![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Dzer sviestalu Trijos slotaskātos ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 28.01.05 Kur: Kaut kur galaktikā ![]() |
Spēle notiek. Piedalos, mani OOG piespieda atransportēt real life kritušos, taču taisos braukt atpakaļ uz spēli.
Manā kontā viens paladins kuram uz altāra ar asu dunci pārgriezu rīkli. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Tas protams pateicoties, tikai ''ļaunajiem'' GM kuri mani godīgu Mirdzošās Niras priesteri padarīja vienā jaukā mirklī par Falekas kalpu, kam jādara briesmīgas lietas. Lol elfi gan to vēl nezina, bet es braucu atpakaļ uz spēli. Garie komentāri man būs pēc spēles. |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Pokemonu pavēlnieks ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 24.07.03 Kur: prefektu vannasistaba nodarbojoties ar... Zilonītis Dambo 2012 ![]() |
saakssu ar atstaastu ko speeles pasaulee sadariija "kaarlis" par kura ierassanos zinaaj atikai retais un bija paarsteigti daudzi un kuram nebija leggendas jo personiskus kvestus vinnss negaidiija un kas gan par dizzu leggendu nepieciessama ubagam kas tup dubllos....
ierados poligonaa piektdienas vakaraa un ap kreeslas laiku saaku speeli man galvaa bija maiss un tikai retais mani atpazina taadeell tas bija savaa zinnaa veel interesantaak es teeloju visprastaako ubagu kas bija meems un pat neprata rakstiit dazzaadu iemeslu deel (ko iztiraassu naakamajos postos) nevareeju iipassi daudz paarvietoties ja man nebija pavadonna par kuru naacaas buut andzzam ar kuru kopaa tad arii staigaaju un daudzi domaaja ka tas trakais man saimnieks vispirms ubagoju pie niras templlla bet vietinna neskkita paaraak ienesiiga un es paarceelos tuvu krogus durviim un tur jau aizgaaja visi bija daasni un deviigi nevein bagaatiigi aplaimoja mani ar zeltu bet atnesa arii kolu ar ssnnabi teeju gurkki un rupmaizes riku un pat bllodinnu ar zupu kaa arii cik nopratu jauna falekas priesteriene piebeera man pilnu sauju ar "falekas pupinnam" aka konfekteem (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) neesmu paarliecinaats kas bija tie kas atnesa maizes riku jo neko neredzeeju jau bija nakts taccu lloti labi dzirdeeju kaa ssie priecaajaas ka es maiziiti apeedu tad jau arii uzradaas mans "aizbildnis" andzza un es saaku paarvietoties pabiju krogaa iekaapu bordelii veel paubagoju tad pavakarinnojaam uzvedos kaa iists susskkis un pat baazu karotes svessos sskkiivjos bet taa arii probleemas nesanaaca kaa par briinumu (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif) tad kopaa ar andzzu aka graafu etjenu bastardo devaamies pie elfiem un arii noklluvaam elfi muus ielaida un saziedoja ubadzinnam taa dikti brangi ja neklluudos kaukaada elfu priesteriene aka sindra nenoskopojaas un pat iedeva simtnieku un jau tajaa briidii es biju jau klluvis par turiigaaku varmes iedziivotaaju kaa lielaakaa dalla vienkaarsso llauzzu elfi arii turpinaaja jauko tradiiciju un uzcienaaja mani gan ar cigareti gan cepumiem un lloti priecaajaas kaa es tos grauzu kaa dziivniecinnss un cuukojos un izraadiiju savu labpatiku (un slepssus priecaajos ka ssameejie nezin kas es esu he he(lai gan to es dariiju visu laiku (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/rolleyes_a.gif) )) taa kaa andzza bija noguris tad devaamies atpakall pie cilveekiem un vinnss aizgaaja guleet ubagossana vairs paarak nevedaas jo daudzi jau guleeja un es ar noleemu dotiespie miera bet sskkiet nebiju aizmidziis ne pusstundu kad man iespeera "veejs" un pamodinaaja biju dikti iigns uzpiipeeju cigareti un noleemu ka ja jau "veejss" negrib ka es gullu tad neguleessu ar un iessu apskatiit kaiminnu ciemus.... pirmie atkal traapiijaas elfi taa kaa bija jau ap 3 naktii tad ssie mani nelaida iekssa pa vaartiem protams ka pilniigi normaali jo galvenie lika aizveert vaartus tad arii taa bija jaadara pamociiju ssos kaadu briidi teeloju ka palikssu turpat aaraa guleet utt beigaas izspiedu naudinnu un tad devos taalaak pi maradiem tur tas pats scenaarijs tad pie vampiiriem un tas bija saliidzinossi negaidiiti ka tiessi vampiiri bija tie kas ielaida mani iekssaa un miilli uznneema un veel atvainojaas ka neeesot ugunskura utt tad es ssiem atklaajos un pavadiijaam kaadu laicinnu OOG sarunas... naakamaa lieta ko izdomaaju kaa meigginaat tikt iekssaa citas pilseetaas bija tiiri orgginaala vienkaarssi nolauzu parastu zaru un biju izleemis ka zars grib tikt pilseetaa (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) pie elfiem mani sagaidiija driaadas kas vieniigaas veel neguleeja (bija jau ap pieciem no riita) un taa arii palika neizpratnee ko iisti vajadzeeja ar mani iesaakt taccu iekssaa taa arii neielaida un es demonstratiivi salauzu saru un aizgaaju taalak pie maradiem dabuuju jaunu zaru nonaacu pie maradiem un aardiijos savas minuutes desmit bet taa arii nepamodinaju un vienkaarsis atstaaju zaru turpat pie vaartiem atslietu taalaak aizgaaju liidz vaampiiriem bet arii tikai lai atstaatu zaru pie vaartiem jo vampiiri bija bijussi labi pret mani un es negribeeju vinnus modinaat peedeejaa vieta kur es tiessam nu jau gribeeju tikt iekssaa bija cilveeku pilseeta tur dauziijos pie vaartiem un uzmodinaaju paaris pilseetas sargus plus pilseetas magu tad nu ssie ilgi domaaja ko ar mani un zaru iesaakt iet modinaat galveno vai nee tad mags izmantoja telepaatiju (sskkiet gna kaa izraadiijaas ka ssim magam nemaz taadas maggijas iisteniibaa nebija (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/silent.gif) ) un tad protams vinnam aizgaaja ka es tiessam esmu tikai vinkarss ubags pa pusei kkerts ar zaru rokaa (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) un visi pukojaas par to ka esmu vinnus pamodinaajis (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) satiku nw aka krodzineices meitu un vienkaarsis vazaajaamies pa cellu kas bija starp cilveeku pilseetu unelfu un maradu nometneem atradaam kvestu kas gan bija domaats magiem un ejot atpakall satikaam to passu manis pamodinaato magu un notirgojaam vinnam informaaciju (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) aizgaajaam atpakall uz cilveeku pilseetu leenaa garaa iekuuraam uguni un garlaikojaamies un tad man ienaaca galvaa spozzaakaa ssiis speeles ideja (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/sorcerer.gif) un es devos aatraa solii pie elfiem.... bija jau 7 no riita nonaacu pie elfiem pakkeeru kautkaadu zaru un spariigi daudzot pa vaartiem uzmodinaaju sargu un saaku staastiit vinnam savu sapni (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) protams raadot ar ziimeem un ticat via nee bet man sskkiet ka vinnss paarprata un laikam nodomaaja ka vinniem naak uzbrukumaa vampiiri ar muuru dragaajamo iennemt vinniem pilseetu ta anu es pastaastiiju paprasiiju naudinnu un vinni samaksaaja biju traki prieciigs un aatri devos projaam un tad atcereejos ka man taccu bija veel viens sapnis (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/rolleyes_a.gif) un skreeju ko kaajas nes pie vampiiriem uzbuknniiju augssaa tos un izstaastiiju vinniem savu otru apnio taccu sskkiet ka mani paarprata nu jau otro reizi ssajaa riitaa un vampiiri domaaja ka vinniem uzbruuk elfi ar muuru dragaajamo ssie man protams samaksaaja un es atkal biju traki prieciigs tak saakaas nelieli sarezzggiijumi vampiiri bija daudz aktiivaaki un viens no vinniem devaas izluukos un gribeeja redzeet cik tuvu ssie jau ir izdomaaju ka vajag atkratiities un saaku ziimeet karti bet ssis jau atkal mani paarprata un domaaja ka es ziimeeju cik talau atrodas elfi takss es vienkaarssi ziimeeju kur es guleeju kad redzeeju sapni un lamiigs devos uz pilsetu kur tad slimniicaa arii beidzot nolikos guleet... paguleeju stundinnas triis un atsaaku speli nekaa paarak interesanta nebija leenaa garaa atklaajos cilveekiem lloti prieceeja vinnu sejas kad ssie uzzinaaja ka tas esmu es (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) neesaajos pa poligonu ar veestuliiteem niras priesterienes aka goldbery uzdevumaa pastaigaaju apkaart ar andzzu un atklaaju jaunu ubagossanas metodi kaa kaads naaca garaam via pretii taa es notupos cellmalaa un tas atkal labi atmaksaajaas taccu vienaa no riezeem kad taa notupos vma uzbruka vilkacci un uzkastoja aklumu un trakumu taa nu aizblandiijos liidz pilseetai un saaku triekties taas sienaa sargi domaaja laikam ka es pillaa un apdullinaaja mani cietumaa gan neiemeta jo mani pievaaca burvis un kaadu laiku nnemoties arii izdziedinaaja no taam seergaam veel bissku paubagoju un sapratu ka loma sevi ssaadaa formaa ir konceptuaali izsmeelusi un paardomaas ar sevi un veeju sapratu ka jaatop izdziedinaatam un to nu arii niras priesteriene ar graafu de bastardo paveica un es atguvu balsi un dalleeji zaudeeto sapraatu un turpinaaju jau kaa kaartiigs balamute visiem staastot apssaubaamu stastu par to kaada man bijusi pagaatne un ieguuldot pa labi un pa kreisi savu ubagojot iekraato kapitaalu kas normaalam cilveekam nebuut ar nebija nemaz tik mazs nodibinaaju kontaktus ar paaris aristokraatiem un atklaaju ka ssiem ir roziinu krava no austrumiem atvesta taas tad arii veiksmiigi uzpirku un paardevu taalaak par izdeviigaam cenaam un turpinaaju uzvaariities bet iipassi izplesties nespeeju jo cenas bija diivainas un inflaacija bija nenormaala dabiski ka biju paguvis pievienoties graafam de bastardo vinna savaaktajaa diivainnu puulcinnaa nopircis sev dunci un panaacis ka tas ir +2 kad grafu debastardo neggeeliigi aizvainoja pilseetas sardzes priekssnnieks protams ka tas bija jaatribj un tika izlemts ka esam pietiekami stipri un gatavi saniisties ar pilseetniekiem taa nu tika izlemts ka bastardo dosies pileseetaa un meigginaas atriebties un nogalinaat sardzes priekssnieku un tad teleposteesies pie mums kas vinnu gaidiis aarpus pilseetas taa kaa de bastardo nespeeja to nedariit pompozi tad tas ievilkaas un es iegaaju atpakall pilseetaa taa teikt peec nodrossinaajuma un nolaupiiju bordella priekssnieci aka riani kas visnotall vaiksmiigi izdevaas izvedu vinnu aarpuus pilseetas un aizvedu pie saveejiem pa cellam paskaidrodams ka vinnai nekas nedraud ja vien nenotiks ka aarkaarteejs un ka labpraapalaidiissu vinnu vallaa kad mee sbuusim drossiibaa peec neilga briitinna pie mums atteleporteejaas bastardo gandriiz miris ar peedeejiem speekiem muusu puulcinna alkkiimikks gan vinnu aatri atgrieza pie veseliibas taccu tai briidii mums pieseejaas nejaussi garaam ejoss sargs ar sskkeepu un ssaujamo kurss sagribeeja atbriivot bordella saimnieci bet aatri tikaam no vinna vallaa jo paskaidrojaam ka ja vinnss arii paraus kaadu no mums paareejie piebeigs vinnu un ja vinnss vispaar uzbruks es nogalinaasu kkiilnieci tas nu bija nokaartots un maneejie skriessiem devaas beegt pildiit kautkaadus uzdevumus bet es laipns buudams negribeeju dziit kkiilnieci skriessus jo ssii bija basaam kaajaam bet mana laipniiba nevainagojaas panaakumiem un vinna kas izraadiijaas vampiirs nneema un mani nokoda taa nu nomira kaarlis un ar to mana ingeima speele beidzaas iemeslus kaapeec neatdzimu pastaastiissu naakossajos postos taa bija kaarlla dziive varmes provincee (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/silent.gif) Šo rakstu rediģēja aivvv/troll dream walker: 23.08.2006 10:37 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 23.08.06 ![]() |
Par meistariem nabagiem aizbildēšu vārdu.
Milzīgs paldies un cieņa jums par jūsu darbu, rūpēm, pūlēm, pacietību, saprašanos, bezmiegainām naktīm un jezgainām dienām, iztērētām nervu šūnām, iztukšoto kafijas tasīšu un glāžu leģioniem un runa iet ne tikai par laikposmu no 17. līdz 20. augusta paldies jums par visu jūsu pēdējo vismaz pusgadu, kad Uvaisa tika gatavota iemiesošanai un iemitināšanai. Un kaut arī šo paldies es rakstu no visas sirds, esot ar pagājušo spēli apmierināts līdz ausīm, protams ir jāatceras, ka cilvēks nav prjaņiks un ikvienam mīļš būt nevar tapāt kā viņa darbs, tāpēc nav nekāds brīnums, ka ir daži spēlētāji, kas novērtē meistaru darbu citādāk. Hm, tātad, kas visbiežāk tiek uzskatīts par meistaru vainu? 1. Komunikāciju trūkums. 2. Meistaru mazs skaits un nespēja izmantot potenciālos NPC. 3. Kvestu sistēmas trūkums. 4. Spēles noteikumu trūkumi. 1. OK, numurs viens: komunikāciju trūkums. Vispār es gan nezinu vai ir vērts to komentēt... Vai ir no mums kāds, kas doma, ka tas, ka rācijas slikti darbojas ir meistaru vaina?.. 2. Nu, re, numurs divi tas gan ir interesantāks. Cik es zinu, meistari vismaz vēl no aprīļa beigām aicināja 10 cilvēkus uz NPC lomām. Nu un kur, pie velna, tie bija? Vai tas ir tie desmit cilvēki, kas tagad raksta par komunikāciju trūkumiem, GMu nespēju tikt līdz spelētājiem u.c.? Es ceru ka mājiens ir pietiekami caurspīdīgs. 3. Numurs trīs vēl labāks. Ieskatīsimies situācijā kad kāds zemnieku puika esot no savas nabadzības noguris dodas projām labāko dzīvi meklēdams. Agri vai vēlu viņš nonāk līdz kādam jaukam un saulainam klajumam mežā, kur... Kur, sekojot dažu spēlētāju loģikai, var būt tikai tas ar ko viņš ir spējīgs tikt galā. Tātad leprehūna zelta katls un varavīksne no tā izejoša debesīs. Tur nevar būt ne pūķa, ne mantikoras, ne laupītāju bandas, ne pat vilku bara nekā, kas būtu nepiemērots attiecīgā kvestotāju kontingenta spējām un iespējām. Un personīgi man nav saprotams kā tas nodrošinātu What you see is what you get principu, jo sekojot augšminētai loģikai tas būtu: What you WANT is what you get. 4. Nu un ceturtais vislabākais. Turēties aiz sēdekļiem, jo doma var būt jauna un galva var apjukt. Trīs, divi, viens, kas nav gatavs nav mana vaina: ja jums nepatīk noteikumi, tad spēlējiet nepievēršot tiem uzmanību. Lomu, kurām noteikumiem būtu kritiska nozīme ir niecīgs mazums nāk prātā tikai alķīmiķi, kuri bija sajūsmā no alķīmijas noteikumiem. Pārējie taču... Vai noteikumi ir Bībele? Vai tie ir gaiss? Vai tie regulē kā tev aplaudēt bardu dziesmām, kā teikt komplimentus bordeļa meitenēm, kā sadarboties ar pilsētas sargiem, kā aiziet no savas nometnes palīdzēt kādam vai vienkārši piedzīvojumus meklējot, kā pārdzīvot biedru nāvi vai līksmot par kopējiem panākumiem? Bet var būt ir kāds, kas meklē noteikumos recepti kā izdarīt tā lai automātiski kļūtu labi?.. Vai ziniet, man ir vienas spēles pieredze, kas gāja trīs mēnešus (katru dienu no 18 un līdz 2-3 naktī) un pat otra mēneša beigās bija tādi spēlētāji, kas zināja noteikumus tikai vispārīgi (ja vispār), bet spēlēja, un ziniet, kāpēc? Tāpēc, ka tas nav spēles noteikumi ko jūs spēlējāt. Jūs spēlējāt spēli. Nu vot. Sumējot visu augšminēto es grību vēlreiz pateikties meistariem par viņu laiku un ticību sevī un viņu spēlētājos, ka neskatoties ne uz tehniskām problēmām, ne uz šādu tādu spēlētāju neatsaucību viņi paši neatsakās no idejas un to realizēja. Un tas, ka tie, kas sēdēja zem egles tur arī palika nav meistaru vaina, atvainojiet. Viens no svarīgākajiem meistaru pienākumiem ir ieinteresēt cilvēkus, dot viņiem gribu spēlēt, un šo gribu apliecina jebkurš ieradis uz poligona vienkārši ar savu ierašanos faktu. Un ja katram uz poligona bija tā griba (jo es ļoti šaubos, ka kādu uz turieni atveda ar varu), tas, ka kādam pietrūka vai nu iedvesmas, vai nu iztēles to realizēt... Beidziet kas domā, ka tas ir meistaru vaina? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 18.06.2025 00:36 |