![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
Pirms iesūti rakstu, pārliecinies, ka tu tajā:
1) neesi lamājies;
2) personīgi neaizvaino citus diskusijas dalībniekus;
3) neatkārto jau iepriekš rakstīto;
4) izsakies par pavedienā apskatīto tematu;
5) izsaki savu viedokli, bet necenties to uzspiest citiem.
![]() |
![]() ![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 10.01.08 ![]() |
Jo tik ļoti Dievs pasauli mīlējis, ka Viņš devis Savu vienpiedzimušo Dēlu, lai neviens, kas Viņam tic, nepazustu, bet dabūtu mūžīgo dzīvību,
jo Dievs Savu Dēlu nav sūtījis pasaulē, lai Tas pasauli tiesātu, bet lai pasaule caur Viņu tiktu glābta. <http://www.bibelesbiedriba.lv/latviesu-bibele/janaevangelijs/Janaevangelija03.htm> Ar šo Jāņa evaņģēlija citātu* vēlos iesākt diskusiju par Jēzu Kristu. Kas ir šī Persona un kāda ir Viņa misija. Lai Dievs svētī šo diskusiju! * citāts ņemts no ©Bībeles autortiesību turētāja - Latvijas Bībeles biedrība (lbb@apollo.lv) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Alveus anima ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 18.05.07 Kur: Aiz maskas HP eksperts 2008 ![]() |
Vecākie Toras fragmenti nevar būt vecaki par 3500 gadiem.
Mozus ebrejus no Ēģiptes izveda kaut kur starp 1600.- 1500. gadu p.m.ē. Piecas Mozus grāmatas un Ījaba grāmatu viņš sarakstīja tuksnesī un Moāba līdzenumos, tātad pēc tam. Orģinālie viņa roksraksti saglabājušies nav, vismaz nav atrasti. Vecākie Bībeles teksti, kas saglabājušies līdz mūsu dienām ir Nāves jūras rokraksti, kuri tiek datēti ar 2. gs. p.m.ē. Ne jau vecums ir galvenais Bībelē. Tajos pašos Nāves jūras roksraktos ir pareģojumi par mesiju, kas piepildījās Jēzus laikā 200 gadus vēlāk. Daniēla pravietojumi piepildījās pilnībā Senajos laikos un 20. gs., kur par runā par PSRS īpatnībām. Cilvēkam ir izvēle starp reliģijām. Vai visas reliģijas ved pie patiesības? Katoļi saka, ka taisnīa ir tikai viņiem. Musulmau šiīti, ka viņiem, luterāņi, ka viņiem un vēl daži ka viņiem. Tā kā starp reliģijām pastāv nopietnas pretrunas, VISĀM taisnība nevar būt. Arī tās, kas saka, ka visas reliģijas ved pie patiesības kļūdās, ņemot vēra reliģiskās pretrunas. Ja cilvēks grib tuvoties dievam, tas ir jāiepazīst. Ja divas reliģijas piedāvā atsivišķus skaidrojumus, tad tikai viens var būt pareiz, vai abi nepareizi, bet ne abi patiesi. Kopumā vai nu visas reliģijas ir nepareizas, vai viena reliģija ir pareiza, bet ne vairāk. Jo divas pareizas reliģijas automātiski apvienotots vienā. ebr. JHWH - Dieva vārds. Mūsdienās tulkots kā Jahve. Nevis ES ESMU, bet ES ESMU, kas ES ESMU. Tā rakstīts latviešu bībelē. Principā nepreizi tulkots. No senebreju valodas būtu labāk ES BŪŠU par ko vien vēlos BŪT. JHWH nozīmē, ka DIevs var kļūt par ko vien vēlas Radītāju, Karotāju, Tiesnesi, Tēvu, Glābēju, un jebko citu, kas nepieciešams viņa nodomu īstenošanai. Logosa citātā dažus pantus tālāk Jēzus norāda, ka vnav neviena, kas Dievma būtu tuvāks kā Jēzus. Jo Jēzu Dievs radīja pašu pirmo - ilgi vēl pirms tika radīti citi enģēļī un Visums. Jēzus, jeb Michales ir Pirmdzimtais. Tas, caur ko radīts viss pārējais - enģēļi un Visums. CItātā viņs skaita lūgšanu Tēvam, nedaudz tālāk viņs lūdz, lai mācekļī būtu Jēzū, kā Jēzus ir Tēvā, tas ir,lai viņi visi būtu vienoti sirds nostājā un uzskatos, lai mācekļi izprastu Tēvu, kā viņu izprata Jēzus. Jo Jēzus bija prcīzs Tēva atspulgs. Ja Dievs būtu nācis uz zemi, viņš būtu darījis tieši tā kā Jēzus. Par to kokā iegrebto reliģiju - interesanti. Bībelē ir vairāk kā 1000 lpp, bet nav izstāstīts viss. Nez kas tur it tik sastoš, ka liek atzīt par patieso reliģiju? Ludoms- pirmo reizi dzirdu. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 10.01.08 ![]() |
'Elony
CITĀTS ebr. JHWH - Dieva vārds. Mūsdienās tulkots kā Jahve. Nevis ES ESMU, bet ES ESMU, kas ES ESMU. Tā rakstīts latviešu bībelē. Principā nepreizi tulkots. No senebreju valodas būtu labāk ES BŪŠU par ko vien vēlos BŪT. JHWH nozīmē, ka DIevs var kļūt par ko vien vēlas Radītāju, Karotāju, Tiesnesi, Tēvu, Glābēju, un jebko citu, kas nepieciešams viņa nodomu īstenošanai. Latviskais tulkojums ir pareizs, jo mūsu gramatikā to nevar savādāk iztulkot. (Esmu studējis ivritu). Tā nav nākotnes forma, bet kautkas līdzīgs ilgstošajai tagadnei. Es Esmu `būtošs`(Skat. Exodus 3:14) ו "13. Bet Mozus sacīja uz Dievu: "Redzi, kad es nākšu pie Israēla bērniem un viņiem sacīšu: jūsu tēvu Dievs mani pie jums ir sūtījis, - tad tie jautās: kā Viņu sauc? - Ko tad lai es viņiem saku?" 14. Dievs sacīja uz Mozu: "ES ESMU, kas ES ESMU." Viņš sacīja: "Tā tev jārunā ar Israēla bērniem: ES ESMU - tas mani sūtījis pie jums." Šo rakstu rediģēja Logos: 20.01.2008 13:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 20.06.2025 02:46 |