![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
Lūgums neaizrauties ar jaunu pavedienu veidošanu pa labi un pa kreisi par visiem sīkumiem, par ko tik vien varētu iedomāties. Ja vēlies aizsākt jaunu tematu, tad runā par jautājumu, kas tevi interesē, par ko tev ir, ko teikt, un kuru tu patiešām vēlies apspriest.
Katra jauna pavediena pirmajam rakstam ir jābūt vismaz 150 vārdu garam (šajā lūgumā kopā ir 76 vārdi). Pretējā gadījumā pavediens tiks dzēsts, neskatoties uz to, kādas atbildes būs iesūtītas.
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Sēž zem Šķirmices ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 07.02.05 ![]() |
Kopumā, lieliska grāmata. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Tas, ka R.A.B. bija Reguluss Bleks un ka Harijs bija horkrusts, šķiet, nevienu nepārsteidza (surprise, surprise). (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)
Man sevišķi patika moments, kad Harijs visiem teica: Neviens neiejaucieties, viņš [Voldemorts] ir mans. Vai kaut kā tā. Varu iedomāties, kādu feisu rādīja Voldijs, kurš vienmēr bija reklamējis, ka tieši viņam ir jānogalina Poters, un te pēkšņi puika publiski viņu šādi piesmej. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Man liekas, ka Roulinga bija par faniem tā kā apžēlojusies izslavētā slaktiņa vietā kopumā novāca tik maz galveno varoņu (vienīgi Freda ir mazliet žēl), un beigās tāds cukurdzēriens vien sanāca, visi dzīvoja laimīgi līdz mūža galam. Tomēr pasaku grāmata. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) Šo rakstu rediģēja Elony: 15.02.2008 16:53 |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 20.02.07 Kur: manis nav, tur ir citi. ![]() |
izlasīju visus visus komentus un secināju, ka tajos jau gandrīz viss ir pateikts...
1. Domāju, ka nav neviena, kam nebūtu kaut mazliet žēl dārgā Severusa.. 16gadus nodzīvot tikai, lai sargātu Lilijas dēlu. Jau no pirmajām grāmatām bija pārliecība, ka viņš galu galā izrādīsies pozitīvais tēls, bet... Nekad nebūtu iedomājusies, ko tādu. Skumji, ļoti skumji, pirmās stundas pēc grāmatas izlasīšanas domāju tikai, kāpēc tas nūģis Poters izdzīvoja, bet Sevijam bija jāmirst 2. Tā arī nepiefiksēju - Malfoja vecākus neiebāza Azkabanā? Bija happy end arī viņiem? 1. Pilnībā piekrītu... man par laimi Sevs ir bijis mīļākais HP varonis jau kopš pirmās filmas iznākšanas, kad viņa tēlu "atdzīvināja" Alans Rikmans. nekad neticēju ka viņš vienkārši tāpat būtu novācis Dumidoru. tas būtu pārāk dīvaini... 2. Malfoja vecāki, vismaz Narcissa un Drako, bija labie. viņi necīnījās voldemorta pusē. kad harijs atgriezās no "land of the dead" narcissa varēja viņu nodot, bet tā vietā viņa uztraucās par drako. Man arī Strupa ir žēl, bija tāds drūmais varonis, taču cits iznākums jau nemaz nevarēja būt. Es gan biju gaidījis, ka viņš mirs, aizstāvot Hariju, vai arī Harija vietā novāks Voldiju, taču iznāca tāda traģiska nāve, vēl mazliet, un būtu nomiris nesaprasts. jā, es arī cerēju uz lielu kautiņu, kur sevs varētu paskatīties voldemortam acīs un pateikt ka viņš ir pret viņu.... Un es zināju, ES ZINĀJU, ka Severuss ir labais! Man žēl, ka viņi ar Hariju neizlīga, es uz to ļoti cerēju. Taču esmu gandarīta, ka Harijs publiski reabilitēja viņa piemiņu. Un ka savu dēlu viņš nosauca viņam par godu, es biju pārsteigta. tajā brīdī, kad Harijs teica : "Ablus Severus," Harry said quietly, "you were named for two headmasters of Hogwarts. One of them was a Slytherin and he was probably the bravest man I ever knew." es gandrīz nokritu no krēsla... šoks un milzīgs prieks... Bet no otras puses, likās mazliet tizli, ka divus vecākos bērnus nosauc savu vecāku vārdos. Bija pat mazliet abloms, kad lasīju Hugo un kā-viņu-tur-sauca, vai tad Hermionei un Ronam neviens no kritušajiem nebija tik dārgs? Vai arī es ko palaidu garām un Hugo bija grāmata galvenais varonis? Gluži manas domas! Es biju cerējusi uz tādiem vārdiem, kā Siriuss, Tonksa, Remuss, Freds... bet te tev padod kaut kādus Hugo un Rozi Smējos arī par Drako sīko - Skorpio, he he, ko vēl neizdomāsi! tas Hugo... njah. viņš atgādina Hugo no Lost'a. vārds Skorpio bija tiešām labs... Un beigas arī tika izčakarētas ar Harija atdzīvošanos. Bija jau tik stilīgi sagatavota viņa miršana - I will do what I must - bet še tev, ņem un atdzīvojas kā kaut kāds Gendalfs, lai pabeigtu iesākto. nu bet protams, nabaga Harucītim jāpiebeidz lielais ļaunais Voldemorts... un Dumidors protams spēlē es-tev-mazais-puika-visu-izskaidrošu lomiņu. ņemot vērā ka dumidors, kā varonis nekad man tā īsti nav paticis, domāju, ka šī nodaļa bija lieka... 1. Jāatzīst, ka septītā grāmata man pagaidām šķiet vislabākā no sērijas. Action, suspense, emocionālie iespaidi - lasot grāmatu, nepārtraukti nācās domāt par to, cik spilgtai vajadzētu būt filmai! 2. Lupina un Tonksas nāves bija samērā šokējošs moments, es nevarēju pārstāt domāt par to, cik netaisnīga ir dzīve pret mazo Tediju, ka arī viņš, līdzīgi Harijam, nekad neiepazīs savus vecākus. 3. Es vienkārši dievināju pēdējo cīņu starp Hariju un Voldemortu; Harija mierīgo, pārliecinošo spriedumu, viņa pašpārliecinātību. Veids, kādā aina bija uzrakstīta - pilnīgi zosāda uzmetās no saviļņojuma. 1. jā grāmata tiešām laba, bet tikai dažviet. tajā vietās, kur trio slapstījās pa mežu bija diezagan garlaicīgi, bet viss cits bija labi. pretēji visu pieņēmumiem, ka trio atgriezīsies skolā, autore ņem un iemet viņus mežā... 2. tas bija briesmīgi. kādēļ viņus vajadzēja nogalināt??? tas nu gan nebija taisnīgi... 3. vnk kolosāli, piekrītu : You dare --- ? said Voldemort again. Yes, I dare, said Harry, because Dumbledores last plan hasnt backfired on me at all. Its backfired on you, Riddle. Vieta, kad trio čakarējās ar to Horkrustu, ko nesējā ap kaklu, nedaudz atgādināja Gredzenu Pavēlnieku tā bija gan. pārmaiņas pēc HP epopeja neizklausījās pēc zvaigžņu kariem, bet pēc LOTR... viņu preciosssss un vēl ielikts dumidors, lai tipa būtu viņu tradicionālā grāmatas beigu saruna, kur gudrais dumidors visu paskaidro. manuprāt pilnīgi bezjēdzīgi Es epilogā būtu gribējusi redzēt tādu kopsavilkumu par visu varoņu tālākajām gaitām. Kas notika ar Dūdiju? Vai Harijam bija jāatgriežas Cūkkārpā, lai pabeigtu septīto gadu? Par ko kļuva Luna? Kas ir Cūkkārpas jaunais direktors? Un daudz citu... Kopumā ņemot, grāmata tika uzrakstīta tik labi, ka turpinājumu tik tiešām vairs nevajadzētu. Vienīgi būtu jauki, ja tiktu izveidota tāda pilnīga "poteropēdija", kur būtu par katru sīkumu izstāstīts mazliet vairāk. būtu baigi labi, ja autore vai kāds cits tiešām izveidotu poteropēdiju vai ko tādu. ar hronoloģiju un dzimtas kokiem... Vēl kas, uz ASV izdevuma vāka bija tās kolonnas un aizkari. man rodas jautājums, kādēļ tie tur bija, ja grāmatā nevienā brīdī nefigurēja???? Visā visumā grāmat abija laba un interesanta. Sevs bija labais, par ko prieks, ka autore viņu nepadarīja par ļauno. starp citu ja pavēro Severusu filmā, tad nevienā brīd viņš nav tā īpaši ļauns un it īpaši filmā viņs rīkojas tā lai labāk harijam. gan 3, gan 4 un 5 daļā... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 04.05.2025 04:35 |