![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Veic pētījumu par katlu dibenu biezumiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 01.06.06 Kur: Rød himmelen ![]() |
Lūdzu uzrakstiet savu obligātās literatūras rakstu šeit. Interesanti. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif)
|
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Kļūst par pirmo, kas izbaudījis visas visgaršu zirnīšu garšas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 30.06.04 Kur: Rīga ![]() |
Man tas pats, kas Serious Black Chocolate, jo esam vienā klasē.. atļāvos izlabot teksta kļūdiņas (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/biggrin.gif) .
1) F. Šillers ''Laupītāji'' vai ''Vilhelms Tells'' 2)J.V.Gēte ''Fausts 1. daļa'' 3)F.Dostojevskis ''Noziegums un sods'' un ''Idiots'' 4)O. de Balzaks ''Gorio tēvs'' vai G. Flibēra ''Bovarī kundze'' [izlasītas] 5)H. Ibsens ''Pērs Gints'' [lasu] 6)Knuts Hamsuns ''Pāns'' vai ''Bads'' 7)A. Čehovs ''3 māsas'', ''Kaija'', ''ķiršu dārzs'' 8)Rainis ''Jāzeps un viņa brāļi'', ''Indulis un Ārija'' [nākamnedēļ iesākšu] 9)Aspazija ''Sidraba Šķidrauts'' 10)Jānis Jaunsudrabiņš ''Aija'', ''Vēja ziedi'' [izlasītas] 11)K. Skalbe ''bendes meitiņa'' [izlasīta] 12)Jānis Poruks ''Pērļu zvejnieks'' [sen lasīta, taču būs jāpārlasa, jo sen] 13)A. Grīns ''Dvēseļu putenis'' [negribas pat klāt ķerties, lai arī zinu, ka grāmata laba] Ā, un vēl obligātā literatūra angliski un vāciski. Es esmu apņēmusies izlasīt ''Da Vinči kodu'' vāciski'' un Marc Haddon ''The curious incident of a dog in a night-time'' [iesākta] (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) . Protams, par visām grāmatām ir prozas analīzes ieskaites, angļu un vācu valodā mutvārdu stāstījums un/vai eseja (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) . CITĀTS(skow @ 06.06.2006 20:24) [snapback]648874[/snapback] Brāļi Kaudzītes "Mērnieka laiki" R.Blaumanis "Raudupīte" ; "Purva bridējs" ; "Andriksons" ; "Indrāni" K.Skalbe "Pasakas" J.Jaunsudrabiņš "Aija" ; "Vēja ziedi" A.Upītis "Rožu slepkava" ; "Kailā dzīvība" ; "Zelts" +vēl 2 noveles +1romāns A.Grīns "Dvēseļu putenis" E.Virza "Straumēni" Gēte "Fausts" Kopā sanāca 17, un man ir tikai K.Skalbes divas pasakas un "Vēja ziedi" (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Mums daļa šo grāmatu bija jāizlasa jau 10. klasē, lai būtu vairāk lasāmā 11.-tajā.. esam izlasījuši pa šo gadu ''Mērnieku laikus'', Visas Blaumaņa noveles, Jaunsudrabiņš un Gēte iekļauts pašreizējā sarakstā. Ņemot vērā, ka 6 no darbiem ir ne īpaši garas noveles, nav tik traki (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) . Un ''Raudupiete'', nevis ''Raudupīte''. Un vai tad Skalbes pasakas nav bijušas pa daļām iekļautas arī iepriekšējos gados (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/ermm.gif) ? Vismaz es visas esmu izlasījusi jau kādā 5-ajā vai 6-ajā klasē, šķiet. CITĀTS (*) A. Čaks. Spēle ar dzīvību. (*) A. Grīns. Klusie ciemiņi. (*) A. Eglītis. Pansija pilī. (*) R. Ezera. Cilvēkam vajag suni. (*) A. Kristi. Austrumu ekspresis. Pirmo vairs īsti neatceros, otrā bija tīri pieveicama, trešā interesanta, ceturtā - pat ļoti aizraujoša, tas tā, mans viedoklis (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) . Šo rakstu rediģēja Citronmētru Ledene: 18.07.2006 20:55 |
|
|
![]() ![]()
Raksts
|
|
Pārvērš vaboles par pogām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 13.07.05 Kur: Ledusskapī pie gurķiem! ![]() |
CITĀTS(Citronmētru Ledene @ 18.07.2006 21:51) [snapback]1009952[/snapback] Man tas pats, kas Serious Black Chocolate, jo esam vienā klasē.. atļāvos izlabot teksta kļūdiņas (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/biggrin.gif) . 1) F. Šillers ''Laupītāji'' vai ''Vilhelms Tells'' 2)J.V.Gēte ''Fausts 1. daļa'' 3)F.Dostojevskis ''Noziegums un sods'' un ''Idiots'' 4)O. de Balzaks ''Gorio tēvs'' vai G. Flibēra ''Bovarī kundze'' [izlasītas] 5)H. Ibsens ''Pērs Gints'' [lasu] 6)Knuts Hamsuns ''Pāns'' vai ''Bads'' 7)A. Čehovs ''3 māsas'', ''Kaija'', ''ķiršu dārzs'' 8)Rainis ''Jāzeps un viņa brāļi'', ''Indulis un Ārija'' [nākamnedēļ iesākšu] 9)Aspazija ''Sidraba Šķidrauts'' 10)Jānis Jaunsudrabiņš ''Aija'', ''Vēja ziedi'' [izlasītas] 11)K. Skalbe ''bendes meitiņa'' [izlasīta] 12)Jānis Poruks ''Pērļu zvejnieks'' [sen lasīta, taču būs jāpārlasa, jo sen] 13)A. Grīns ''Dvēseļu putenis'' [negribas pat klāt ķerties, lai arī zinu, ka grāmata laba] Ā, un vēl obligātā literatūra angliski un vāciski. Es esmu apņēmusies izlasīt ''Da Vinči kodu'' vāciski'' un Marc Haddon ''The curious incident of a dog in a night-time'' [iesākta] (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) . Protams, par visām grāmatām ir prozas analīzes ieskaites, angļu un vācu valodā mutvārdu stāstījums un/vai eseja (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) . Mums daļa šo grāmatu bija jāizlasa jau 10. klasē, lai būtu vairāk lasāmā 11.-tajā.. esam izlasījuši pa šo gadu ''Mērnieku laikus'', Visas Blaumaņa noveles, Jaunsudrabiņš un Gēte iekļauts pašreizējā sarakstā. Ņemot vērā, ka 6 no darbiem ir ne īpaši garas noveles, nav tik traki (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) . Un ''Raudupiete'', nevis ''Raudupīte''. Un vai tad Skalbes pasakas nav bijušas pa daļām iekļautas arī iepriekšējos gados (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/ermm.gif) ? Vismaz es visas esmu izlasījusi jau kādā 5-ajā vai 6-ajā klasē, šķiet. Pirmo vairs īsti neatceros, otrā bija tīri pieveicama, trešā interesanta, ceturtā - pat ļoti aizraujoša, tas tā, mans viedoklis (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) . nu jā te tā palasījos un saspratu, ka tie saraksti tādi diezgan līdzīgi, nu un mums 11. klasei jaukā skolotāja arī sadeva ieteicamo (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/whistling.gif) literatūru: 1. I. Kaudzīte "Mērnieku laiki" [klāt neesmu ķērusies, varbutās konspektu no kaut ka dabūšu (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/whistling.gif) ] 2. R. Blaumanis "Purva bridējs" [pa ašo izlasīts], "Indrāni" [arī jau paspēju] 3. J. Jaunsudrabiņš "Vēja Ziedi" [un kāpēc lasot likās, ka autore i sieviete (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/blink_a.gif) ? bet vispār sviestains] 4. Rainis "Jāzeps un viņa brāļi" [neesmu sadūšojusies ķerties klāt (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/whistling.gif) ] 5. K. Skalbe "PAsakas" [esot tādas (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/blink_a.gif) ] 6. Flobērs "Bovarī kundze" 7. Ibsens "Pērs Gints" [no valodām dzirdēju, ka viegli lasās, būs nākamais] 8. Hamsuns "Pāns" 9. Dostojevskis "Noziegums un sods" [man teica, ka sākums esot tāds dikti sviestains būs vien jāatstāj uz vasaras beigām] nu un vispār man liekas, ka tas ir gandrīz tas pats, kas citiem, tikai mums šķiet, ka mazāk (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/whistling.gif) , nē nu nav jau tik traki būs ko darīt lietainās pēcpusdienās (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/two_handed.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 14.05.2025 01:24 |