![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
Bibliotēkas plauktā par citām lietām, lūdzu, nesarunāties!
Vai nu atrodi piemērotāku forumu, vai izmanto kaucekļus.
Sarunas no bibliotēkas plaukta var tik dzēstas bez brīdinājuma!
![]() |
![]() ![]()
Raksts
|
|
Kļūst par pirmo, kas izbaudījis visas visgaršu zirnīšu garšas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 30.06.04 Kur: Rīga ![]() |
Kurš no jums ir lasījis "Meistars un Margarita", paceļ roku! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) nu, ko teiksiet??
es esmu sajūsmā... taču gribētu dzirdēt arī jūsu viedokli par šo grāmatu, jo zinu daudzus cilvēkus, kuri apgalvo, ka nav spējuši to izlasīt līdz galam vai arī nav sapratuši tās jēgu.. nu, par to jēgu - katram jau ir savs viedoklis, bet tie, kas apgalvoja, ka šī grāmata ir s***... no comments viņiem!! Tātad... (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/blush.gif) (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/rolleyes_a.gif) |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Cīnās ar Lankašīras laumiņām ![]() ![]() ![]() Grupa: Tulkotāji Pievienojās: 13.02.06 Kur: Dēļu laivā uz grīdas ![]() |
CITĀTS(Kaķurēgs @ 13.08.2006 17:01) [snapback]1021857[/snapback] Es esmu izlasījusi. Es vairāk pievērsos varoņu aprakstiem un nevis notikumu zemtekstam. Vajadzēs pēc pāris gadiem šo grāmatu izlasīt vēlreiz, tad arī būs skaidrāks viedoklis. 1. šo grāmatu nevar izlasīt pacmit gadu vecumā, piedodiet, bet nevar. Paaudzieties un izlasiet vēlreiz. Tā kā man ir pieredze šajā jomā, tad atļaušos tēlot viszini (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smartass.gif) Vajag ne mazo dzīves pieredzi. 2. vajadzēja dzīvot PSRS vismaz dažus apzinīgas dzīves gadus. Es šajā kategorijā jau vairs īsti neietilpstu, tāpēc man ir tik daudz ko pārspriest ar mammu par šo grāmatu. 3. tēli = tēlu apraksts = ar zemtekstu = sižetu = simbolismu = tēliem Diez vai ir jebkāda jēga lasīt Volanda, Korojeva aprakstus, ja pat nav mazākās nojausmas, kas ir domāts ar šiem tēliem 4. ir jābūt vēstures fanātiem, ir jāpārzin kā Bulgakova biogrāfija, tā tā laika PSRS s i t u ā c i j a, grāmatas dīvainais liktenis un savdabīgais lāsts, kas izseko šo grāmatu. 5. Literatūras vēsture, piedodiet, tik semiotisku tekstu reti, kad izdodas redzēt, un ja izdodas, tad sēdi kā maniaks un brīnies, ko var izdarīt papīrs un tinte. Piedodiet, bet manuskripti nedeg! piemērs - Vārds begimots, nav vis domāts nīlzirgs, bet viens no kristietības dēmoniem, ūdens briesmonis! 6. Bez bībeles nu nekādi, ir obligāti jāorjentējas jaunajā derībā! Iepriekš var veikt citu, līdzīgu materiālu izpēti - kā piemēram, Skorsēzes - jēzus kristus pēdējā kārdināšana, vai tikpat dīvaino - debesis pār berlīni. Ai cik daudz ir Poncija pilāta tēlā! piemērs: grāfs, ko nošauj ballē, ir domāts Jūda. 7. Šajā grāmatā var apmaldīties un iegūt atklāsmi. Viss atkarīgs no tā, kā viņu lasa. Skatoties filmu, es to uztvēru kā mīlas stāstu - grāmatu, kā groteksu alegoriju! Viss atkarīgs no redzes punkta, pagriez grāmatu otrādi un ieraudzīsi Anušku kā ercenģeli Gabriēlu! Tā ceru, ka pierādīju, ka šī grāmata nav tikai - viena no n-tajām, ko izmalu cauri, lai pateiktu - nu izlasīju, nu un! Tāpēc, lasiet un lasiet, un lasiet, lai pārlasot šo grāmtu, jūs to iemīlētu vai ienīstu, bet galvenais, lai būtu viedoklis. Un kā jau kāds te bija atklājis, šī grāmata ir jāpārlasa! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/two_handed.gif) Šo rakstu rediģēja birokraac: 14.08.2006 11:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 10.05.2025 22:28 |