![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
Bibliotēkas plauktā par citām lietām, lūdzu, nesarunāties!
Vai nu atrodi piemērotāku forumu, vai izmanto kaucekļus.
Sarunas no bibliotēkas plaukta var tik dzēstas bez brīdinājuma!
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Krāmē plauktos Izgaistošās izgaišanas grāmatas ![]() Grupa: Dienas Pareģis Pievienojās: 29.07.03 Kur: Rīga Dienas Pareģis 2009 ![]() |
Es pašlaik lasu Dena Brauna romānu Eņģeļi un demoni. Tas ir jauns Da Vinči koda autora romāns un iedomājos, ka kādu, kas arī to varbūt lasa, var ieinteresēt šādas saites:
http://user.cyberlink.ch/~koenig/ http://www.masonicinfo.com/ http://www.newadvent.org/cathen/07661b.htm Starp citu, reālā X-33 absolūti nav spējīga veikt tādus lidojumus, kā romānā. |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Kārto SLIM-us ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 04.12.03 Kur: Nogājis no ceļa uz Lorienu ![]() |
Klau, vai tas Brauns tiešāmi ir tik labs? Raugi, bibliotēkā man viņu nedeva, jo esot jau rinda sastājusies. Savukārt pirkt veikalā kārtējo futūristisko krimiķi naudas žēl. Kā tev liekas, vai tas ir tā vērts, lai turētu šo grāmatu mājās, jeb tomēr tā ir tikai vienreizlietojama lasāmviela?
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Sēž zem Šķirmices ![]() ![]() Grupa: Biedri- Pievienojās: 08.04.04 Kur: jauka, skaista koka mājiņa, maza meža viducī ![]() |
Man liekas, ka pilnīgi visām grāmatam ( pat sliktām ) ir sava vērtība ! Kāda? Tā katram cilvēkam sava! Un tāpēc nevajag naudu žēlot grāmatām! Nezinu tieši par šo grāmatu, bet uz DaVInči kodu es pati stāvi rindā ( pie māsas (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) ) , jo man šķiet ka tā grāmata nu tik tiešām varētu būt laba! un gan jau ka ir !
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Kārto SLIM-us ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 04.12.03 Kur: Nogājis no ceļa uz Lorienu ![]() |
Es jau ar' nežēloju naudu grāmatām, Jefiņien. Tak tās naudas nav tik daudz, lai varētu nopirkt visas grāmatas par kurām dzirdēts, ka ir labas. Un arī vietas plauktos nav tik daudz. Mājās gribās turēt tikai tiešām vērtīgas grāmatas. Protams, rēķinos, ka izteiktais viedoklis būs subjektīvs, un īsteno grāmatas vērtību var noskaidrot tikai pašam izlasot. Tak tomēr interesanti, ko citi saka.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Dzer sviestalu Trijos slotaskātos ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 25.12.03 Kur: Follow the Yellow Brick Road ^_^ ![]() |
Aye, grāmata tik tiešām ir laba (tikko uzdrukāju atsauksmes), bet maksā gan pāri 6Ls...Labāk aizņemties ^^
Eņģeļi Un Demoni (lasu, vēl neesmu izlasījusi) nava tik interesanta kā Da Vinči Kods (kurš ir fantastisks, bet tikai līdz tam brīdim, kad viss sāk atrisināties - tā teikt, uz beigām viss ir "baltiem diegiem šūts"). Pārsteigumu mazliet samaitāja sākumā izlasītie fakti (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/getlost.gif) Un abi romāni tomēr ir lielā mērā līdzīgi - izlasot vienu, otru lasot jau ir tāda "tasjaunavvairsnekassvaigs" sajūta. Šo rakstu rediģēja Nimloth: 29.07.2004 10:31 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Krāmē plauktos Izgaistošās izgaišanas grāmatas ![]() Grupa: Dienas Pareģis Pievienojās: 29.07.03 Kur: Rīga Dienas Pareģis 2009 ![]() |
Pareizi! Varētu teikt, ka šie romāni ir augstas klases lubenes. Lasīšanai atslodzes brīžos. Bet interesantu faktu gan tur daudz.
Tikai autors ar tiem spēlējas, lai mūs apmānītu. Bet to jau dara arī burvju mākslinieki. Viņi mūs māna, bet mums tas patīk. Ticiet man, ja esi visu dienu nopietni garīgi strādājis, tad vakarā neiesi lasīt Markesu. Brauns būs pašā reizē, kaut arī tiešām Da Vinči kods viņam bija iznācis vienreizīgāks. Šeit galveno varoņu uzdevums ir būt kā lupai, caur to mēs sekojam notikumiem, viņu dvēseles dzīles mums neatklājas. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Bēg no sera Kedogena ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 06.03.04 Kur: somewhere...@ RSU :) ![]() |
jā "da vinči kods" ir forša grāmata, es pašlaik lasu un patīk......nopirku, jo biju dzirdējusi atsauksmes un anoptācija beigas likās saistoša......un pie tam gribējās kādu jaunu grāmatu nopirkt( bija tāda padārga Ls 5,75 (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/getlost.gif) ) bet vispār palasīt ir vērts, kaut vai priekš ļoti daudz interesantu faktu uzzināšanas.....
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cīnās ar Lankašīras laumiņām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 07.11.03 ![]() |
Jautājums tiem, kas ir izlasījuši "Eņģeļi un demoni" - vai jums tāpat kā Paulam Bankovskim (šodienas "Diena") liekas, ka romānu "caurauž aizdomu un nepatikas pārpilna attieksme pret kristīgo baznīcu" un vai "autors kombinē, sacer kādu jaunu ticību"?
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Dzer sviestalu Trijos slotaskātos ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 25.12.03 Kur: Follow the Yellow Brick Road ^_^ ![]() |
Aye, Bankovska vērtējums par Braunu ir diezgan bargs ^^
"Eņģeļiem un Demoniem" esmu kaut kur pusē (netieku uz priekšu, jo man tika uzkrauta obligātā literatūra (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/sad.gif) ), bet ar "aizdomu un nepatikas pārpilno attieksmi pret kristīgo ticību", šķiet, beižāk varēja sastapties "Da Vinči Kodā" (neliegsimies, baznīca tika mazliet nomelnota - dievietes kulta izskaudēja, sieviešu diskriminētāja, zinātnes pretiniece(tas tiek īpaši izcelts arī "Eņģeļos un Demonos") utt.). Bet man šis izteikums tomēr šķiet drusku pārspīlēts - galu galā, autoram ir tiesības izteikt savas domas un tas pieder pie sižeta. Bet reliģija jau allaž ir sāpīgs temats ^^ Šo rakstu rediģēja Nimloth: 30.07.2004 15:54 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Kārto teleportēšanās eksāmenu ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 30.08.03 Kur: Magrathea ![]() |
::Nihil novaidas - nu kāpēc vajadzēja sākt arī Flarišā un Blotā pārrunas par šito?::
Nesen izlasīju Da Vinči Kodu - izlasīju, jā, jā, patika, un aizmirsu. Nekādas vērtības, toties aizrauj nemaņā. Pēc tam izlasīju Eņģeļus un Demonus - tas viss pāris nedēļas atpakaļ jau tika lasīts Da Vinči Kodā. Galvenais varonis, apburošā zinātniece, slepeni viduslaiku kulti, pārmūsdienīga tehnoloģija - viss tieši tā pat. Izlasīju žāvājoties. Liekas, ka pirmā grāmata vienkārši būtu pārģērbta citos vāciņos. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cīnās ar Lankašīras laumiņām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 17.06.04 Kur: Virtuālajā realitātē... ![]() |
(IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) Interesanti, es aizgāju uz bibliotēku un iestājos rindā, nez kāda jau būs, bet izlasīt gribās (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/rolleyes_a.gif)
EU, Nihil! Ja jau grāmata spēj "aizraut nemaņā", vai tad tai nav nekādas vērtības? Manās acīs vērtība ir visām grāmatām, kuras man neliek garlaikoties (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Kārto teleportēšanās eksāmenu ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 30.08.03 Kur: Magrathea ![]() |
Vērtība ir tādām grāmatām, kuras var un ir vērts atcerēties.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Kārto teleportēšanās eksāmenu ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 30.06.04 Labākais GP atdzejotājs 2007 ![]() |
CITĀTS(Chobit @ 19.07.2004 08:17) CITĀTS(Nihil @ 15.06.2004 18:18) "Da Vinči Kods" by Dens Brauns- vakar paguvu izlasīt aptuveni 2/3, bet ar visu gulētiešanu piecos no rīta, sapratu, ka šitais ir ļoti lidojošs gabals. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/ermm.gif) lidojošs? bāc... iesaku izlasīt visiem, tikai es nesaprotu vienu... tas par to Grālu ir patiesība vai nav? (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/ermm.gif) mani viņa sašokēja un es uzzināju visu ko jaunu arīdzan (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif) tiešām iesaku, pat ja stingri turaties pie Bībeles... jo tur ir daži fakti, kas sašķoba Bībeli. es esmu šī autora fanāts gandrīz tikpat lielā mērā kā Tolkina protams šajās grāmatās patiesība lieliski jaucas ar izdomu, un , piemēram grāmatas epilogā minētais (tas, ka viņas pīšļi atrodas starp luvras piramīdā), ir bullshits (lai gan doma jau nav slikta). tagt latviski ir iznākusi viņa otrā grāmata par robertu lengdonu- 'Angels & Deimons'... nu tur jau viņš krietni vairāk šauj pār strīpu (kaut vai ar lielo vardarbību), bet aizraujoša viņa ir tāpat. esmu lasījis visas četras autora grāmatas, un varu teikt, ka pārējās divas ir tik tiešām savādākas. viena- par kosmosa pētijumiem un nasa, otra- par mīlniekiem. katrā ziņā par autoru un viņa darbiem varat palasīties .. censored autora reklāma - censored spēļu reklāma - censored bāc atsaucieties, kas šīs grāmatu lasa! Palūgšu neizmantot "Flarišu un Blotu" spēļu reklāmām! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/mad.gif) Un savu spēju robežās "bāc sameklēt attiecīgo pavedienu, kur par interesējošo tēmu ir runa!" Šo rakstu rediģēja aivvv/dreamer: 02.10.2004 18:00 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Bēg no sera Kedogena ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 21.06.04 Kur: pati dzīve ![]() |
Nu man ljoti patika Da Vinchi kods, ljoti. Par veertiibu nestriideeshos - pati ar sevi veel iisti neesmu tikusi skaidriibaa, ko es uzskatu par veertiigu, bet fakts ir taads - manupraat, autors uzstaajaas pret Bazniicu, ja juus zinaat, ko tas noziimee, eniivei - nevis pret ticiibu, kristietiibu, bet pret Bazniicu. Un es vinjam piekriitu, kaut arii nejuutos tiesiiga spriest par taadiem jautaajumiem, jo, ja Bazniica nebuutu bijusi taada, kaa bija, nevar zinaat, kaada buutu muusdienu pasaule...
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izrāda pirmās maģijas pazīmes ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 10.08.04 ![]() |
Da Vinci kods tieshaam bija viens no labaakajiem ko gadiijies lasiit. Angels&deimons diezgan jau pajeels. To varbuut nav veerts pirkt, bet pirmajai vienkaarshi jaabuut katraa maajaa. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/huh.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Attīsta savu iekšējo Aci ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 22.10.03 Kur: Ziemeļrajonā ![]() |
Izlasīju "Da Vinči kodu", biju sajūsmā... Man ļoti patika, jo tur bija daudzas lietas, kuras es nezināju, bet tagad kaut vai aptuveni zinu. Un lieliski atceros šo grāmatu, protams, atmiņas jau sāk pabālēt, bet tomēr. Bet nu... ja jūs sakāt, ka "Eņģeļi un Dēmoni" ir visai līdzīga grāmata šai.. nu sižeta galvenie vilcieni... Varbūt man viņu nelasīt? (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/ermm.gif) Patlaban vēl nespēju izdomāt, bet īstenōibā ļoti gribētos, jo nešaubos, ka arī tur uzzināšu ko tādu, par ko iepriekš man nav bijis ne jausmas. Bet nu, atgriežoties pie "da Vinči koda"... šo grāmatu man saslavēja krustmāte, kad kopā braucām uz Saldu.. Tā kā viņai šī grāmata bija līdzi, paņēmu to palasīt, neskatoties uz to, ka gan brālēns (man liekas, viņš vēl tagad to grāmatu nav izlasījis (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/pinch.gif) ), gan krusttēvs arī to lasīja :blush2: Izrāvu cauri, ja nemaldos, divos vai trīs vakaros.. pēdējā vakarā sēdēju augšā līdz diviem, cenšoties neaizmigt un izlasīt to grāmatu.. Beigas tik tiešām.. nu es domāju, ka tās bija paredzamas... tās vienīgās bija neinteresantas (protams, mans subjektīvais viedoklis).. nu vienīgi par tām inverse un īsto piramīdām... nu tas tā...
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Bēg no sera Kedogena ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 06.03.04 Kur: somewhere...@ RSU :) ![]() |
tagad esmu izlasījusi visu grāmatu, un varu teikt, ka tā ija pavisam savādāka kādu es biju iedomājusies. tas nav sliktā nozīmē, vienkārši tematika bišķīt savādāka, kā sākumā liekas. Jā tiešām, grāmata sašķoba drīzāk ne bībeli, bet tgan baznīcu. Nu bībeli arī, jo visu to ir izdomājis cilvēks, kas bībeli rakstīja tam laikam atilstoši un izprata tā, kā tam laikam vajadzēja....Vispār šajā grāmatā ir daudz interesatu faktu, no simboloģijas,kururs es nezināju un kurus bija interesaati uzzināt....
Kad lasīju grāmatu un ieraudzīju Sionas Priorijas lielmestru vārdus, kur uzgāju mums pazīstamo Nikolasu/Nikolā Flameilu (ceru, ka pareizi uzrakstīju, ja nē tad atvainojos) , kas arī it kā bijis lielmestrs, kā arī alķīmiķis.....visai interesats fakts, kaut gan viņa nodarbošanos varētu visai labi savīt ar Sionas Prioriju un visai dāsniem naudas dāvinājumiem baznīcai ( par to ir lasāms te )....... |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Attīsta savu iekšējo Aci ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 07.08.04 ![]() |
Dena Brauna "Da Vinči kods" un "Enģeļi un Demoni" ir ļoti interesantas grāmatas, interesantas uzziņaas un fakti. Pec šīm grāmatām lasot citu "Kambīza pazudusī armija", tā likās galīgi švaka un pliekana.
Šo rakstu rediģēja Roviela: 16.09.2004 09:31 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Dzer sviestalu Trijos slotaskātos ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 28.04.04 Kur: Antarktīda Pasakzine 2007 ![]() |
"Da Vinči kods" bija labs. Tur bija daudz interesantu sīkumu, ar kuriem autors tā spēlējās. Patika, ka darbība visu laiku bija spraiga, nez, vai Brauns ir Da Vinči fans? Vai tā ir viņa personīgā gleznu interpretācija?
Vienīgi beigas atstāja vilšanās iespaidu. Varēja būt kaut kas vairāk. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Gāž podus mikstūrās ![]() ![]() ![]() Grupa: Bijušie Pievienojās: 03.06.04 ![]() |
Interesanti, ka pirmo uzrakstīja "enģeli un dēmoni" un tikai pēc tam 'da Vinči kodu". diezgan interesanti, ka daudzi te "Enģeļus" nosauc par švakāku darbu, kurš esot plaģiēts no "koda"
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
"Enģeļi un dēmoni" ir vairāk ar tādām reālistiskākām ainām piesātināti ( kaut vai mirušo kardinālu apraksti). man līdz "Enģelu un demonu" beigām ir aplikušas vēl kādas 80 lpp. tāpēc vēl nezinu ar ko tas viss beidzas, bet es domāju, ka abas grāmatas ir tīri labas, bet nezin kāpēc man "da vinči kods" patīk bišķīt labāk, varbūt tāpēc, ka to izlasīju pirmo......nez.....
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Studē augstākās pārvērtības ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 21.06.04 ![]() |
"Da Vinči Kods " ir superīga grāmata! Žēl tikai , ka beigas sanāca nu tādas (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/sad.gif)
Taču grāmata ļoti aizrauj! |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Tas, ka acīmredzot Enģeļi ir vājāki, nozīmē arī to, ka pirmos panākumus viņš guva ar Kodu. Arī ābeces patiesības par reliģiju un zinātni viņš klāsta kā atklāsmi.
Man gan likās tā starpība nemanāma. Bet nošpikojis viņš ir: abos romānos iedomāts vai īsts ļaundaris ir invalīds. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Pokemonu pavēlnieks ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 24.07.03 Kur: prefektu vannasistaba nodarbojoties ar... Zilonītis Dambo 2012 ![]() |
nju davinccii kods ir augstaakaa pilotaazza veel neesmu ne dabuujis savu kodu atpakall ne deemonus no kaada cita taa graamata tiek iesuukta vienaa momentaa vinnu lasa visi un ir aju arii par ko vinnss kolosaali manipulee ar notikumiem sadaliito sizzetu un informaacijas pluusmu un tiessaam taapat kaa raulinga ir pakkeeris fleimelu lol to tiessaam var likt blakus alkkiimikkim
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Attīsta savu iekšējo Aci ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 23.07.03 ![]() |
nu baigi daudz juus te sarakstiijushi, baigais slinkums pashlaik lasiit. vieniigi, lasot "engheljus un deeomnus" (da vinchi es neesmu lasiijusi) likaas, ka baigi liidziigi poteram. viss notiek kaa poteraa vienkaarshu cilveeku ierauj notikumos un vinjsh tagad ir pasaules glaabeejs, tikai shitais jau ir pieaudzis. taads pieaugusho poters, bet baigi labs poters. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) shausmiigi patika. beigaas jau seedeeju vairaakas stundas nekustiigi un lasiiju, liidz izlasiiju. acis tajaa vakaraa gan saapeja. bet interesanti, tagad vajadzeetu riikot kopiigo forumieshu ekskursiju uz Vatikaanu. man jau baigi gribaas, enciklopeedijaa jau izpeetiiju bildes gan ar vatikaanu gan engjelja pili. forshi tas, ka taas vietas reaali eksistee. un arii internetaa par illuminnati var diezgan daudz atrast.
tikai vai kaadam nav bilde, kaa taa biblioteeka izskatiijaas? nevaru iisti saprast, kaa tie skabuuzhi bija ieriikoti, taa kaa ja kaadam ir atsuutiet man ar! |
|
|
![]() ![]()
Raksts
|
|
Uzmanību, uzmanību. Latviski ir iztulkota un izdota vēl viena Dena Brauna grāmata - "Maldu Zona" (Deception Point). Galvenie varoņi, par laimi, ir citi. Un darbība arī notiek nedaudz citā sakarā. Ja jums patika pirmās divas viņa grāmatas, tad šī jums noteikti arī derēs.
Meklējiet aptuveni tikpat biezu grāmatu kā pirmās divas, ar to pašu raksturīgo horizontālo "ieplēsumu", bet vāka krāsas aptuveni tādas, kā Kurbijkurnes default skinam. (Nu labi, mazliet tumšāk zilas.) Izdevniecība "Kontinents". Pēc pirmajām simt piecdesmit lappusēm rakstības stils liekas tieši tāds pats, detaļas tikpat pārgudras un sižets tikpat lipīgs. :/ Dena Brauna daiļradi var raksturot ar diviem vārdiem - aizraujoša un bezvērtīga. Ha hā, esmu ārkārtīgi apzinīgi izpildījusi pienākumu. :p |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Sēž zem Šķirmices ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 17.05.04 Kur: Bedrē. ![]() |
Es nespeeju "Engjeljus un Deemonus" izlasiit liidz galam. Es veel buutu piecietusi kljuudainos veesturiskos faktus, bet sizhets, kursh bija tikpat aizraujoshs cik randinsh ar Gollumu, lika man nomest graamatu kaktaa peec kaarteejaa nupat-viss-buus-labi ai-zheel-nokaveejaam paveersiena.
Visiem tiem, kas izlasiija un noticeeja: Nedaudz paarzinu teoreetisko fiziku (ai, skola, skola...) un varu teikt, ka fizikaalaa dalja "Engjeljos un Deemonos" ir visai apshaubaama. "Spraadziena" (aatra gaazu izpleshanaas) vietaa driizaak vajadzeetu buut kaut kaadai radioaktivitaatei. Pie tam pashas antivielas ieguushana un uztureeshana mani nepaarliecina. Tanii, ko fizikji sauc par vakuumu ir daljinjas, tikai ljoti maz. Maakslas veesturi un veesturi vispaar tik labi nepaarzinu, tachu graamataa "Populaaru paarpratumu enciklopeedija" (2001. g. Riiga, 94. lpp), kura balstaas uz Faktiem, apgalvo, ka Galileo Galilejs nemaz tik ljoti necieta no bazniicas. Vinja "apcietinaajums" bija vairaak kaut kas pansijai liidziigs. Pie tam vinju daudz vairaak nolika vinja biedri zinaatnieki un bazniicu nokaitinaaja tas, ka vinjsh saaka runaat par savu teoriju kaa vieniigo patieso un tas bazniicai bija par daudz. Vinja vieniigais reaalais sods bija psalmu skaitiishana. Un es savaas maaciibu iestaadees esmu sastapusies ar daudziem ar zinaatni saistiitiem cilveekiem, un nevar teikt, ka vinji masveidaa ieniistu bazniicu. Ja paskataas dziljaak veesturee, visus agros visuslaikos bazniicas bija izgliitiibas centri un kristiigaa religjija savu sadistes slavu ieguva tikai inkviziicijas darbiibas laikos. Un nevareetu teikt, ka uz to briidi zinaatne bija iipashi zinaatniska. Un ir nepieklaajiigi saliidzinaat Braunu ar Eko. IMMHO, Brauns ir tikpat veertiigs, cik meksikaanju seriaals. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cīnās ar Lankašīras laumiņām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 27.03.04 ![]() |
Pašlaik lasu "Da Vinči kodu". Palikušas ~150 lpp līdz beigām.
Grāmata ir aizraujoša un interesanta. Sen nebiju lasījusi tādu grāmatu. Tā spēj aizraut un ieinteresēt. Kā arī idejas ir īedziļināšanās vērtas (īpaši neaizraujoties). Kad tikšu līdz beigām izteikšu savas domas sīkāk (par darbu nevar spriest to līdz galam neizlasot). |
|
|
![]() ![]()
Raksts
|
|
Skatās acīs baziliskam ![]() Grupa: Daiļdarbu vadītāja Pievienojās: 22.12.04 Kur: uz dārgumu kaudzes Tīstokļu pūķis ![]() |
(IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/huh.gif) Izlasīju gan Da Vinči kodu, gan Enģeļi un dēmoni. Otrā grāmata atstāja mazliet nomācošu iespaidu, kļuva žēl tā nabaga vīra. Tomēr sižets ir interesants un lika man par daudz ko aizdomāties. :blink:
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Kārto teleportēšanās eksāmenu ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 30.06.04 Labākais GP atdzejotājs 2007 ![]() |
droši vien, ka jāizrok šitas pavediens no F&B dzīlēm, jo Braunam taču jauna grāmata... nu tas ir- latviski jauna.
vienvārdsakot- Maldu Zona... arī tas ir skaidrs, ka ar katru grāmatu paliek arvien garlaicīgāk, jo tās ir ļoti līdzīgas, un būtībā apstiprina viena otru... maļoties pa vecajiem salmiem, lai gan viss, ko viņš cenšas pateikt, pateikts jau ar pirmās grāmatas vidu... |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Veic pētījumu par katlu dibenu biezumiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 19.02.04 Kur: house of the rising sun ![]() |
Man gan labāk patika "Eņģeļi un Demoni". Varbūt dēļ tam, ka tik "jaukas" slepkavības tur bija... (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Bet tiešām man pirmā likās aizraujošāka. Gan telpu apraksti, gan par to zīmju ceļu, lai nokļūtu līdz galam... aizraujoši!
Un, K..., tā grāmata NAV enciklopēdija vai zinātnsks referāts (garš referāts (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) ) par antivielu un tās radīšanas iespējamību un tas nav arī vēsturisks traktāts ar neapstrīdamiem (kaut gan visu var apstrīdēt) vēsturiskiem faktiem. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif) Turklāt nekur nav minēts, ka nekas nav piedomāts klāt. Ja izlasītu autora priekšvārdu tad redzētu, ka tur nav raxtīts, ka vēstures fakti ir gluži patiesi. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif) Par ko ir jaunā grāmata? Nu sižets kāds? |
|
|
![]() ![]()
Raksts
|
|
Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 15.01.05 ![]() |
Izlasīju ''da Vinči kodu'', nākošnedēļ sākšu lasīt nākošo daļu. Varētu vēlēties labāku un aizraujošāku tulkojumu. Sāka rasties iespaids, ka tulkotājs neaizraujās ar sinonīmu lietošanu. Bet, ja jāvērtē saturs, tad tas ir tiešām OK. No grāmatas atrauties nevar, spriedze un kāpinājums saglabājās visas grāmatas laikā. Īpaši ieteiktu tiem, kuri interesējās par kultūras vēsturi, viduslaikiem un renesansi. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smartass.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Kārto SLIM-us ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 16.01.04 Kur: Rīga//Plakanciems//LR ![]() |
Esmu lasiijusi "da Vinchi kodu" un man arii ljoti patika. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Aizraujosha, notikumiem bagaata un, galvenais, viegli lasaama. Tikai tagad, palasot atsauksmes par graamatu "Enjgjelji un deemoni", paargaaja lasiitkaare uz sho darbu - gluzhi to pashu, kas lasaams "Da Vinchi kodaa" otrreiz lasiit negribaas. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/unsure.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Pārvērš vaboles par pogām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 07.01.04 ![]() |
CITĀTS(giraffe @ 24.01.2005 14:00) Esmu lasiijusi "da Vinchi kodu" un man arii ljoti patika. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Aizraujosha, notikumiem bagaata un, galvenais, viegli lasaama. Tikai tagad, palasot atsauksmes par graamatu "Enjgjelji un deemoni", paargaaja lasiitkaare uz sho darbu - gluzhi to pashu, kas lasaams "Da Vinchi kodaa" otrreiz lasiit negribaas. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/unsure.gif) Nevajag ticēt visam, ko saka. Vienīgās lietas, kas abās grāmatās ir nemainīgas:
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
CITĀTS(Siriuss_Girl @ 04.01.2005 17:29) Vairs nav par Lengdonu, un vēsturi. te ir par NASA un prezidentiem utt utjp. nespoilerošu. vienīgais šitajā gan tulkotājs galīgi brr... katrā teikumā atkārtojas vieni un tie paši personvārdi + vārds šam (kurš latviešu valodā jālieto nu ĻOTI uzmanīgi, ja nu makten gribās lietot) arī atkārtojās pārsteidzoši bieži. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Attīsta savu iekšējo Aci ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 23.07.03 ![]() |
man likaas, ka maldu zonu lasiit ir visvieglaak, jo nav taa jaaiedziljinaas veestures izprashanaa. viss ir vienkaarshs un seriaalos jau simtreiz redzeets.
bet gan rakstnieka stils, gan tulka stils tieshaam saglabaajas taads pats, varbuut jau pierasts un taapeec arii lasaas aatraak. draugos domubiedors bija rakstiits, ka ir iznaakusi arii jau 4.graamata. un da vinchi uznjems filmaa un odrija tatuu buus sofija! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) interesantas graamatas, bet patiesiibaa shausmiigi vienkaarshas, ja vinjas taa turpinaas vairoties, tad kljuus par kaarteejo otrdienas romantisko vakaru liidziniekiem. ja buutu tikai viena, piem, da vinchi, tad man labaak patiktu, bet, ka visas ir peec vienas liidziibas, padara taas graamatas drusku mazveertiigaakas. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izrāda pirmās maģijas pazīmes ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 12.12.04 ![]() |
lasīju Da Vinči Kodu un man patika. žurnālos raksta, ka tā nav patiesība. Man jau arī tā liekas. Tā ir tikai laba grāmata.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izrāda pirmās maģijas pazīmes ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 12.12.04 Kur: K-kur pie šūpolēm... vai uz. ![]() |
Esmu kļuvusi par D.Brauna darbu fanātiķi! (Piedodiet HP fani) "Da Vinči kods" un "Enģeļi un Demoni" man patīk pat labāk nekā grāmatas par HP! Abas grāmatas dabūju reizē un izlasīju 1 1/2 diennakts laikā, ja ne mazāk!
Ja jūs zinātu kā es psihoju, ka muttere NEdeva naudu "Maldu zonai"! Rokas un kājas gāja pa gaisu! Tagad pašai vien jākrāj tā nauda! Es uzskatu, ka nevajag mājās turēt ļoooti daudz grāmatas, bet, ja tās pārlasa 3-5 reizes gadā, ir vērts! Šobrīd man mājās ir tikai dažas grāmatas (visas sešas HP, "Dziedoņi ērkšķu krūmā" (divas grāmatas), un abas D.Brauna (būs arī trešā)! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif) Šobrīd ļooooooooooooooooooooooooti gaidu filmu! Es ieteiktu visiem izlasīt šīs grāmatas! Lasās viegli un ātri! Šo rakstu rediģēja U-Star: 05.02.2005 21:21 |
|
|
![]() ![]()
Raksts
|
|
Strādā "Caurajā katlā" par trauku mazgātāju ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Bijušie Pievienojās: 04.10.03 Kur: Rīga, Jēkabpils ![]() |
CITĀTS(U-Star @ 05.02.2005 21:20) ... Šobrīd man mājās ir tikai dažas grāmatas (visas sešas HP, ... Jā, sesto jau mēs visi gribētu jau tagad sev mājās, bet tas vienkārši nav iespējams, jo HP6 vēl nav iznākusi... (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Pārvērš vaboles par pogām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 07.02.04 Kur: Fata Morgana ![]() |
jep rowzee ir taisniba! tas ka vinji nepasaka kur atrodas Svetais Grals un tie dokumenti... (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/sad.gif) baigi zheel....
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
nu bet taa graamata tachu ir izdomaajums un taados nekad neko beigaas neatklaaj, jo tad jau sanaak jauna graamata par to, ko domaas sabiedriiba un kas tagad notiks, ka atklaati pateitks - jeezus bija preceejies tiri piri. tad jau vairs nekaada prieka no taas graamatas nebuus, nava jau nekaads detektiivromaans, kuraa beigaas vienmeer ir ljoti skaidrs atrisinajaums, par ko visi uzzina.
sheit jau galvenaa doma, ka mees un galvenie varonji uzzina atrisinaajumu, nekaada sakara ar visiem paarejiem tad nav, ja es zinu kas notika. tad man vienalga, kas ar vinjiem notiek. un ja kaads ar to domaaja, ka netiek pateikts kur atrodas sveetais graals, lai ciitiigaak paarlasa beigas! shodien es atcereejos kaapeec man tik ljtoi patika davinchi kods. jo shii bija pirmaa graamata par aarzemeem un es biju pati savu kjermeni bijusi kaadaa no taam vietaam. tik forshi nekad nebiju jutusies, akd lasiiju par vesminsteras abatiju un zinaaju tieshaam kaa tur izskataas, jo shovasar tur biju. atziishos gan ka njuutona kapu visu citu baraa nepamaniiju un to telpu kuraa shhaavaas, tajaa es tik uz dazhiem mirkljiem ieskreeju un devos taalaak. bet taapeec vien shii graamata man buus muuzham miilja, ka pirmaa taada kur es esmu bijusi. uz luvru jau ar sen gribaas bet nava sanaacis, tik vien zinu, ka kaadreiz aizbraukshu. un tagad, zinot, ka kameras patiesiibaa nefilmee jutiishos krietni droshaak, nekaa dziivojot nezinjaa. un veel kaads jautaajums: vai kaadam nav kaada bildiite ar taas vatikaana bibliotkeeas paraugu? iisti neizpratu kaa tas viss kopumaa izskataas un googlee nevar atrast. un shausmigi interesee. aapaac es jau te par fanu buushu kljuvusi! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/blush.gif) Šo rakstu rediģēja jefeniite: 06.02.2005 21:26 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Strādā "Caurajā katlā" par trauku mazgātāju ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Bijušie Pievienojās: 04.10.03 Kur: Rīga, Jēkabpils ![]() |
Jefeniite, tu neesi vieniigaa! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Padomā, cik daudzi Da Vinči Koda cienītāji ir braukuši ir Franciju lai apskatītu pieminētās vietas! Miljoniem, miljoniem!!! Pa TV tas ne vienu reizi vien ir ticis pieminēts...
Man pašam arī sakārojās beidzot uz Franciju aizšaut... (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Acīgais ex-mods ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 15.06.04 Kur: Dark Dark Forest Mods 2007 ![]() |
CITĀTS(erty @ 08.02.2005 00:03) Jefeniite, tu neesi vieniigaa! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Padomā, cik daudzi Da Vinči Koda cienītāji ir braukuši ir Franciju lai apskatītu pieminētās vietas! Miljoniem, miljoniem!!! Pa TV tas ne vienu reizi vien ir ticis pieminēts... Heh, lasot "Dvēseļu puteni" arī gribējās uz Tīreļpurvu aizšaut.
Man pašam arī sakārojās beidzot uz Franciju aizšaut... (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) Šo rakstu rediģēja Roviela: 08.02.2005 09:16 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
nu es jau nebraucu da vinchi deelj, ja buutu primstam lasiijusi, notietki buutu pieveersusi uzmaniibu pilniigi citaam lietaam. a taa jau es biju apstulbusi no to liikju daudzuma un no taa kaa visi gulj uz saviem zaarkiem (nu akmens teeli, bet lai vai kaa jociigi) un tagad baigaa shkrobe, ka to njuutonu nepamaniiju! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
CITĀTS(jefeniite @ 07.02.2005 23:32) un veel kaads jautaajums: vai kaadam nav kaada bildiite ar taas vatikaana bibliotkeeas paraugu? iisti neizpratu kaa tas viss kopumaa izskataas un googlee nevar atrast. un shausmigi interesee. paskaties oficiālajā lapā danbrown.com tur ir sadaļa secrets (ar spoileriem), kur arī ir visādas fočenes utt. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
To jefeniite: man tāpat bija ar eņģeļiem un dēmoniem,jo es biju Romā (un arī protams pirms es vispār uzzinaju par šo grāmatu) tad es lasot grāmatu mēģināju atcerēties kas unkā...tas tiešām ir intereaantāk lasīt, jo esi tur bijis.....
īstenībā Dens brauns ir uztaisījis ļooti lielu reklāmu šīm jau tāpat populārām tūrisma vietām... |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Pārvērš vaboles par pogām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 07.02.04 Kur: Fata Morgana ![]() |
oi man ta gribejas uz Luvru ka lasiju! es visu esmu iztelojusies tikai vajag savam acim redzet!
p.s. par to izdomajumu iisti nezinu, gramatas sakuma saka ka tas organizacijas patiesham pastav! un par Aringarosu (vai kaut ka shita) es zinu ka tads patiehsam eksiste! un ja kas jefenit es beigas labi zinu, bet tas vel neko nenozime, jo ta ir tikai vinja sajuta, ka sveitais grals tur ir! vinsh vienkarshi juta, bet vai ta ir mes to nezinam..... Šo rakstu rediģēja gride: 09.02.2005 22:50 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 17.02.05 Kur: tev aiz muguras ![]() |
Kā jums patīk viņa grāmatas (Eņģeļi un dēmoni, Da Vinči Kods, Maldu Zona, Digital Fortress[tā pagaidām vēl angliski])?
Es apbrīnoju Dena Brauna prasmi tik meistarīgi savīt faktus ar fantāziju... un vēl pie tam padarīt sižetu ļoti aizraujošu. Es personīgi sāku lasīt Eņģeļus un Dēmonus un neizlaidu viņus no rokām, kamēr nebiju izlasījusi grāmatu līdz beigām, tā bija apmēram viena diena (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Da Vinči kodu līdz 4 naktī lasīju, arī nevarēju nolikt (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Prāto, kā lietderīgāk ieguldīt rūķīšu zeltu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 12.07.04 Kur: Riga ![]() |
Par Da vinchi kodu - visi saka, ka pilniigas mulkjiibas (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/silent.gif) pat bibliotekare .
Un parax bieza, laj tiesham to izlasiitu un parliecinatos, jo cik iemetu acis - garlajciiga |
|
|
![]()
Raksts
|
|
ja tā paskatās, visi nu galīgi tā nesaka. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/rolleyes_a.gif)
bet nu vispār jau muļķības ir, bet lasās tā, ka nu nekādīgi atrauties. vismaz man. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Ja kādu interesē, tas šo trešdien( 02.03.2005.) pa LTV1 būs raidījums "Melns uz balta" pulksten 18:30. Tur apspriedīs Dena Brauna "Da Vinči kodu". Vēl šis raidījums ir arī 12:00 dienā, bet tie, kas macās laikam jau dienā nevarēs paskatīties...
Raidījums reklāma likās intriģējoša...tur tika teikts kaut kas par to, ka Braunu itālieši tiesā iesūdzējuši vai...., bet nu liekas, ka būs interesanti...nez tad jau redzēs.... |
|
|
![]()
Raksts
|
|
jā, tur stāstīs mācītājs! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/w00t.gif) un ir jau vispārzināms, ko mācītāji par šito grāmat saka. kgan varētu jau būt interesanti.
pats noklausijos vienā prezentācijā rakstnieka J. Lejiņa lekciju par tās grāmatas pareizību/nepareizību/lasāmību, bet patiesībā man pat īpaši neinteresē, cik daudz tur pareizību un cik pārspīlējumu, ja lasās labi un interesanti... |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Es pati gandrīz aizmirsu par raidījumu, bet sagaidītais neattaisnoja cerības...tika tikai ļooooti nedaudz parunāts un paspriests..godīgi sakot nekā īpaša...bet daži interesanti fakti atklājās, bet tik un tā es gaidīju, ka būs vairāk dažāda veida viedokļu, interpretāciju.....
lai nu kā Denam Braunam izdodas aizraut lasītāju ar savām grāmatām... (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cīnās ar Lankašīras laumiņām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 18.06.04 Kur: Jūrmala ![]() |
Es tikko izlasiju Da Vinči kodu. Ko lai saka?? Gramata mani patiesham ljoti parsteidz ar sawu neparasto piieju lietam...Tiesham interesanta,izlasiju dienas laika-un tas,manuprat,ir labs raditajs tam,ka gramata bija izdewusies! tiesham-man bija viegli lasit,kaut gan diezgan daudz westures zinju...Un tomer-viena no labakajam gramatam,kuru esmu lasijusi!! Laikam jau pieskaitishos pie tiem cilvekiem,uz kuriem gramata un autors atstaja labu iespaidu!! Tiesham iesaku izlasiit!! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Prāto, kā lietderīgāk ieguldīt rūķīšu zeltu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 12.07.04 Kur: Riga ![]() |
ee Bez Tabu laikam sacija, ka ta ir tikai un vieniidi dailliteratuura un, ka nopienti to naw janjem .
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
nu zini, buutu gruuti dziivot, ja ticeetu visam, ko saka bez tabu! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Nu ir tur daudz nepatiesību, bet arī ļoti daudz reālu vēstures faktu. Piemēram par MM kā Jēzus sievu. To, protams, noliedz visvisādi alelujas, bet biju es vienā seminārā (vadīja viņu J. Lejiņš (Zīmogs sarkanā vaskā utt.)) kur tika skaidrots sīki un smalki- kas patiesība un kas nē. Varāk vai mazāk.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Bitīt matos, man jau mazliet slikti sametās, kad ejot garām Jānim Rozei ieraudzīju iztulkotu vēl ceturto Brauna grāmatu (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/pinch.gif)
|
|
|
![]() ![]()
Raksts
|
|
njaa ar biteem matos slikti jebkuraa briidii vareetu samesties.
bet nava jau tik ljauni, labaak par jebkuru parasto miilas romaanu-ziepeni noteikti ir. tagad vismaz visi ljoti izgliitoti un zin kaa paavestu ieveelees. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Rex Aegyptus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 15.03.05 Kur: terra incognita ![]() |
ir iznākusi jau vēl viena Dena brauna grāmata un tagad latv. val. ir 4:
-Enģeļi un Dēmoni -Da Vinči kods -Maldu zona -Ciparu cietoksnis (IMG:http://www.valtersunrapa.lv/gramatas/ciparu%20cietoksnis.jpg) Šo rakstu rediģēja Lord Nero: 07.04.2005 18:59 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Studē augstākās pārvērtības ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 20.11.04 Kur: Savā mazajā iedomātajā sapņu pasaulītē,kur nekad nenotiek kaut kas ļauns. ![]() |
Es knapi izmōcīju Da vinči kodu. Tomēr nelikās,ka tas būtu tā v';erts- gan nauda aizgāja,gan laiks. Šis rakstnieks tikai ar mums spēlējas,ka jau ils teica. Un mēs to lasam.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Rex Aegyptus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 15.03.05 Kur: terra incognita ![]() |
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
http://www.danbrown.com/
Visiem, kas vēl ko grib uzzināt ir vērts iegriezties šeit! |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Ciparu cietoksnis - tāda pati kā pārējās. Par fonts viņām visām vienāds.
Varbūt nedaudz sarežģītāka uzbūve (jo nav tā kā vienmēr- viss skaidrs jau tajā momentā, kad sāc lasīt un ieraugi kādu izcili labu varoni, kurš protams arī izrādās ļaunais), bet tāpat vairāk vai mazāk paredzami. Tomērt palieku pie tā, ka Eņģeļi & Deimoni ir da best. |
|
|
![]() ![]()
Raksts
|
|
Manam D. Brauna izlasīto grāmatu sarakstam pievienojusies vēl viena - "Maldu Zona".
Diezgan normāla lasāmviela, ir sava fiška, tāpat kā "Kodā". Vienīgā atšķirība - "Kodā" ir vairāk pasaulīgas lietas un rakāšanās vēsturē, kamēr "Zonā" viss tikai par svēto USA un NASA + vēl sajūta, ka lasi kādu jaunāko tehnikas sasniegumu žurnālu. Pirms pirku "Maldu Zonu", biju plānojis no sākuma paņemt "Eņģeļus un Dēmonus", tomēr nedaudz lapas pašķirstījis un izlasījis anotāciju sapratu, ka tur sižets ir baigi līdzīgs "Kodam" un negribējās izmest 6 ls par gandrīz vai lasītu grāmatu, kur tikai šis tas pamainīts. Tiešām vērts pirkt, pat pēc "Da Vinči Koda" izlasīšanas? Tagad plānoju ķerties klāt nesen kā iztulkotajam "Ciparu Cietoksnim". |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Mnju nez...
Man no visas sērijas vispār vislabāk Eņģeli & Dēmoni. Ciparu Cietoksnis jau ir ar VĒl mazāku informatīvo devu (tādējādi ar vairāk romānisma, kas, kā jau vairāk vai mazāk zināms, nav Brauna stiprā puse) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cīnās ar Lankašīras laumiņām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 15.03.05 Kur: Belerianda ![]() |
Pēc "Da Vinči koda" panākumiem viņi (izdevēji) vienkārši cep tik visas Brauna grāmatas, jo pirx taču. Kods un Dēmoni ir vislabākās viņa grāmatas, kam ne tuvu nestāv klāt Cietoxnis un Maldu Zona. Cietoxni izlasīju vēl angliski un atklāju, ka tas salīdzinoši ir reāls craps.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Bijušie Pievienojās: 16.02.05 Kur: te. ![]() |
Da Vinči kods un Enģeļi & Demoni ir the best...
nezinu vai viss iespējams, kas tur rakstīts, bet ir tiiik aizraujoši!!!! |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Skatās acīs baziliskam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 19.07.04 Kur: Latvija <-> Japāna Sakuras ziediņš ![]() |
CITĀTS(Hilerija @ 23.04.2005 22:34) Da Vinči kods un Enģeļi & Demoni ir the best... nezinu vai viss iespējams, kas tur rakstīts, bet ir tiiik aizraujoši!!!! Es Tev pilnīgi piekrītu! Dens brauns ir viens no viszinošākajiem rakstniekiem šobrīd pasaulē. Viņa grāmatas ir tik aizraujošas, saistošas un no tām nevar atrauties... (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) |
|
|
![]() ![]()
Raksts
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 08.02.05 Kur: Uz mazas saliņas dienvidjūras straumēs.. ![]() |
Es pavisam nesen aizrāvos ar Dena Brauna grāmatām, abas pirmās, kas iznāca latviski apēdu kā izsalcis vilks, varētu jau ķerties arī pie nākamajām tikai žēl nedaudz tērēt naudu (it īpaši šobrīd, jo katrs santīms ir no svara).. bet ne jau par to ir stāsts..
Atvainojiet, ja neesmu iepostojusi pareizajā vietā, tad man vienkārši neizdevās tādu atrast.. bet es tā padomāju, ka varētu parunāt par šīm grāmatām.. Diezgan jautri ir tas, ka grāmatā "Eņģeļi un Dēmoni" ir par Pāvesta vēlēšanām.. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
CITĀTS(Rowenny @ 28.04.2005 10:14) Es Tev pilnīgi piekrītu! Dens brauns ir viens no viszinošākajiem rakstniekiem šobrīd pasaulē. Viņa grāmatas ir tik aizraujošas, saistošas un no tām nevar atrauties... (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) No viszinošākajiem? Pat ja viņa grāmatas ir interesantas, faktus atrast (un izdomāt) jau nav grūti. Varbūt vienīgais, kas norāda uz viņa gudrību ir spēja izsisties un vēlāk raust naudu par visai bezgaumīgiem veidojumiem. Bet tā jau man patīk (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 27.10.04 Portretu fotogrāfs ![]() |
Grāmatas patiešām ir ļoooooooooti aizraujošas. Da Vinči kodu izņēmu 2 dienās, bet ideja gan ir sviestaina. Vismaz Da Vinči Kodā. Ka svētais grāls ir sieviete un Marija ir Jēzus sieva? Tik pat labi es varētu sev priekšā nolikt kādu, nezinu, Van Goga (ja nemaldos) saulespuķes un izlobīt, ka īstenībā Marija bija Jēzus meita!
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Nē nu cik atceros, nejau no Monas Lizas (vai Vakarēdiena) tika izdomāts tas viss par to Mariju. Tas jau pirms tam skaitijās vispārpieņemts fakts, kas tika tikai apstiprināts Leonardo darbos. Nu wew, jebkurā gadījumā bullshits.
Un tas, ka Marija Magdalēna ir/varētu būt Jēzus sieva nemaz nav tik apšaubāmi. Tā jau nav tā pati Marija, kas viņa Māte. Tā ir tā, kas visu laiku Jēzu ar eļļām iesvaidīja un ko tik ne vēl. Katrā ziņā visu laiku pamatīgi pielīda. Kaut kas jau nu viņem tur varēja sanākt. |
|
|
![]() ![]()
Raksts
|
|
CITĀTS Es Tev pilnīgi piekrītu! Dens brauns ir viens no viszinošākajiem rakstniekiem šobrīd pasaulē. Viņa grāmatas ir tik aizraujošas, saistošas un no tām nevar atrauties... Huahuahuahuahuahaaaaaaa! Pats jau vinjsh ne vella nezin! Vienkārši kēksam ir zinoši drauģeļi saradušies, bez šiem jau viņš neko. Taču grāmatās sākumā viņš tik raksta tās pateicības cilvēkiem, kas viņam sadabūjuši faktus. "Maldu zonā" pateicība bija visu profesiju pārstāvjiem, kuru darbs bija saistīts ar grāmatā pieminēto - baltais nams, okeanogrāfi, kaudze ar zinātniekiem, utt... (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/rolleyes_a.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
es tagad izlasiju (nesen) Eņģeļus un Dēmonus.. zin man likas ka vinsh iestredzis viena stila! atkal sieviete kas ar Lengdonu, kads kas dara netiro darbu un kads "nezinamais" kas visu organize...
nu ja Enģēļi un dēmoni ir mazliet labaka par Da vinchi kodu, bet nu... bet es nedomaju ka vinsh ir viens no visszinoshakajiem raksniekiem... tas ka vinsh ir pcenties uzzinat faktus vel neko nenozime, mauprat puse ir izdoamjums (nu izpushkjoti fakti) Bush 'iluminati' biedrs hahahahahaha (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) lai gan japiekrit ka ir aizraujoshi un gribas zinat ka ir talak... |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Pārvērš vaboles par pogām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 07.01.04 ![]() |
CITĀTS(gride @ 28.04.2005 21:32) Bush 'iluminati' biedrs hahahahahaha (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) lai gan japiekrit ka ir aizraujoshi un gribas zinat ka ir talak... Ja es pareizi atceros, tad tur bija teikts, ka Bušs ir masonu biedrs nevis Illuminati biedrs, savukārt Illuminati pamazām iefiltrējās starp masoniem. P.S. Vispār Masoni (brīvmūrnieki) ir reāla organizācija? Šo rakstu rediģēja rowzee: 28.04.2005 21:17 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 27.10.04 Portretu fotogrāfs ![]() |
CITĀTS(B.D. @ 28.04.2005 15:10) Un tas, ka Marija Magdalēna ir/varētu būt Jēzus sieva nemaz nav tik apšaubāmi. Tā jau nav tā pati Marija, kas viņa Māte. Tā ir tā, kas visu laiku Jēzu ar eļļām iesvaidīja un ko tik ne vēl. Katrā ziņā visu laiku pamatīgi pielīda. Kaut kas jau nu viņem tur varēja sanākt. Jebkas šajā pasaulē var būt iespējams. Mēs varam pieņemt par patiesu visu, ko neesam piedzīvojuši, un ko neviens dzīvs cilvēks neatceras. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Zintniece ![]() Grupa: Noslēpumu nodaļa Pievienojās: 03.11.03 Kur: te un tagad Dzīvā enciklopēdija ![]() |
CITĀTS(rowzee @ 28.04.2005 22:16) Ja es pareizi atceros, tad tur bija teikts, ka Bušs ir masonu biedrs nevis Illuminati biedrs, savukārt Illuminati pamazām iefiltrējās starp masoniem. P.S. Vispār Masoni (brīvmūrnieki) ir reāla organizācija? Jā, masoni ir reāla organizācija. Nupat Rīgas Vēstures un kuģniecības muzējā bija (vai varbūt vēl ir) izstāde par viņiem. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
CITĀTS Ja es pareizi atceros, tad tur bija teikts, ka Bušs ir masonu biedrs nevis Illuminati biedrs, savukārt Illuminati pamazām iefiltrējās starp masoniem. P.S. Vispār Masoni (brīvmūrnieki) ir reāla organizācija? rakstits ka vinsh ir masonos un ari ' illumanti' biedrs, jo vinsh esot izteicies dazhadas frazes ko var attiecinat uz ' illuminati' ! bet no dazham fraxem tak nevar but illuminatiii ! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/getlost.gif) Šo rakstu rediģēja gride: 29.04.2005 15:57 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Pārvērš vaboles par pogām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 28.10.04 Kur: viskaut kur darot blēņas ![]() |
es arii patreiz lasu "eņgeļi un dēmoni"...ļoti airaujoša un interesanta grāmata..visiem kas vēl nav lasiijuši iesaku izlasiit! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/yahoo_a.gif)
P.S. vēl gan neesmu pabeigusi, bet tā pat ir interesanti! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 23.06.2025 01:36 |