![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Bēg no sera Kedogena ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 26.06.05 Kur: Riga or Mainhardt ![]() |
Tātad, kā daļa no jums zina (un jau ir saņēmuši/izpildījuši MILZĪGU anketu (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif) ) es šobrīd rakstu savu maģistra darbu Amsterdamā un mana darba tēma ir:
"Carnivalesque gender and sexuality norm transgressions in Latvian leisure role-playing games" [tulkojums varētu skanēt šādi: "Karnevāli dzimuma un seksualitātes normu pārkāpumi latviešu lomu spēlēs"] Vēlējos tomēr atvērt šeit nelielu aptauju, lai rosinātu arī diskusiju par šo tēmu. Mērķis ir noskaidrot cik lielā mērā dzimums un sekss parādās spēlēs un kādā mērā spēlē var pārkāpt mūsu ikdienas dzimuma un seksa nostājas/praksi. Atšķirības noteikti pastāv arī starp galda lomu spēlēm un brīvdabas lomu spēlēm, taču tik sīki izdalīt aptaujā nevarēju, tāpēc vēlos saņemt arī kādus komentārus. Paldies (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Ak vai! Nepadomāju, ka var izvēlēties tikai vienu variantu un tad nesanāk atbildēt par Dzimumu un Seksu vienlaicīgi (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/rolleyes_a.gif) Tā kā ja jūs būtu tik laipni pievienojiet atbildi šim rakstam ar norādītajiem aptaujas variantiem! Atvainojos par savu tizlumu (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/blush.gif) P.S. Visi kas piedalās diskusijā arī piedalās izlozē kurā var vinnēt gardumus no Holades (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Šo rakstu rediģēja Axa Night: 24.04.2007 06:28 |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Zintniece ![]() Grupa: Noslēpumu nodaļa Pievienojās: 03.11.03 Kur: te un tagad Dzīvā enciklopēdija ![]() |
Taaaaks... Tūlīt izteikšos! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)
Brīvdabas lomu spēles ir pilnīgi kaut kas cits kā PbEM (e-pasta LS), galda LS, vai, šeit pat, foruma LS. Viss atkarīgs no virtualitātes pakāpes. Ja brīvdabas spēlē nevar spēlēt karotāju kaut vai tāpēc, ka kauties neproti, un ir grūti attēlot pretējo dzimumu tāpēc, ka tad ir jāvelk mugurā bezmaz vesels karnevāla kostīms, lai pa gabalu norādītu dzimumu, tad virtuālajās spēles tas ir gluži vienalga - tur tas ir atkarīgs no spēlētāja gribēšanas spēlēt tādu un ne savādāku lomu. Ja mans tēls ir uz seksu paķerts vampīrs, tad viņš, protams, ar TO nodarbosies katrā izdevīgā brīdī. Ja ir pilnīgi cēls un svēts, tad, iespējams, visu spēli par TO pat neiedomāsies. Brīvdabas spēlē viss pirmkārt ir atkarīgs no tā, kāds pats reāli esi - piemēram, man ir 46 gadi. Diezin vai es būšu bordeļa meitene. Var mēģināt, protams, bet virtualitāte būs pārlieku liela (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Man nebūs interesanti, un citiem ne tik. Un otrkārt - no spēles pasaules attiecībām. (Ja kārtīgs elfs nespēj iedomāties sajaukšanos ar citām rasēm, tad viņš uz cilvēku bordeli neies. Ja spēles pasaulē elfi to vien dara kā izposta pilsētas un pārguļ ar visām pēc kārtas, tad tas neglābjami tiks attēlots arī spēlē.) Vienmēr gan uzrodas spēlētāji, kam par katru varīti principa pēc vajag visu darīt savādāk nekā spēles pasaulē ierasts, bet tas ir atsevišķs gadījums. Tad tas attiecas uz visu, ne tikai uz seksu. Tīri virtuālajās LS man nav grūtību attēlot pretējo dzimumu vai dažādas seksa nostājas, ka Tu izteicies. Kā sanāk - to es, dabiski, īsti novērtēt nevaru, jo realitātē nekļūsi par pretējo dzimumu (lai patiešām zinātu, kā tas ir). Bet man pilnīgi nesagādā nekādas paroblēmas spēlēt spēlēs, kurās seksa nav nemaz. Vienkārši tāpēc, ka spēlētāji nodarbojas ar "augstākām" un ne tik "piezemētām" lietām. Bet tajās spēlēs bieži arī nemaz neēd, neguļ u.tml. Ar ikdienu nenodarbojas, uzskatot, ka tas viss notiek, bet nav svarīgi un nav pieminēšanas vērts. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 22.06.2025 12:07 |