![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
Forumā veidot aptaujas aizliegtas (tam paredzēts HP aptauju forums).
Ja kādam pavedienam nepieciešams pievienot aptauju, sazinies ar šī foruma regulatoriem!
![]() |
![]() ![]()
Raksts
|
|
Game Master ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 28.07.03 Kur: Sansāra ![]() |
Nezinu vai iepriekš kādā tēmā tas ir apspriests, bet izskatot visus pavedienus neko neatradu un nolēmu uztaisīt.
Jau kopš pirmās grāmatas izlasīšanas mani nomoka viens jautājums. Kad Voldemorts gribēja nogalināt Hariju viņš teica Lilijai, lai pavācas nost, kāpēc viņš nevarēja viņu vienkārši novākt un tad mēģināt novākt arī Hariju? Turklāt tam nav nekāda sakara ar to aizsardzības burvestību, ar kādu Lilija apveltīja Hariju, pēc tam kad Voldemorts viņ nogalināja, jo viņš pats ceturtajā grāmatā atdzinās, ka tajā brīdī par to burvestību nemaz nebija domājis. Viņš taču bija slepkava, nedomāju, ka Voldemortam rastos kādi sirds apziņas pārmetumi, ja viņš nogalinātu vienu sievieti. Bet pirmās grāmatas beigās ir viens pavisam dīvains apgalvojums ko pats Voldemots izsaka, proti, ka Lilijai nemaz nevajadzēja mirt, un toreiz viņš nekādi nevarēja zināt par to burvestību ko viņa atstāja pēc savas nāves. PS. Reku tas gabals ir. "Harijs Poters un Filozofu akmens" 285 lpp "Cik aizkustinoši..." tā šņāca. "Es vienmēr esmu cienījis drosmi... Jā zēn tavi vecāki bija drosmīgi... Pirmo es nogalināju tavu tēvu, un viņš cīnījās līdz pēdējam... Taču tavai mātei nevajadzēja mirt... viņa mēģināja aizsargāt tevi... Tagad atdod man akmeni, ja vien tu nevēlies lai viņas nāve būtu bijusi veltīga." |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 09.05.07 Kur: Tepat. Nu te. Neredzi? Es arī nē. ![]() |
Par šo jautājumu es pirms kāda laiciņa lauzīju galvu.
Es nenonācu ne pie vienas skaidras atbildes, tikai vairākiem minējumiem. Lilija un Voldemorts neizskaidrojamā veidā ir radinieki [galu galā- viņas vecāki vispār netika aprakstīti], tādēļ Voldemortā modās apziņa ka Slīdeņu dzimtai jāturpinās. Vēl kamēr Voldemorts bija cilvēks [tas ir- skolas laikā], pastāvēja iespēja par meitenēm un dzimtas turpināšanos. Varbūt Lords Voldemorts aiz pienākuma apziņas turpināja Slīdeņu dzimtu un tajā visā, kaut kādā veidā ir iejaukta Lilija. Es nezinu kapēc, bet man sāk likties ka viņā varētu būt šis tas no Salazara Slīdeņa un ka Harijs dažas Slīdeņu iezīmes [šņācmēli] ieguva no vecvecākiem, vai varbūt jau no paša Voldemorta. Šādā gadījumā arī nav jāstrīdas par to vai Voldemorts spēj mīlēt- tas tiktu darīts aiz pienākuma apziņas ka ir jāturpina dzimta un viņam būtu visai loģisks iemesls nevēlēties lai Lilija mirst. Viņš cerēja izmantot Liliju, līdzīgi kā daudzus citus burvjus- spiegošanā. Lilija tam būtu ļoti izdevīga. Fēniksa Ordenis, cieša piekļuve Dumidoram, droši vien arī labas attiecības ar auroriem. Šāds spiegs tiešām nāktu par labu. Bez tam- satricinājumā par dēla un vīra nāvi droši vien būtu daudz vienkāršāk uzlikt Pāvelus lāstu. Varbūt Strups pa ceļam pareģojumu ir nedaudz sagrozījis, vai arī Voldemorts tajā ir kaut ko iztulkojis arī par puisēna māti kas var izrādīties noderīga, tādēļ nav vēlējies Liliju nogalināt. Paliek arī iespēja ka nekāda ''āķa'' tiešām nav, un Roulinga to ir izdomājusi tāpat, lai dramatiskāk skanētu. Tādas ir manas teorijas. Šodien par to vēl padomāšu, varbūt man ienāks prātā vēl kas. ar cieņu
[vienmēr un nekad] Jūsu Ofēlija |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 06.05.2025 08:39 |