![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Studē augstākās pārvērtības ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 26.10.06 Kur: nektāra eiforijā ![]() |
Izskatīju "Flarišu un Blotu" krustu šķērsu,bet nemanīju nevienu pavedienu par Entonija Bērdžesa grāmatu "Mehāniskais apelsīns". Vai tad tā var būt,ka neviens šo darbu nav lasījis,redzējis grāmatnīcās,vai vismaz filmu redzējis?! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/ermm.gif)
Šī noteikti nav ieteicama grāmata cilvēkiem,kas neizjūt vēlmi lasīt grāmatas par vardarbību. Mani šī grāmata piesaistīja ar galveno varoni (interesanti bija lasīt par noziedzinieka dzīvesveidu un viņa domas) un neierasti bija arī krievu žargoni,kas man lika pasmaidīt,lai arī cik riebīki notikumi būtu aprakstīti. Tad lūdzu jūs izklāstīt savas domas par šo darbu un iespējams iesakiet vēl kādu Bērdžesa darbu. Lūdzu atbildiet uz jautājumu-pareizi vai nepareizi bija izskalot noziedziniekam smadzenes,pat ja viņš pastrādājis milzīgus noziegumus? |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Cīnās ar Lankašīras laumiņām ![]() ![]() ![]() Grupa: Tulkotāji Pievienojās: 13.02.06 Kur: Dēļu laivā uz grīdas ![]() |
Es esmu redzējusi vispirmāmkārtām filmu un tad izlasījusi grāmatu. Domāju, ka vislielākā nozīme ir nadsatam, šai diezgan dīvainajai valodai, kura ir tāds mikslis starp angļu un kreivu valodu, varu piekrist gan tiem, kas saka, ka krievu valodu vajag zināt, lai izparstu šo valodu (tāpat kā angļu), gan var iztikt bez tā, tāpat visu sapratīs (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif)
NU es gan neteiktu tik strikti kā Silhouette par to, ka viss ir uz paplātes, es vēljoprojām līdz galam nesaprotu šo antihumāno darbu, un manuprāt tur nav nekas teikts par vadlību - grāmatā ir aplūkota vardarbība, viņas pēctecība un tīri mehāniska viņas anatomija. Man galu galā kļuva žēl maļčika, kamēr sākumā es būtu varējusi viņam drošu roku piespriest nāves sodu. Nezinu, es diezin vai teiktu, ka šī grāmata ir viegli izprotama. Filma bija lieliska, futūristiska (tas apģērbs, stils u.c.), bet ir jāuzmanās skatīties cilvēkiem ar labi izteiktiem vemšanas refleksiem. Nezinu, nu manu mīļāko grāmatu sarakstā viņas nav, bet atmiņā palika gan (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) ----------------------------------------------- Kā saprast - mums-"tīrajiem latviešiem" ir vieglāk - vai tas jebkādi ietekmē tautību - valodas nezināšana (ar kuru sastopamies ikdienā), manuprāt tas var norādīt uz zināmu aprobežotību, šāda atieksme mūs pašus tuvina nīstajām "krievu urlām" Šo rakstu rediģēja birokraac: 05.02.2007 17:21 |
|
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 01.06.2025 16:53 |