![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
Bibliotēkas plauktā par citām lietām, lūdzu, nesarunāties!
Vai nu atrodi piemērotāku forumu, vai izmanto kaucekļus.
Sarunas no bibliotēkas plaukta var tik dzēstas bez brīdinājuma!
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Gāž podus mikstūrās ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 27.01.04 ![]() |
Kā zināms, rakstnieks K.S.Luiss bija ne tikai Tolkīna labākais draugs, bet arī pats rakstīja i SCF, i Fantasy. Latviski iznākušas viņa Nārnijas hronikas un Skrūvšņores vestules. Angliski vēl ir tāda Space Trilogy un vēl vesela kaudze. Vai esat lasījusī kaut ko no šī rakstnieka un ja jā, tad kā patika?
|
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Cīnās ar Lankašīras laumiņām ![]() ![]() ![]() Grupa: Tulkotāji Pievienojās: 13.02.06 Kur: Dēļu laivā uz grīdas ![]() |
CITĀTS(Sniega Rūķis @ 16.01.2006 17:19) [snapback]542116[/snapback] Nez, par graamataam spriest veel nevaru - taisos pirkt, bet filma gan bija ļoti laba... tieshaam paarspeeja poteru... Un to ka graamatas vareetu buut sliktaakas par filmu - to jau es gaidiiju, preciizaak, gaidu... - 99% gadījumu filmas ir sliktākas par grāmatām, 0.99% gadījumu fimas ir līdzvērtīgas grāmatai un 0,01% ir izsecināms! Tas neattiecas uz fimām, kas tapušas kā filmas un pēc tam kāds uzcepis grāmatu! - Pats Nārniju hroniku cikls ir labi pārdomāts - no vienas pasaules rašanās līdz tās galam, grāmata ar dziļi simboliskiem tēliem un mitoloģisko kokteili. Piecas pasakas, tīri labas un intresantas. Kaut vai veids, kā bērni nokļūst savā pasaku /nāves/ valstībā. Izpildījums - angliski, maziem bērniem, lai cik daudz fauni, lilitas, teiksmju nebūtu pieminēts, tās tik un tā ir bērnu grāmatas un lasāmas bērnībā. Lasāma tikai angliski, jo lasot lauvu... iekš lv, ko mamma man bija nopirkusi, kad es biju sīcis, es domāju, ka tik ... t i z l u valodu vajag piemeklēt, angliski var lasīt. Un nopērciet kasti ar austrumu saldumiem! Noderēs! - ka pierāda filma, šīs ir tās "piedomā pats" tipa grāmatas - filma ir daudz krāšņāka no vizuālā aprakstā, kā no vārdiskā apraksta. Tā bija skaista, īpaši jau burve un viņas radītā pasaule. Tomēr pārstāvu savu viedokli - grāmata atraisa fantāziju, filma to ierobežo noteiktā lenķī, tāpēc, ja vien ir iespēja, vispirms izlasiet, lai varētu novērtēt filmu - citādi, grāmatā meklēsiet filmu, nevis filmā grāmatu. - riebās - runājošie zvēri, nu vot nezinu kā citiem, bet runājoši zvēri man nekad nav patikuši! - 5 ***** zvaigznes, tas ir asteriksus, par filmas mūziku. Šo rakstu rediģēja birokraac: 14.08.2006 10:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 22.06.2025 12:21 |