![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]() ![]()
Raksts
|
|
Cīnās ar Lankašīras laumiņām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 23.12.03 Kur: tepat vien es esmu... ![]() |
Grāmata The Lord of the Rings vēstījumā laikā nemitīgi tiek apspriests un kā uzplētsa un sāpoša brūce uzdots sāpīgs jautājums par Vidus -zemes elfu došanās uz mūžības un nemirstības zemi Vlinoru jeb Amānu, kur dzīvo 14 demiurgi Valāri un Valas. Amānā dzīvo arī elfi, kas uz turieni izceļojuši senatpakaļ..........
Kāpec elfi tā tiecās izceļot uz Amanu, kāpēc viņi nevarēja palikt Vidus- zemē.....?????????????? Ja viņi būtu palikuši šeit.....vai vis būtu citādāk nekā tas ir........????? Vai vēstures gaita neņemtu citus pagriezienus un pasaule būtu citāda..................?????? kāpēc??????? Šo rakstu rediģēja Hisie-Gaur: 15.01.2004 21:19 |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Dzer sviestalu Trijos slotaskātos ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 22.12.03 Kur: Marss, Sektors 5Ba, 3 Dome ![]() |
neesu nekaads eksperts, bet domaaju, ka vinji tur devaas deelj kariem. Paraak daudz elfu biaj kritushi. Uz valinoru vinji dodas jo taa irnemirstiibas zeme un kur tavupraat ir labaaka dziive? valinoraa vai viduszemee? taads luuk man viedoklis.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Valara ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 22.08.03 Kur: kaut kur te Dzejnieks 2008 ![]() |
varbūt, ka viņiem bija jāaizbrauc.. nu, tjipa, simboliski - kā paradīze... viņu tikpat jau palika aizvien mazāk... nez, tas jau tikai mans viedoklis (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Mācās koptelpas paroles ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 08.08.03 Kur: In Tirion upon Tuna ![]() |
Laba ideja, Hisie- Gaur (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
Manuprāt elfi ceļoja uz Amanu, jo bija noguruši no nemitīgajiem kariem vispirms ar Morgoth un pēc tam ar Sauronu. Padomā, cik maz viņu bija palicis Gredzena kara laikā, un es šaubos, vai viņu skaits vēl pieaugtu... kā teica Galadriela TTT:"The time of the Elves is over..." Protams, būtu bijis pavisam savādāk, ja viņi paliktu - ikviens sīkums var mainīt notikumu gaitu... tomēr drīz vien viņi tik un tā pazustu. That is my belief (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Dzer sviestalu Trijos slotaskātos ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 25.12.03 Kur: Follow the Yellow Brick Road ^_^ ![]() |
Viens variants, protams, varētu būt nogurums...Elfi ir pārcietuši daudz briesmīgu karu vēl 1. un 2. laikmetā...Piem. Dagor Bragollach, kad Morgots pār zemei sūtīja uguns viļņus, kas momentāli visu iznīcināja...Arī tas, ka elfu sirdis ir kaut kādā veidā saistītas ar Valinoru, jo, piemēram, Rivendellas elfi ir cēlušies no tiem Noldoriem, kuri Feanora vadībā sacēlās pret Valāriem un devās atpakaļ uz Viduszemi, savu dzimšanas vietu...Bet, manuprāt, daudzi vēlāk nožēloja šo savu izvēli un, tā kā Valāru dusmas ir rimušas, viņi tagad beidzot vēlas atgriezties Valinorā, kur viņi acīmredzot jutās labāk...
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
ex foruma administratore ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 18.11.03 ![]() |
Pasaulee jau nemitiigi mainaas, taa nomainiijaas pirmais laikmets ar otro. Taapat (nosaciiti) tagad otrais nomainaas ar tresho. Elfi jau sazin cik ilgi staigaajushi pa Viduszemi un nu tam taapat kaa pasaulei kuru vinji zinaaja bija pienaacis gals.
Kaapeec vinji taa tiecas uz Valinoru? Mans pienjeemums - Valinora vinjiem ir daudz piemeerotaaka, man liekas ka ieksheeji vinji arii shajaa pasualee tiecaas peec Valinoras - vietas kur ir vinju iistaas maajas. Godiigi sakot, elfiem nebija nekaada iemesla palikt - Gredzens bija zudis, arii Elfu Gredzenu vara izpleeneeja. Ar laiku taas mazaas skaistaas pasauliites kur elfi dzivoja aizietu bojaa. Arii par paareejiem shie ceelie radiijumi nekad nav iipashi satraukushies. Vinju laiks bija pagaajis un vinju suutiiba bija izpildiita. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Dzer sviestalu Trijos slotaskātos ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 25.12.03 Kur: Follow the Yellow Brick Road ^_^ ![]() |
Ok, šeit viena vispārizglītojoša tabuliņa...(neievērot dizaina trūkumu >_<)
(IMG:http://img11.photobucket.com/albums/v34/Nimue/untitled.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Gatavo atskaiti Zemvaldim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 01.12.03 ![]() |
Nu, IMO, šī tabuliņa ir attiecināma uz agrākiem laikiem, nnevis uz 3 ēras beigām - vismaz man radies iespaids, ka visi elfi, kuri atradās Viduszemē sajuta alkas pēc jūras un Rietumiem. Droši vien, ka tas atbilda kādam Eru plānam...
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Yup, Farliner, tev absolūta taisnība, bet šī tabula ir mazliet ne pa tēmu, bet varētu būt noderīga.
Pirmdzimtie elfi piedzima Viduszemē, taču tur viņus apdraudēja ļaunums un Melkora tumsas radījumi. Tādēļ Valāri, kuri bija ļoti iemīļojuši elfus, nolēma, ka tiem jādzīvo pie viņiem, Valinorā, nevis mūžīgi tumšajā, miglainajā Viduszemē. Bet daži elfi nevēlējās pamest mājas, daži atkal aizkavējās ceļā. Pēc šīs "tautas šķelšanās" radās tādas kā atsevišķas elfu "rases" |
|
|
![]() ![]()
Raksts
|
|
Pārvērš vaboles par pogām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 07.01.04 ![]() |
ak! ja es te vareetu diskuteet, but diemzheel mee nav pat silmarillion izlasiijuse...*very shamy* but ira interesanti palasit...ta tik turpinaat i mee jau zinaas tipat cik jus:D
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Pārvērš vaboles par pogām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 12.01.04 ![]() |
WoW kas par tabulu ļoti interesanti un pat ļoti es arii diemzeel neesmu izlasiijusi Silmarilio! Baigi žeel, bet ko lai padara varbuut kaadreiz izlasiišu!
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Attīsta savu iekšējo Aci ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 24.11.03 Kur: ??? ![]() |
Es piekrītu feanaro.Galadriēla teica,ka elfu laiks ir cauri un nu ir pienācis laiks valdīt civēkiem(un tagad mēs to tik tiešām daram...). Patiesībā tā bija prātīga un pareiza atkāpšanās. Tā vajadzēja,kaut arī man elfi šķiet ļoti tuvi.Man žēl,ka viņi visi brauc uz Valinoru.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Patiesībā došanās prom tāda sērīgi romantiska (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Saulrietā kuģu sudrabainās, plīvojošās buras krāsojas mēļi rozīgas, stalti, ēnaini elfu stāvi, kas dzidrām, gaidpilnām acīm raugās uz svēto zemi, bet sirdi tomēr atstāj Viduszemes krēslainajos mežos un zaļojošajās ielejās...
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Studē augstākās pārvērtības ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 13.10.03 ![]() |
vieniigais ko es nesaprotu-kaapeec arii Frodo bija jaabrauc???!!! man pilniigi uznaaca raudiens (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/sad.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Viņš bija pārāk daudz cietis un tas vien, ka viņš atgriezās Šīra, viņam mierinājumu nesniedza...Pie tam došanās uz Valinoru kopā ar elfiem zināmā mērā ieceļ viņu svēto kārtā - galu galā, pasaules glābējs ^^
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cīnās ar Lankašīras laumiņām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 23.12.03 Kur: tepat vien es esmu... ![]() |
Iznīcinost gredzenu Frodo itkā daļēji nomērdēja da''lu no sevis, jo vīņam kā narkomānam bija atkarība no gredzena, bez gredzena dzīve ir nepanesama un tukša, bez saturs.........
Gredzens bij ievainojis frodo dvēseli un atstājis uz tās savu arkarības zīmogu uz mūžigiem laikiem........ Gredzens aizgāja bojā un visam, kas biaj saitīts ar gredzenu, bij arī jāiet bojā, vai arī jāpamēt mirstīgo zemes........kā arī Frodo vairs nevarētu dzīvot normālu dzīvi, iegūtie ievainojumi no Nazgūla, Šelobas un Gredzena, viņu daļēji vai pat pilnība sagrāva..........domāju, ja Frodo būtu palicis šeit, viņš būtu sajucis prāta, iztaisījis pašnāvību, vai arī iegūto kaišū dēļ nomiris......... |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Attīsta savu iekšējo Aci ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 24.11.03 Kur: ??? ![]() |
(Nimloth..Nar redzēt latvisko GP neesi lasījusi..The Shire latviski ir Daliena)
Atgriežoties tomēr pie elfu aiziešanas.Es gan Sillmarillionu neesmu lasījusi,bet gribētu paturpināt savu domu. Manuprāt, Tolkīns Viduszemi varētu domāt kā mūsu Zemi sen atpakaļ....pirms kontinentu dalīšanās.Un tā aiziešana bija tāda simboliska.Redz kur paša Tolkīna vārdi par elfiem(no grāmatas "Maģiskies pasaules noslēpumi" autors Viktors Kalašņikovs): "(..)Elfi ir tikpat reāli kā mēs, bet mēs savukārt esam tikpat nereāli kā elfi. taču mūsu ceļi reti kad krustojas, mūsu likteņi jau sen lēmuši mums iet katram sau ceļu." |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Es atļaujos oponēt latviskojumiem kā tādiem (īpaši LOTR tulkojumā), tādēļ - ŠĪRAŠĪRAŠĪRAŠĪRA!!! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif)
Interesanta versija par Valinoras simbolisko nozīmi ir Deividam Kolbertam - tā kā Tolkīns bijis dievbijīgs katolis, varētu domāt, ka Undying Lands(jebšu Aizrieti vai kā tur bija (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/rolleyes_a.gif) ) ir domātas kā debesis. Patiesībā viņš ir ietekmējies no senajām ķeltu leģendām, kur cilvēki vēl pirms nāves dodas ceļojumā uz apburtām zemēm. Tolkīns arī centies radīt saikni ar ķeltu leģendās minēto Avalonu, tādēļ viens no Undying Lands nosaukumiem ir Avallone. Valinora ir vieta, kur mierīgi atpūsties un sagaidīt nāvi (dīvaini gan, uz elfeim tas laikam neattiecas, jo šie taču nemirstīgi (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/wacko_a.gif) ) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Istari māceklis ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 29.12.03 GP eksperts 2006 ![]() |
Elfi ir atliekas vēl no senajiem Ardas laikmetiem. Kopš viņu pamošanās jau vairāk nekā vienreiz Viduszemi mēģinājusi pārklāt ēna, un tā vairs nekad nebūs gluži tāda, kāda tā sākotnēji bija.
Nemirstība jau ir skaista... bet cik ilgi... 300 gadus? 1000? Valāri ir devuši elfiem šo dāvanu - pat pēc Valinoras pazušanas, viņiem joprojām atrodas ceļš uz to - kāpēc neizmantot? Trīs varenākie elfu gredzenu varēja aizturēt viņu nogurumu, skumjas par aizgājušajiem laikiem - tie it kā turēja rūpes pa gabalu - taču tie bija piesaistīti galvenajam gredzenam, un, šķiet, viņi nekad neticēja, ka tas tiešām ir pazudis - vai no ienaidnieks to atrastu un visu labo vērstu pretējā virzienā, vai arī (kā arī notika) to iznīcinot, zūd arī viss labais, ko elfu gredzeni paspēja izdarīt - un tā viņi zaudēja pēdējās atmiņu vietas, kur vēl bija kaut kas no senajiem laikiem... Viņi vienkārši nogura, un atgriezās... mājās? |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Uzlauž lāstus Gringotu bankā ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 14.11.03 Kur: Rīga, Olaine Labākā krievu valodas tulkojuma autore ![]() |
Par to, kāpēc Frodo aizdevās prom - neatceros, kurš, laikam Gendalfs, teica, ka visi Gredzenu nesēji dosies projām no Viduszemes. Gredzenu ēra ir pagājusi. Es tagad nevaru atcerēties, kam bija trešais Elfu Gredzens? Viens bija Galadrielai, otrs Gendalfam... trešais - Elrondam? Kelebornam?
Frodo bija Lielvaras Gredzena glabātājs, tādēļ arī viņš devās projām. Turklāt piekrītu Hisie-Gaur - Frodo kopā ar Gredzenu bija iznīcinājis daļu no sevis, tādēļ viņš bija nepilnīgs, ievainots (atceraties, kā viņš katru gadu ievainošanas dienā sajuta sāpes?), un tikai Aizjūras svētītā zeme varēja palīdzēt viņam atgūties no šī zaudējuma, jo Aizjūrā Gredzenu vara beidzas. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 05.06.2025 22:55 |