![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Alveus anima ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 18.05.07 Kur: Aiz maskas HP eksperts 2008 ![]() |
Tolkīna darbos pārsvarā darbojas vīriešu dzimuma varoņi, ir arī izņēmumi, taču man gadījies līdz šim lasīt tikai par elfu un cilvēku sievietēm.
Tāpēc tagad man rodas jautājums, kas ir ar rūķu sievietēm (rūķenēm)? Atceros, ka 2.GP filams laikā Gimlins kaut ko murmulēja, ka rūķenēm uz sejas aug mati kā vīriešiem (mans konemtārs to iedomājoties - (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/w00t.gif) ). Vai tas ir tiesa? Un kā ir ar orkiem? Ir viņiem 'daiļā dzimuma' pārstāves, jo kā citādi viņi vairotot? Šo rakstu rediģēja elesarels: 13.09.2007 14:15 |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Krāmē plauktos Izgaistošās izgaišanas grāmatas ![]() Grupa: Dienas Pareģis Pievienojās: 29.07.03 Kur: Rīga Dienas Pareģis 2009 ![]() |
Kādreiz, vēl pirms GP, lasot kaut ko tulkotu, bija minētas elfas, nevis elfi - it kā tās būtu tikai sievietes. Varbūt, ka tulkotājs kaut ko sajaucis ar fejām, kas arī ir tikai sievietes. Bet feja jau laikam vairāk ir profesija, nevis kāda konkrēta suga. Vai arī es te kaut ko pavisam jaucu? Kaut kā nav dzirdēts par vīriešu kārtas fejām.
Bet principā nevar jau attiecināt uz pasaku tēliem bioloģijas likumus. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 03.05.2025 12:59 |