![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Mācās koptelpas paroles ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 08.08.03 Kur: In Tirion upon Tuna ![]() |
Vienā no saviem rakstiem Sauron pieminēja vienu tēmu, par kuru ir izveidojušās diskusijas vairākos Tolkīna forumos. Es nolēmu tam izveidot atsevišķu pavedienu, lai nebūtu novirzes no tēmas.
Sauron: CITĀTS Un turklāt atradu kļūdu grāmatās. Gendalfs sākumā teica ka Toms Bombadils ir vissenākā būtne, un senākas par to nav. Taču jau TTT grāmatā, viņš pēc Izengardas sagraušanas saka ka Fangorns(entu vadonis) ir vienīgais no senajām būtnem, kuru vēl apspīd saules gaisma, un ka par Fangornu nav nekā vecāka. Tad kur tad bija palicis Bombadils? Ir daudz dažādu versiju, taču es piekrītu šai: Elfi 'atmodināja' Entus un iemācīja tiem runāt. Toms bija teicis, ka viņš esot redzējis Elfus dodamies uz Rietumiem 'Lielajā Ceļojumā'. Tas man liek domāt, ka Toms ir vecāks par Elfiem, tātad arī par Entiem. Bez tam, man šķiet, ka Bombadils bija Viduszemē jau no paša sākuma, viņš radās tad, kad tika radīta pati Viduszeme. Kā redzat, te bez 'The Silmarilliion' neiztikt. Yavanna (viena no dieviem) radīja Entus kādu laiku pēc Viduszemes radīšanas, kā mežu sargus, tāpēc arī visticamāk, ka Bombadils ir vecāks par Fangornu. Protams, tā ir tikai viena no versijām. feanaro Šo rakstu rediģēja feanaro: 03.09.2003 19:39 |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Angel of Mayhem ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 23.05.04 Kur: stoned GP eksperts 2007 ![]() |
Fangorns ir Fangorns, ko tur runāt. Ents, vecākais no entiem (Vismaz Fangornā, bet drošu avotu par to vai viņi vēl vispār, kur citur dzīvoja nav. Nav arī izslēgts, protams.), dzīvo tur jau ilgi, ilgi, bija pat manliekas citāts, ka šis jau tur bija vēl pirms Tumsa nokrita pār Mirkwood'u.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 02.05.2025 22:08 |