![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
Pirms iesūti rakstu, pārliecinies, ka tu tajā:
1) neesi lamājies;
2) personīgi neaizvaino citus diskusijas dalībniekus;
3) neatkārto jau iepriekš rakstīto;
4) izsakies par pavedienā apskatīto tematu;
5) izsaki savu viedokli, bet necenties to uzspiest citiem.
![]() |
![]() ![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 10.01.08 ![]() |
Jūsu domas draugi, kas tad īsti ir maģija un kāda ir tās izcelsme?
|
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Kārto teleportēšanās eksāmenu ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 07.06.05 Kur: in da smitty. ![]() |
nu - maģiju cilvēks piedēvē tomēr sev... tas var būt pašam par apgrēcību, ja Dieva darbu cilvēks piedēvē sev nosaucot to par maģiju - labo maģiju. divine - jā visnotaļ var mēģināt nosaukt - viens no tulkojumiem ir dievišķs, bet divine interference labāk piestāv kā divine magic.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 10.01.08 ![]() |
Vo, tieši tāds vecais kuru man vajadzēja šodienai.
------------------------------------------------------------ Nu re... un te kāds teica ka nebūs atsaucības (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) Ja tu domā, ka te visi ir kaut kādi priduraki, kas tic ka maģija, zīlēšana, ki un či enerģijas un citas huijņas ir reālas, tad tu smagi kļūdies --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Es patiešām tā domāju, ka vairāk vai mazāk visi šejienieši ir saistībā ar okultismu. Kautvai tu pats saki ka labrāt pamēģinātu kādu maģijsku darbību, tomer tevi attur doma par bīstamām sekām. Lokies kā gribi, bet tā jau ir ticība okultismam. Un tagad to visu pārnesam uz Dievu. Vai es ticu Dievam? Nē neticu, taču iespējams gribētu, lai tāds būtu. Bet te atkal otra puse, ja tas nāk kompletā ar to, ka ja es kādu nosaucu par stulbeni un es par to degšu mūžīgās elles ugunīs, jo esmu grēkojis, tad es vairs nemaz neesmu tik droš vai gribu, lai tāds Dievs būtu. --------------------------------------------- Dievs IR, neatkarīgi no tā vai mēs Viņam ticam vai nē. Pierādījums tam ir perfektā visuma sistēma, un cēloņu un seku attiecības tajā. Un par grēkiem būs tāpat jāatbild, ticam mēs Dieva tiesai vai nē. Mūsu neticība Dieva eksistencei neatbrīvo mūs no atbildības par pārkāpumiem. Kas dara sliktu, tas saņem sodu. Tas ir unversāls princips visām civilizācijām un reliģijām. Visas maģijas autors ir Sātans? Uz kā balstās tavs pieņēmums, kas viss maģiskais ir no Sātana? --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Mana atziņa balstās Svētajos Rakstos, kurus man citēt šajā portālā stingri aizliedza(tā ir zīme, kas runā pati par sevi). Dauzās fantasy pasaulēs maģija nav vienkārši kaut kāda mistiska enerģija, bet gan Dievišķš spēks kas balstās uz ticību. Jo spēcīgāk (patiesāk) tu tici, jo spēcīgāka ir tava maģija. Piemēram ja šo maģiju pārnestu uz Bībeles realitāti, tad tas Mozus bija paties ticībā Dievam un tādēļ viņš bija gana spēcīgs, lai ar savu ticību atvērtu Sarkano jūru un aizlaiztos no TEH EVIL Ēģiptiešiem. Tāpat Jēzus izmantoja savu Dievišķo spēku lai dziedinātu aklos un ko tur vēl. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Dziedināšanas un visi citi pārdabiskie brīnumi Bībelē ir Dieva darbs. Nekur nav teikts, ka cilvēks saņemot visu savu spēku spēj paveikt kādu brīnumu. Mozus un citu praviešu veiktie brīnumi nebija viņu pašu ideja, bet Dievs teica: ej un dari tā un tā, un tad tas notiks. Tāpat Jēzus jautājums slimajiem un velna apsēstajiem: vai tu tici ka es spēju dziedināt, pasaka tikai to, ka brīnumu dara Dievs kā atbildi uz cilvēka ticību, ka Dievs to spēj. Fantasy literatūras izpratnē tā būtu Divine Magic vai kā tur pareizi nosaukt. Līdz ar to ja tu apgalvo ja visa maģija nāk no Sātana, tad iznāk, ka Jēzus ir Sātana dēls jo viņš izmantoja Dievišķo spēku (maģiju). --------------------------------------------------------------------------------- Dievam pieder visa vara un spēks. Dievs lieto savu varu taisnīgi un atklāti, jo tikai Viņš vienīgais ir cienīgs to darīt. Maģija no Dieva spēka atšķiras ar to ka tā ir slepena, aplinkus ceļu meklēšana Dieva gribai. Maģijas mērķis ir pārkāpt visus likumus, kurus iedibinājis Dievs, lai pasaulē valdītu taisnība un miers. Piekrītu, ka Bībeles izpratnē daļa no maģijas nāk no Sātana, bet tai pat laikā daļa nāk no Dieva. Vienkārši daļa maģijas ir ļauna jo nāk no Sātana (kas pāstāv pasaule sļauno spēkus), bet daļa no Dieva (kas pārstāv pasaules labos spēkus) jo ir laba (dziedināt cilvēkus un ko tur vēl). -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Iepriekšējā komentārā jau rakstīju ka maģija ir attiecināma vienīgi uz radības(sātans, dēmoni, cilvēki) aizliegtajām darbībām. Attiecībā uz Radītāja darītajiem brīnumiem ir jālieto jēdziens - Dieva spēks. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 18.06.2025 18:42 |