![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
Pirms iesūti rakstu, pārliecinies, ka tu tajā:
1) neesi lamājies;
2) personīgi neaizvaino citus diskusijas dalībniekus;
3) neatkārto jau iepriekš rakstīto;
4) izsakies par pavedienā apskatīto tematu;
5) izsaki savu viedokli, bet necenties to uzspiest citiem.
![]() |
![]() ![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 10.01.08 ![]() |
Jo tik ļoti Dievs pasauli mīlējis, ka Viņš devis Savu vienpiedzimušo Dēlu, lai neviens, kas Viņam tic, nepazustu, bet dabūtu mūžīgo dzīvību,
jo Dievs Savu Dēlu nav sūtījis pasaulē, lai Tas pasauli tiesātu, bet lai pasaule caur Viņu tiktu glābta. <http://www.bibelesbiedriba.lv/latviesu-bibele/janaevangelijs/Janaevangelija03.htm> Ar šo Jāņa evaņģēlija citātu* vēlos iesākt diskusiju par Jēzu Kristu. Kas ir šī Persona un kāda ir Viņa misija. Lai Dievs svētī šo diskusiju! * citāts ņemts no ©Bībeles autortiesību turētāja - Latvijas Bībeles biedrība (lbb@apollo.lv) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Dzer sviestalu Trijos slotaskātos ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 28.01.05 Kur: Kaut kur galaktikā ![]() |
Domu apmēram sapratu, man tikai palika neskaidra Kristus loma.
Tātad pirms kristus cilvēki dzīvoja savu dzīvi. Citi grēcīgāk citi mazāk grēcīgi un ja pareizi sapratu daļa nokļuva Paradīzē un daļa Ellē. Kur nu kuram pēc Dieva loģikas un saprāta pienācās, taču Dievu neapmierināja statistiski lielais Ellē nokļuvušo skaits, tādēļ viņš sūtīja Jēzu, lai tas ar savas laicīgās miesas upurēšanu kļūtu par cilvēces grēku izpircēju Dieva acīs un to ļaužu palīdzību kas Kristus upuri attiecinās uz sevi palielinās Paradīzē nokļuvušo statistiku un samazinās ellē nokļuvušo statistiku. Bet te man rodas virkne jautājumu. 1. Ja pareizi saprotu, Kristus ar savu upuri izpirka visus tā laika cilvēces pagātnes grēkus? Kas notika ar tiem cilvēkiem kas jau 1000 gadus atradās Ellē? Vai viņiem tika dota iespēja pieņemt Kristus upuri un nonākt Paradīzē, jeb tāda iespēja tika dota tikai tolaik dzīvajiem ļaudīm? 2. Vai Kristus ar savu upuri izpirka arī iespējamās nākotnes grēkus? Respektīvi piemēram 2000 gadus uz priekšu. Vai viņa ciešanas senā pagātnē jau ietvēra piemēram manus grēkus? Respektīvi viņš zināja, ka pēc 2000 gadiem DarkJedi pulkstens tikos un tikos veiks tādu un tādu grēku un ar ciešanām pāgātnē viņš glābj manu nākotni nākotnē? 3. Pēc Kristus Dievs ļaudis tiesā pēc tā kā viņi dzīves laikā ir Kristus upuri attiecinājuši uz sevi, kā nožēlojuši grēkus, taču pirms Kristus iznāk, ka Dievs ļaudis izvērtējis pēc savādākas metodikas. Kādēļ šāda pēkšņa metodikas maiņā? Vai Dievs bija izdomājis, ka jaunā būs efektīvāka par veco? Vai tas nozīmē, ka Dievs arī attīstās garīgi tāpat kā cilvēks? Sākumā viņš ir izdomājis vienu risinājumu, bet laikam ejot un uzkrājoties pieredzei rod jaunu efektīvāku risinājumu? Ja tā, tad ļoti iespējams kādreiz pēc 10 000 gadiem parādīsies trešā versija metodikai un ceturtā, piektā u.t.t. Es atvainojos, ka runāju tik piezemētā valodā, bet mans reliģiskais izglītotības un sagatavotības līmenis ir vairāk kā nožēlojami zems, tādēļ uzdodu jautājumus, kas droši vien pieredzējušam teoloģiskā disputa dalībniekam šķiet pats par sevi saprotams. p.s. Susur par to lielāko prieku es saprotu, ka doma ir tāda, ka ir prieks par ‘’ticībā taisnajiem’’, bet par tiem kas atgriezušies uz ‘’gaismas takas’’ ir drīzāk nevis lielāks prieks, bet gan negaidīts prieks. + A) Vēl man ir doma, ka tas ir neprecīzs tulkojums un oriģinālā ir tā kā es esmu aprakstījis +B ) Pieļauju domu, ka ir tieši tā kā tu Susur saki, tikai daudzi grib to uztvert tā kā tas nav rakstīts un bijis domāts. +C ) Ir domāts kā es sākumā teicu, bet oriģinālā rakstītājs nav spalvā bijis gana veikls, lai tekstu uzrakstītu tā, lai tam nevarētu piesiet divdomību vai pat uzrakstījis kļūdaini. Bet tas ir mans pieņēmums un kas gan es būtu, lai spriestu par šādām smalkām niansēm kur droši vien daudz svētāki vīri par mani no ticības pilnās Svētā Pētera bazilikas par to daudzus gadsimtus ir sprieduši. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) Šo rakstu rediģēja DarkJedi: 15.01.2008 12:27 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Alveus anima ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 18.05.07 Kur: Aiz maskas HP eksperts 2008 ![]() |
Domu apmēram sapratu, man tikai palika neskaidra Kristus loma. Tātad pirms kristus cilvēki dzīvoja savu dzīvi. Citi grēcīgāk citi mazāk grēcīgi un ja pareizi sapratu daļa nokļuva Paradīzē un daļa Ellē. Kur nu kuram pēc Dieva loģikas un saprāta pienācās, taču Dievu neapmierināja statistiski lielais Ellē nokļuvušo skaits, tādēļ viņš sūtīja Jēzu, lai tas ar savas laicīgās miesas upurēšanu kļūtu par cilvēces grēku izpircēju Dieva acīs un to ļaužu palīdzību kas Kristus upuri attiecinās uz sevi palielinās Paradīzē nokļuvušo statistiku un samazinās ellē nokļuvušo statistiku. Bet te man rodas virkne jautājumu. 1. Ja pareizi saprotu, Kristus ar savu upuri izpirka visus tā laika cilvēces pagātnes grēkus? Kas notika ar tiem cilvēkiem kas jau 1000 gadus atradās Ellē? Vai viņiem tika dota iespēja pieņemt Kristus upuri un nonākt Paradīzē, jeb tāda iespēja tika dota tikai tolaik dzīvajiem ļaudīm? 2. Vai Kristus ar savu upuri izpirka arī iespējamās nākotnes grēkus? Respektīvi piemēram 2000 gadus uz priekšu. Vai viņa ciešanas senā pagātnē jau ietvēra piemēram manus grēkus? Respektīvi viņš zināja, ka pēc 2000 gadiem DarkJedi pulkstens tikos un tikos veiks tādu un tādu grēku un ar ciešanām pāgātnē viņš glābj manu nākotni nākotnē? 3. Pēc Kristus Dievs ļaudis tiesā pēc tā kā viņi dzīves laikā ir Kristus upuri attiecinājuši uz sevi, kā nožēlojuši grēkus, taču pirms Kristus iznāk, ka Dievs ļaudis izvērtējis pēc savādākas metodikas. Kādēļ šāda pēkšņa metodikas maiņā? Vai Dievs bija izdomājis, ka jaunā būs efektīvāka par veco? Vai tas nozīmē, ka Dievs arī attīstās garīgi tāpat kā cilvēks? Sākumā viņš ir izdomājis vienu risinājumu, bet laikam ejot un uzkrājoties pieredzei rod jaunu efektīvāku risinājumu? Ja tā, tad ļoti iespējams kādreiz pēc 10 000 gadiem parādīsies trešā versija metodikai un ceturtā, piektā u.t.t. Dievsw bia devis pirmajiem cilvēkiem nemirstību un pilnību. Pilnīb anozīme, ka viņi nevarēja sagrēkot aiz vājības, neapzinoties sekas. Pilnīgs cilvēks var sagrēkot tikai apzinoties visas savas rīcības sekas. Viņi sagrēkoja un kļuva nepilnīgi, jeb grēcīgi, tas nozīmē arī ģenētiskas pārmaiņas - viņi kļuva mirstigi. Mēs mantojam šo ģenētisko nepilnību - iedzimto grēku. Lai cik labs un paklausīgs cilvēks būtu, viņš no tā nevar atbrīvoties. Jau tad diev snolēma, ka nāks Dzimums, kas atbrīvos cilvēku no iedzimtā grēka. Vēlak viņs atklāja, kas tas būs un kā viņu atpazīt. Jēsus bija pilnīgs cilvēks, līdzīgs Ādamam. Viņs atdeva savu dzīvību, nomira. Viņs it kā samaksāja ar savu dzīvibu,lai likvidētu iedizmtā grēka sekas, lai cilvēkiem būtu cerība atkal kļūt nemirstīgiem un pilnīgiem. Šī iespēja ir viesiem cilvēkiem, bet to iegūs tikai tie, kas "atzīst tevi, vienīgo patieso dievu un to, ko tu esi sūtijis - Jēzu Kristu." Bet par elli - cilveks ir matērija, pīslis. Pēc nāves viņs kļusr par zemi, neeksistē. "Mirušie nezina vispār nekā." Viņi neeksistē. Tāpēc Bībelē ir minēta augšāmcelšanās. Pienāks laiks, kad dievs mirušos darīs atkal dzīvus. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Piedalās Bezgalvju medībās ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 01.04.04 Kur: online Fotogrāfs 2007 ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 03.05.2025 14:01 |