![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Uzlauž lāstus Gringotu bankā ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: HPētnieki Pievienojās: 19.10.04 Kur: Braukā kopā ar Vinčesteriem un medī dēmonus Tulks 2009 ![]() |
Daudz neko par šo jautājumu pati nerunāšu, jo galu galā visiem ir zināms, ka piramīdas it kā tika radītas kā kapenes faraoniem un cēla tās tūkstošiem vergu vairākus desmitus gadu.
Tā to visu mums māca skolās. Tomēr kā jums pašiem šķiet. Vai mēs varam ticēt tam ko māca skolās? Un vai mēs varam ticēt, tam kā ir tikušas celtas Ēģiptes piramīdas? Vai varbūt, ka jūs nosliecaties uz kādu citu teoriju? Citplanētiešu? Kādas izmirušas, nezināmas civilizācijas tehnoloģijas. Vai varbūt, ka vēl kas cits?... |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Alveus anima ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 18.05.07 Kur: Aiz maskas HP eksperts 2008 ![]() |
Nu par Pluudu pieraadiissanu ir kaa ir. Piemeera, ir versija, ka leduslaikmets nav bijis bet noguluumus un peedas atstaaa uudens masas.
Ja to pieraadiit buutu vegli, tad tas jau sen buutu izdariits. Mani vieniigie argumenti ir Bibele un citu tautu mitaloggiija, kaa arii nogulumi daudzviet pasaulee. Jebkurss var piedaavaat savu versiju, kurai es vareessu izvirzit pretargumentus, taapat kaa tie tika izvirziti manai versijai. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Gatavo atskaiti Zemvaldim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 01.12.03 ![]() |
Nu par Pluudu pieraadiissanu ir kaa ir. Piemeera, ir versija, ka leduslaikmets nav bijis bet noguluumus un peedas atstaaa uudens masas. Ja to pieraadiit buutu vegli, tad tas jau sen buutu izdariits. Mani vieniigie argumenti ir Bibele un citu tautu mitaloggiija, kaa arii nogulumi daudzviet pasaulee. Jebkurss var piedaavaat savu versiju, kurai es vareessu izvirzit pretargumentus, taapat kaa tie tika izvirziti manai versijai. To versiju par leduslaikmeta nebūšanu var apgāzt jebkurš cilvēks kuram ir kaut vai elementāras zināšanas ģeologijā - leduslaikmeta nogulumi ir raksturīgi ledāju atstātajiem, bet plūdu radītie nogulumi ir savādāki. Ir ļot viegli iestāstīt kādam kur'neko nejēdz no ģeoloģijas ka redz abos gadījumos bvūs atrodami māli un smiltis un ar to pietiek. ja zin kaut ko vairāk, tad šādi apgalvojumi izraisa tikai smaidu. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Alveus anima ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 18.05.07 Kur: Aiz maskas HP eksperts 2008 ![]() |
To versiju par leduslaikmeta nebūšanu var apgāzt jebkurš cilvēks kuram ir kaut vai elementāras zināšanas ģeologijā - leduslaikmeta nogulumi ir raksturīgi ledāju atstātajiem, bet plūdu radītie nogulumi ir savādāki. Ir ļot viegli iestāstīt kādam kur'neko nejēdz no ģeoloģijas ka redz abos gadījumos bvūs atrodami māli un smiltis un ar to pietiek. ja zin kaut ko vairāk, tad šādi apgalvojumi izraisa tikai smaidu. Mans smaidu izraisa tie zinātnieki, kas atrod cilvēka galvaskausu un pērtiķa apakšzokli, pasludina to par "trūkstošo ķēdes posmu", bet kad atklājas patiesība, ir pārāk gļēvi, lai to atzītu. Pēdējo tūkstošu gadu laikā nav bijuši plūdi, kas aplūdinātu zemi līdz pat augstāko kalnu virsotnēm. Tik milzīgu plūdu iespaids uz zemi būtu krietni lielāks kā tas, kas raksturīgs parastiem plūdiem. CITĀTS Heopsa piramīda ir celta ap 2550.g. p.m.ē., tai blakus esošā Mikerina piramīda - ap 2490.g.p.m.ē. un Heopsa dēla Hefrena piramīda - ap 2520.g.p.m.ē. Tas būtu par tām trijām lielajām. Ēģiptieši, starp citu, prata rakstīt, un šos laikus viņi ir pierakstījuši. Egejas (Krētas-Mikēnu) kultūra - 3-2 gt.p.m.ē. Tauta, kas radniecīga hetiem, un nepavisam ne grieķi, kas Krētā parādījās tikai laikā starp 1700. un 1400.g.p.m.ē. Ēģiptieši savā vēsturē mēdza noklusēt visu kas apkaunojoš, pat izdzēsa daudzu valdnieku vārdus pēc viņu nāves, ja vēlējās. Viņu vēsturei es uzticos tikpat ļoti, cik bankas "Baltija" akcijām. Turklāt. liekas, ka nav atrast īpaši daudz liecību par to, kā ēģiptieši šīs lielās piramīdas cēluši. Tauta, kas radniecīga hetiem(pēc zinātnieku domām) un nav grieķi, kas ienāca šajā teritorijā vēlāk. Grieķi ienāk un brīnās par Mikēnu pili ar tiem lielajiem akmeņiem. Savu versiju, kur pazuda šīs pils cēlāji es jau izteicu. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Zintniece ![]() Grupa: Noslēpumu nodaļa Pievienojās: 03.11.03 Kur: te un tagad Dzīvā enciklopēdija ![]() |
Ēģiptieši savā vēsturē mēdza noklusēt visu kas apkaunojoš, pat izdzēsa daudzu valdnieku vārdus pēc viņu nāves, ja vēlējās. Viņu vēsturei es uzticos tikpat ļoti, cik bankas "Baltija" akcijām. Turklāt. liekas, ka nav atrast īpaši daudz liecību par to, kā ēģiptieši šīs lielās piramīdas cēluši. Un kādas tad liecības atbilstu tavām augstajām prasībām? (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Nepietiek ar rakstiem? Nepietiek ar to, ka tās nav nekam pielāgotas, bet uzreiz celtas tam, kam izmantotas? Un kāpēc Tu domā, ka tikai Ēģiptieši paši pierakstīja savu vēsturi? To darīja arī tās kaimiņu tautas, kas eksistēja reizē ar viņiem. Salīdzinošā kultūru vēsture. Un visur teikts - tie ir ēģiptieši. Jo tad tās piramaīdas vēl cēla. Reāli. Tas par rakstīto. Protams, ir tīri arheoloģiskas un ģeoloģiskas metodes kā noteikt, cik kas ir vecs. To es nemaz nerakstu, tas ir pārāk banāli. Visiem zināms. To, ka jebkura lielvalsts vai reliģija cenšas noklusēt sev nepatīkamo, vari nestāstīt. Tas pats notika ar jebkuru lielvalsti un jebkuru lielu tautu un reliģiju. Šis apstāklis tiek ņemts vērā vienmēr, kad izdara tādu vai citādu secinājumu par rakstīto vēsturi. Vienmēr meklē vēl kādu apstiprinājumu. CITĀTS Tauta, kas radniecīga hetiem(pēc zinātnieku domām) un nav grieķi, kas ienāca šajā teritorijā vēlāk. Grieķi ienāk un brīnās par Mikēnu pili ar tiem lielajiem akmeņiem. Savu versiju, kur pazuda šīs pils cēlāji es jau izteicu. Un man tav versija šķiet pilnīgi smieklīga (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif) Viņi tika iekaroti! Valsts izpostīta. Tie paši grieķi bija tie, kas iekaroja šīs teritorijas. Dabiski, ka šie brīnījās - paši tolaik bija uz krietni zemākas attīstības līmeņa. Kā nebrīnīsies? To, ka tie bija radniecīgi hetiem, noskaidroja ar viņu atstāto ķīļrakstu palīdzību, valodnieki. Akmens un māla plāksnītes un uzraksti uz sienām. Pie tam - šīs kultūras pārstāvji bija labi jūrnieki un viņu pēdas var atrast pa visu piekrasti, kur viņi ir kuģojuši, tāpat arī stāstus un leģendas par viņiem. CITĀTS Mans smaidu izraisa tie zinātnieki, kas atrod cilvēka galvaskausu un pērtiķa apakšzokli, pasludina to par "trūkstošo ķēdes posmu", bet kad atklājas patiesība, ir pārāk gļēvi, lai to atzītu. Ir tāda slavena mistifikācija vēsturē, jā. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Un tad? Maldu visur ir pietiekami, svarīgāk, ka beigu beigās no tiem atsakās.Tieši tas pats bija ar atrastā milža skeletu. Vēlāk noskaidrojās, ka tas ir bijis fosils izmiris milzu sliņķis, un nemaz ne cilvēks. Šo rakstu rediģēja Roviela: 03.09.2007 14:09 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Protams, ir tīri arheoloģiskas un ģeoloģiskas metodes kā noteikt, cik kas ir vecs. To es nemaz nerakstu, tas ir pārāk banāli. Visiem zināms. Jā, visiem zināmas. Lai ko arī teiktu, tomēr zinātne, tāpat, kā pirms gadiem divsimts joprojām ir autoratīva un necieš iebildes. CITĀTS Viņi tika iekaroti! Valsts izpostīta. Tie paši grieķi bija tie, kas iekaroja šīs teritorijas. Dabiski, ka šie brīnījās - paši tolaik bija uz krietni zemākas attīstības līmeņa. Kā nebrīnīsies? Tāda ir pašrizējā arheologu un vērsturnieku versija. Man nepietiek zināšanu un prasmju lai to apstrīdētu. Taču ir vietas pasaulē, kur apstākļi bija līdzīgi. Piemēram, Indijā - bija sena, attīstīta civilizācija, kura pazuda(gŗamatā nebija teikts kā), atstāja arhitektūras pieminekļus un vietā ienāca cita tauta. (Nevis ārieši, bet tā, kas bija pirms viņiem). CITĀTS Ir tāda slavena mistifikācija vēsturē, jā. Un tad? Maldu visur ir pietiekami, svarīgāk, ka beigu beigās no tiem atsakās. Mēs nezinām, cik no tās, ko uzskata par patiesību un jau pierādītu ir maldi. Reiz zinātnieki uzskatīja, ka zeme ir visuma centrs un tā ir plakana. Tikai laiks atklāja patiesību. Cik no tā, ko mūsdienās uzskata par pierādītu un nepastrīdamu var izrādīties kļūda? Nevajag kategoriski apgalvot, ka tas notika tad un tieši tā, jo, redz, zinātne par to liecina. Maldi var pastāvēt arī mūsdienās, tur kur tos negaida. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 15.05.2025 22:53 |