![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 11.08.05 Kur: tumsaa blakus woldemortam un sauronam! ![]() |
newiens no viniem nebija labs.abi bija glevi un wargi!!! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/mad.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 31.08.05 Kur: Jauka, klusa vieta , kur neviens tevi netraucē! ![]() |
man shkiet ka labaaks neseejs bija frodo maazaaks izveciigaaks bet arii alkatiigaaks (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/sad.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 06.09.05 Kur: Sezh pie rakstam galda un censas izdomat turpinajumu savam staastam. ![]() |
aragorns butu labakais!
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 11.08.05 Kur: tumsaa blakus woldemortam un sauronam! ![]() |
nu es gribetu lai gredzens tiek boromiram jo vins ir stipraks un drosmigaks par tiem abiem kopaa nemot.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 06.09.05 Kur: Sezh pie rakstam galda un censas izdomat turpinajumu savam staastam. ![]() |
bet boromirs maybe klutu alkatigs (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Mācās koptelpas paroles ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 22.05.05 ![]() |
CITĀTS(ILIDIANZ @ 09.09.2005 15:52) nu es gribetu lai gredzens tiek boromiram jo vins ir stipraks un drosmigaks par tiem abiem kopaa nemot. Es atvainojos ļaudis! Paņemiet un kārtīgi izlasiet GP nevis skataties filmu! Boromirs iegustot gredzenu kristu, jo vestu sho uz Minas thiritu kur saurons, būtu aizsūtijis armiju un diemžēl Viduszeme vairs brīvu tautu nebūtu. Runājot par Bilbo-viņš nesaprata gredzana spēku, viņam tā bija tikai burvju mantiņa, lai gan nevar nenoliegt Hobita akcents netika likts uz gredzenu. Frodo-bija ista persona, jo visi parejie no gredzenu bralibas, bija samērā zinami personāži, un Frodo sīkstums bija tieši laikā! |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Nazgûl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 14.11.03 Kur: Tieši aiz tās izkapts, kas ir atbalstīta uz tava pleca. ![]() |
Viduszemē bija tika viena būtne, kas šo misiju spētu paveikt - Toms Bombadils. Par nelaimi viņam visa šī gredzena padarīšana bija dziļi vienaldzīga.
Jebkurš cits cilvēks/elfs/rūķis/ents/maiars/ērglis/vēlkkas nespētu gredzenu ar nodomu iznīcināt. Arī Frodo, kā beigās pierādījās nebija gluži īstā persona. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Skatās acīs baziliskam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 19.07.04 Kur: Latvija <-> Japāna Sakuras ziediņš ![]() |
Ja apsver iesēju, kurš no tiem abiem būtu labāks, tad, es uzskatu, ka Frodo. Labi, beigās viņs gan palika atkarīgs no gredzena un negribēja mest to aizā, taču Bilbo pat nebūtu uzdrošinājies uzsākt ceļu, jo viņš jau pie sava gredzena bija pieradis. Par pārējiem, kas varētu to nest un kalnu. Domāju, ka Boromirs to izmantotu, lai aizstāvētu Gondoru un arī paliktu atkarīgs no gredzena, Aragorns...nu, viņš, protams, ir spēcīgs, tomēr šaubos un burvis pats to nekad neuzņemtos(Gendalfs pats tā teica, jo viņam tas ir pārlieku liels kārdinājums). Kas tad vēl...?
Domāju, ka labāk ir tā, kā Tolkins to izdomāja un vis. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
te nu jus kludaties jo boromira patriotisms un velme palidzet minastritai butu gredzenu savaldijusas.+vins to paturetu un loti labi pielietotu viduszemes aizsardzibai.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 13.09.05 Kur: Animeland... XD ![]() |
Es domaaju ka neviens no vinjiem nebija pietiekami specigs, bet nu, ja jaizvelas, tad Frodo. Bilbo gredzena padarishanu neuztvera nopietni, un vinjsh butu padevies taa varai. Savukart Frodo neiztureeja beigas, ja nebutu Goluma diez vai vinjsh butu to tik viegli iemetis lavaa.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cīnās ar Lankašīras laumiņām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 15.03.05 Kur: Belerianda ![]() |
Bilbo, manuprāt, nebūtu sliktāks gredzena nesējs par Frodo. Viņam par ļaunu bija tikai tas, ka šis to gredzenu jau bija nēsājis par ilgu (kā jau Rowenny teica) - vēl mazliet un būtu tam padevies. Bilbo gredzena nešanu neuzskatīja par nopietnu (ja tā var teikt) tāpēc, ka, iespējams, pilnībā neapzinājās postu, ko gredzens varētu izdarīt. Varbūt arī tas bija tādēļ, ka bija to par ilgu nēsājis un izmantojis, who knows...
Lai vai kā, ja Frodo būtu ar to tik ilgi kā Bilbo bijis saskarē, viņš arī nebūtu spējis gredzenu aiznest pat līdz Orodruīnam. Tāpēc, manuprāt, nav pareizi teikt, ka Bilbo ir vājāks. Bet jautājumā, kurš būtu labākais gredzena nēsātājs, hobiti uzvarētu, tāpēc, ka Tolkīna radītajā pasaulē viņi bija ar īpašu mentālo izturību apveltītas būtnes. Piekrītu Grimam - Toms būtu pats labākais variants. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
kas tad vainas boromiram vins jau arii labs neesataajs buutu? (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/two_handed.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Sēž zem Šķirmices ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 31.08.05 ![]() |
Abi vienādi(nesaku,ne labi,ne slikti)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Gatavo atskaiti Zemvaldim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 01.12.03 ![]() |
Īlidianz - izlasi taču grāmatu! Boromirs jau bija padevies gredzena ietekmei, un tieši tās dēļ mēģināja atņemt gredzenu Frodo. Cilvēki viegli pak
alaujas ietekemi, no visim tikai divi pretojās - Aragorsn un Faramirs, kurš pateica k": "to draņķi neņemtu pat tad, ja atrastu lielceļa malā mētājoties" (tulkojums nav 100% precīzs, bet ideja, domājams, skaidra.) Bombadils, dienmžēl, pret pasauli izturas bez lielas nopietnības, un, kā jau Gendalfs saka, pēc brīža vienkārši par to gredzenu aizmirstu. Kas attiecas uz hobitiem - Bilbo krietni ilgāk kā Frodo nēsāja gredzenu, bet ne tik lielas spriedzes apstākļos, IMO, viņi abi ir praktiski līdzvērtīgi kandidāti. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cīnās ar Lankašīras laumiņām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 15.03.05 Kur: Belerianda ![]() |
CITĀTS(Farliner @ 15.09.2005 11:44) Kas attiecas uz hobitiem - Bilbo krietni ilgāk kā Frodo nēsāja gredzenu, bet ne tik lielas spriedzes apstākļos, IMO, viņi abi ir praktiski līdzvērtīgi kandidāti. Jā, tas gan tiesa, neiedomājos, ka Frodo vajadzēja izturēt gan gredzena arvien pieaugošo vēlmi nokļūt atpakaļ pie sava radītāja, gan nepārtraukto vajāšanu, gan arī mokošo ceļu uz Mordoru (nedrīkst nenovērtēt arī fizisko pārbaudījumu, galu galā, nekāds nīkulis, lai cik viņa griba būtu spēcīga, nespētu nokļūt līdz Mordorai). |
|
|
![]()
Raksts
|
|
nu nepiekriitu jums newienam. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Tad tu paliec pie sava viedokļa, ka Boromirs būtu vislabākais Gredzena nēsātājs? Par spīti tam, ka Boromirs Gredzenu nebūtu iznīcinājis un, visticamāk, Saurons to būtu dabūjis viegli rokā? Tas nozīmē, ka tu uzskati, ka Gredzenu nemaz nevajadzēja iznīcināt. Protams, iespējams, ka Boromiram viņa tēvs Denetors būtu atņēmis Gredzenu, lai pats varētu valdīt un sakaut Saurona armijas. Pat ja tas (kas ir maz ticams) būtu noticis, būtu cēlies tikai jauns Tumsas Pavēlnieks Saurona vietā, kuru atbalstītu arī Gondora un nebūtu iespējams izšķirt labo no ļaunā, līdz ar to Viduszeme tiktu ierauta vēl postošākā un bezjēdzīgākā karā.
Tas, protams, ir tikai viens no iespējamajiem modeļiem, tomēr pie labā gala novestu tikai Gredzena iznīcināšana. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Kārto SLIM-us ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 16.03.04 Kur: šūpuļtīklā zem bumbieres... ![]() |
Es domāju, ka Frodo bija vislabākais, jo viņš taču to izdarīja. Vēl varbūt Sems būtu aiznesi iznīcināt gredzenu. Bilbo, jau nu gan nē. Viņš turēja gredzenu pie sevis pārāk ilgu laiku...es domāju, ka viņš to neizdarītu. Jau kad bija jāatdod gredzens, Bibo to negribēja darīt. Bet es domāju, ka neviens cits gredzenu neaiznestu. Pat ja Aragorns varētu, tad viņam būtu jāstājas pretī Saurona armijai ar visu gredzenu...un man liekas, ka to izdarīt būtu krietni grūtāk, ja gredzens būtu pie viņs. Un pārējie brālības locekļi arī nevarētu iznest un iznīcināt.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Angel of Mayhem ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 23.05.04 Kur: stoned GP eksperts 2007 ![]() |
Frodo neiznīcināja Gredzenu, beigu beigās, kad to vajadzēja iznīcināt, tas guva virsroku un Frdod padevās tā varai.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
nu jaa pie taa arii palieku.boromirs buutu sakaawis sauronu un gredzenu patureejis.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Bet tad Boromirs (pat ja šis sakautu Sauriju) kļūtu par jaunu Tumsas Valdnieku!!! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/pinch.gif) (man liekas, ka šis apgalvojums atkārtojas jau nez cik reizes)
Neviens, lietojot gredzenu, nespētu nekļūt ļauns vai neiznīkt tā ietekmē. Boromiram draudētu vai nu viens vai otrs. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Attīsta savu iekšējo Aci ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 08.06.04 Kur: Manchester, UK. ![]() |
CITĀTS(ILIDIANZ @ 08.09.2005 16:58) abi bija glevi un wargi!!! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/mad.gif) Riktiga reka! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) Man isteniba likas, ka Frodo bija labaks, ( ja fraze " labaks " ir jalieto ), vins ta' tomer to gredzenu iznicinaja, nu- vins un Golums... |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Tulkotāji Pievienojās: 06.10.04 Kur: Pie sienas. Mūžīgā opozīcijā ![]() |
Ja domāt loģiski,tad labākais nesatājs ir Gollums (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) ,jo sanāca,ka viņs iznicināja gredzenu...Ja padomāt ar galvu,tad visslabākais būtu Saurons...bet ja lasīt grāmatu- Frodo...Bet if ir jāizvelas stapr Bilbo un Frodo,tad protams,ka Frodo,jo Bilbo gredzenu tikai glabāja...
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Angel of Mayhem ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 23.05.04 Kur: stoned GP eksperts 2007 ![]() |
Gredzenu nespēja iznīcināt neviens. Arī Golluma ielikšanās aizā bija vien veiksme, Gredzenu nespētu iznīcināt NEVIENS, ne Gendalfs, ne Aragorns, ne Elronds, ne kāds cits maia/rūķis/cilvēks/elfs/hobits/velns-viņu-zina-kas.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Protams, mēs nevaram būt droši par to, jo Gredzens tika iznīcināts pirms to paspēja izmēģināt visas Viduszemes radības. Valāri droši vien varētu!!! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/innocent.gif) (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif)
No otras puses ir grūti noticēt, ka tāds mazs zelta nieciņš var savārīt tādas ziepes. Kāpēc gan tādu nepaturēt sev?! Vnk iedomāsimies, ka par kādu mūsu iemīļotu lietu kaut kāds vecs klaidonis pelēkā paltrakā saka, ka tā ir bīstama un jāiznīcina, pie tam vēl paņirgājoties, ka pats to nespēj izdarīt, jo baidās, ka tā pārņems viņu un padarīs ļaunu! Wtf, tad jau labāk tiešām paturēt to dārgumiņu, pie tam, ja ir atklājies, ka tam ir kādas īpašas spējas (piemēram, nazgulu pievilināšana). Atklāti sakot, mani ļoti pārsteidz Frodo rīcība... (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/huh.gif) j/k |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Ir citāts, kurš apstiprina, ka neviens nespēja iznīcināt gredzenu. Valari to nedarītu, jo viņiem bija aizliegts tieši iejaukties Viduszemes leitās, un Toms Bombadils to vienkārši nedarītu.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
nu labi,bet kurs tiesaaam buutu gatavs saadu pienaakumu uznemties?ja jau boromirs ne tad kurs?
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Kārto SLIM-us ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 23.08.04 Kur: Esmu prom no skatuves, kurai es atdevu visu. Paliku tikai atmiņas. Aplausi! Es esmu atmiņās par to, kas bija "Bērnu un jaunatnes 8. dziesmu un deju svētkos"!!! ![]() |
Taa tad abi vini bija labi jo katrs neesaaja savu laiku un taadeejaadi novedot gredzenu pie izniiciibas. Ja kas tad Gollums/Smeagols ari nesa un ,kaa Gendalfs saka ,jeb saciija, Gollumam ir vell shis tas daraams ,labs vai launs to pat gudrie nezin....
P.S negribu rakstiit garu penteri P.S.S te speej paveerstiees plasha diskusija ,ja vien zinaasiet kaa paveerst P.S.S.S nelasiiju ieprieksh iesuutiitos postus ,jo no miega izrauts atcereejos savu lietotaaja paroli un steidziigi iepostoju lai paarliecinaatos ka nesapnoju. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/silent.gif) (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/blink_a.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 15.12.04 Kur: Zālamana templis, Klervo abatija. ![]() |
Viņi abi bija vāji. Frodo nebūtu iznīcinājis gredzenu ja neuzrastos Gollums.
|
|
|
![]() ![]()
Raksts
|
|
Sēž zem Šķirmices ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 13.09.04 ![]() |
jaa bet mees jau varam tikai spriedeleet mainiit taapat neko nevaram....
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
hmm...ko tur daudz mainīt (ja arī varētu), man liekas, ka galu galā viss tomēr beidzās daudzmaz labi, vai tad ne?
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 16.08.05 ![]() |
noteikti, ka frodo
|
|
|
![]() ![]()
Raksts
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 14.07.05 ![]() |
45%elronds 35%bilbo 20% frodo Boromirs nu nekādi nevarētu nēsāt gredzenu jo viņa alkatības to iegūt dēļ izjuka gredzena brālība.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Gredzena brālības izjukums bija jau Morijā, Gendalfā nāve. Tālākais bija ķēdes vienkārši ķēdes reakcija.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
It kā jau pašas Gredzena brālības beigas bija tad, kad Legolass ar savu rūķu draugu aizdevās jūŗā. Citāta man diemžēl nav pie rokas, bet varu teikt, ka tas bija RotK pielikumos. Kaut kā tā : Thus came to the end the Fellowship of the Ring in Middle Earth.
gan jau ka nepareizi, lai visu zemju tolkīnisti man piedod... (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Gatavo atskaiti Zemvaldim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 22.06.04 Kur: Pie krāna Savādnieks ![]() |
Gredzenu manuprāt varēja aiznest gandrīz jebkurš cits, tikai tā gadījās, ka tieši Frodo bija gredzena glabātājs. Es piekrītu tam, ka Boromirs nevarētu gredzenu aiznest, nevis alkatības dēl, bet tāpēc, ka uz viņu šis gredzens atstāja stiprāku iespaidu nekā uz pārējiem. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/huh.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Mācās koptelpas paroles ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 22.05.05 ![]() |
CITĀTS(Bittersweet @ 10.10.2005 17:10) Gredzenu manuprāt varēja aiznest gandrīz jebkurš cits, tikai tā gadījās, ka tieši Frodo bija gredzena glabātājs. Es piekrītu tam, ka Boromirs nevarētu gredzenu aiznest, nevis alkatības dēl, bet tāpēc, ka uz viņu šis gredzens atstāja stiprāku iespaidu nekā uz pārējiem. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/huh.gif) nu es gan šaubos, ka aiznest gredzenu spētu jebkurš, jo līdz gredzena iznīcināšanai, "haļavas" bija dafiga, kaut vai, kāpēc Sems atgriezās, kad tik aizsūtīts prom(pie šelobas). K a uzradas golums(duma kalna) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Kārto SLIM-us ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 23.08.04 Kur: Esmu prom no skatuves, kurai es atdevu visu. Paliku tikai atmiņas. Aplausi! Es esmu atmiņās par to, kas bija "Bērnu un jaunatnes 8. dziesmu un deju svētkos"!!! ![]() |
gredzenu nevarēja aiznes jeb kurš...to varēja tikia gandrīz visi Hobitu rases pārstāvji ,jo vini nebija ne alkatīgi ne varas kāri...
Aragorns nevarētu to aiznest...jo viņa asinīs plūda tas pats vājums kas Isildūram... Protams ka Frodo nevarēja nepakļauties Gredzenam Mount-Doom-ā ,jo tur gredzens pūlējāš no visa speka lai netiktu iemests ugunīs ,un ko jūs darītu ja jūs grasītos iemst lavā...jūs izmisīgi spārdītos un censtot pierādīt pretējo gredzenam tas arī izdevāš... Te piepildījā Gendalfa pareģojums par gollumu ,par to ka viņam kāds darbiņš japaveic (Gollumam/Smeagolam) labu vai ļaunu to pat gudrie nevar pateikt.. Gollums izdarīja ļaunumu Souron-am un labumu Visām brivajām Viduszemes valstīm un tautām... Man liekas ,ka īsti labs nēsātajs nebija neviens izņemot Souron Lord of Middle-Earth... (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/cool.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Hobiti nebija atsevišķa rase, viņi bija Cilvēku atzars, un tādēļ viņi bija tikpat (ja ne vairāk) pakļauti Gredzena varai kā jebkurš cilvēks.
Gredzenu nevarēja aiznest neviena radība Viduszemē (atskaitot škeit tikai Valarus un Tomu Bombadilu, pirmie nevarēja, jo viņiem bija aizliegts tieši iejaukties Viduszemes darīšanās un otrais tādēļ, ka viņš to vienkāši nedarītu) nespēja iznīcināt Gredzenu. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
CITĀTS Nu labi to esbiju piemirsisHobiti nebija atsevišķa rase , viņi bija Cilvēku atzarstiesi to es arī gribēju pateikt...neviens nevar. Toms varētu aiznest tikai viņam nav laika un viņš nepamstu mājas un Zeltodziņu aka Goldberry,jo viņš bija pirms gredzena un ka jau viņš Frodo teica par to spēļmantiņu... |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Studē augstākās pārvērtības ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 10.02.04 Kur: Savējā Valmiera ![]() |
man liekas, ka bilbo bija sakariigs neesaatjaas, vinsh tak tik ilgi to gredzenu sleepa, un gredzenu tak pamaniija tikai pashaa vina dziives galotnee, bet vinsh bija vaargs
arii Frodo bija vaargs es domaaju jebkursh buutu vaargs shajaa celojumaa ....ja nu vieniigi Aragons buutu saglabaajis savu cildeno garu (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/huh.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Ak tā redzētu kā būtu ja bilbo būtu turpinajis nesāt gredzenu un maz ticams ka viņš to vispār aiznestu līdz Orodruīnam.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izrāda pirmās maģijas pazīmes ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 25.12.05 ![]() |
Labākais Gredzena nēsātājs starp šitiem abiem IR Frodo, jo viņš Gredzenu iznīcināja (neāciet piesaukt Gollumu.)
Viss! |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 27.10.04 Portretu fotogrāfs ![]() |
Ar Bilbo būtu tieši tāpat kā ar Isilduru. Līdz vulkānam jau šis aiznestu, bet iekšā gan nemestu. Arī ar Frodo notiktu tas pats (un notika jau arī). Tāpēc neviens no viņiem nav labāks par otru. Dažs labs te izteica domu ar Gollumu ( (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/pinch.gif) ) - viņš nemūžam neiznīcinātu savu dārgumiņu.
Par Tomu Bombadilu pārāk maz ko zinām. It kā jau viņš varētu to izdarīt, bet... Ja nu viņš apjūk no gredzena varas (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/ermm.gif) Viņš jau nekad ar kaut ko tādu nav saskāries... |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 01.06.05 ![]() |
Par Bombadilu,grāmatā rakstījās ka Gredzenam nav varas pār Bombadilu...Viņam varbūt nesagādātu problēmas iemest vulkānā to spīdīgo rimbuli,bet vai viņš to spētu aiznest,un vai mmaz gribētu?Es domāju ka nē uz abiem(grāmatā pats teica ja atmiņa neviļ) jo Bombadila vara bija tik tālu cik pats sev robežas bija savilcis!
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Bēg no sera Kedogena ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 22.12.05 ![]() |
Manuprāt labs geredzena glabātājs varētu būt Aragons, jo viņš taču ir cilvēks, un elfiem jau ir pašiem savi 3 gredzeni, rūķiem bija gredzeni nu bet hobiti ir un paliek hobiti- paši neko nesaprot.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Bēg no sera Kedogena ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 18.10.05 Kur: cēsis ![]() |
Toms staaveejaa arpus gredzena varas..... vinjsh pastaaveetu muuzhiigi.. nekaadaa atkariibaa no gredzena.. vinajm bija pilniigi vienalga kas notiek ar gredzenu....! Vinja aciis taa ir leeta manta.....
Patiesiibaa tieshi Bilbo ir labaaks neesaataajs nekaaa Frodo... Frodo gredzenu nesa mazaak kaa gadu un beigu biegaas nespeeja no taa atteikties tas bija vinju uzvareejis...Tachu Bilbo.... Pie Bilbo gredzens bija vairaak nekaa 60 gadus bet vinsjh tik un taa speeja no taa atteikties...! Taatad ja vinjsh buutu nesis gredzenu visticamaak ka buutu to arii beigaas izniicinaajis.... Vinjam nebija Islidura vaajiibas...!!! Gredzens vinju nepaarnjeema tik atri ka citus...!! Haleja ... es gan shaubos vai Aragorns buutu labs gredzena neesaataajs.... vinajm bija taa pati vaajiiba kas Isilduram... CIlveekus var viegli uzpirkt... tu tachu rdzeeji kas notika ar Boromiru... agri vai veelu Bet gredzena vara Arii aragornu pataisiitu par mulki.... tAs nu ir galvots!! Šo rakstu rediģēja Saris: 27.12.2005 17:39 |
|
|
Viesis_Viesis_* |
![]()
Raksts
|
Viesi ![]() |
[quote name='Saris' date='27.12.2005 17:37' post='528678']
Toms staaveejaa arpus gredzena varas..... vinjsh pastaaveetu muuzhiigi.. nekaadaa atkariibaa no gredzena.. vinajm bija pilniigi vienalga kas notiek ar gredzenu....! Vinja aciis taa ir leeta manta..... Patiesiibaa tieshi Bilbo ir labaaks neesaataajs nekaaa Frodo... Frodo gredzenu nesa mazaak kaa gadu un beigu biegaas nespeeja no taa atteikties tas bija vinju uzvareejis...Tachu Bilbo.... Pie Bilbo gredzens bija vairaak nekaa 60 gadus bet vinsjh tik un taa speeja no taa atteikties...! Taatad ja vinjsh buutu nesis gredzenu visticamaak ka buutu to arii beigaas izniicinaajis.... Vinjam nebija Islidura vaajiibas...!!! Gredzens vinju nepaarnjeema tik atri ka citus...!! Tev liekas, ka Bilbo tapēc ir labāks nēsētājs? Nē! Jo viņš tā arī nekad neuzzināja kas tas īsti tāds ir viņam tas bija tikai Dārgumiņš, ko pa laikam uzvilkt pirkstā, tur nebija nekā nopietna, bet Frodo zināja gredzena varu... Tas daudz ko maina. Un Frodo jau visu laiku nebija Dalienā, tuvojoties Mordorai Gredzena vara pār nēsētāju kļūst arvien lielāka. Un arī pats Gredzens kļuva arvien smagāks. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izrāda pirmās maģijas pazīmes ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 01.09.05 ![]() |
frodo noteikti! forodo viņu visu laiku sargāja un nesa ! tas otrs tikai teiksim tā wilkās līdzi jo gribēja piedzīvojumus un redzēt elfus kurus viņš vispār ar laiku dikti daudz redzēja!
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Istari māceklis ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 29.12.03 GP eksperts 2006 ![]() |
Tas otrs būs Sems.
Iesaku noskatīties pēdējo filmu- tad uzzināsi, cik patiesībā viņš bija varonīgsun pašaizliedzīgs. Un jā, viņš gribēja redzēt elfus. Tu negribētu redzēt elfus? |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izrāda pirmās maģijas pazīmes ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 03.01.06 Kur: Halloweentown ![]() |
Uzskatu ka Frodo tomer bija labaaks gredzena neesaataajs, jo Bilbo buutu savaacis gredzenu sev. Arii tad ja vinjsh buutu meegjinaajis vinju izniicinaat jau pashaa saakumaa kad gredzens pie vinja nonaaca.
~BN~ |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 30.12.05 Kur: Wirewood forest ![]() |
No visiem iespējamajiem nēsātājiem, Boromirs būtu vis, vis, vis-sliktākais (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif)
Viņam jau tikko ieraugot Gredzenu actiņas iezibējās vēlmē to iegūt! Viņš padevās gredzena varai ne jau tāpēc ka būtu pārāk vājš, bet tāpēc, ka viņa vēlēšanās glābt gondoru sāka kļūt fanātiska. Gredzens spēj izmantot radījuma kvēlāko vēlmi un vēlāk pārvērst ļaunumā. Gendalfs jau teica, ka, ja viņš tiktu pie gredzena, viņš sākumā censtos darīt tikai labu, līdz gredzens viņu pārņemtu... Hobiti Gredzenam turējās pretī ne tikai tāpēc, ka būtu garīgi sīksti, bet arī tāpēc, ka bija diezgan "sekli" ļautiņi. Viņiem nebija dižu ambīciju, vai alku pēc varas, viņi bija vienkārši un viņiem tas viss nebija vajadzīgs. Cilvēks turpretī ir ārkārtīgi alkatīga un godkāra rase un tieši tādēļ uz cilvēku gredzena ietekme ir tik liela. Aragorns un Faramirs bija izņēmumi, jo viņi bija grāmatas good heroes (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Gāž podus mikstūrās ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 06.11.05 Kur: sapņu valstība ![]() |
Manuprāt viniem abiem bija liela tieksme pec k-ka tada ,ka nebija citiem.Bilbo bija izdevigi,ka vinam piedereja gredzens,vins isti nesaprata,kapec tas ta ir bet tomer tas bija lielakais dargums,kas vinam bija.Frodo nu vins vairak balstijas uz citu domam,ja to gredzenu atstaja vinam tad vinam nav ko darit!
Ja ir jaizvelas tad noteikti frodo,kaut ari filmas beigas vins nebija isti..... Un par to boromiru,nevar jau zinat vai vins butu slikts nesatajs,kaut ari vins ir cilveks,ja vins gribeja glabt gondoru nju ja vins to izglabtu kas tad talak sekotu saubos vai vins klutu taads tirans (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/huh.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Bēg no sera Kedogena ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 08.01.06 Kur: Vajadzību istabā ![]() |
neuzskatu,ka abi bija slikti un vāji. katram bija pavisam citādāka gredzena lietošana.
bilbo to izmantoja savai ceļošanai. lietoja,kad gribēja, un drīkstēja to darīt. bet Frodo... viņam bija jāuzmanās, nedrīkstēja to lietot tik bieži kā Bilbo. Frodo bija jānes,lai iznīcinātu šo gredzenu, kamēr Bilbo varēja izmantot tā iespējas. un katrs ,ja ēs tiktu pie šāda gredzena, kļūtu tāds kā gollums, bilbo, frodo, ka nevarētu no tā beigās atteikties. nevienam tas nav labs un nebūtu. daži spēja atteikties no gredzena spēka, citi nē. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/two_handed.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Rex Aegyptus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 15.03.05 Kur: terra incognita ![]() |
Uzskatu, ka frodo ir labākais gredena nēsātājs, gan ar palīdzību, arī pie iemešanas lavā, bet tik un tā viņš ir labākais, jo viņš vienīgais ir aiznesis to līdz galam. Un vai Bilbo būtu bijis labāks, mēs nekad neuzzināsim, jo gredzentiņš taču tu - tū .
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 01.06.05 ![]() |
Nezinu kā teikt bet man pašam Frodo patika labāk,bet īstenībā Bilbo diezvai spētu to paveikt.Diezvai viņam pietiktu gribasspēka gredzenu nolikt Rivendellā uz galda!Gredzens ilgi viņu čakarējis bija,ja viņš dotos ceļā,tur kur gredzena griba stiprāka,viņš nespētu to kontrolēt un paliktu pilnīgs gredzena vergs.Tādas ir manas domas!
Šo rakstu rediģēja LoneWolf: 09.01.2006 22:48 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Bēg no sera Kedogena ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 18.10.05 Kur: cēsis ![]() |
Šaubos vai Frodo var aizstāt Bilbo.. Gredzens Bilbo dzīvi indēja 60 gadus- un viņš no tā spēja atteikties, un to arī viņš darija.. Frodo gredzens indēja nepilnu gadu, un Orodruīna pakājē viņš nespēja izdarīt to, kas bija viņam prātā.. tātad gredzens pārņēma viņu.!
CITĀTS es domaaju jebkursh buutu vaargs shajaa celojumaa ....ja nu vieniigi Aragons buutu saglabaajis savu cildeno garu Aragorns?.... Aragornam gredzena vara bija grūtāks pretinieks nekā Saurons.... Aragorna asinīs bija tā pati vājība kuras dēļ reiz gredzens pazuda un atņēma tā glabātāja dzīvību. Es šaubos vai Aragorns izturētu vairāk kā 2 mēnešus. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Tā izskatās ka neviens neņem vērā faktu,ka jo gredzens TUVĀK MORDORAI,SAURONAM,jo tā GRIBA ir daudz STIPRĀKA!Bilbo vienā mierā tusējās pa Shire,un kas ta viņam,gredzens viņu tik indē,bet ne pakļauj ,tā kā Frodo!
|
|
|
![]() ![]()
Raksts
|
|
Prāto, kā lietderīgāk ieguldīt rūķīšu zeltu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 21.01.06 Novembra mākslinieks 2009 ![]() |
frodo bija labaax un neviens cits nebuutu bijis labaax par vinju, jo neviens nebuutu speejiigs beigaas iemest tai ugunskalnaa, ja nu vieniigi bombandils, bet vinjsh jau sen buutu gredzenu pazaudeejis...
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Bēg no sera Kedogena ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 18.01.06 Kur: kur gribu tur esmu ![]() |
Tur jau katram skaidrs ka Frodo,jo šis tak aiznesa to līdz galam, bet Bolbo vislaik raustījās dēļ tā gredzena, nemitīgi to vilka un neparko negribēja šķirties no tā.Frodo sevi vairāk turēja rokās!
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 24.03.06 Kur: Uz palodzes zem loga. ![]() |
abi beigās pakļāvās gredzena varai.labaakaa vnk nav! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/w00t.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Studē augstākās pārvērtības ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 26.10.06 Kur: nektāra eiforijā ![]() |
Neviens nebija un nebūs labs gredzena nēsētājs,jo ikviena prāts pēc kāda laika pakļautos gredzena iespaidam.Neuzskatu, ka Frodo bija gļēvs,varu saderēt,ka tos,kas uzņemtos tik bīstamu un nogurdinošu uzdevumu(iznīcināt gredzenu) var saskaitīt uz vienas rokas pirkstiem.
Bilbo-piekrītu tiem,kas teica,ka viņš nemaz neapzinājās tā spēku,bet Boromirs kļūtu vardarbīgs(atcerēsimies, ka viņš pat mēģināja ar varu atņemt gredzenu savam draugam Frodo). Boromiram gredzenu es nedotu,pat ja no tā būtu atkarīga mana dzīvība,bet pārliecināt kādu par savu viedokli es netaisos. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Kārto SLIM-us ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 19.10.06 Kur: Ar fotoaparātu mežā. ![]() |
Manuprāt vispiemērotākie būtu Valāri.
Nevienai mirstīgai būtnei to tā īsti uzticēt nevarēja pat visvarenajiem elfiem no Valinoras un pat Majari to neuzņēmās(skat.Gendalfu). |
|
|
![]() ![]()
Raksts
|
|
Cep picas ![]() Grupa: Aurori Pievienojās: 25.03.04 Kur: Rīga Foruma maršals 2012 ![]() |
No tiem abiem?!
Manuprāt, vispiemērotākais bija Frodo, jo spēja veikt visu ceļojumu, lai iznīcinātu gredzenu un bik nojūdzās tikai pašās beigās bet tad jau viņam palīdzēja. Lai gan, kas zina, ja Bilbo to darītu drīz pēc gredzena iegūšanas |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Sēž zem Šķirmices ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 17.01.06 ![]() |
Kurs nesatajs labaks kada zinja? Ja labaks tada zinja, ka deva lielaku derigumu Gaishajiem spekiem cinja ar tumshajiem spekiem, tad neapshaubami Frodo.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Kārto SLIM-us ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 12.02.05 ![]() |
Bilbo bija interesantāks - no lasītāja viedokļa, bet, pēc grāmatas spriežot, Frodo ieguldījums bija lielāks.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izrāda pirmās maģijas pazīmes ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 08.10.06 ![]() |
Man šķiet, ka labāks bija Bilbo. Viņš tak daudzus gadus glabāja gredzenu pie sevis, bet tomēr bija spējīgs pretoties gredzena varai un atdot gredzenu Frodo. Frodo bija daudz vārgāks viņš gredzenu glabāja daudz īsāku laiku, bet nespēja neko vairāk par gredzena nogādāšanu līdz Likteņaizai, izšķirošajā brīdī viņš padevās gredzena varai un neiemeta to aizā, Golums iekrita aizā ar visu gredzenu!
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Kārto SLIM-us ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 19.10.06 Kur: Ar fotoaparātu mežā. ![]() |
Te jāņem vērā pāris fakti:
Gredzens tikai modās kad Bilbo to atrada; Jo tuvāk Gredzens nonāca Mordorai,jo spēcīgaks tas kļuva un līdz ar to palielinājās ietekme uz nēsātāju. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Mācās koptelpas paroles ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 15.12.06 Kur: Dūmu kalna virsotne ![]() |
Nu abi viņi ir vargi un nožēlojami (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/sad.gif) ,bet ja starp viņiem abiem tad Frodo jo viņš ir veiklaāks,ātrāks un dzīvelīgāks
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Lecina seskus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 05.02.04 Kur: here there be dragons. ![]() |
maichestera... Gendalfs nevēlējās ņemt gredzenu, tas tiesa, bet Maijari ir tikpat nemirstīgi kā Valari, un elfi savā ziņā tāpat, tā ka pieminēt "nevienu mirstīgu būtni, pat elfus" nav īsti korekti. Tomēr Gendalfam bija pavisam citi iemesli neņemt Gredzenu, nekā kādam mirstīgajam, un arī Galadriela no gredzena atteicās tā paša iemesla dēļ. Viņi spētu Gredzenu pakļaut - vairāk vai mazāk - bet ar laiku tas pakļautu arī viņus un viņi, uzvarējuši Sauronu, paši kļūtu par nākošo Tumsas valdnieku.. No kā mēs varam izspriest, ka Valariem to ņemt būtu vēl daudzkārt bīstamāk.
Elderon 10... Nē, viņi nav ne vārgi, ne nožēlojami. Tikai gredzentiņš gan tāds pastiprāks trāpījies. Es teiktu, ka nevar uzskatīt kādu no abiem Gredzena glabātājiem - hobitiem uzskatīt par labāku. Pirmkārt jau tāpēc, ka abiem nācās glabāt Gredzenu pagalam atšķirīgās situācijās. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Laikam esmu kļūdijusies ar pieturzīmēm ja jau izskatās ka es pielīdzīnu elfus un majarus mirstīgām būtnēm.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Gan jau valar spetu pretoties gredzena varai. Tas, ka Gendalfs nespeja, jau vel nenozime, ka valar nespetu.
Un elfi, lai ari ljoti ilgi dzivo, tomer ir mirstigi. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 05.10.06 Kur: Tur pat... ![]() |
Laikam jau bilbo! Galu gala viņš to gredzenu vazāja krietni ilgaku laiku. Un tā nopietni sasviestojās ari tikai uz beigām (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/cool.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Mācās koptelpas paroles ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 22.09.06 Kur: vidējās rindas 3. solā pa labi. ![]() |
KO?
Paklau, viņi visi bija vienlīdz labi. Tākā mana atbilde - bilbo, frodo, aragorns, u.t.t. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Diez kura bridi Aragorns gredzenu neesaja?
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Valari varētu droši ķerties klāt gredzenam,pakļaut to savai gribai,iznīcināt,pārveidot...
Saurons bija tikai Majars,tātad vājāks par Valariem. Aragorns gredzenam pat nepieskārās... |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Hmm, domaa, ka vareeja Valar gredzenu iznicinat? Labs jautajums tad, kapec gredzens, kad tas tika atrasts, netika aizvests pie Valar un netika iznicinats.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 03.01.07 ![]() |
īsrenībā tādanav grezens pārvēta cilvēkus ļaunus un izmatoja nēsātāju lai nokļūtu pie īstā saimnieka
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 12.03.07 Kur: Mazliet augstāk.. Forumiešu bieds 2007 ![]() |
man liekas ka frodo jo viņš uzdrīkstējas viņu iemest vulkānā
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Bet tā nu gan nebija!!
Frodo nespēja iemest Gredzenu vulkānā,bez Goluma iejaukšanās tas nebūtu noticis. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 22.06.2025 12:38 |