![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
Raksts
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 14.11.06 Kur: sapņu pasaule,sakultā ar realitāti ![]() |
es vēlos uzzināt kādu raksnieku piekritēji jūs esat izņemot HP un GP?Man piemēram ļoti patīk Agata Kristī,Dž.Maknota,D.Brauns,O.Kolfers un citi bet šie ir mani mīļākie kā ir ar jums?
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Studē augstākās pārvērtības ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 10.02.04 Kur: Savējā Valmiera ![]() |
Es neteiktu, ka man patīk kāda konkrēta autora darbi (izņemot V. Šekspīru, D. Braunu). Vairāk skatos pēc paša satura. Ja grāmata saistoša, interesanta, pilna sadzīviskām problēmām, emacionāla, tad neskrienu uzreiz lasīt visus autora darbus, bet priecājos par ieguvumu no tā paša viena darbiā.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Uzlauž lāstus Gringotu bankā ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: HPētnieki Pievienojās: 19.10.04 Kur: Braukā kopā ar Vinčesteriem un medī dēmonus Tulks 2009 ![]() |
Bredberijs, Dimā, Velss, Konan Doils, Kivinovs, Beljaevs u.c.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Gāž podus mikstūrās ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 06.04.06 ![]() |
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 14.11.06 Kur: sapņu pasaule,sakultā ar realitāti ![]() |
mums skolā tagad viņš jālasa bet jau iepriekš ir lasīts raksta labi bet nevaru piesmaitīt pie mīļākajiem!
Aizmirsu iepriekšminēt man vēl ļoti patīk Ž.Vilsone(Miskastes bērns,Vikija enģēlis,enģelis,Lābākās draudzenes utt.) Šo rakstu rediģēja ev_angel: 26.11.2006 16:54 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Pārvērš vaboles par pogām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 16.10.04 Kur: In my little corner of the world ![]() |
Man nu ļoti patīk Džeina Ostina, Roulinga un tā pati Džudita Maknota.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Mācās koptelpas paroles ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 11.02.06 Kur: En la casa de Lorena Rojas... ![]() |
Astrida Lindgrēne ir ļoti laba. man vismaz patīk, it īpaši grāmata "Brāļi Lauvassirdis". pat apraudājos.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izrāda pirmās maģijas pazīmes ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 29.06.06 ![]() |
Man patīk A. Dimā, A. Grīns, Dž. Darels, Tolkins, K. Skalbe, Dž. Londons un citi. Es gan parasti skatos pēc darbiem un satura, bet šie autori man ļoti patīk. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Attīsta savu iekšējo Aci ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 23.11.05 Kur: Dziļi savos skaistākajos sapņos. ![]() |
patīk daudzi. protams, to skaitā ietilpst Roulinga. vēl Šusteri nosaukt varu, bet vairāk konkrēti nezinu. ''Brāļi Lauvassirdis'' tiešām aizkustinošs stāsts...
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Attīsta savu iekšējo Aci ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 06.01.06 ![]() |
es gan vairāk skatos pēc pašas grāmatas - ir autori, kuru viens darbs man patīk, otrs ne. bez Roulingas lasu D. Brauna, A. Kristi, V. Šekspīra un Dž. Ostinas darbus, taču šie tā kā arī būtu vienīgie autori, par kuriem varu teikt, ka patīk visas viņu grāmatas, kas izlasītas.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Kārto SLIM-us ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 26.11.05 Kur: Aizkulises ![]() |
Juris Rubenis. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) Pēdējā laikā esmu ļoooti iecienījusi viņa mazās grāmatiņas. Pilnas ar gaismu! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/w00t.gif) Skaisti!
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Man parasti ir tā ka es lasu visas grāmatas pēc kārtas (paņemu biblotēkā vesalu kaudzi par sev interesējošām tēmām un mājās apskatu kuras ir ļoti interesantas)bet autora darbs kurš licies labs meklēju vēl ši autora darbus.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Kārto SLIM-us ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 29.11.06 Kur: Tev uz labā pleca. ![]() |
man it kā nav tāda rakstnieka, kuram būtu tā īpaši pieķērusies.. lai gan.. cik ir lasīti, patīk I.Ziedoņa darbi.. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cīnās ar Lankašīras laumiņām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 30.10.06 ![]() |
pēdējā laikā esmu ķērusies klāt Remarkam, iepatikās. varētu saukt vēl, bet nu Remarks ir tas pēdējais patlaban. iepriekš mēģināju lasīt Šekspīru. nu, ne īpaši.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Acīgais ex-mods ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 15.06.04 Kur: Dark Dark Forest Mods 2007 ![]() |
Dzīvo rakstnieku. Jo nav vēl tāda rakstnieka, kurš iekļautos šajā kategorijā un kura darbus mani kāds būtu spiedis lasīt.
Pārējais tā tīri pēc izlases principa, ja lasāmgabals ir mēsls, es nelasīšu, lai cik arī autoram nebūtu citu un labu darbu. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Tulkotāji Pievienojās: 06.10.04 Kur: Pie sienas. Mūžīgā opozīcijā ![]() |
Mihails Bulgakovs- divas grāmatas: "Meistars un Margarita" un "Baltā gvarde" ir šedevri.
Dostojevskis- patīk lasīt un domāt, ka es kaut ko sapratu (varbūt XD). Remarks. Mārtiņš Zīverts (lLugas, īpaši - "Kāds kura nav") Man patīk nevis autori, bet grāmatas. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cīnās ar Lankašīras laumiņām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 30.05.04 Kur: kastē un betonā ![]() |
Patīk daudzu autoru darbi un rakstīšanas stils, tomēr laikam visvairāk patīk un ik pa laikam gribas pārlasīt: Tūves Jānsones, Umberto Eko, Čaka Palanjuka,
Astridas Lindgrēnes un Ērika Kestnera grāmatas, bet no latviešu autoru darbiem: Irmas Grebzdes un Signes Kvaskovas grāmatas. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Dzer sviestalu Trijos slotaskātos ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 24.08.05 ![]() |
hm. lasu tās grāmatas, kas šķiet interesantas, nevis izvēlos pēc autoriem. bet ir divi autori, kuru visas grāmatas man šķitušas ļoti interesantas - Dž. K. Roulinga un D. Brauns.
nav citu rakstnieku, kurus īpaši varētu uzslavēt par labu grāmatu rakstīšanu. vienas no jautrākajām man likušās Džeroma K. Džeroma grāmatas, tomēr visas neesmu lasījusi. līdz ar to līdz galam pateikt tāpat nevar. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Bēg no sera Kedogena ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 13.05.05 ![]() |
Ja jāmin konkrēti autori, tad es teiktu
Agata Kristi - tikai žanra dēļ; Dž.R.R.Tolkīns. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Gāž podus mikstūrās ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 16.03.06 Kur: somewhere beyond your happiness and sadness. ![]() |
hmm, mīļākie?
Takaši Macuoka, Remarks, Londons, Dzjumpejs Gomikava, Un varu derēt, ka vismaz pusi esmu aizmirsusi ak jā, Edgars Alans Po. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Kārto SLIM-us ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 29.11.06 Kur: Tev uz labā pleca. ![]() |
Cik esmu lasījusi, ļoti patīk Paulu Koelju grāmatas.. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Gatavo atskaiti Zemvaldim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 22.06.04 Kur: Pie krāna Savādnieks ![]() |
Nu tā, man no rakstniekiem tā noteikti patīk: Oskars Vailds, Dimā (tēvs), Hermanis Hese, Stīvens Kings, Žorža Sanda, Paulu Koelju, Andersens, kādreiz patika arī Dens Brauns. Un daudz vēl visādu atsevišķu rakstnieku ar labām grāmatām.
No latviešu rakstniekiem dievinu Imantu Ziedoni, bet viņš ir drīzāk dzejnieks. Šo rakstu rediģēja Narciss: 05.12.2006 17:24 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Studē augstākās pārvērtības ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 26.10.06 Kur: nektāra eiforijā ![]() |
Bez HP un GP?!Hmmm...ilgi man nav jādomā (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif)
Mani iemīļotie rakstnieki:Edgars Alans Po,Šekspīrs,Agata Kristi,Stīvens Kings,Aleksandrs Dimā (tēvs),Marks Tvens,Astrīda Lingrēna,Čuks Paranjuks,Entonijs Bērdžess. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cīnās ar Lankašīras laumiņām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 06.11.05 Kur: Night's Watch ![]() |
Ļoti labprāt lasu T. Macuokas, H.Murakami, L. Hērnas un M. Hofmanes darbus, bet vienkārši dievinu G.R.R.Martin un R.E.Feist fantasy romānus, imho, tiem nekas nestāv ne tuvu.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 24.11.05 Kur: aklā klusumā ![]() |
ir samērā grūti atbildēt uz šo jautājumu, jo ļoti daudzām patiešām labām grāmatām es autoru diemžēl nezinu (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/sad.gif)
tomēr viens no autoriem, kuru atzīstu par diezgan labu ir Paulu Koelju... viņa grāmatas ir tiešām labas un ar domu... kas man nešķiet masvarīgi... |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cīnās ar Lankašīras laumiņām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 17.02.06 Kur: alone. ![]() |
Mani šobrīd ir pārņēmis A. Kolkmanis, Dž. Darels un Verns. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 30.09.06 ![]() |
Ir tādi autōri, nu gluži kā firmas zīmes - zinu, ka jebkas, ko sarakstījis šis autōrs, ir lasīšanas vērts. Tādu autōru gan pamaz:
*Lūsija Moda Montgomerija *Tolkīns, protams *Ričards Bahs. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 13.02.07 ![]() |
Darels
Blaitona Anšlavs Eglītis un gan jau kādu nemaz nenosaucu. |
|
|
![]() ![]()
Raksts
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 13.02.07 ![]() |
man patiik- justins gorders(apelsiinu maitene, pasjana nosleepums, sofijas pasaule) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 15.12.04 Kur: Zālamana templis, Klervo abatija. ![]() |
Paulu Koelju. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/w00t.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Mācās koptelpas paroles ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 27.08.06 Kur: šeit ![]() |
Emilija Brontē, Džordžs Orvels, Oskars Vailds, Anna Raisa(Rice), Mārtiņš Zīverts, ...
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Mācās koptelpas paroles ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 22.09.06 Kur: vidējās rindas 3. solā pa labi. ![]() |
J. Klīdzējs
Aspazija (dzejniece, bet tomēr) Patricija Haismita Dzeks Londons F. Dostojevskis |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Bēg no sera Kedogena ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 21.06.04 Kur: pati dzīve ![]() |
Simtiem vien. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Ir ļoti, ļoti daudz autoru, kuru katru grāmatu atzīstu par lielisku, pārlasu, jaunās gaidu un nevaru sagaidīt. Jā, bet ja es pati lieku sev padomāt, kas ir mans mīļākais autors, tad.. Tik tiešām jāatzīst, ka man nav mīļākā autora. Daudz mīļi, visi dažādi.
|
|
|
![]() ![]()
Raksts
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 04.02.07 ![]() |
teiksim tā. man patīk visi autori.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Dzer sviestalu Trijos slotaskātos ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 09.07.06 Kur: Rīdziniece caur un caur ^_^ ![]() |
Hesse. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wub.gif)
Roulinga(ja viņu var ievietot šajā kategorijā - viņai tomēr tikai viena grāmatu sērija) un Tolkīns, neapšaubāmi. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif) Koelju. Bredberijs. Po. Vairāk tā īsti nenāk prātā autori, kam lasīti vairāki darbi. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Skatās acīs baziliskam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 19.07.04 Kur: Latvija <-> Japāna Sakuras ziediņš ![]() |
Pārsvarā vērtēju grāmatu pēc satura, bet ir vairāki rakstnieki, kuri tiešām sirdi aizķērusi:
#Liāna Hērna # Ričards Bahs #Oīns Kolfers #Paolo Koelju #Austra Skujiņa (dzejniece, bet nekas, dievinu viņas dzejoļus) #Nīls Greimens (precīzāk viena grāmata "Nekadiene") |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Mācās koptelpas paroles ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 21.02.07 Kur: kaut kur rīgas ielās ![]() |
Dženifera Loka, Brigita Blobela, Gabija šustere,vēl daudzi citi...
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 28.05.05 ![]() |
Anšlavs Eglītis,Lusija Moda Montgomerija, Enida Blaitone(bērnības mīlākā autore,jo sevišķi vaiņas ''noslēpumu sērijas''), Tomas Brezina,Alans Aleksandrs Milns, Oīns Kolfers.
Šo rakstu rediģēja scelenty: 15.03.2007 19:07 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cīnās ar Lankašīras laumiņām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 19.05.05 Kur: explosion ![]() |
Roulinga, protams! Un vēl arī D.Brauns.
Vairāk skatos grāmatas nevis pēc autora, bet drīzāk pēc žanra! |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Sātana advokāts ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 08.11.06 Ziedoņa māceklis ![]() |
Vonnegūts. Katra viņa grāmata mani atkal pārsteidz.
Un uz sitienu nemaz nevar tā atcerēties, jo nav viena tāda vis-vis-vis-rakstnieka. Patika Takaši Macuokas "Samurajs", gribu izlasīt vēl kādu viņa grāmatu, bet nemaz nezinu, vai latviski ir kaut kas iznācis. Būs jāpainteresējas. Šo rakstu rediģēja Antaress: 13.04.2007 14:29 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Dzer sviestalu Trijos slotaskātos ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 23.06.05 ![]() |
Šo rakstu rediģēja Leduspuķe ziemeļ rūtī: 14.04.2007 19:18 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 25.09.06 Kur: man neļāva okupēt Marsu, es okupēju Saturnu. ![]() |
Te tik daudzreiz pieminētais Koelju gan man ļoti neitīk.
Bet mīļākie nu grūti spriest: Hese,Nīče,Kants, Bērdžess,Goldens, Anne Rice, Saavedra,dažādi mazāki rakstnieki,kas raksta par mistiku! Tāds viens ļoti mīļš man ir tikai Nīče! ^-^ |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 26.04.06 ![]() |
Bairons - tikai oriģinālversijā, nekādu tulkojumu;
Sēkspīrs - arī oriģinālā; Tekerijs - oriģinālā; Tolstojs; Dimā Viņi ir klasika, un tam ir iemesls. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Mācās koptelpas paroles ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 27.03.07 Kur: Dzīves virpulī ![]() |
Oskars Vailds
Paulu Koelju [protams (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) ] Justeins Gorders Divos vārdos - klasika + filosofija |
|
|
![]() ![]()
Raksts
|
|
Lecina seskus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Bijušie Pievienojās: 12.01.06 Kur: In a world, where good things happen to me. ![]() |
Ričards Bahs. Bet arī ne tā pilnībā.
Un vispār tā grūti iedomāties kādu par kuru tiešām varētu teikt: "Jā, tieši viņš / viņa ir tas labākais, mīļākais utt." Un tā. Man liekas, ka ne par vienu tā nevar teikt, bet Bahs tam ir vistuvāk. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 24.03.06 Kur: Uz palodzes zem loga. ![]() |
Vispār autorus nezinu pat pusei no visām lasītajām grāmatām, tātad mīļākā autora nav. Grāmatas izvēloties skatos uz bildītēm uz vāka un vietu, kurā grāmatnīcas kaktā ir iebāztas. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/blush.gif)
Daudzi te ir minējuši Kolferu, Braunu. Ja pareizi atceros, kā sauca viņu garadarbus, tad jau laikam kaut kas no viņiem tīk. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Jenotu brālības arbūza sargs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 15.04.07 Kur: pa diognāli noparkojies paralēlā pasaulē ![]() |
Šobrīd mīļākais autors man ir Oīns Kolfers... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Bēg no sera Kedogena ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 10.08.05 ![]() |
nesen izlasīju Remarka-Triumfa arku, un man tiešām ļoti iepatikās, tagad atkal lasīšu Remarka-Ēnas paradīzē, ļoti savdabīgs rakstīšanas stils
Šo rakstu rediģēja sanny: 10.06.2007 19:48 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 29.07.06 Kur: mainīga ![]() |
Oskars Vailds
Remarks Tolstojs Džeks Londons V.Igo Sartrs Bels un tt. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 16.06.06 Kur: tepat Vārdmetējs 2012 ![]() |
RUŠDI!!!!!!!! lai nu cilvēki saka ko sacīdami, viņš raksta gudri un neparasti un vispusīgi sakausējot vienā tekstā desmitiem paralēlu tēmu domu un asociāciju. un robežojas ar fantasy nudien!
Jānis Lejiņš Brigadere-Blaumanis-Belševica Ezeru Regīna (aka protams nē bet pilnatnes stāsti uc) Jaroslavs Hašeks... nu uzminiet! Milans Kundera lol Zdeņeks Pluhāržšs...... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) Sartrs- tā neko Mērdoka (Airisa)- mistiska, ar noskaņām Atvuda (Mārgareta)- tā nekas Ursula le Gvina- jo nekas cits tamlīdzīgs jau nav tulkots nav ar ko salīdzināt un Tolkīns nevis Roulinga HEMINGVEJS!!!!- jeb vecais hems Remarks pats par sevi .......Vaira Vīķe Freiberga............. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/rolleyes_a.gif) (tas nekas ka tā nav daiļlitertūra, zinātni pasniegt daiļi ir vel lielāka māksla) Koelju!!! KRISTI- absession! un simenons loģiski Montgomerija Zenta ērgle Dž. Kūpers un tūlīt atcerēšos vēl... |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Sēž zem Šķirmices ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 01.06.07 Kur: Strupa kabinetā ![]() |
Musiu vecie autori ir gana labi. Piemēram Lingrēna, Skalbe. Viņu stāsti un pasakas ir forshas.
Neaizmirsīsim par Roulingu. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 16.06.06 Kur: tepat Vārdmetējs 2012 ![]() |
jā vot biju Lindgrēnu aizmirsusi.
Skalbe jā tikai brīžiem tās skumjas tomēr biku par daudz. Un takš tūve Jansone smiesieties bet man patīk arī Sigrijas Unsetes Kristīne Lavransa meita- un viņu es kaut kā neuztveru drūmi bet lasu noskaņas dēļ. Tāda paša iemesla dēļ arī Vasmu- nu tas ir tiem kam Norvēģija tuva... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/rolleyes_a.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 20.02.07 Kur: manis nav, tur ir citi. ![]() |
hmm labs jautājums... autoru ur tik daudz ka pat visus neatceros. labi te būs daži :
S.Lukjaņenko; B.Akuņins; A.Kristi; A.Konans-Doils; Č.Palanjuks; Dž.Bārnss; P.Zīskinds; K.Išiguro; G.Markess; Ē.M.Remarks; Dž.Orvels; K.Murakami; D.Adamss; E.Volless; P.Koelju; Dž.Londons; O.Kolfers; D.Brauns utt. ko varu ieteikt? paskataties bibliotēkā, kuras grāmatas ir "Vēja suņa klasika" vai "Vēja suņa romāns" lielākoties visas šīs sērijas grāmatas ir ļoti labas. Šo rakstu rediģēja korkijwolfs: 11.06.2007 15:19 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Rex Aegyptus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 15.03.05 Kur: terra incognita ![]() |
No latviešiem:
Jānis Mauliņš Alberts Bels Nora Ikstena - starpcitu, manuprāt, vienīgā pēdējo gadu (20-10) latviešu modernās literatūras pārtsāve, kuras darbi tiešām ir normāli un nav pārspīlēti sviestaini. ārzemnieki: Umberto Eko Herberts Velss Tolkīns Mika Valtari Henrihs Senkevičs |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Kārto SLIM-us ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 14.01.06 Kur: Piparkūku namiņā. ![]() |
Man tādi mīļākie nav, bet nu, kas ļoti patīk.
Margareta Mičela. Sandra Brauna. Paolu Koelju. Žorža Sanda |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izrāda pirmās maģijas pazīmes ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 18.06.07 ![]() |
hmmm.....
gruuti...... Remarks Simenons Tolkiins un protams Orvels |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 21.10.05 ![]() |
mani mīļākie rakstnieki - Dens Brauns, Žaklīna Vilsone, Oīns Kolfers, Brigita Blobela, Žils Verns, protams, Dž.K. Roulinga, kā arī daži latviešu rakstnieki...
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Jenotu brālības arbūza sargs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 15.04.07 Kur: pa diognāli noparkojies paralēlā pasaulē ![]() |
Secināju, ka man ir vēl daži mīļākie autori..
* Andra Neiburga * Edīte Nesbita * Roulinga * Žils Verns * L. M. Montgomerija * Es pati...(IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 10.02.08 Kur: Rīga ![]() |
Ričards Bahs, Antuāns de Sent-Ekziperī, Vilhelms Frīdrihs Nīče, Žans Pols Sartrs, Paulu Koelju, Zigmunds Freids, Platons, Aristotelis, Seneka, Konfūcijs, Akvīnas Toms, Aurēlijs Augustīns, Renē Dekarts, Martins Heidegers, Deivids Hjūms, Imanuels Kants, Ļevs Tolstojs, Rūdolfs Blaumanis, Merabs Mamardašvili, Kārlis Markss, Blēzs Paskāls, Fransuā Marija Voltērs, Arturs Šopenhauers, Mišels de Monteņs, Kurts Vonnegūts...
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Sēž zem Šķirmices ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 19.10.07 Kur: Kaut kur starp debesīm un elli ![]() |
Vis vairāk (pat kā Roulinga) nam patīk O.Kolfers ar viņa mazliet savdabīgo rakstīšanas stilu. Patīk arī K.S.Lūiss ar viņa neatkārtojamo izdomu jaunas pasaules radīšanā. Fascinē F.Pulmana jaunradītie vārdi un tas, ka viņš cilvēka dvēseli izdomājis ielikt dzīvniekā. Bez Roulingas ir tikai vēl viena sieviete-rakstniece, kuru es tik tiešām cienu uz tā ir L.M.Montgomerija, jo viņas romānos ir par to, ka vienkārša cilvēka ikdienā arī gadās dažnedažādi piedzīvojumi un ka jebkuru likstu var pārvarēt ar patiesas draudzības palīdzību.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cogito ergo sum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 28.02.07 Kur: Divas mājas tālāk Jaukais snīpis ![]() |
nav tā, ka es izvēlētos grāmatas tikai pēc autora vārda, bet ir jau daži, kuru grāmatu paņemot rokās, tu zināsi, ka grāmata būs laba: varētu minēt žilu vernu, tad vēl oīns kolnferns, droši vien, ka roulingu arī varētu iekļaut, ekziperī, un vēl, un vēl... (tagad nemaz visi galvā nenāk.)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izrāda pirmās maģijas pazīmes ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 28.07.07 ![]() |
Man ļoyi patīk šādu autoru grāmatas :
Sant Exeperī Mērija Hofmane brāļi Grimmi Hloja Reibena Ursula Le Gvina Džeims Heriots Lūsija moda Montgomerija Dž. K. Roulinga D. Brauns Enčī Mina dŽ. Darels I. Ziedonis (epifānijas) Un citi, kurus pašlaik nevaru atcerēties. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Šo rakstu rediģēja miss x: 12.02.2008 21:09 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cīnās ar Lankašīras laumiņām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 05.04.08 Kur: Vietā, kur viss ir tieši tā kā tu vēlies ![]() |
Dāudzi, bet lielu daļu labu autoru grāmatas es izlasu tikai vienreiz, vienu grāmatu,,
šoreiz rekordists ir vonnegūts,, tam esmu izlasījusi visas grāmatas, ai, ko tur daudz šķirot, visi rakstnieki kā rakstnieki - katram savi plusi un mīnusi, bet visi ir un paliek rakstnieki, respektīvi, ievērojamas personas (es par tiem slavenajiem, un ne tik slavenajiem, bet kādai tautas daļiņai zināmajiem gan) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/rolleyes_a.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 10.05.2025 05:10 |