![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
Pirms iesūti rakstu, pārliecinies, ka tu tajā:
1) neesi lamājies;
2) personīgi neaizvaino citus diskusijas dalībniekus;
3) neatkārto jau iepriekš rakstīto;
4) izsakies par pavedienā apskatīto tematu;
5) izsaki savu viedokli, bet necenties to uzspiest citiem.
![]() |
![]() ![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 10.01.08 ![]() |
Jo tik ļoti Dievs pasauli mīlējis, ka Viņš devis Savu vienpiedzimušo Dēlu, lai neviens, kas Viņam tic, nepazustu, bet dabūtu mūžīgo dzīvību,
jo Dievs Savu Dēlu nav sūtījis pasaulē, lai Tas pasauli tiesātu, bet lai pasaule caur Viņu tiktu glābta. <http://www.bibelesbiedriba.lv/latviesu-bibele/janaevangelijs/Janaevangelija03.htm> Ar šo Jāņa evaņģēlija citātu* vēlos iesākt diskusiju par Jēzu Kristu. Kas ir šī Persona un kāda ir Viņa misija. Lai Dievs svētī šo diskusiju! * citāts ņemts no ©Bībeles autortiesību turētāja - Latvijas Bībeles biedrība (lbb@apollo.lv) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Bijušie Pievienojās: 16.02.05 Kur: te. ![]() |
Ja cilvēks KAUTKO nezin, vai tas ir pierādījums tam ka TĀ nav? Ja es nekad nēesmu dzirdējis par kādu apdzīvotu vietu Austrālijas vidienē, vai tas nozīmē ka tādas vietas nav? Ja es neko nezinu par kādas planētas eksistenci galaktikā, vai tas automātiski pasaka ka nav tādas planētas. Ja es Dievu neesmu redzējis, tad viņa nav? Ja kautkas nesakrīt ar manu pieredzi, tad es to noliedzu un pasludinu par neesošu. Ar šādu pieeju tu atklāj ka tavs prāts ir visuma centrs. Tavs prāts ir tavs dievs. Tapēc arī tevī nav vietas Patiesībai. Pārdomām tev veltīšu vienu rakstuvietu no Bībeles:"Dieva bijība ir visas gudrības sākums" Par vietu Austrālijas vidienē tu vari kaut ko noskaidrot, ja tevi tas tiešām interesē. Ja tu nekad par tādu vietu neesi dzirdējis, bet pēkšņi kāds tev to pasaka, nav nemaz tik ļoti neiespējami pārbaudīt informāciju. Bet kā ir ar Dievu? Kā cilvēks var ticēt, ja nav patiešām neviena neapstrīdama pierādījuma? Labi. Paskatīsimies uz to no šīs puses. (tālāk aiziet absolūtas muļķības) Es tev varu pastāstīt, ka ir tāds dievs, kā, piemēram, Lucoms. Viņa mācība sludina to, ka katrs cilvēks, kas dzīves laikā nav, es nezinu, iestādījis priežu mežu, pēc nāves saldēsies mūžīgā ledū (plus vēl visādi tamlīdzīgi noteikumi, un, lai būtu interesantāk, tādi noteikumi, kas ir pilnīgi pretēji Bībeles noteikumiem, bet tomēr nepārkāpj cilvēciskās normas). Viņu pielūdz mežcirtēji kaut kur Krievijā un viņiem ir grāmata, līdzīga Bībelei, kur, tāpat kā Bībelē, ir viss aprakstīts, izstāstīts un tā tālāk. Es tev atnestu šo grāmatu, pastāstītu par šo ticību. Tu ticētu? Tu neticētu. Kāpēc tu neticētu? Teiktu, ka tāda dieva nav? Kā tu vari būt par to drošs, ka nav? Citējot tevi, ja mēs neesam par kaut ko dzirdējuši, tas nav pierādījums, ka tā nav. Es tev stāstītu, ka tu tiešām pēc nāves mocīsies milzīgā ledus blāķī mūžīgi, ja neiestādīsi to mežu. Tu man ticētu? Nē. Kāpēc nē? Kāpēc mana meža cirtēju ticība nav tikpat svarīga kā tava? Jā, tas ir muļķīgs piemērs, es zinu, bet tomēr. Cilvēkam nav jābūt ļaunam. Cilvēkam ir jādzīvo pēc ētikas principiem, jo cilvēkiem tomēr ir jāsadzīvo. Cilvēkam jābūt cilvēcīgam. Ja cilvēks tā dara, tad viņš nevar būt grēcinieks. Tu to visu personificē ar Dievu. Varbūt nevajag atteikties pieņemt to, ka cilvēks pats pēc savas būtības var būt labs? Cilvēki kļūdās un cenšas mācīties no savām kļūdām. Tas, ka viņš nekrīt ceļos, neizsūdz grēkus un nepielūdz augstāko, nepadara viņu par sliktāku, ja vien viņš savas kļūdas saprot, nožēlo un atvainojas cilvēkiem, kuriem viņš ir darījis pāri. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 10.01.08 ![]() |
Ouens
CITĀTS Es tev atnestu šo grāmatu, pastāstītu par šo ticību. Atnes lūdzu gan, tad turpināsim mūsu sarunu. :)Evaņģēliju grāmatas ir vairāk kā 2000 gadu vecas, un Tora vēl 2 X vecāka. Šo darbu fragmenti glabājās visas pasaules lielākajās bibliotēkās, tās ir zinātniski pārbaudītas un pierādītas vēstures liecības. Kas ir Lucoms? Par tādu dzirdu pirmo reizi. Par bībeli ir vērts iesākt atsevišķu tēmu, ja kādam ir intrese. Šajā tēmā runājam par grēku, tiesu un piedošanu Kristus vārdā. 'DarkJedi' CITĀTS p.s. Jautājums: A kristetis var pieļaut domu, ka Bībeles mācība var apzināti būt sniegta maldīga, jo Dievs varbūt vēlas pārbaudīt cilvēka spējas atrast patiesību? (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Esmu pāris reizes par to iedomājies, bet tikpat ātri arī nomierinājies. Nekas pārliecinošāks nav vairs uzrakstīts, ne pirms ne pēc bībeles atklāsmes. Bībele mani uzrunā un pārliecina par 100%. Jo kā gan var savādāk būt, jo no tās runā pats dzīvais Dievs! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Šo rakstu rediģēja Logos: 19.01.2008 19:57 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 19.06.2025 09:46 |