stabilas tradīcijas par šo tēmu), viņa biogrāfija ir konstruēta balstoties uz vecās Derības pantiem, vienīgais, ko var droši teikt, un par ko vairums gan ticīgo pētnieku, gan neticīgo ir vienisprātis - viņš ir bijis viens no daudziem sava laika ebreju sludinātājiem, kura dzīve beidzās ar krusta nāvi, un pēc tās ir noticis kaut kas tāds, kas pārliecinājis ļaudis par viņa dievišķo dabu. Un īstenībā tikai tas jau arī ir svarīgs. Kā saka Pāvils pirmajā vēstulē korintiešiem, ko variet izlasīt paši. Tieši tā. Nav svarīgi +/- trīs gadi uz dažu tūkstošu gadu fona. Svarīgi ir tas, ko visi atzīst, ka Jēzus Kristus ir bijis. Viņš ir dzimis, krustā sists, nomiris un kā tu pareizi saki ` ir noticis kaut kas tāds, kas pārliecinājis ļaudis par viņa dievišķo dabu. ` Un tas nav nekas cits kā fiziska augšāmcelšanās.Tātad - kurš ir tas, kurš skaidri zinās - kuri VD un JD likumi ir mūsienās ievērojami, un kuri ne? Kas tagad ir grēks, un kas ne? Izņemot 10 baušļus, kas, ir tādi vispārcilvēciski nu šādā vai tādā veidā ir minēti visās uzskatu sistēmās. Ārpus 10 baušļiem, nav citu baušļu. Reducējot šos 10 uz vienu: Mīli Dievu un savu tuvāko kā sevi pašu. Kas tagad ir grēks? Tas pats, kas pirms 3000 gadiem, tā ir nemīlestība. Bezdievība un ļauna darīšana savam tuvākajam ir tas, kas nav mīlestība.Kurš ir tas, kurš skaidri zinās, kuri VD un JD likumi ir mūsdienās ievērojami? Tas ir Tas, kurš tos ir noteicis: 36. "Mācītāj, kurš ir augstākais bauslis bauslībā?" 37. Bet Jēzus tam sacīja: "Tev būs Dievu, savu Kungu, mīlēt no visas sirds un no visas dvēseles, un no visa sava prāta. 38. Šis ir augstākais un pirmais bauslis. 39. Otrs tam līdzīgs ir: tev būs savu tuvāku mīlēt kā sevi pašu. 40. Šinīs abos baušļos ir saņemta kopā visa bauslība un pravieši. 34. Jaunu bausli Es jums dodu, ka jūs cits citu mīlat, kā Es jūs esmu mīlējis, lai arī jūs tāpat cits citu mīlētu. (Jņ.13:34)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Pārvērš vaboles par pogām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 03.07.06 Kur: Own no weaknesses or faults. ![]() |
Kas tagad ir grēks? Tas pats, kas pirms 3000 gadiem, tā ir nemīlestība. Bezdievība un ļauna darīšana savam tuvākajam ir tas, kas nav mīlestība. Klau, bet nopietni. Man ir divi dievi. Viens ir ragains un otrs nagains. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/ermm.gif) Vēl man ir sava ticība pēcnāves dzīvei. Tu sacīji, ka cilvēks nevar nonākt kristiešu paradīzē, ja netic Dievam. Secinot, ir tīri normāli, ka es nonākšu tajā pēcnāves valstībā, kur valda mani dievi. Nav svarīgi vai nu Valhallā vai kur, bet ja es tam ticu, tad es tur nonākšu. Gluži tā pat kā tu nonāksi debesīs, sēdēsi uz mākoņa maliņas un spēlēsi arfu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 18.06.2025 21:27 |