![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Prāto, kā lietderīgāk ieguldīt rūķīšu zeltu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 21.07.04 Kur: Tallina Niks 2006 ![]() |
Pēc dažu Raiņa lugu izlasīšana man radās aizdomas, ka viņa darbu galvenā ideja ir uzupurēšanās - atdot vairāk kā cilvēks var dot, nolaisties zemāk kā cilvēks var nolaisties, lai celtos augstāk... Kā jums šķiet un ko jūs vispār domājat par viņu un viņa darbiem ?
|
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 24.10.03 Kur: childproof world ![]() |
Neviens nezin kur var atrst Raiņa dzejas krājuma "Gals un sākums" analīzi? Un lietas par tiem vaiņagiem u.t.t. Aptuvenus pavedienus ieguvu šeit
CITĀTS Gala un sākuma nodaļas atdalītas nevis ar virsrakstiem, bet ar moto, kurā variējas viena un tā pati frāze: Es ritu, ritu. Šī frāze dažādos kontekstos pamazām pārtop par mūžīgās kustības, mūžīgās mainības metaforu - un vienlaikus šī mainība ir arī Raiņa ētiskais ideāls: Es ritu, ritu, / Ņemot un dodot topu par citu - / Vēl ritu. Gala un sākuma neparasto vērienīgumu vislabāk komentējis pats Rainis savās dienasgrāmatā. Krājumu veido desmit nodaļas. Ievadu Rainis nosacīti dēvē par Atjēgšanu: Cilvēks atjēdz, apzinās nepieciešamību meklēt savas esības jēgu. Seko septiņi Meklēšanas loki: pagātne, daba, mīla, darbs, sāpes, nāve, vientulība; šiem lokiem tekstā atbilst septiņas krāsas, septiņas dabas balsis, septiņi vainagi. Goddamn! Atlantā referāts kautvi iedvesmai ( bet viņus jau tas neuztrauc) maksā 3 ls >_< |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 13.05.2025 11:57 |