![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Istari māceklis ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 29.12.03 GP eksperts 2006 ![]() |
(citāti no dažādiem pavedieniem)
CITĀTS(saule pazare @ 06.08.2004 23:35) Turklāt, ja tic nostāstam ka Tolkīns sarakstījis šīs grāmatas tikai tāpēc, lai būtu, kas runā viņa izdomātajās valodās. CITĀTS(saule pazare @ 06.08.2004 23:22) Tolkīns bija lingvists un pārsvarā (spriežot pēc tā ko esmu lasījusi) pētīja senās Britānijas valoda CITĀTS(Nulukkizdin @ 06.08.2004 23:29) Par tām valodām runājot, cik es zinu, tad Tolkīna mīļākās divas bija Senangļu valoda un Velsiešu valoda... (http://www.warofthering.net, May 18th,2003, 01:30 AM) CITĀTS His (Tolkien's) favorite languages were those that belong to those classical languages like Greek and Latin Tāpat zināms, ka veidojot Quenya Tolkīns iespaidojās no Somu vārdiem un gramatikas formām. Somu un Quenya salīdzinājumam veltīti daudzi Megabaiti informācijas. Mazliet salīdzinājumu var palasīt šeit |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Angel of Mayhem ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 23.05.04 Kur: stoned GP eksperts 2007 ![]() |
Vēl šis tas piebilstams...
No Senangļu unVelsiešu valodām Tolkīns radīja otru Elfu valodu, Sindarin jeb Grey Elven. Un par to Greek and Latin, arī šīs tika izmantotas viņa darbos, tiesa nevis par Middle-earth, bet stāstā "Farmer Giles of Ham". Šo rakstu rediģēja Nimue: 08.08.2004 18:06 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Studē augstākās pārvērtības ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Izraidītie Pievienojās: 29.05.04 Kur: Rīga ![]() |
Nimue, Erasmus - labs kopsavilkums! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) Es gan vēlētos papildināt...
Man izdevās sameklēt 1971.gada BBC interviju ar Tolkīnu.. Un šajā intervijā tēma tiek ievirzīta arī par valodām... Tad nu tā - CITĀTS [BBC:] Of the languages you know which were the greatest help to you in writing The Lord of the Rings? [T:] Oh lor ... of modern languages I should have said Welsh has always attracted me by it's style and sound more than any other, ever though I first only saw it on coal trucks, I always wanted to know what it was about. [BBC:] It seems to me that the music of Welsh comes through in the names you've chosen for mountains and for places in general. [T:] Very much. But a much rarer, very potent influence on myself has been Finnish. Šeit arī pats Tolkīns apstiprina, ka daudz smēlies no Velsiešu, bet pat vēl vairāk no Somu valodas... |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Prāto, kā lietderīgāk ieguldīt rūķīšu zeltu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 21.07.04 Kur: Tallina Niks 2006 ![]() |
Es vakar rakstot atbildi visi sviestainā pavedienā Noslēpumu kambarī paņēmu lapā concil of elrond vārdnīcu un uzrakstīju to sindarian - izlasot, kas man sanāca secināju, ka izklausās labi (es gan nesmu pārliecināta par to kā jāizrunā) Kādas ir jūsu domas par Tolkīna radītajām valodām ?
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 07.06.04 Kur: ŪBERĪGO ciemā. :D ![]() |
walodas ir patiesi labas.. es pat Quenya izmantoju shodien wizuaalajaa.. rakstot weestuuli beigaas uztaisiiju lielu uzrakstu VIZUAALAA MAAKSLA. tikai elfu walodaa.. izskatiijaas labi un skaneeja arii... latwiski... bet tieeshaam man taas walodas patiikas..
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 09.09.04 ![]() |
Carpenter'a Tolkiena biogrāfijā ļoti daudz ir pievērst uzmanības tieši valodām, kuras viņš izdomāja. Tokiens jau bērnībā ļoti aizrāvās ar dažādu valodu izdomāšanu, un Sindarin īstenībā daļēji nāk no vienas valodas, ko viņš izdomāja, cik es atceros, 15 gadu vecumā.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izrāda pirmās maģijas pazīmes ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 11.08.05 ![]() |
CIk es zinu no Senanglu valodas un senas islandes valodas vinjs radiija - Quenia valodu...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 06.05.2025 11:17 |