![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 11.01.07 ![]() |
Sveiki,
No vecajiem grāmatu plauktiem atkal izvilku grāmatiņas, kā arī kārtējo reizi noskatījos 3 LoTR filmas, un rodas maziņš jautājumiņš : Ko dara Gredzens? Filmā un grāmatā tas tiek uzsvērts kā pats galvenais, svarīgākais un spēcīgākais, bet reāli neko citu kā ievešanu rēgu pasaulē es nepamanīju. Kādam ir nojausma/informācija ko viņš darīja? Saurons vadīja orku armiju bez Gredzena un viņam tas tīri labi izdevās. Kas dzina pēc Gredzena, ja viņam jau bija armija? |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Sēž zem Šķirmices ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 17.01.06 ![]() |
Gredzens vairotu Sauron speku.
Esmu redzejis, ka Tolkien medza vardu 'power' lietot kaa sinoniimu 'inner talent' un domaju, ka varam vardus "Saurona spēki" saprast kā visas iedzimtās un pilnveidotās Sauron fiziskās un garīgās spējas. Izlasitais liek man domat, ka visi, itin visi Sauron speki tiktu vairoti, ja gredzens nonaktu vinja rokas. Un pateiksu vel vienu lietu. Atceresimies gadu III 2063 , kad Sauron tai laika saukts par the Nekromancer uzturejas Dol Guldur un Gendalfs vinju atrada. Atceraties, kas notika? Sauron beega. Beega, jo bija vaajsh. Veelaak pienaaca III 2941 un kas notika? The White Council beidzot njemusi vera Gendalfa bridinajumus devaas uz Mirkwood un soreiz jau pa visiem kopa ar lielam pulem lika Sauron atkapties. Citiem vardiem sakot, Sauron speki bija ieverojami augushi. Un tad pienaca III 3018, un Sauron bija sacis atklatu cinju, nu jau parliecinats par saviem spekiem. Gendalfs zinaja gredzena speku un zinaja, ka Sauron jau tapat ir specigs, bet ar gredzenu kljus vel specigaks. Tadelj ari visas bailes. Tas, ka baidijas kaut kadi Gondoriesi vai Rohaniesi neko nenozime. Vinjiem par gredzenu bija maza sajega. Šo rakstu rediģēja brego: 16.01.2007 16:15 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 07.06.2025 04:46 |