Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> Ievēro!

Bibliotēkas plauktā par citām lietām, lūdzu, nesarunāties!
Vai nu atrodi piemērotāku forumu, vai izmanto kaucekļus. Sarunas no bibliotēkas plaukta var tik dzēstas bez brīdinājuma!

> Bulgakovs "Meistars un Margarita", ko sakiet?
Ledene
iesūtīt 27.01.2005 23:09
Raksts #1

Kļūst par pirmo, kas izbaudījis visas visgaršu zirnīšu garšas

Grupa: Biedri
Pievienojās: 30.06.04
Kur: Rīga

Kurš no jums ir lasījis "Meistars un Margarita", paceļ roku! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) nu, ko teiksiet??

es esmu sajūsmā... taču gribētu dzirdēt arī jūsu viedokli par šo grāmatu, jo zinu daudzus cilvēkus, kuri apgalvo, ka nav spējuši to izlasīt līdz galam vai arī nav sapratuši tās jēgu.. nu, par to jēgu - katram jau ir savs viedoklis, bet tie, kas apgalvoja, ka šī grāmata ir s***... no comments viņiem!!

Tātad... (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/blush.gif) (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/rolleyes_a.gif)
Go to the top of the page

+Citēt rakstu
4 Lapas V   1 2 3 > »   
Sākt jaunu pavedienu
Atbildes (1 - 70)
Seila
iesūtīt 27.01.2005 23:16
Raksts #2

Uzlauž lāstus Gringotu bankā

Grupa: HPētnieki
Pievienojās: 19.10.04
Kur: Braukā kopā ar Vinčesteriem un medī dēmonus
Tulks 2009

Esmu lasījusi pie tam orģinālvalodā tāpēc varu godīgi pateikt, ka gan pats darbs, gan pats autors reāli ierullē. Vispār romāns ir ļoti pasakainā valodā sarakstīts, bet viņam ir viens liels bet. Darbs ir sarakstīts mīklās, jo tad kad viņš tika rakstīts nedrīkstēja atklāti runāt un šīs mīklas atminēt ir ļoti grūti

+Citēt rakstu
Ledene
iesūtīt 27.01.2005 23:21
Raksts #3

CITĀTS(seila @ 27.01.2005 23:16)
Esmu lasījusi pie tam orģinālvalodā tāpēc varu godīgi pateikt, ka gan pats darbs, gan pats autors reāli ierullē. Vispār romāns ir ļoti pasakainā valodā sarakstīts, bet viņam ir viens liels bet. Darbs ir sarakstīts mīklās, jo tad kad viņš tika rakstīts nedrīkstēja atklāti runāt un šīs mīklas atminēt ir ļoti grūti
*

Tu domā, cenzēts? Jo, ja tu domā cenzēts, tad tagad ir tulkojumi bez cenza...

+Citēt rakstu
Seila
iesūtīt 27.01.2005 23:25
Raksts #4

Grupa: HPētnieki
Pievienojās: 19.10.04
Kur: Braukā kopā ar Vinčesteriem un medī dēmonus
Tulks 2009

Nē tūlīt paskaidrošu. darbs ir sarakstīts 20 gs 20-30 gados. Tajā laikā cenzūra protams, ka bija svarīga, bet bulgakova darbā bija ļoti daudz tekstu kurus varēja interpretēt tā it kā viņš būtu pret Padomju varu.Līdz ar to viņa darbā ir saskatāmas ļoti daudzas līdzības ar padomju laika valdību, bet tanī pašā laikā viņam nav par ko gandrīz vai piesieties, jo ja būtu bijis, tad autors nenomirtu savā nāvē. Cenzūra uz šo darbu bija minimāla un tas bija tāpēc, ka nespēja atklāt kas tad īsti ir apslēpts viņa vārdos. Mēs tikko ņēmām šo darbu skolā un vispār skatījāmies uz varu. Un skolotāja ļoti daudz stāstīja par Bulgakovu un Meistars un Margarita

+Citēt rakstu
Roviela
iesūtīt 28.01.2005 09:11
Raksts #5

Zintniece
Grupas ikona

Grupa: Noslēpumu nodaļa
Pievienojās: 03.11.03
Kur: te un tagad
Dzīvā enciklopēdija

Jā, esmu lasījusi. Krieviski un latviski. Vēl joprojām mēdzu pārlasīt atsevišķas nodaļas. Man patīk. Šis darbs tiešām ir uzrakstīts mīklās. Kaut kad pasen lasīju viena literatūrzinātnieka rakstu tieši par šo darbu žurnālā "Nauka i Žizņ"(gadu un numuru neatceros (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/sad.gif) ). Tur viss bija smalki izanalizēts, gan kāpēc Volandam ir tik daudz vārdu, gan kāpēc varietē birst baltas(!) naudaszīmes. Gan arī par vismaz 3 paralēliem sižetiem un par to, vai Margarita bija laba vai slikta. Un kā Meistars ietekmē citus cilvēkus - pozitīvi vai negatīvi.

+Citēt rakstu
skatitajs_no_mal...
iesūtīt 28.01.2005 14:10
Raksts #6

Pārvērš vaboles par pogām

Pievienojās: 09.09.04
Kur: Tepat uz vietas un nekur... Kamēr neesmu aizgājis mājup.

Izlasīju vairākas reizes. patiesībā katrreiz lasot atradās kas cits- un kaut ko citu varēja saprast gandrīz ikvienā frāzē, notikumā... Tiem, kuriem mācīja skolā ir paveicies, jo, piemēram, man skolā par šo grāmatu nerunāja- gan nezinu kādēļ. Lai cik triviāli tas izklausītos reizēm šāda uzšķēršana palīdz labāk izprast...

+Citēt rakstu
Laimīgā*
iesūtīt 28.01.2005 15:35
Raksts #7

Kārto teleportēšanās eksāmenu

Pievienojās: 28.07.03

Piekriitu jums visiem (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Man arii ljoti, ljoti patika. No saakuma par to Ponciju Pilaatu laagaa negaaja uz priekshu, bet peec tam baigi patika (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif) Super, ritiigi forsha graamata

+Citēt rakstu
Tumshiba
iesūtīt 28.01.2005 17:46
Raksts #8

Gāž podus mikstūrās

Pievienojās: 19.03.04

Uzskatu, ka šī ir viena no labākajām grāmatām, ko esmu lasījis.
Perfekti ir parādīti Tumsas spēki. Nevaru uzreiz pat iedomāties kādu autoru, kurš to būtu izdarījis tik dziļi un ar tādu filosofisku humoriņa piedevu (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)

Akcentēšu dažas nianses, kuras nav par verbalizējamas, jo noskaņa un zemteksti ir vienkārši fantastiski, proti, Annuškas izlietā eļļa, ķieģelis, kurš nevienam ne no šā, ne no tā uz galvas neuzkrīt, Pilāta suns. Tie visi bija pirmie iespaidi, ko uz mirkli atcerējos (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)

Šo rakstu rediģēja Palpatins: 28.01.2005 17:46

+Citēt rakstu
nessie
iesūtīt 30.01.2005 22:58
Raksts #9

Dzer sviestalu Trijos slotaskātos

Pievienojās: 28.04.04
Kur: Antarktīda
Pasakzine 2007

Lasīt sāku ar lielu aizrautību, bet tā kaut kā noplaka.. Kad pabeidzu, grāmata man nepatika, tikko pirms tam lasīju Orvela "1987", varbūt par daudz filozofijas...
Bet jācer, ka skolā būs jāmācās par to, jo tad varēšu meklēt jēgu.

+Citēt rakstu
Selms
iesūtīt 06.03.2005 23:33
Raksts #10

Cep speķi Dūdijam
*

Pievienojās: 06.03.05

Grāmata protams laba, krievu valodā. Latviešu nu tā. A jēga ir viennozīmīga, un viss ir skaidrs. Grūti varbūt saprotams tam, kas nav lasījis Bībeli.

+Citēt rakstu
Roviela
iesūtīt 07.03.2005 08:45
Raksts #11

Zintniece
Grupas ikona

Dzīvā enciklopēdija

CITĀTS(Selms @ 06.03.2005 23:33)
Grāmata protams laba, krievu valodā. Latviešu nu tā. A jēga ir viennozīmīga, un viss ir skaidrs. Grūti varbūt saprotams tam, kas nav lasījis Bībeli.
*

Ne tikai Bībeli. Bībeles tēma ir tikai viena trešdaļa no tā, ko šajā grāmatā var izlasīt un saprast.

+Citēt rakstu
Lia'angia
iesūtīt 07.03.2005 15:11
Raksts #12

Pievienojās: 14.11.03
Kur: Rīga, Olaine
Labākā krievu valodas tulkojuma autore

Mums filfakaa bija vesels kurss par Meistaru un Margaritu. I par masonisma elementiem, i Biibeles paraleeleem, i veel visu ko... Ljoti interesanta graamata, viena no taam, kuras paarlasot, ikreizes var atrast ko jaunu. Smeldziigi skaista sajuuta. Un taa jaukaa ideja "Vinjsch nav pelniijis Paradiizi, vinjsch ir pelniijis mieru..." Un Margarita, kas savas miilas deelj paardod dveeseli Velnam... Un Volands - tik valdzinosch... Un Begemots...
Neatceros gan, kas patiesiibaa bija domaati Volanda lidizgaitnieki tad, kad vinjeim nokrita visas maanju maskas...
Un Pocijs Pilaats ar suni uz Meeness stara...

+Citēt rakstu
Roviela
iesūtīt 07.03.2005 15:24
Raksts #13

Zintniece
Grupas ikona

Dzīvā enciklopēdija

Jā, tieši to jau es arī saku. Tas ir varen daudzslāņains darbs.

Volanda līdzgaitnieki bija violetais bruņinieks, kas izpirka grēku par neveiksmīgu jociņu par tumsu un gaismu, dēmons-pāžs, labākais jokdaris, kāds ir bijis pasaulē (Begemots) un nāves dēmons (Azazello). Nepiemirstiet istabeni-raganu Stellu (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif)

+Citēt rakstu
Lia'angia
iesūtīt 07.03.2005 15:52
Raksts #14

Nu jaa, bet man liekas, ka tur arii ir kaut kaadas noraades vai atsauces... kas tas par jocinju? Kas tas par jokdari? Man liekas, Bulgakovs ir domaajis pavisam konkreeetas personiibas!

+Citēt rakstu
Roviela
iesūtīt 07.03.2005 16:57
Raksts #15

Zintniece
Grupas ikona

Dzīvā enciklopēdija

Viņš visur ir domājis konkrētas personības, sākot jau ar to, ka tai laikā, kad tapa romāns, Meistars bija tikai viens. Mūsdienās vienmēr nevar tā īsti atšīfrēt, tieši kurš ir kurš, bet norāžu ir daudz. Domāju, ka Bulgakova laikabiedriem īpašu grūtību atpazīt nebija.

+Citēt rakstu
Lia'angia
iesūtīt 07.03.2005 17:02
Raksts #16

Buutiibaa jau saadu lietu nezinaasana netraucee baudiit darbu, tacu uzzinot tomeer ir prieks, ka veel viena miikla atrisinaajusies...

+Citēt rakstu
Roviela
iesūtīt 07.03.2005 17:15
Raksts #17

Zintniece
Grupas ikona

Dzīvā enciklopēdija

CITĀTS(Lia'angia @ 07.03.2005 17:02)
Buutiibaa jau saadu lietu nezinaasana netraucee baudiit darbu, tacu uzzinot tomeer ir prieks, ka veel viena miikla atrisinaajusies...
*

Nē, tas ir tik labi uzrakstīts, ka netraucē nemaz. Ne kā daudzu savā laikā slavenu autoru darbi, kuru sacerējumi bija saprotami tikai un vienīgi laikabiedriem.

+Citēt rakstu
Aziz
iesūtīt 10.03.2005 11:49
Raksts #18

Bēg no sera Kedogena
**

Pievienojās: 13.03.04
Kur: 23 000

Varu pacelt roku (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Jā, diezgan sarežģīta grāmata, tiešām varen daudz...daudz mīklu un daudz visa kā. No sākuma skatījos ar aizdomāma, jo man teica, ka dažitā arī neesot izlasījuši līdz galam, ka neko daudz nevarēs saprast, jo daļa grāmatas ir par Bībeles tēmu un tādā garā, bet izlasīju. Te tiešām ir iepītas daudzas lietas, un, lasot kaut vai tikai 1.daļu, īsti nevar saprast, kāpēc tieši tāda anotācija. patiesību sakot, to es nesaprotu vēl joprojām - ot kā uzsvars bija likts uz Volandu, velna piesaukšanu un tamlīdzīgām lietām - vismaz tajā daļā, kura bija atklāta daudzmaz tieši. Ļoti smalks darbs. Patika prasmīgi iepītā ironija pret...nu jā. Tikai īsti nesapratu beigas - kāpēc Ješua teica, ka Debesīs nebūšot miera? Kāpēc M&M nonāca tieši tur, kur nonāca? Kāpēc Volands bija tik žēlīggs un godīs, un taisnīgs pret Margaritu? Iespējams, ka tāpēc, ka viņa nosolījās:"Pārdošu dvēseli velnam, ja...!" Bet tik un tā tas nelikās īsti skaidrs, un no visa tā, ko zināju iepriekš, velnam atdotās dvēseles vis nebaudīja mūžīgo svētlaimību vai mieru, kā viņi to nosauca. Bet katrā ziņā - tiešām laba grāmata (iespējams, ka mani tā pievilka tieši ar ķecerisko pieskaņu.. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/blush.gif) )

+Citēt rakstu
Antons Ego
iesūtīt 18.03.2005 19:27
Raksts #19

Kārto teleportēšanās eksāmenu

Labākais GP atdzejotājs 2007

Grāmata laba. Šizofrēniska gan, bet arī alegorijas tur vai cik.

Vienīgais, šodien foruma pasāciena laikā, es tā kārtīgi aplūkoju tramvaju, un sapratu, ka nav iespējams pārbraukt pāri cilvēkam tā, lai nocirstu viņam galvu!!! ( (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/w00t.gif) )

No tā izriet, ka šī grāmata nav līdz galam patiesa. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/silent.gif)

+Citēt rakstu
Lia'angia
iesūtīt 18.03.2005 19:34
Raksts #20

Tie bija citi laiki un citi tramvaji!

+Citēt rakstu
Simple Girl
iesūtīt 24.05.2005 22:03
Raksts #21

Pievienojās: 07.02.04
Kur: Fata Morgana

nu es neesmu lasijusi (lai gan tada doma ir) bet kad masa lasija, tur bija kaut kas ar shampanieti pilditu baseinu? (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif)
bet cik zinu ir laba gramata... vajazdetu dabut...

+Citēt rakstu
Hikari
iesūtīt 25.05.2005 12:10
Raksts #22

Skatās acīs baziliskam

Pievienojās: 19.07.04
Kur: Latvija <-> Japāna
Sakuras ziediņš

Nu, man tā grāmata likās interesanta, bet, ja godīgi, ir arī labākas! Bet man patika grāmatas ideja- karstā dienā pašā pilsētas centrā pēkšņi ierodas sātans... (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/whistling.gif)
Arī sātana dzīres man patika kā ir aprakstītas... (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/whistling.gif)

+Citēt rakstu
Godzilla
iesūtīt 25.05.2005 12:15
Raksts #23

Izrāda pirmās maģijas pazīmes
*

Pievienojās: 11.04.05

Shitaa ir viena laba graamata! Taa reecu kad lasiiju! Diemzeel tikai latviesu versiju Vaaciesha tulkojumaa..(IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/blush.gif) Bet vienalga visiem iesaku!

Šo rakstu rediģēja Roviela: 25.05.2005 12:20

+Citēt rakstu
Ledene
iesūtīt 25.05.2005 14:36
Raksts #24

CITĀTS(gride @ 24.05.2005 22:03)
nu es neesmu lasijusi (lai gan tada doma ir) bet kad masa lasija, tur bija kaut kas ar shampanieti pilditu baseinu? (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif)
bet cik zinu ir laba gramata... vajazdetu dabut...
*

Ja doma ir, noteikti iesaku izlasīt (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) ! Grāmata ir interesanta un savdabīga, turklāt pieder pie klasikas..
Nevaru precīzi apgalvot, bet baseins ar šampanieti laikam bija (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) !

+Citēt rakstu
iMiS™
iesūtīt 28.05.2005 15:03
Raksts #25

Pievienojās: 21.05.05

Man muterīte šito grāmatu baigi ieteica lasīt, un es tūlīt arī viņu sākšu lasīt...!

+Citēt rakstu
murasaki
iesūtīt 12.03.2006 19:17
Raksts #26

Izvēlas zizli pie Olivanda
*

Pievienojās: 23.02.06

graamata laba, par spiiti tam, ka gruuti uztverama un paarlasaama vairaakas reizes, lai izprastu liidz galam. esmu redzeejusi arii filmu "meistars un margarita" (kreivu razhojums, seerijveida) - nu jaasaka, ka pilniigi neatbilsts graamatai - utaisiita taada stulba un specefekti nu taaaadi kaa reklaamaas par beerbijaam vai baby born.. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wacko_a.gif)

+Citēt rakstu
Adē
iesūtīt 12.03.2006 19:56
Raksts #27

Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā

Grupa: Tulkotāji
Pievienojās: 06.10.04
Kur: Pie sienas.
Mūžīgā opozīcijā

Esmu lasījusi un zinu,ka lasīšu vēl un vēl. Fenomenālā grāmata. Ar vārdiem nav iespējams aprakstīt,ka man patika "Meistars un Margarita" . Interesants sižets,interesantas idejas. Un "labais ļaunais" -tēma,kuru es vienkārši dievinu. Korovjevs ir lielisks (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif)

Btw,vai kāds redzēja romāna ekranizāciju? Man ļoti,ļoti patika,it īpaši soundtracki (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif)

+Citēt rakstu
birokraac
iesūtīt 21.04.2006 12:17
Raksts #28

Cīnās ar Lankašīras laumiņām

Pievienojās: 13.02.06
Kur: Dēļu laivā uz grīdas

Es neatceros savu dzīvi bez šīs grāmatas - ne pirmā svaiguma zandarts (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) jaaaaa

Viss sākās ar vecāku nepārprotamo sajūsmu par šo grāmatu. Tā gāja gadi un es kļuvu par pusaudzi, aizgāju uz bibliotēku (jo tēvs šķiroties to grāmatu bija pievācis) un paņēmu. Lasīju un lasīju - garlaicīgi likās, un tad tas Poncijs Pilāts, pilnīgs čau. Atdevu atpakaļ neizlasījusi.

Šogad sev uz dzimšanas dienu uzdāvināju šo grāmatu, jo kaut kas (vai nu raksts Rīgas laikā vai dvēsele bija nobriedusi) un nupat kā noliktu to plauktā. Zinu jau ka katru pārņem šī fenomenālā sajūta, it kā tu būtu pirmais un vienīgais kas atradis šo pērli, bet es nespēju nesajūsmināties , vienkārši tas nav atkārtojams - vienīgais glābiņš mirstošam kaķim ir malks benzīna!

Es ilgi esmu meklējusi savu prototipi, nu nebūtu tā ka katrs sevi neidentificē ar katras grāmatas tēliem, bet līdz šim nav bijis tēls zem kura es liktu savu vārdu - begemots, nu nekur citur nav aprakstīts tāds anarhists ar mahinatora, po_figista, piromāna, meļa, blefotāja un āksta iezīmēm. Neuzticams pielīdējs, kas izmantos situāciju sev par labu, kāds kura muti citi aizver biežāk nekā viņš pats... un viņaprāt laba gaume ir zeltītas ūsas un šlipse (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

Bet Bulgakovs ir meistars, Margarita - fausts un viņas margarita ir meistars!

lai nu kā pasaulē nav daudz grāmatu, kuru katrs teikums, katrs vārds ir pārdomāts un ielikts tai vietā, kur nu tam jāatrodas. Ja es varētu apēst savu cepuri par godu Bulgakovam es to izdarītu, tāpat apsolos panašķoties ar benzīnu un lasi.

+Citēt rakstu
irbīte.
iesūtīt 21.04.2006 17:06
Raksts #29

Pievienojās: 17.02.06
Kur: alone.

Weee... kauns.. man plauktā stāv tā grāmata, bet neesmu izlasījusi.. Kauns sametās.. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/blush.gif)

+Citēt rakstu
Kaķurēgs
iesūtīt 13.08.2006 16:01
Raksts #30

Kārto SLIM-us

Pievienojās: 12.02.05

Es esmu izlasījusi. Es vairāk pievērsos varoņu aprakstiem un nevis notikumu zemtekstam. Vajadzēs pēc pāris gadiem šo grāmatu izlasīt vēlreiz, tad arī būs skaidrāks viedoklis.

+Citēt rakstu
birokraac
iesūtīt 14.08.2006 11:08
Raksts #31

CITĀTS(Kaķurēgs @ 13.08.2006 17:01) [snapback]1021857[/snapback]

Es esmu izlasījusi. Es vairāk pievērsos varoņu aprakstiem un nevis notikumu zemtekstam. Vajadzēs pēc pāris gadiem šo grāmatu izlasīt vēlreiz, tad arī būs skaidrāks viedoklis.

1. šo grāmatu nevar izlasīt pacmit gadu vecumā, piedodiet, bet nevar. Paaudzieties un izlasiet vēlreiz. Tā kā man ir pieredze šajā jomā, tad atļaušos tēlot viszini (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smartass.gif) Vajag ne mazo dzīves pieredzi.

2. vajadzēja dzīvot PSRS vismaz dažus apzinīgas dzīves gadus. Es šajā kategorijā jau vairs īsti neietilpstu, tāpēc man ir tik daudz ko pārspriest ar mammu par šo grāmatu.

3. tēli = tēlu apraksts = ar zemtekstu = sižetu = simbolismu = tēliem Diez vai ir jebkāda jēga lasīt Volanda, Korojeva aprakstus, ja pat nav mazākās nojausmas, kas ir domāts ar šiem tēliem

4. ir jābūt vēstures fanātiem, ir jāpārzin kā Bulgakova biogrāfija, tā tā laika PSRS s i t u ā c i j a, grāmatas dīvainais liktenis un savdabīgais lāsts, kas izseko šo grāmatu.

5. Literatūras vēsture, piedodiet, tik semiotisku tekstu reti, kad izdodas redzēt, un ja izdodas, tad sēdi kā maniaks un brīnies, ko var izdarīt papīrs un tinte. Piedodiet, bet manuskripti nedeg!

piemērs - Vārds begimots, nav vis domāts nīlzirgs, bet viens no kristietības dēmoniem, ūdens briesmonis!

6. Bez bībeles nu nekādi, ir obligāti jāorjentējas jaunajā derībā! Iepriekš var veikt citu, līdzīgu materiālu izpēti - kā piemēram, Skorsēzes - jēzus kristus pēdējā kārdināšana, vai tikpat dīvaino - debesis pār berlīni. Ai cik daudz ir Poncija pilāta tēlā!

piemērs: grāfs, ko nošauj ballē, ir domāts Jūda.

7. Šajā grāmatā var apmaldīties un iegūt atklāsmi. Viss atkarīgs no tā, kā viņu lasa. Skatoties filmu, es to uztvēru kā mīlas stāstu - grāmatu, kā groteksu alegoriju! Viss atkarīgs no redzes punkta, pagriez grāmatu otrādi un ieraudzīsi Anušku kā ercenģeli Gabriēlu!

Tā ceru, ka pierādīju, ka šī grāmata nav tikai - viena no n-tajām, ko izmalu cauri, lai pateiktu - nu izlasīju, nu un! Tāpēc, lasiet un lasiet, un lasiet, lai pārlasot šo grāmtu, jūs to iemīlētu vai ienīstu, bet galvenais, lai būtu viedoklis. Un kā jau kāds te bija atklājis, šī grāmata ir jāpārlasa!

(IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/two_handed.gif)

Šo rakstu rediģēja birokraac: 14.08.2006 11:11

+Citēt rakstu
irbīte.
iesūtīt 27.10.2006 03:00
Raksts #32

Cilvēkus, kuri ir teikuši, ka šī grāmata ir Sū*s, es ielūdzu personīgi, lai sadotu pa muti.

Visvairāk man patika Begemots un Karajevs, jeb kā viņu tur sauca.

Filma arī šai grāmatai ir interesanta.

Un..

Kad sāku lasīt, nebiju iedomājusies, ka manās rokās irnonācis šāds dārgums.

Diemžēl, vai par laimi, tāda grāmata ir tikai viena.

Birokrāt, s viņu izlasīju 13 gadu vecumā, kā lielāko daļu grāmatu.

Es tiešām visu sapratu.

Var izlasīt, var.

Un saprast arī var.

Tas ir atkarīgs no iekšējās uztveršanas spējas.

Šo rakstu rediģēja Piektdienas mīlestība.: 27.10.2006 03:02

+Citēt rakstu
birokraac
iesūtīt 27.10.2006 09:08
Raksts #33

Nezinu kā tev ar to uztveri 13 gados, bet es uz to brīdi visai maz zināju par bulgakovu, par psrs 30 gaods, par staļinu, par mitoloģijām un kur nu vēl par jauno derību. . .

Tu maz zini kāds dēmons ir begemots un azazelo?

Protams grāmatu var izlasīt arī bez šīm zināšanām, bet es tev saku, izlasi to tad, kad būsi vismaz augstskolu beigusi. . .

+Citēt rakstu
vargr
iesūtīt 27.10.2006 10:04
Raksts #34

Gāž podus mikstūrās

Jeeeezzz... un pēc šāda plebej-snobisma demonstrēšanas Birokraac sevi turpina salīdzināt ar Begemotu? (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/blink_a.gif)
Nudien... Жан-Поль Сартра лелеет в кармане и этим сознанием горд.

Pirmoreiz izlasīju ap 15. Un nekas. Neiebraucamām vietām tad lēcu pāri. Pa retam pārlasu – vai nu vispārēja haipa iespaidā, vai kad gadījies kādu interesantāku M&M analīzi izlasīt.

Visus tos zemtekstus, simbolismus, zināšanas par sarakstīšanas laiku/vietu, autora personīgos kreņķus – tos mierīgi var atstāt lit.zinātniekiem, eksbītņikiem un u.c. frīkiem. Un "teātra anekdotēm". Protams, tas viss lasīšanu padara interesantāku (un pie viena pakasa muguru snobiskajam pašlepnumam), bet nebūt nav obligāti.
Ja kas, Kingu lasīt vai Forestu Gampu skatīties drīkst arī tie, kas nav kopš piecdesmitajiem dzīvojuši midwest mazpilsētā. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

+Citēt rakstu
Sindra
iesūtīt 27.10.2006 10:15
Raksts #35

Angel of Music

Pievienojās: 15.01.04
Kur: Azeroth
Spēļu meistars 2012

Pastāstiet lūdzu par mistisko lāstu, kurš saistīts ar šo darbu.

+Citēt rakstu
irbīte.
iesūtīt 29.10.2006 17:55
Raksts #36

Mistiskais lāsts?(IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)

Jā, visi, kuri ir izlasījušikā nolādēti runā par šo stāstu!
To nav iespējams izstāstīt, to ir jāizlasa.

+Citēt rakstu
birokraac
iesūtīt 30.10.2006 11:03
Raksts #37

Tā, te būs mazliet par to lāstu latviešu valodā M&M

-----------------------------------------------------------------

Vagr. . .

Mums katram ir tiesības būt vietā un nevietā snobiskiem, lētiem, riebigiem. Atzīšu konkrētājā gadījumā es tāda arī esmu, bet tāpēc, ka man arīdzen kā citiem ir tiesības izteikt savu viedokli, tieši tik subjektīvu cik vēlos. Mans mērķis nav aizskart cilvēku, bet gan pajautāt, vai tiešām 13 gadi ir pietiekams vecums, lai paziņotu, ka tu visu saproti? Tā drīzāk ir provokācija. . . tavs komentārs - kasīšanās.

Tu tāpat lielies ar savu "intelektu", kā es ar savējo, tad ar kādiem baļķiem mēs mētājamies?

Begemots izmanto neatļautus paņēmienus, ja nevar uzvarēt šahā tad zirgu pār'vērš par vardi . . .

Un forests gamps ir "merde", kā teiktu Žans Pols . . . (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/yahoo_a.gif)

+Citēt rakstu
maugliits
iesūtīt 30.10.2006 17:45
Raksts #38

Izvēlas zizli pie Olivanda
*

Pievienojās: 22.10.06
Kur: nezin.... parasti pie kompja

nu es redzeeju filmu sajuusmaa neesmu man pat nepatika

+Citēt rakstu
maichestera
iesūtīt 30.10.2006 22:38
Raksts #39

Kārto SLIM-us

Pievienojās: 19.10.06
Kur: Ar fotoaparātu mežā.

ja runā par krievu seriālu,tad tur diezgan daudz kas ir ne tā kā grāmatā,daži lomu atveidotāji manuprāt atrasti neatbilstoši saviem varoņiem.Un kaķis Begemots..... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/pinch.gif) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/yucky_a.gif) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/sick.gif)
Bet vispār man tā grāmata patīk,aizrāva jau nopirmās lapas!Lielisks garadarbs.

+Citēt rakstu
Ausminta
iesūtīt 31.10.2006 09:00
Raksts #40

Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā

Pievienojās: 14.10.04

Izlasīju 15 gados, jo gribēju būt kruta. Neko daudz nesapratu. Smējos par begemotjokiem un šausminājos par nogrieztām galvām, Meistars man galīgi nepatika - ko tā trakā Margarita viņā atradusi? Varēja takš ar ļauno skaisto Volandu (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) utml.
Tikai Pilāts, viņa suns, sāpes un Jošua - to es pa īstam pārdzīvoju. Pat, ja īsti nesapratu.

Nezinu, vai gribu pārlasīt. Ir muļķigi pārlasīt, kolekcionējot bēniņos erudīciju. Bet citu iemeslu es sev nejūtu pagaidām. Laikam jāpagaida - labvēlīgs laiks (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

+Citēt rakstu
Džūna
iesūtīt 01.11.2006 12:38
Raksts #41

Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem

Pievienojās: 15.12.04
Kur: Zālamana templis, Klervo abatija.

Baisākais darbs, kas vispār redzēts. Izlasīju pāris lappuses un man pietika. Tas nozīmē, ka līdz galam neizlasīju vispār.

+Citēt rakstu
maichestera
iesūtīt 01.11.2006 21:23
Raksts #42

Kārto SLIM-us

Pievienojās: 19.10.06
Kur: Ar fotoaparātu mežā.

Vai nu lasīji pārāk agrā vecumā vai arī tā tiešām nav grāmata Tev.
Šī grāmata uzrunā ļoti tieši vai arī neuzrunā nemaz.

+Citēt rakstu
dreamer
iesūtīt 20.12.2006 00:57
Raksts #43

Pievienojās: 30.05.04
Kur: kastē un betonā

Atzīstos! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/ermm.gif) Pirmais mēģinājums lasīt beidzās ar aizmigšanu. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/blush.gif) Bet tas, iespējams, 2. nodaļas iespaidā, kur sākās sižeta līnija par Ponciju Pilātu. Tobrīd likās baigi garlaicīgi un iemidzinoši. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/blush.gif) Beigu beigās izlasīju 2. nodaļu tikai "pa diognāli", līdz tiku 3. nodaļā, ar kuru sākot man beidzot sāka "pielekt" grāmatas sižets un sižeta līniju kopsakarības. Lai arī grāmata ir diezgan filozofiska un nopietna, tajā ir lielisks humors, kā arī daudz zemtekstu. Noteikti būs jāpārlasa vēlvienreiz. Pēc kāda laiciņa.

+Citēt rakstu
Deepeyed
iesūtīt 23.12.2006 14:38
Raksts #44

Pievienojās: 16.05.05
Kur: maskējos par šokolādi uz cepuma

saakums likaas sviestains un pilniigs nurgs, bet jaasaka, ka piesaistoshh murgs.. man patika.. lasiijaas gan netipiski leeni, bet tas vareetu buut savdabiigaas valodas deelj.. bij foushi..

+Citēt rakstu
SilverDove
iesūtīt 23.12.2006 14:40
Raksts #45

Pievienojās: 16.10.04
Kur: In my little corner of the world

Mani šī grāmata ir ieinteresējusi.Par ko tur ir? Kas ir meistars?Kas Margarita?

+Citēt rakstu
Kormaka brigade
iesūtīt 27.12.2006 11:54
Raksts #46

Gāž podus mikstūrās

Pievienojās: 12.07.04

Viena no visu laiku labakajam gramatam! Viena no nedaudzam skolas programmas gramatam, kas man patika.

Sho gramatu parlasu katru gadu, katru reizi var atrast ko jaunu. Iesaku izlasit visiem! Ta ir pasaules klasika!

p.s Par cenzeshanu. Bulgakoba darbus praktiski neaztika. Vinjam ir tadi "antipadomju darbi" ka "Sunja sirds", "Balta gvarde" (Turbinu dienas). visus majienus cenzori saprota ljoti labi. Neaiztika, jo Bulgakova darbi patika Stalinam (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

Šo rakstu rediģēja Kormaka brigade: 27.12.2006 11:55

+Citēt rakstu
vargr
iesūtīt 27.12.2006 12:03
Raksts #47

Gāž podus mikstūrās

CITĀTS(Selina @ 23.12.2006 14:40) [snapback]1078856[/snapback]

Kas ir meistars? Kas Margarita?

Labie jautājumi. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Bet pats labākais ir tas, ka katram pēc izlasīšanas rodas citāda atbilde. Vai pat pēc katras izlasīšanas citāda.

+Citēt rakstu
Kormaka brigade
iesūtīt 27.12.2006 12:13
Raksts #48

Gāž podus mikstūrās

Pievienojās: 12.07.04

""Vai pat pēc katras izlasīšanas citāda.""

tieshi ta (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

Skolas laikos bija pat tads sacerejuma temats. Bija ap 30 dazadu viedoklju (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

+Citēt rakstu
birokraac
iesūtīt 27.12.2006 14:10
Raksts #49

Bulgakovu aiztika gan, tieshi deelj taas sunja sirds arii aiztika un kaa veel (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) tik vien kaa turbina dienas atljaava izraadiit, bet pa kaklu dabuuja pamatiigi, to vai staljinam patika bulgakovs avar filozofeet, bet fakts, ka bulgakovs piesoliija izdariit pashnaaviibu un meegjinaaja izluugties iespeeju emigreet no PSRS bija gan taa, uz to laiku jau viens krievu literaats bija izdariijis pashnaaviibu un kaut kaadu mistisku iemeslu deelj staljinam no taa bija bail, vinsh atljaava bulgakovam kljuut par teaatra rezhisoru, bet darbus aizliedza publiceet, tikai vinja treshaas sievas dedziiba samizdataaa izdeva sho romaanu.

Romaans sunja sirds tika atziits par pretpadomisku un nebija izdodams.

Bet to, kasi r meistars un kas margarita ir katram savs viedoklis, ja veeleis iiisu paarskatu, tad apskaties wikipedia.org

Šo rakstu rediģēja birokraac: 27.12.2006 14:10

+Citēt rakstu
(sun)
iesūtīt 28.12.2006 14:40
Raksts #50

Pievienojās: 08.09.06
Dzejnieks 2009

AAAAk diews shito forsho graamatu!!!!
Kursh saka ka su55ds??
Dabuus tuliitaas pa bieti!!!!!

+Citēt rakstu
tiigjeris
iesūtīt 30.12.2006 14:16
Raksts #51

Pievienojās: 28.12.04
Kur: Dzīvnieku Saietā 90210.

Es iesāku lasīt, jo mani ieinteresēja vispārējas runas par grāmatu. Un varu tikai teikt, ka man ļoti patīk. Pirms tam mēģināju lasīt kādu citu Bulgakova grāmatu, to gan nespēju izlasīt, bet varbūt biju pārāk maza. Meistars un Margarita ir vienkārši ideāls cilvēka dabu atmaskojošs darbs.

+Citēt rakstu
emily
iesūtīt 06.01.2007 13:58
Raksts #52

Studē augstākās pārvērtības

Pievienojās: 04.11.04
Kur: Cēsis
Janvāra fotogrāfs

Sākās ar to, ka tā ir mammas mīļākā grāmata, par kuru tā verētu runāt bezgalīgi. Protams, ka mani tas ieinteresēja. Tad nāca "Dienas" akcija, un manā grāmatu plauktā nonāca "M&M". Ilgu laiku tā stāvēja, līdz sāku lasīt.
Jāatzīst, ka sākumā bija grūti. Nezinu, bet pašā sākumā likās garlaicīgi, turklāt personāžu vārdi ir grūti izrunājami un es nevarēju piešauties. Tad nāca par Pilātu, kur es vispār gandrīz aizmigu. Paliku pie lasīšanas tikai tāpēc, ka daudzi nespēja izlasīt. Gribēju izlasīt.
Tad, kad tiku garām Pilātam es nevarēju atrauties. Lasīju līdz četriem no rīta, kamēr vienkārši fiziski nespēju lasīt.
Aizraujoši, pārsteidzoši interesanti un vispār nevarēju vien beigt lasīt! patika viss! Gan begemota izdarības, gan Korvojevs, gan arī tas, ka rodas zināmas simpātijas pret Volandu.

Es, protams, neesmu īstā, kas varētu runāt par padomju Krievijas dzīvi, jo neesmu to izbaudījusi, taču, manuprāt, grāmatā ir tik spilgti, kaut arī mazliet maskēti parādīts gan vasarnīcu iegūšanas un dalīšanas princips, cilvēku pazušana, mašīnas, kas atbrauc, aizved cilvēkus un neatgriež tos, dzīvokļu iegūšana, val'tas turēšana, cenzūra utt. utt.

Filmu/seriālu biju redzējusi pirms izlasīju grāmatu, taču tas man ārkārt;īgi enpatika, bet, kad izlasīju, arī nevarēju atrauties. Mājās bija DVD, kuru noskatījos dienas laikā (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Lieliska grāmatas ilustrācija! Iepsējams, savu identitāti režisors bija zaudējis, taču lieliski attēloja grāmatu.

+Citēt rakstu
Mauvaise Mademoi...
iesūtīt 15.01.2007 16:41
Raksts #53

Veic pētījumu par katlu dibenu biezumiem

Pievienojās: 10.08.05

Atliek vien paklanīties tāda meistardarba priekšā. Viennozīmīgi viena no labākajām grāmatām, kuras esmu lasījusi, un noteikti arī retā, kura mani tā aizrāva. Esmu ļoti prasīga. Mani fascinēja visi šie sīkumi, komentāri - tie visi bagātina tekstu un rada to neiedomājami aizraujošu. Patiesi, vieta par Ponciju Pilātu bija visai vienmuļa . Ļoti patika īsi pirms tā atgadījums ar tramvaju un ļoti sajūsmināja pārdevējas tēla raksturojums, tas tā atbilst Kriecijai, kuru es pazīstu !
Viegli bija iedomāties katru ainu. Ļoti patika stāstījums, kurā Voldans rādīja priekšnesumus.

+Citēt rakstu
Viesis_Uzvarētais._*
iesūtīt 26.10.2007 01:43
Raksts #54

Viesi

Grāmat, pati par sevi īpašu sajūsmu neizraisīja.

Visu, kas ir uzrakstīts katrs cilvēks uztvers savādāk, turpinot domāt - atkal savādāk.
Uz visu vienmēr var paskatīties savādāk, un varbūt tieši savādāk ir labāk?

Izlasīju pāris dienās, lasījās viegli, dažās vietās nācās aizdomāties, tās arī bija dažas vietas, kas manī izraisīja sajūsmu par šo grāmatu.

Tā laika Maskava, sociālais stāvoklis u.t.t mani neinteresē, galvenais, kas piesaistīja bija šis labais un ļaunais.

Ļaunais, kas dara tikai tik ļauna cik nepieciešams un nebūt bez pamata, kas smejas par mietpilsonību un cilvēka sliktajām īpašībām, kā arī likumiem, kas ir netaisnīgi un muļķīgi.

Iespējams, esmu ko izlaidis, lidinoties pa lappusēm ar savām nogurušajām ačtelēm, lasot šo grāmatu..

Īsti es nesapratu vienu. Volands dzīvoklī 302-bis, pēc Margaritas lūguma ''atlidina'' Meistaru no trakonama. *Izlaiž notikumus*
Viņi atrodas meistara dzīvoklī, ierodas Azazello, noindē šos. Tad meistars dodas atvadīties no Ivanoviča. M&M atvadās no Bezpajumtnieka un dodas prom. Bezpajumntieks, tad uzzin, ka 118. [kas ir meistara istaba] ir nomiris pacients un viņš sajūt arī to, ka kaut kur ir arī mirusi sieviete.

Uz grāmatas beigām ir teikts, ka klīnikā neviens nesaprot, kā var būt pazudis pacients - meistars.

Laikam kaut ko esmu izlaidis, jo tad sanāk, ka viņš pazuda, atgriezās, nomira un atkal pazuda vai kā īsti bija ar viņu? (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif)

Būtu mīļi, ja kāds mani apgaismotu.

+Citēt rakstu
hellwoman
iesūtīt 29.10.2007 17:06
Raksts #55

Sēž zem Šķirmices
**

Pievienojās: 24.08.07

Man jau ļoti patika.Krievu rakstniekiem piemīt spēja rakstīt filosofiski un "sevī ieraujoši".
Par Meistaru un Margaritu esmu sajūsmā. Labs tā laika cilvēku humoristiskais raksturojums un man pašai (katrs grāmatu uztver savādāk) šķita, ka sižets velk uz skaistas pasakas pusi, kur šoreiz, labdara lomā kalpo pats velns.
(IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

+Citēt rakstu
Kalevale
iesūtīt 30.10.2007 14:26
Raksts #56

Lecina seskus

Grupa: Bijušie
Pievienojās: 12.01.06
Kur: In a world, where good things happen to me.

Tā bija pārāk piesātināta, turklāt, tramvajs tā galvu nemaz nevar nogriezt. Un, jā.
Man vislabāk patika otrā nodaļa par Ponciju Pilātu, kuras laikā aizmigu, taču pārējo grāmatu lasīju gaidās, cerot, ka tam būs ziedota vēl kāda, tik pat interesanta nodaļa.
It kā jau jauka grāmata, taču tā teikt pārāk raiba un vidū jau ir apnikusi, nedaudz pietrūkst vienmuļības, tādēļ grūti izlasīt līdz galam.

+Citēt rakstu
Torquemada
iesūtīt 30.10.2007 14:28
Raksts #57

Gāž podus mikstūrās

Pievienojās: 08.01.04
Kur: The grim darkness of the far future
Dīvainākais forumietis 2010

Bulgakovs pats bija mistiķis un ezotēriķis, kaut gan arī visai pārliecināts pareizticīgais. Mani visvairāk fascinēja 7tais dieva esamības pierādījums.

Nu. un protams, kaķis ar prīmusu. Mīļi.

+Citēt rakstu
Massacre
iesūtīt 30.10.2007 16:00
Raksts #58

Perfect Nobody

Pievienojās: 30.10.07
Kur: Vanity Fair

Ļoti laba grāmata.Es noteikti kaut kad pie tās atgriezīšos.Ekstravagants humors un sižets.

+Citēt rakstu
Viesis_Viesis_Valery_*_*
iesūtīt 30.10.2007 19:07
Raksts #59

Viesi

CITĀTS(Uzvarētais. @ 26.10.2007 01:43) *
Iespējams, esmu ko izlaidis, lidinoties pa lappusēm ar savām nogurušajām ačtelēm, lasot šo grāmatu..
Īsti es nesapratu vienu. Volands dzīvoklī 302-bis, pēc Margaritas lūguma ''atlidina'' Meistaru no trakonama. *Izlaiž notikumus*
Viņi atrodas meistara dzīvoklī, ierodas Azazello, noindē šos. Tad meistars dodas atvadīties no Ivanoviča. M&M atvadās no Bezpajumtnieka un dodas prom. Bezpajumntieks, tad uzzin, ka 118. [kas ir meistara istaba] ir nomiris pacients un viņš sajūt arī to, ka kaut kur ir arī mirusi sieviete.

Uz grāmatas beigām ir teikts, ka klīnikā neviens nesaprot, kā var būt pazudis pacients - meistars.

Laikam kaut ko esmu izlaidis, jo tad sanāk, ka viņš pazuda, atgriezās, nomira un atkal pazuda vai kā īsti bija ar viņu? (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif)

Būtu mīļi, ja kāds mani apgaismotu.

Tur ir tā - Azazello noindē Meistaru un Margaritu....bet saproti, kad viņi izlēma dodies pie sātana viņu dvēseles tā kā atdalijās, viņu ķermeņi tā arī palika Margaritas - tajā dzīvoklī, bet Meistara - tajā trakonamā. Un kad Azazello viņus noindēja, viņš noindēja viņu miesas, bet tā dvēsele jau palika, saproti?

+Citēt rakstu
Ledene
iesūtīt 03.01.2008 12:05
Raksts #60

Es piekrītu birokrātam. Arī izlasīju grāmatu 14 gados, bet tikai tāpēc, ka biju ieintriģēta. Patika jau ļoti, nevarēju nolikt malā ne brīdi, bet cik daudz es sapratu ? Protams, sapratu, par kādu laika periodu vēsturē ir runa u.tml., bet visi tie tēlu šifrējumi, kā gan es, nebūdama literatūrzinātniece, varētu to zināt ? Taču tas nenozīmē, ka nevajag lasīt ātrāk kā brieduma gados. Savu jēgu ikviens atradīs jebkurā vecumā. Nav jau obligāti jāiedziļinās visos šajos darba pētījumos, lai varētu teikt, ka es pa īstam zinu visus zemtekstus utt. Tā ir daiļdarba ķidāšana, kas ne visiem ir saistoša. Cita lieta - dzīves pieredze. Pārlasīju pagājušajā nedēļā, jau atkal ar mazliet citu skatījumu uz dzīvi..

+Citēt rakstu
Malduguns
iesūtīt 14.01.2008 14:21
Raksts #61

Skatās acīs baziliskam

Pievienojās: 02.10.06
Kur: klejojumos

Lasu pašlaik, pirms miega. Grāmata interesanta un lasās viegli, tik tiešām patīkami.
Patīk tas kā autors kā galveno mirkli pavizra te vienu, te otru varoni.
Intriģējoša grāmata.

+Citēt rakstu
coffee
iesūtīt 14.01.2008 15:40
Raksts #62

Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem
**

Pievienojās: 08.07.07

Tik tikko tiesi nopirku so gramatu (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/unsure_a.gif) cerams sapratisu,vismaz visi mani drauki,kas lasija,saka ka ir ok un loti interesanti (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/unsure_a.gif) serials man patika,tapec domaju,ka gramata patiks vel vairak,kaa jaw parasti ir,ka gramatas ir interesantakas,jo darbojas sava iztele nevis filmas rezisora (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/unsure_a.gif) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/unsure_a.gif)

+Citēt rakstu
Jane
iesūtīt 27.01.2008 17:14
Raksts #63

**

Pievienojās: 24.01.08

Interesanta, arī es lasu vakaros.
Tā ir tāda grāmata, kas pa dienu nelasās.

+Citēt rakstu
andzolina
iesūtīt 31.01.2008 21:42
Raksts #64

Cep speķi Dūdijam
*

Pievienojās: 04.05.07

CITĀTS(skatitajs_no_malas @ 28.01.2005 14:10) *
Izlasīju vairākas reizes. patiesībā katrreiz lasot atradās kas cits- un kaut ko citu varēja saprast gandrīz ikvienā frāzē, notikumā... Tiem, kuriem mācīja skolā ir paveicies, jo, piemēram, man skolā par šo grāmatu nerunāja- gan nezinu kādēļ. Lai cik triviāli tas izklausītos reizēm šāda uzšķēršana palīdz labāk izprast...

es nu gan neteikšu, ka man ir paveicies! Mums par Meistaru un Margaritu pirmkārt
1. Jātaisa sižeta līnijas un tur aprakstīt notikumus.
2. Tagad ir jāraksturo Maskavas līnija(notikumi) katrs notikums kas notika Maskavā utt
3. mēs nemaz neapspriežam to kā grāmatu utt, vnk jāanalizē utt, neteikšu ka tas ir baigi FORŠI un viegli

+Citēt rakstu
grunt+
iesūtīt 03.02.2008 21:02
Raksts #65

Bēg no sera Kedogena
**

Pievienojās: 26.12.04
Kur: Valmiea

Es šito grāmatu nesaprotu. Varbūt neesmu līdz viņai vēl pietiekami izgaugusi. Šausmīgi mocīju, tiku knapi līdz pusei un atdevu atpakaļ.
Šīzes ritīgas (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/huh.gif)

+Citēt rakstu
Daryans
iesūtīt 13.03.2008 16:26
Raksts #66

Cep speķi Dūdijam
*

Pievienojās: 21.11.07
Kur: Latvija

Izlasīju diezgan ātri grāmatu, uzrakstīta ļoti labi, viegli izlasīt, nav nekādi ,,Mērnieku laiki,, kuriem cauri jāsitas, bet tomēr biju gaidījis, izlasot daudzas jūsmīgas recenzijas par grāamtu, kaut ko vairāk, kaut arī bija jautri lasīt visus tos notikumus, kuri pusi Maskavas uz trakonamu aizveda, tomēr neko jaunu neieguvu izlasot romānu...

+Citēt rakstu
coffee
iesūtīt 18.09.2008 14:59
Raksts #67

**

Pievienojās: 08.07.07

Man si gramata ir mana top5!Sakums man likas parak sajaukts,bet velak jau ir loti interesanti.Pilniga cita pasaule,kur ir Volands-satans,vina svita,kas izperk savus grekus dzives laika,un raganas,burvji,un autori,parasti cilveki ar kuriem notiek divu pasaulu sajauksanas.Un loti labi var saprast ari vesturi,1920s gadi Maskava.Iesaku izlasit (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)

+Citēt rakstu
cukurvate
iesūtīt 18.09.2008 18:47
Raksts #68

Sēž zem Šķirmices
**

Pievienojās: 14.02.08
Kur: kaut kur, nezin kur

es mēģinu,mēģinu,mēginu viņu sākt lasīt. netieku pāri tai otrajai nodaļai (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) cik nožēlojami. man patīk ta par tiem dzejniekiem, bet ne par ponciju pilātu.tāpēc arī netiku pāri, kaut kad jau būs jāizlasa. noteikti būs obligātajā literatūrā

+Citēt rakstu
Pate
iesūtīt 26.10.2008 01:05
Raksts #69

Cep speķi Dūdijam
*

Pievienojās: 24.10.08
Kur: Naktī, kura pieder man.

-Neljoprojām nespēju sagremot šo grāmatu, tā vnk nevēlās lai es to lasu, tā tikai sķirstās. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/sad.gif)

+Citēt rakstu
Klusētājs.
iesūtīt 06.01.2009 23:59
Raksts #70

Sēž zem Šķirmices
**

Pievienojās: 31.12.08
Kur: vējā

Tātad, šī varbūt vienkārši nav priekš Tevis. Ne visiem vienāda gaume.

Bet man patika. Sākumā es nevarēju saprast, jo viss likās tāds mazliet sajaukts un haotisks, bet vēlāk noskaidrojās un kļuva aizvien jautrāk lasīt. Un lasot pa maziem gabaliņiem nemanīju, kurā mirklī grāmata beidzās. Viena no labākajām izlasītajām grāmatām.

+Citēt rakstu
Vilks
iesūtīt 18.02.2009 13:37
Raksts #71

Pievienojās: 29.05.05
Kur: ezermala

Man arī šī grāmata šķiet viena no labākajām lasītajām. Tiesa, sākumā šķiet mazliet samudžināti, ka ir vairāka sparalēlas sižeta līnijas, īpaši Poncija Pilāta stāsts, kas ir pavisam citā stilā. Kad lasīju grāmatu pirmoreiz (12 vai 14 gadu vecumā), spēju grāmatu izlasīt, tikai daļēji izlaižot Pilāta tekstus. Jo man ļoti gribējās zināt, kas notiek ar tiem Maskavas cilvēkiem.

Tagad jau esmu izlasījusi arī visu grāmatu un vairākas reizes. Kaut kā ir vēlēšanās ik pārsi gadus šo grāmatu pārlasīt. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

Tomēr, ja kādam ir grūti izlasīt grāmatu, bet tomēr ļoti gribas zināt, kas tur ir, ir taču seriāls, kas ir, manuprāt, ļoti labs. Un, iespējams, var motivēt arī tomēr izburties cauri grāmatai.

+Citēt rakstu

4 Lapas V   1 2 3 > » 
Atbildēt pavedienāSākt jaunu pavedienu
2 lietotāji/s lasa šo pavedienu (2 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 10.05.2025 19:44