![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
Raksts
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 30.09.06 ![]() |
Kā tu parasti izvēlies grāmatas?
Protams, vispirms jau piesaista nosaukums, ja tas ieintriģē, tad lasu anotāciju uz grāmatas muguriņas. Ja arī tā patīk, pašķirstu grāmatu un palasu atsevišķus fragmentus,un, ja tie ir interesanti, tad pērku. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Zinu, ka daļu pirmā iespaida rada arī grāmatas vāks, lai gan bieži sanāk pavisam ačgārni - interesants vāks, bet garlaicīga grāmata vai otrādi, tādēļ vākiem neuzticos... |
|
|
![]() ![]()
Raksts
|
|
Izrāda pirmās maģijas pazīmes ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 09.01.06 ![]() |
Es parasti pirmo ieraugu vspārējo grāmatas izskatu (vāks, lielums, krāsas...),man patīk biezas grāmatas un vidējas,bet ne pārāk plānas! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Parasti izlasu anotāciju grāmatas otrā pusē vai iekšpusē! Ja mani tas aizrauj, tad pērku! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Ja tās ir sērijas grāmatas, kā piemēram arī Harijs Poters, tad uzreiz pērku nākamo grāmatu daudz nedomājot! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Mācās koptelpas paroles ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 25.10.05 ![]() |
ja graamatniicaa-tad peec vaakiem un peec biezuma, man vajag vismaz 6,7cm. vaakam jaabuut glitam, bet ne spiidiigam, vislabaak melnam ar kkaadiem burtiem.
ja biblioteekaa-tad, skatos, kas ir palicis un nemu visnobruzaataakaas vai taas, kuras neesmu lasiijusi. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Gāž podus mikstūrās ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 14.12.06 Kur: kaut kur virs galvas... ![]() |
vispirms ir grāmatas vāks un tad anotācija...
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Sātana advokāts ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 08.11.06 Ziedoņa māceklis ![]() |
Nosaukums, autors. Pirmais teikums.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 05.10.06 Kur: Tur pat... ![]() |
Peec nosaukuma un anotaacijas!
Šo rakstu rediģēja Casandry: 01.01.2007 02:19 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Knakts autobusa konduktors ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 02.03.06 ![]() |
1. Vāks. (Pirmais iespaids par grāmatu.)
2. Autora un nosaukums. 3.Ja liekas saistoši, tad lasam anotāciju. 4.Dažreiz ieskatos dažus teikumus no grāmatas vidus... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Pārvērš vaboles par pogām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 09.02.06 Kur: merkurs ![]() |
vispirms apskatu grāmatas vāku, tad grāmatas nosaukumu, autoru, tad izlasu anotāciju.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Kārto SLIM-us ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 14.01.06 Kur: Piparkūku namiņā. ![]() |
nu es parasti pēc nosaukuma..nu un ja iznteresants nosaukums izlasu kas ir aizmugurē un pašķistu bik lapas palasu pāris teikumus (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Studē augstākās pārvērtības ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 26.10.06 Kur: nektāra eiforijā ![]() |
Liela noziime ir autoram,bet ja autoru nepaziistu,tad lasu anotaaciju. Censos graamatu vaakiem nepieveerst uzmaniibu,jo tie var radiit maldiigu priekstatu par graamatu.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Gatavo atskaiti Zemvaldim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 22.06.04 Kur: Pie krāna Savādnieks ![]() |
1. Vērtēju pēc tā vai šī grāmata ir dzirdēta kaut kur, piemēram draugu ieteikta vai tādā garā.
1.1. Autors. 2. Grāmatas aizmugure (ja autors nezināms un grāmata nezināma) 3. Nosaukums un vāks 4. Burtu šrifts. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Pārvērš vaboles par pogām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 16.10.04 Kur: In my little corner of the world ![]() |
Vispirms ieraugu vāku un nosaukumu, tad palasu anotāciju. Autoram nemaz nav tik liela nozīme, galvenais, lai būtu žanrā, kas man patīk.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Studē augstākās pārvērtības ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 28.06.06 Veļasgabals 2012 ![]() |
Pirmkārt- nosaukums, tad autors. Uzzinam žanru, izlasam anotāciju, pašķirstam, palasam, novērtējam lappušu skaitu.
Nosaukumam jābūt labam, lai es grāmatu vispār rokās ņemtu, būtu labi, ja pazīstams autors. Vislabāk, ja romāns. Anotācijai jāsaista[tā spēlē lielu lomu]. Saturam [ja tāds ir] jāparāda aptuvenie notikumi ar nodaļu nosaukumiem. Ieteicamais lappušu skaits- ne mazāk par 200 [pieļaujams vēl 100, bet mazāk gan nevajadzētu]. Ja viss ir tā kā vajag, tad pērku. Ir arī izņēmumi. Teiksim īsas grāmatiņas ar bildēm un vienreizēju tekstu. Nav garas un tomēr patīkamas. Nu tā apmēram. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/ermm.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 13.06.04 Kur: virs zemes ![]() |
lielākoties pēdējā laikā es bibliotekārei dodu sarakstiņu ar pierakstītiem grāmatu nosaukumiem, kuras man gribās izlasīt. saraksts gan ir ļoti garš (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) un sarakstu ik pa laikam papildinu. kurbijkurne. jā. kurbijkurne ir tā vieta, kur es arī uzzinu daudz labu autoru un grāmatu. viens no diviem iemesliem laikam, kāpēc es kurbijkurnē uzturos.. nutā - flarišā un blotā daudz ko var uzzināt, skatos pēc daudzmaz, manuprāt, sakarīgu cilvēku vērtējumiem un parasti man patīk ieteiktās grāmatas. un kā jau arī visi - izvēlos pēc anotācijas, autora, atpazīstamības, grāmatas vāks gan nav noteicošais un lapušu skaits arī ne. nu jau man sāk patikt vecās, kā ar rakstāmmašīnu drukātās grāmatas ar nesmukajiem vākiem. izskatam nav nozīmes!
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Mācās koptelpas paroles ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 15.08.05 ![]() |
vispirms atrodu to grāmatu nodaļu, kurā manis kārotais varētu atrasties, tad pārlasu nosaukumus, tad nopētu vāku, tad izlasu anotāciju. Dažreiz palasu gabaliņus no teksta.
Bet vispār pēdējā laikā sanācis pirkt vien mācību grāmatas. Kas attiecas uz bibliotēkas grāmatām, mani pievelk tas, ka grāmatas ir nodriskātas(nolietotas, nevis saburzītas uz samīcītas), jo tas vairākumā gadījumu nozīmē, ka tās ir daudz lasītas un pārlasītas. Un jau jau tās tika daudzi izlasījuši, kāpēc man ar nepaņemt... |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Gāž podus mikstūrās ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 02.01.07 ![]() |
pirmais, ko ievēroju grāmatā ir virsraksts.!
tad seko grāmatas anotācijas izlasīšana. papētu grāmtas vizuālo izskatu, kaut arī tam nav lielas nozīmes. tad izlasu autora vārdu. man autors nav svarīgs, tāpēc ar autoru iepazīstos vēlāk. pēdējais un pats galvenais izlasu grāmatā pēdējo teikumu. ja grāmata iepatīkas, tad nopērku, bet ja esmu bibliotēkā, tad paņemu.! |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Dzer sviestalu Trijos slotaskātos ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 23.06.05 ![]() |
Es vispirms izlasu nosuakumu un grāmatas autori. Paskatos kāds vāks arī ir. Bieži pērku grāmtas, kas mani simpatizē. zlasu arī aizmugurē par ko tur ir. Pašķirstu grāmtu cik viņa ir bieza un arī kādiem burtiem, nodaļas. Palasu dažus teikumus un ja patīk es pērku.
Bet citreiz vienkārši no bibliotēkas paņemu grāmatas, kuras man kāds ieteica. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Dzer sviestalu Trijos slotaskātos ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 24.08.05 ![]() |
palasu, kas rakstīts anotācijā. ja tur nav pietiekami plaši paskaidrots, kas un kā - es pašķirstu grāmatu un palasu dažus fragmentus. un tad es iedomājos, ```` man to grāmatu vispār vajag. ja atrodas kāds labs iemesls, tad arī nopērku.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cīnās ar Lankašīras laumiņām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 17.02.06 Kur: alone. ![]() |
Es izlasu aprakstu aizmugurē, pārmetu krustu un nopērku. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 30.09.06 ![]() |
Lielākā daļa tic anotācijām. Es parasti arī, lai gan tās reizēm mēdz būt interesantas, bet grāmata - dziļi garlaicīga.
Vēl, protams, tie apbrīnojamie gadījumi, kad anotācijas vispār nav. ļautiņi. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/ermm.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Gāž podus mikstūrās ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 04.01.07 ![]() |
Parasti mani ieinteresē grāmatas nosaukums. Un, ja tas ir saistīts ar maģiju vai cita veida fantāziju, tad izlasu arī anotāciju un pārbaudu, cik iekšā ir bildes. Ja bilžu ir daudz, bet teksta ne, tad tādas es nepērku. Vēl mēdzu uzķerties uz ar psiholoģiju saistītām grāmatām. Tām es palasu kādu fragmentu. Ja šis fragments ir sarunvalodā un par saistošu tēmu, grāmata ir pērkama. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Prāto, kā lietderīgāk ieguldīt rūķīšu zeltu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 21.01.06 Novembra mākslinieks 2009 ![]() |
Pirmkārt, grāmata mani piesaista, ja par to ir kaut kur dzirdēts vai lasīts. Arī dzirdētu autoru grāmatas piesaista.
Tad nāk izskats un virsraksts. Ja kāda grāmata piesaista pēc izskata vai virsraksta, tad izlasu anotāciju. Ja iepatīkas, tad paņemu lasīt [bibliotēkā]. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Uzlauž lāstus Gringotu bankā ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: HPētnieki Pievienojās: 19.10.04 Kur: Braukā kopā ar Vinčesteriem un medī dēmonus Tulks 2009 ![]() |
Grāmatas parasti izvēlos paskatoties uz nosaukumu. Pēc tam izlasot grāmtas aprakstu. Ja apraksta nav tad ielūkojos jau pašā grāmatā, kas tajā ir izlasāms. Parasti neviļos, jo iegādājos tikai tādas grāmatas, kas mani patiešām interesē.
|
|
|
![]() ![]()
Raksts
|
|
Skatās acīs baziliskam ![]() Grupa: Daiļdarbu vadītāja Pievienojās: 22.12.04 Kur: uz dārgumu kaudzes Tīstokļu pūķis ![]() |
Parasti vispirms paskatos autoru, jo ir jau vairāki iemīļoti, tad, kāda žanra grāmata tā ir.
Noteikti arī nosaukumam un grāmatas vākam tajā visā ir sava artava. Tomēr anotācija ir vissvarīgākā un parasti liek man izšķirties - lasīt konkrēto grāmatu vai nē. Tiesa, gadās, ka anotācija mēdz maldināt. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) Citreiz vienkārši uzprasu kādam man tuvam cilvēkam, kura gaumi zinu, vai to un to grāmatu ir vērts pirkt vai izlasīt. Tā lūk. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Bēg no sera Kedogena ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 28.03.05 ![]() |
Pirmkārt, kurbijkurne. Šejieniešu viedokļi par grāmatām daudz ko nozīmē. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif)
Un, vairāk sāku meklēt tieši konkrētus autorus un darbus. Dažreiz ieintriģē darba nosaukums vai anotācija, bet lielākoties tam netiek pievērsta uzmanība. Arī grāmatas biezums dažreiz ir no svara. Ja jūtu, ka šo grāmatu, nebūs laika izlasīt, tad pirkumu atlieku uz vēlāku laiku. Un cena! Tai sanāk ietekmēt samērā daudz. Diemžēl. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Bēg no sera Kedogena ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 27.06.05 Kur: Kopā ar kaķiem ![]() |
Es parasti grāmatas izvēlos nevis pēc vāka, bet pēc satura. Ļoti bieži draugi iesaka, ko izlasīt un, ja mani tas ieinteresē, tad izlasu, ja nē, tad nē.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Bēg no sera Kedogena ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 25.02.07 ![]() |
Parasti iesaka draugi. Taču, kad izvelos viena, skatos pēc grāmatas nosaukuma, pēc tam izlasu anotāciju. Bieži vien skatos arī pēc vāka noformējuma. Man baigi nepatīk, ja gramatas nosaukums neko neizsaka, vai anotacija ir kāds citāts no grāmatas, kas tā arī neko nepasaka. Tadā veidā esmu arī vīlusies. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/sad.gif)
Ar visu šo murgojumu (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/whistling.gif) gribēju pateikt to, ka tomēr vāka noformējums ir ļoti svarīgs. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smartass.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Prāto, kā lietderīgāk ieguldīt rūķīšu zeltu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 21.07.04 Kur: Tallina Niks 2006 ![]() |
Vispirms, protams, piesaista izskats t.i. grāmatas vāks un nosaukums, bet vēl pirms izskata iespēja ka tā tiks vispār pamanīta atkarājas no atrašanās vietas veikalā (nu loģiski - ja grāmata atrodas (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) teiksim pie grāmatām, kas paredzētas divgadīgiem bērniem, es to vispār drošvien neieraudzīšu, un ja arī ieraudzīšu, ar visu smuko vāku un interesanto nosaukumu man viņu simts gadus nevajadzēs), tās protams ir iespējas pamanīt, izvēli nosaka anotācija, reizēm autors
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 18.11.06 Kur: Visur, bet ne uz zemes ![]() |
Es grāmatas izvēlos lasīt pēc žanra. Parasti lasu fantastiku un piedzīvojumu grāmatas.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 15.12.04 Kur: Zālamana templis, Klervo abatija. ![]() |
Izlasu īso anotāciju un atsauksmītes uz grāmatas aizmugurējā vāka. Vēl pievēršu uzmanību autoram.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Pārvērš vaboles par pogām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 28.09.06 Kur: lido. ![]() |
mm. labs jautājums.
Grāmatas vāks, apraksts uz vāka aizmugurējās puses, ēm svarīgu lomu grāmatu izvēle izsaka arī garastāvoklis. Grāmatu veikalā arī bez konkrēta mērķa neeju, ja eju, tad zinu ko gribu. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif) Uz cenu nemaz neskatos, ja tiešām gribu to grāmatu, tad nopirkšu. Skatos arī uz nosaukumu, jo interesantāks, jo labāk. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 29.07.06 Kur: mainīga ![]() |
Autors+anotaacija
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Attīsta savu iekšējo Aci ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 18.11.05 Kur: sniegā pie balta akmens, vērodama liesmu sienu ![]() |
kā lielākajai daļai
* vai piesaistošs vizuālais (gan vāks, gan iekšējais noformējums, fonts u.taml.) * nosaukums, autors, dažreiz nosakošais ir arī oriģinālā valsts *anotācija => vai pašķirstot grāmatu, palasot ir tā vēlme turpināt lasīt. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cogito ergo sum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 28.02.07 Kur: Divas mājas tālāk Jaukais snīpis ![]() |
pēc anotācijas, pēc tā ko esmu par šo grāmatu dzirdējusi, dažreiz pēc vāka, vai palasu fragmentus... parasti nepērku grāmatas tik daudz kā ņemu no bibliotēkas, bet kaut kas ja piesaista, tad grāmata nonāk manās rokās!
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Rex Aegyptus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 15.03.05 Kur: terra incognita ![]() |
Pats pirmais ir vizuālais iespaids - Grāmatas nosaukums, vāks.
Pēctam vienmēr izlasu anotāciju un, ja iespējams, pašķirstu grāmatu. Ja neiegūstu pietiekamu informāciju par grāmatu, tad parasti mājās pameklēju citu cilvēku domas u atsauksmes par konkrēto grāmatu. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 20.02.07 Kur: manis nav, tur ir citi. ![]() |
priekšroku dodu jebkurai grāmatai no izlases : "vēja suņa romāns" vai "vēja suņa klasika". tie ir pirmie. tad seko grāmatas, ko man kāds ir ieteicis izlasīt, un tad seko grāmatas, kuras es bibliotēkā ieraugu un iekšējā balss saka ka jāizlasa. parasti grāmatas ir lieliskas!!!
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 03.03.07 ![]() |
pirmkārt, izskats. to pamanu pirmo. arī nosaukums.
ja ir iepaticies izskatas un nosaukums, tad izlasu anotāciju. iepatīkas anotācija - nopērku vai paņemu bibliotēkā. parasti sanāk paņemt tiešām labas grāmatas. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 16.06.06 Kur: tepat Vārdmetējs 2012 ![]() |
vāks ir ļoti svarīgs- tikai pēc tā vispār var rasties vēlēšanās apskatīties nosaukumu tad anotāciju. Parasti staigāju pa veikaliem un lasu un skatos un tad pēc laika ienāku vēlreiz un tad vēlreiz un tad kādā no tām reizēm arī nopērku bet nereti arī gadās nopirkt minūtes laikā. Vēl neesmu nevienu grāmatu nopirkusi kas man neliktos tiešām laba. neko neesu nožējusi. Tuk tuk tuk...
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Jenotu brālības arbūza sargs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 15.04.07 Kur: pa diognāli noparkojies paralēlā pasaulē ![]() |
Es zinu tik to, kad es ieragu grāmatu nopētu to un ja liekas saistoša ņemu uz mājām... Protams, ja tas iespējams... Šī intuīcija mani vēl nav pievīlusi... Es pat anotācijas lāgā nelasu... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) Lai gan ar manu intuīciju var smagi ieskriet stenderē...
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Acīgais ex-mods ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 15.06.04 Kur: Dark Dark Forest Mods 2007 ![]() |
Pēc papīra - lai tas ir gaisīgs, viegli piesūcināms un labi degošs.
Pirms pāris dienām nostaigāju gar vēstures sadaļu, aplūkoju tās grāmatas, kuru tēmas ir saistošas un iemetu aci, kas pašā grāmatā lasāms - noskatīju, ko es labprāt iegādātu ( vai nospertu bibliotēkā ). Tātad izvēlos pēc tā, par ko tur raksta. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Bijušie Pievienojās: 16.02.05 Kur: te. ![]() |
pēc glīta vāka un draņķīgas anotācijas.
ak, un nosaukuma. Šo rakstu rediģēja Tension: 16.06.2007 22:28 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 08.09.06 Dzejnieks 2009 ![]() |
Parasti pēc autora vai vāka.
Anotācijas-nē. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Strādā "Caurajā katlā" par trauku mazgātāju ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Bijušie Pievienojās: 12.08.06 Kur: tur kur putni dzied. ![]() |
Parasti man kāds kaut ko iesaka...
Bet, ja pa grāmatnīcu vazājos bez īpaša nolūka, tad ir tā -- *Vāks, nosaukums *Anotācija *Ja iepatīkas tad ņemu (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izrāda pirmās maģijas pazīmes ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 18.06.07 ![]() |
Mani pievelk smuks,kraasains vaaks un milziigi burti.......
Ta nez-peec rakstnieka |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Kārto SLIM-us ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 19.10.06 Kur: Ar fotoaparātu mežā. ![]() |
Pirmām kārtām jau autors.
Pēctam žandrs un recenzijas. Arī tas ko saka man pazīstami cilvēki,kas jau izlasījuši. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Mācās koptelpas paroles ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 20.07.07 ![]() |
uz veikalu braucu, ja zinu, kādas grāmatas vēlos atrast. tad es meklēju pēc nosaukuma. kad esmu vajadzīgo atradusi, apskatos uz grāmatas aizmugurējā vāka, kas tur vsp ir rakstīts. un ja vēlos, tad nopērku.
Šo rakstu rediģēja ČoČanga: 01.08.2007 13:03 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 10.10.07 Kur: Rīga ![]() |
Ja zinu, kuras grāmatas dēļ esmu braukusi uz veikalu, tad pie tā plaukta arī eju un to vajadzīgu ņemu ne aci nepamirkšķinot. Bet ja vnk gribas kko jaunu, tad varu stundām ilgi klīst starp plauktiem un meklēt. Vispirms es ieraugu vāku. Tam seko nosaukums, anotācija uz ceturtā vāka, sajūsma un saukšana ''Mammu, mammu, es gribu arī šito!''
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Bēg no sera Kedogena ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 03.08.07 Kur: starp daudziem, kas nav pūces ![]() |
pirmais, ko ievēroju grāmatā ir virsraksts.! tad seko grāmatas anotācijas izlasīšana. papētu grāmtas vizuālo izskatu, kaut arī tam nav lielas nozīmes. tad izlasu autora vārdu. man autors nav svarīgs, tāpēc ar autoru iepazīstos vēlāk. pēdējais un pats galvenais izlasu grāmatā pēdējo teikumu. ja grāmata iepatīkas, tad nopērku, bet ja esmu bibliotēkā, tad paņemu.! Man gluži līdzīga grāmatu izvēles sistēma! Kaut gan - mēdz būt arī, ka meklēju tieši konkrēta autora grāmatas. Pēdējo teikumu gan nelasu - iešķiru vidū, bet - vispār man patīk lasīt no vāka līdz vākam. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Sēž zem Šķirmices ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 19.10.07 Kur: Kaut kur starp debesīm un elli ![]() |
Vispirms meklēju sev interesējošo autoru, ja nav tad skatos pēc žanra - ja nav fantastika, tad labāk paņemšu bibliotēkā nekā pirkšu, noteiki uz vāka derētu kāda smuka bildīta no stāsta - vislabāk kāda fantastiska būtne, pēc tam skatos arī biezumu - ja nav 200 lpp, nav vērts ņemt. Kad tieku tik tālu, parasti vairs nav neviena atbilstoša grāmata, bet ja nu tomēr gadās, tad skatos vai pietiks naudas.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Bēg no sera Kedogena ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 01.12.07 ![]() |
1. vāka dizains
2. autors un nosaukums 3. žanrs 4. anotācija 5. daži teikumi no grāmatas vidus 6. apskatos vai grāmatai ir turpinājumi Šo rakstu rediģēja kauliņš: 26.12.2007 13:39 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Skatās acīs baziliskam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 02.10.06 Kur: klejojumos ![]() |
Ļoti bieži gadās, ka galveno lomu nospēlē vāks, nosaukums un anotācija.
Grāmatas man iesaka draugi, vecāki, tas, ko es atrodu internetā un pašas vēlme kaut ko lasīt. Dažkārt vienkārši parakājos pa grāmatplauktu, kurš ir pietiekoši liels, lai pa to periodiski varētu parakāties un atrast kādu dārgumu. Citreiz paķeru pirmo, kas pa rokai. Bet bibliotēkā parasti ir tā, ka pašķirstu grāmatu, izlasu pāris teikumus un tad nosaku vai ir vērts lasīt vai nav. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Alveus anima ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 18.05.07 Kur: Aiz maskas HP eksperts 2008 ![]() |
Ja autors ir pazīstams un man patīk tad tas ir galvenais.
Ja autors nepazīstams, tad pieķeros anotācijai. Pēc tam seko vāks un nosaukums. Parasti nešķirstu grāmatas un nelasu pāris teikumu, jo tas neļauj saprast, vai grāmata ir intersanta, vai garlaicīga. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 14.10.07 Kur: Latvija. ![]() |
Protams, ka pirmais, ko ieraugu grāmatā, ir tās izskats. Bet tam nav lielas nozīmes, tā kā izskats piesaista mani vien tajos gadījumos, ja tas ir ar kaut ko atšķirīgs, neparasts un interesants.
Tad, protams, autors. Tad nosaukums. Tad anotācija. Tad mazliet ieskatos grāmatā. Reizēm vēl pajautāju draudzenes viedokli, kas lieliski pārzina grāmatas. Šo rakstu rediģēja yuptuu: 27.12.2007 18:14 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izrāda pirmās maģijas pazīmes ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 01.01.08 Kur: Jelgava ![]() |
Nu no sākuma ka jau daudzi ieraugu vāku, ja tas ir interesants un acīs krītošs paskatos, palasu anotāciju un tad jau domāju ņemt vai nē...
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 24.01.08 ![]() |
MAn patīk tie krāsainie vāki, interesantie. Pēc tam nāk anotācija, ak jā, ja ir labas atsauksmes, tad arī ņemu.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 12.07.07 Kur: Planēta Zeme ![]() |
pirmais uz ko skatos iegādājoties grāmatu ir tās autors, tad nosaukums, vāks un beigas izlasu kas rakstīts uz aimugurēja vāka.
Un, ja man viss apmierina, es to nopērku. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Bēg no sera Kedogena ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 26.01.08 ![]() |
es nez... bieži lasu grāmatas kuras man iesaka, sakot ka ļoti lasbas... bieži man arī bibliotekār iesaka kādu grāmat....
nez man bieži piesaisat vāks un nosaukums... parasti gan vados pec anotācijām (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 31.01.08 ![]() |
krāsas un anotācija (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 10.02.08 Kur: Rīga ![]() |
Viss sākās ar to, ka man rokās iespieda grāmatu un lika to lasīt. Tiesa, to vienu konkrēto es vēl neesmu līdz galam izlasījusi, lai arī cik reizes nebūtu to mēģinājusi. Īstenībā nevēlos... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/rolleyes_a.gif) Tad man ieteica grāmatu, kas kļuva par pašu mīļāko man... Tad es sāku lasīt, lasīt... Es paņemu grāmatu rokās, ja tai ir interesants nosaukums vai noformējums. Nedaudz to pašķirstu, tad arī redzu. vai tā ir interesanta... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Mācās koptelpas paroles ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 28.04.08 Kur: Aizliegtajā mežā ![]() |
Vispirms paskatos grāmatas vāku, tad nosaukumu un anotāciju. Lai pirktu grāmatu, es parasti arī palasu kādus fragmentiņus, ja tie ir interesanti, tad pērku. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/lasa_a.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cīnās ar Lankašīras laumiņām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 04.12.07 Kur: tavā sirdī ![]() |
visbiežāk ir tā, ka kādam līdzi ieeju grāmatnīcā un garlaikojos. pamanu kādu grāmatu, kurai piesaista nosaukums un izlasu anotāciju. ja arī tā piesaista, tad palasu, paskatos grāmatas iekšpusē. gribas izlasīt un vienkārši nevaru nenopirkt. lasu grāmatas reti un pērku vēl retāk, bet parasti gadās šādi.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Mācās koptelpas paroles ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 01.03.08 Kur: Cēsis. ![]() |
eju gar bibliotēkas grāmatu slejām un lūkojos uz gāmatu muguriņā. Kura biezāka to vnk ieraudzīt... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Piesaista virsraksti. Kad galvenais skaits, jo nevaru atrast meklētās grāmatas tas vnk pieeju pie viena plaukts. Patīk visas, bet somā taču nesalikšu! Vnk ņemu pēc kārtas! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Es zinu izklausās stulbi ,bet tā nu tas reiz ir!
Manā jaunavas horoskopā ir ierakstīts, ka es ņemu grāmatas kā pagadās( taču es ī'paši horoskopiem neticu) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izrāda pirmās maģijas pazīmes ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 25.06.08 Kur: Troksnī ![]() |
Grāmatas pašas mani izvēlas (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 26.06.08 Kur: Twilight ![]() |
Nu es parasti nepazīstamas grāmatas nepērku, pērku tās tad, ja kāds iesaka vai tamlīdzīgi.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Sēž zem Šķirmices ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 07.02.05 Kur: dejo rumbu meža vidū.. ![]() |
peedeejaa laikaa iesildos lasiishanai angliski, taapeec peerku graamatas, ko esmu izlsaiijusi tikai anglju valodaa, bet gribot atratst ko jaunu vnk apjuuku, jo peekshni mani nepiesaista pat vaaki, censos peec nosaukuma, vai autora mekleet, lasu to, ko man iesaka citi....
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Perfect Nobody ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 30.10.07 Kur: Vanity Fair ![]() |
Tātad, kā Massacre izvēlas grāmatu:
1. solis - nosaukums un muguriņas noformējums. Piesaistošs, intriģējošs, daudzsološs, vajadzīgs? 2. solis - vāka noformējums. Patīk, nepatīk? 3. solis - anotācija. Ja ir, tad noteikšana vai aprakstītā lasāmviela ir lasīšanas vērta, ja nav (un pat tad, ja ir), tad: 4. solis - grāmatas pirmās stāsta lappuses rindiņas. Ja patīk, grāmatas lasīšana tiek uzsākta. Tik vienkārši! |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Kļūst par pirmo, kas izbaudījis visas visgaršu zirnīšu garšas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 30.06.04 Kur: Rīga ![]() |
parasti es izvēlos pie plauktiņa "grāmatas angļu valodā". neesmu jau nekāda pirmatklājēja, bet man patīk meklēt pērles krāsaino, lēto muguriņu kaudzē. mani nekad neietekmē vāka izskats un nosaukums. pērku to, ko vēlos lasīt šobrīd, izlasot anotāciju un pirmos teikumus, arī atsauksmes. parasti nekad neviļos, bet izbaudu nopirkto. ja pērku, lai papildinātu savu personīgo bibliotēku, svarīgi, lai grāmata būtu klasiska vērtība un labi noformēta.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 05.05.08 Kur: māja ![]() |
Pēdējā laikā ar mani ir tā, ka es interesantās grāmatas atrodu aktuālajās ziņās žurnālos. Ieraugu, iepatīkas tēma un aizeju uz grāmatveikalu. Taču visbiežāk un visefektīvāk ir tad, ja es pati aizeju meklējumos pa grāmatveikaliem. Letes, jaunākie izdevumi, sev interesējošās grāmatu nodaļas un uz priekšu.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Sēž zem Šķirmices ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 20.03.08 Kur: Pasaule. ![]() |
Sākumā mani piesaista grāmatas vāciņa dizains un nosaukums. Izlasu anotāciju, ja patīk - ņemu. Protams, ir gadījies redzēt patiešām labas grāmatas ar ne sevišķi interesantu vāciņu un nosaukumu. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) Mēdzu grāmatu arī nedaudz pāršķirstīt, ieskatīties, palasīt pirmās rindiņas.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Gatavo atskaiti Zemvaldim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 20.02.07 Kur: trust me, i'm a liar Fotogrāfs 2009 ![]() |
1. Izdevniecība
2. Autors Ja augstāk minētie nav iepriekšzināmi, tad: 4. Plaukts/Sadaļa kur grāmata atrodas 4. Anotācija 5. Vāks |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cīnās ar Lankašīras laumiņām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 01.11.04 Kur: Pa ceļam... ![]() |
Sāku ar aprakstiem grāmatu bāzes mājas lapā - tur ir gan anotācijas, gan vāka fotogrāfija. Ja ieinteresē, pierakstu. Kad jaunumi nonāk līdz manam darbam, tad darba procesā pašķirstu tās pierakstītās, paskatos, un ja tiešām šķiet interesantas, izlasu.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Prāto, kā lietderīgāk ieguldīt rūķīšu zeltu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 26.04.04 Kur: rasā Draudzīgākais forumietis 2009 ![]() |
Kā kuro reizi, bet pirmām kārtām mani laikam piesaista grāmatas vizuālais izskats (zinu, ka tā var palaist garām daudz laba (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/silent.gif) ), tad es pievēršos nosaukumam, un tad anotācijai. Autors, izdevniecība man parasti šķiet mazsvarīgi.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cīnās ar Lankašīras laumiņām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 16.07.04 Kur: Empire City ![]() |
Baigi mokos ar to. I.e., ne tik daudz izvēlēšanos, bet vispār atrast ko lasāmu. Problēmo ir tas, ka mūsdienu literatūra ir bieži vien vēl vairāk pied*rsta ar marksismu/voukerismu/etc nekā padumjajos laikos. Un, kamēr filmām/seriāliem ir kādas nebūt recenziju lapas (piemēram "Worth it or Woke?"), tikmēr grāmatām nav nekā. Lielākoties vnk caur netu cenšos uzrakt atsauksmes u.t.t. Ja atrodu jēdzīgu autoru, tad izlasu teju visu, ko šams/-a saražojis/-usi.
Ja kāds kādreiz uzceps grāmatu recenziju lapu, kur tiks apskatīts taisni to ideoloģiskais saturs, tad cepuri nost, bezmaksas reklāma no manas puses garantēta. Līdz tam brīdim atliek visādi atslēgvārdi. Piemēram "hasn't aged well" recenzijā nozīmē, ka grāmata nesatur lgbt orģijas u.tml. tipiski voukeriski-marksistisko mūsdienu saturu. Jo, kā jau to paredzēja Orvels, kreisie poļitruki visu labo sauc par sliktu un slikto par labu. Šo rakstu rediģēja Crash: 26.09.2024 16:09 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 07.06.2025 06:58 |