Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

5 Lapas V   1 2 3 > »   
Closed TopicSākt jaunu pavedienu
> Gredzenu pavelnieks, Kas īsti?
Grims
iesūtīt 16.08.2004 16:42
Raksts #1

Nazgûl

Grupa: Biedri
Pievienojās: 14.11.03
Kur: Tieši aiz tās izkapts, kas ir atbalstīta uz tava pleca.

Kas ir gredzenu pavēlnieks?

Saurons? The one ring? The witch king? Varbūt kāds no hobitiem?
Go to the top of the page

+Citēt rakstu
Sol Invictus
iesūtīt 16.08.2004 16:44
Raksts #2

Prāto, kā lietderīgāk ieguldīt rūķīšu zeltu

Pievienojās: 21.07.04
Kur: Tallina
Niks 2006

Saurons, jo vinjsh vieniigajs bija tik ljauns, lai gredzena ljaunums vinju neietekmeetu un gredzens tiecaas atgriezties pie vinja.

+Citēt rakstu
Antons Ego
iesūtīt 16.08.2004 17:48
Raksts #3

Kārto teleportēšanās eksāmenu

Pievienojās: 30.06.04
Labākais GP atdzejotājs 2007

Tieši tā. Pat filmā (FotR), vietā, kur Gendalfs cīnījās ar Saurumanu, Gendalfs saka
-Tere is just a one Lord of The Rings!- nu tātad viņš sacīja Saurumanam, ka tikai Saurons var valdīt pār gredzenu (jo galu galā Saurumans to vairāk vai mazāk vēlējās iegūt).
Tiesa gan manuprāt to tomērt nevajadzētu uztvert tā, jo diez vai Tolkins gribējis grāmatu nosaukt tā, lai tā asociētos ar Sauronu... Es to vairāk uztveru kā tiekšanos pēc paša Gredena, jeb cīņu par (vai drīzāk pret ) tā varu...

+Citēt rakstu
Hikari
iesūtīt 17.08.2004 14:18
Raksts #4

Skatās acīs baziliskam

Pievienojās: 19.07.04
Kur: Latvija <-> Japāna
Sakuras ziediņš

Protams ,ka gredzenu pavēlnieks ir Saurons! Jo tieši viņam tika taišīts tas gredzens!

+Citēt rakstu
Grims
iesūtīt 17.08.2004 14:38
Raksts #5

Nazgûl

Precīzāk - viņš pats to taisīja.
Taču manuprāt tas nav nemaz tik viennozīmīgi. Kā jau teica rover, diez vai grāmatai būtu jāasociējas tieši ar sauronu.
Grāmata visai lielā mērā ir par gredzenu un kā teikts visiem zināmā pantiņā - one ring to rule them all
Vai tikai gredzenu pavēlnieks tomēr nebūs pats gredzens?

+Citēt rakstu
Sol Invictus
iesūtīt 17.08.2004 15:02
Raksts #6

Niks 2006

CITĀTS(Good ol' Grim @ 17.08.2004 15:38)
Precīzāk - viņš pats to taisīja.
Taču manuprāt tas nav nemaz tik viennozīmīgi. Kā jau teica rover, diez vai grāmatai būtu jāasociējas tieši ar sauronu.
Grāmata visai lielā mērā ir par gredzenu un kā teikts visiem zināmā pantiņā - one ring to rule them all
Vai tikai gredzenu pavēlnieks tomēr nebūs pats gredzens?

Graamatas nosaukumaa mineetais gredzenu paveelnieks vareetu buut varas gredzens, bet tam ir vajadziigs arii cilveeks, lai valdiitu un piemeerotaakais shai lomai ir Saurons, lai gan gredzens meedz riikoties peec ''sava praata''

+Citēt rakstu
Dekaels
iesūtīt 17.08.2004 15:15
Raksts #7

Sēž zem Šķirmices
**

Pievienojās: 28.04.04
Kur: Tornis

He he, protams, ka gredzenu pavelnieks ir neviens cits ka pats Gredzens ij nekads Saurons. Vispar vaarda "lord" tulkojums kaa "paveelnieks" man neliekas paaraak veiksmiigs, daudz labaak iedereetos "valdnieks", kas arii preciizaak atbilstu graamatas tekstam.

Par to paveelnieku buushanu skat. kaut kad, ja pareizi atceros, peern vienaa iz "Karoga" numuriem kritika Martina Poisha rakstaa par Kolmanes tulkojumu, ja kas (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

Šo rakstu rediģēja Dekaels: 17.08.2004 15:16

+Citēt rakstu
Antons Ego
iesūtīt 17.08.2004 15:16
Raksts #8

bet vai ta gredzena prāts nav Saurona prāts?
Galu galā, Saurons, radot gredzenu, tajā ielika daudz ko no sevis (gluži kā Eru un Ainuri)... tātad gredzens ir tāds kā mākslīgais intelekts?
Kaut gan par pašu Gredzenu Pavēlnieku laikam piekritīšu Good ol' Grim... grāmatas nosaukumā minētais Gredzenu pavēlnieks visticamāk ir gredzens.
galu galā Lord of the Rings, nevis ring. Un kā jau Good ol' Grim pareizi piemitināja, 'one ring to rule them all' utt. Lai gan Saurons valdīja pār gandrīz visiem gredzeniem, visīstākajā ziņā visprecīzākais to 'pavēlnieks' tomērt ir pats Gredzens...

+Citēt rakstu
Dekaels
iesūtīt 17.08.2004 15:28
Raksts #9

Sēž zem Šķirmices
**

Un nemaz tik loti arii tas Saurona k-gs paar tiem gredzeniem nevaldiija. Buutu valdiijis, Tolkinam vispaar nebuutu par ko staastiit, ja nu vien par Viduszemi kaa vienu vieniigu milzummilziigu Mordoru.

+Citēt rakstu
Sol Invictus
iesūtīt 17.08.2004 15:30
Raksts #10

Niks 2006

Ja pareizi atceros gredzens vienreiz iegaaza Sauronu - tajaa kaujaa ar Isilduru ? Driizaak jaasaka ka no visaam buutneem Saurons bija vieniigais, kas speeja grdzenu savaldiit.

+Citēt rakstu
Grims
iesūtīt 17.08.2004 15:44
Raksts #11

Nazgûl

Nepiekāsa vis. Izildurs nocirta Sauronam pirkstu. Gredzens vēlāk piekāsa Elendilu nošļūkdams no viņa pirksta, kamēr viš peldus bēga no orkiem.
Lūdzu piedot, ja es atkal jaucu Izilduru ar Elendilu, man viņi mūžīgi jūk

Šo rakstu rediģēja Good ol' Grim: 17.08.2004 15:44

+Citēt rakstu
Sol Invictus
iesūtīt 17.08.2004 15:49
Raksts #12

Niks 2006

CITĀTS(Good ol' Grim @ 17.08.2004 16:44)
Nepiekāsa vis. Izildurs nocirta Sauronam pirkstu. Gredzens vēlāk piekāsa Elendilu nošļūkdams no viņa pirksta, kamēr viš peldus bēga no orkiem.
Lūdzu piedot, ja es atkal jaucu Izilduru ar Elendilu, man viņi mūžīgi jūk

Neesmu paarliecinaata, bet man liekas ka kaut kur bija teikts, ka gredzenam bija kaut kaada saistiiba ar rokas nocirshanu Sauronam

+Citēt rakstu
Mya
iesūtīt 17.08.2004 16:34
Raksts #13

Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem
**

Pievienojās: 19.04.04
Kur: Grāmatu veikals

Es domāju,ka ar gredzenu pavēlnieku šeit ir domāts pats gredzens,jo tam bija vara pār citiem gredzeniem un tas pats valdīja arī pār savu saimnieku. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/getlost.gif)

+Citēt rakstu
Overlord
iesūtīt 17.08.2004 17:56
Raksts #14

Sarkanais Barons
Grupas ikona

Grupa: Modi
Pievienojās: 24.07.03
Veterāns aktīvajā dienestā

Saurons ir Gredzenu Pavēlnieks,jo viņš Lielvaras Gredzenā ielika savu spēku,un tas bēgot no Golluma samanija Saurona spēka pieaugumu,nevis vienkārši pats ņēma un sadomāja bēgt. Tāpat tad,kad Frodo bija Mordoras tuvumā. Gredzens kļuva smagāks,palēnināja viņa gaitu,lai kāds noķertu Frodo un tādējādi arī Gredzenu nogādātu atpakaļ tā saimniekam un kalējam-Sauronam.

+Citēt rakstu
GameMaster
iesūtīt 17.08.2004 18:04
Raksts #15

Gāž podus mikstūrās

Grupa: Bijušie
Pievienojās: 03.06.04

Saurons ir Gredzenu pavēlnieks, jo viņa kaltais gredzens (kuru jamais kala sev) spēj pakļaut pārējos (one ring to rule them all...). Te nu, imo, arī izriet atbilde, kas ir Gredzenu pavēlnieks.

+Citēt rakstu
Dekaels
iesūtīt 17.08.2004 18:09
Raksts #16

Sēž zem Šķirmices
**

Mii un zhee, kas ir, juus patieshaam lasiit nemaakat vai? (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Kuraa vietaa graamataa Sauronam ir REAALA vara paar Gredzenu?! Jaa, Saurons shamo ir izkalis, bet ar to, kaa redzam graamataa, nepietiek. Vinjam vispirms Gredzens jaadabon uz pirksta.
Atkaartoju nocheinmal: ja Sauronam buutu bijusi nopietna vara paar Gredzenu un paareejiem gredzeniem, Viduszeme buutu paarveersta milzu Mordoraa. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)

+Citēt rakstu
Dekaels
iesūtīt 17.08.2004 19:20
Raksts #17

Sēž zem Šķirmices
**

CITĀTS(saule pazare @ 17.08.2004 20:03)
CITĀTS(Good ol' Grim @ 17.08.2004 19:54)
Un kāda tad tavuprāt vispār ir šī foruma jēga?

Ja pareizi sapratu no pavediena saakuma noskaidrot, kuram no gredzena neesaataajiem ir vara paar to

Hmm, nez, es izlasiiju luuk ko:
CITĀTS
Kas ir gredzenu pavēlnieks?

Un attieciigi arii atbildeeju.

+Citēt rakstu
Logan
iesūtīt 18.08.2004 16:26
Raksts #18

Cenšas pārkliegt komentētāju Pasaules kausa izcīņā kalambolā

Grupa: Bijušie
Pievienojās: 21.05.04
Kur: Kamelota

Visi, kas lasīja Gredzenu Pavēlnieka grāmatu, varēja izlasīt, ka Gredzenu Pavēlnieks ir Saurons

+Citēt rakstu
Grims
iesūtīt 18.08.2004 16:43
Raksts #19

Nazgûl

Citātu plz, citādi es neticu. Esmu lasījis visas trīs grāmatas, bet neatminos ka Saurons būtu kaut kur nosaukts par gredzenu pavēlnieku.

+Citēt rakstu
Torins Ozolvairo...
iesūtīt 18.08.2004 19:48
Raksts #20

Sēž zem Šķirmices
**

Pievienojās: 08.05.04
Kur: Vistaalaakais pasaules nostuuris,kur nav nedz dziiviibas,nedz pasaules kaa taadas.

Saurons nevar būt gredzena pavēlnieks jo tas nebija atēlots filmās gan nebija uzrakstīts grāmatā.Un es piekrītu tiem kuri saka ka gredzens pats par sevi ir pavēlnieks,jo viņš pārvalda gan savu nēsātāju,(protams izņemot sauronu,)gan citus gredzenus.

+Citēt rakstu
FiKi
iesūtīt 20.08.2004 08:43
Raksts #21

Mācās koptelpas paroles
**

Pievienojās: 13.02.04

Jesus Christ, cik var apstrīdēt lietas ko Tolkīns pats ir uzrakstījis: FotR smuki, drukātiem burtiem,

"pippin: make way for frodo, make way for the lord of the rings!"Gandalf: "theres only one lord of the rings and it is the dark lord sauron" FotR, Council of Elrond (vai arī iepriekšējā nodaļa, plus mīnus)

Vai arī kaut kas uz to pusi, precīzs citāts man nav pieejams.

Torin, tev vienreiz neapnīk strīdēties par lietām par kurām tu neesi informēts? (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/getlost.gif) Btw, runa iet par Lord of the RingS, gredzenu pavēlnieku, kas no doubt bija saurons, tādēļ arī gredzeni tika izkalti, lai saurons varētu būt lords tiem un viņu saimniekiem...

Grim, stipri rekomendēju palasīties vēlreiz FotR, tur ir daudz inetersantu prikolu, piemin Nargotrondu, Beleriandu, to ka Saurons pats kādreiz nebija ļauns un vēl šo to. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif)

+Citēt rakstu
***Dancing_Queen...
iesūtīt 21.08.2004 14:39
Raksts #22

Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā

Pievienojās: 07.06.04
Kur: ŪBERĪGO ciemā. :D

es arii domaaju, ka Saurons... taa wismaz wajadzeetu buut... kaa nekaa winjsh uztaisiija gredzenu un kaa jau kaads mineeja Gandalfs pirmajaa filmaa teica:

"There is only one Lord of the Ring, and he does not share power."

+Citēt rakstu
Dekaels
iesūtīt 23.08.2004 11:11
Raksts #23

Sēž zem Šķirmices
**

CITĀTS(FiKi @ 20.08.2004 09:43)
Jesus Christ, cik var apstrīdēt lietas ko Tolkīns pats ir uzrakstījis: FotR smuki, drukātiem burtiem,

"pippin: make way for frodo, make way for the lord of the rings!"Gandalf: "theres only one lord of the rings and it is the dark lord sauron" FotR, Council of Elrond (vai arī iepriekšējā nodaļa, plus mīnus)

Vai arī kaut kas uz to pusi, precīzs citāts man nav pieejams.

Torin, tev vienreiz neapnīk strīdēties par lietām par kurām tu neesi informēts?  (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/getlost.gif)   Btw, runa iet par Lord of the RingS, gredzenu pavēlnieku, kas no doubt bija saurons, tādēļ arī gredzeni tika izkalti, lai saurons varētu būt lords tiem un viņu saimniekiem...

Ticat nu veel tam Gendalfam! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif)
Bet, ja nopietni, es joprojaam - arii pec shii citaata - neuztveru Sauronu kaa gredzenu paveelnieku, jo faktiskaa situaacija graamataa, manupraat, ir stipri citaada. Un es joprojaam uzskatu, ka graamatas centraa ir TAS gredzens ne Saurons vai Frodo, vai veel kas cits. Bet tas, protams, mans individuaalista izteikti subjektiivais viedoklis, kas balstaas ne citaatos, bet tekstaa kaa vienotaa veselumaa. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/whistling.gif)

Jaa, ja kas, citaatu, kur Gendalfs Sauronu nosauc par gredzenu paveelnieku, netruukst. Es gan aatrumaa neatradu Fiki sniegto, bet ir arii citi. ("..for the Black Riders are the Ringwraiths, the Nine Servants of the Lord of the Rings." u.c.)

+Citēt rakstu
Tors
iesūtīt 23.08.2004 19:16
Raksts #24

Cep speķi Dūdijam
*

Pievienojās: 03.04.04
Kur: Dvēseļu pasaule

CITĀTS(Torins Ozolvairogs @ 18.08.2004 19:48)
Saurons nevar būt gredzena pavēlnieks jo tas nebija atēlots filmās gan nebija uzrakstīts grāmatā.Un es piekrītu tiem kuri saka ka gredzens pats par sevi ir pavēlnieks,jo viņš pārvalda gan savu nēsātāju,(protams izņemot sauronu,)gan citus gredzenus.

Torin tu nemaz nēsi lasījis nevienu GP tikai Hobitu tādēļ tu nevari strīdēties.

+Citēt rakstu
Nulukkizdin
iesūtīt 23.08.2004 19:35
Raksts #25

Studē augstākās pārvērtības

Grupa: Izraidītie
Pievienojās: 29.05.04
Kur: Rīga

CITĀTS(Tors @ 23.08.2004 19:16)
Torin tu nemaz nēsi lasījis nevienu GP tikai Hobitu tādēļ tu nevari strīdēties.

Tor - viņš var gan strīdēties (man gan nepatīk šis vārds... drīzāk "piedalīties diskusijā" mevis strīdēties)... Ir iespējamas nianses, kas radīs nepilnības viņa viedoklī, tomēr nav normāli, ja kāds aizliegtu šai personai izteikt savu viedokli pavisam..

+Citēt rakstu
Tots
iesūtīt 25.08.2004 12:08
Raksts #26

Kārto SLIM-us

Pievienojās: 23.08.04
Kur: Esmu prom no skatuves, kurai es atdevu visu. Paliku tikai atmiņas. Aplausi! Es esmu atmiņās par to, kas bija "Bērnu un jaunatnes 8. dziesmu un deju svētkos"!!!

Gredzenu pavelniegs ir tikai tas var pavēlēt un kotrolēt the one ringTikai tas valda pār viņu(I'm Elrond (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) )

+Citēt rakstu
Nimue
iesūtīt 25.08.2004 13:52
Raksts #27

Istari māceklis

Pievienojās: 29.12.03
GP eksperts 2006

Saurons vispār ir burvju gredzenu kalšanas idejas autors Viduszemē - viņš izdomāja, kā tādus taisīt...

"One ring to rule them all" - šī rindiņa laikam dažiem radīja problēmas, nezinu gan kādēļ... Jā, latviskajā izdevumā rakstīts "gredzens, kas pārējos valda" - bet nu... Nezinu par Black Speech, bet angliski šī frāze nozīmē "Gredzens, lai pārējos valdītu" - tas visnotaļ norāda uz to, kas šo gredzenu ir radījis.

Starp citu, par Gredzenu Lordu Sauronu tie paši elfi arī varētu būt iesaukuši - tad, kad vēl viņu par labdari uzskatīja.

P.S. Forums domāts tam lai diskutētu par kādu jautājumunevis tam, lai diskutētu vai diskutēt ir labi vai slikti. Forums pēc savas būtības ir paredzēts tiem, kam jautājums par diskutēšanas labumu vai sliktumu nerodas.

+Citēt rakstu
Tots
iesūtīt 25.08.2004 15:19
Raksts #28

Kārto SLIM-us

Pievienojās: 23.08.04
Kur: Esmu prom no skatuves, kurai es atdevu visu. Paliku tikai atmiņas. Aplausi! Es esmu atmiņās par to, kas bija "Bērnu un jaunatnes 8. dziesmu un deju svētkos"!!!

Saurons spiegoja kā izkalt gredzenu nevis ir to kalšanas autors. Man šķiet ka daudzi tā domā jo tā ir. Viņš izspiegoja kā uzkalt šo gredzenu. Elfu gredzenus kala citi nevis Saurons Lielais. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/getlost.gif) (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/mad.gif) (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/wacko_a.gif)

+Citēt rakstu
Nulukkizdin
iesūtīt 04.09.2004 13:45
Raksts #29

Hals_Devins - Nimue ir pilniiga taisniiba... Gredzeni, tostarp arii triis elfu gredzeni, tika kalti ar tieshu Saurona liidzdaliibu un pamaaciibaam. Taatad viss notika taa, ka ap 1590. gadu Otrajaa eeraa tieshu Saurona instrukciju pavadiibaa elfi saaka kalt varas gredzenus... Veelaak, 1600.gadaa, Saurons izkala The One Ring...

+Citēt rakstu
Grims
iesūtīt 04.09.2004 13:52
Raksts #30

Nazgûl

CITĀTS(Nimue @ 25.08.2004 14:52)
"One ring to rule them all" - šī rindiņa laikam dažiem radīja problēmas, nezinu gan kādēļ... Jā, latviskajā izdevumā rakstīts "gredzens, kas pārējos valda" - bet nu...  Nezinu par Black Speech, bet angliski šī frāze nozīmē "Gredzens, lai pārējos valdītu" - tas visnotaļ norāda uz to, kas šo gredzenu ir radījis.

Tas tikpat labi var norādīt arī uz pašu gredzenu.

+Citēt rakstu
Erasmus
iesūtīt 04.09.2004 19:19
Raksts #31

Angel of Mayhem

Pievienojās: 23.05.04
Kur: stoned
GP eksperts 2007

šito gadījumājau nevajadzētu slēgt ciet? viens un tas pats tik tiek malts, un domāju, ka visi no šās diskusijas ir sapratuši, ka Saurons ir gredzenu pavēlnieks.

+Citēt rakstu
Sol Invictus
iesūtīt 04.09.2004 19:21
Raksts #32

Niks 2006

CITĀTS(Erasmus @ 04.09.2004 20:19)
šito gadījumājau nevajadzētu slēgt ciet? viens un tas pats tik tiek malts, un domāju, ka visi no šās diskusijas ir sapratuši, ka Saurons ir gredzenu pavēlnieks.

khem... (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/getlost.gif) Saurons un gredzens driizaak paveel viens otram, bet sho sarunu tieshaam vareetu beigt

+Citēt rakstu
Erasmus
iesūtīt 04.09.2004 19:49
Raksts #33

Angel of Mayhem

GP eksperts 2007

khmm, Saurons bij tas kurš deva elfiem ideju par kalšanu un instruktēja viņus. Pēcāk viņš izkala Varas Gredzenu un tā kā šis šo izkala, un vienīgais spēja pār to valdīt,un gredzens necentās bēgt no tā jo šis jau bijapie sava Mastera, tā kā iznāk,kaSaurons ir Gredzenu Pavēlnieks.anyway, ši diskusija jau noveda pie viena un tā paša tāpēc to tik tiešām vajag slēgt...

+Citēt rakstu
Antons Ego
iesūtīt 27.12.2004 23:34
Raksts #34

mana jaunā teorija:
tas ir Smeagols (varat uztvert kaa gribat)...
lielos vilcienos tā- the Lord of the Rings ir Frodo rakstīta grāmata... nu tātad Frodo arī izdomāja nosaukumu. un tagat padomāsim...
Frodo nosauc grāmatu par Gredzenu Pavēlnieku, jautājums- kurš tas ir. mēs te baigi domājam par to, kaapeec Tolkins graamatu sauc šā vai tā, bet patiesībā jau būtu jādomā par pašu grāmatu, kurā aizvien vairāk un dziļāk tiek attēlots Gollums. pirmajās daļās viņš praktiski neparādās, bet vēlāk- kļūst par teju galveno varoni, tātad Frodo acīs viņš bijis visai ievērojams. Hobits stāstu rakstīja pēc notikumiem, tātad jau bija paspējis visu apdomāt un aprakstīt.
nosaukt grāmatu par Gollumsu būtu visi truli, (kaut vai tāpēc, ka Bilbo savējo nosauca par Hobitu... nu iznāktu muļķīgas divdomības), bet tad Frodo atcerējās Gedzenu un to, kā Smeagols bija... nu pratiski to iznīcinājis, pac mirdams līdz ar to. te nu lūk viņš izdomāja, ka nabaga Gollums ir teju vai gredzena pavēlnieks... pat visu gredzenu pavēlniks...

+Citēt rakstu
Nulukkizdin
iesūtīt 28.12.2004 19:55
Raksts #35

Nu nezinu gan.. Man Gollums vairāk šķiet tāds otra plāna personāžs (kurš gan nobeigumā izvirzāš pirmajā plānā, tur tev taisnība), un diezin vai būtu saucams par The Lord of the Rings.. Es joprojām sliecos domāt, ka Saurons būs īstā persona..

+Citēt rakstu
zakkite
iesūtīt 28.12.2004 19:59
Raksts #36

Pārvērš vaboles par pogām

Pievienojās: 02.04.04
Kur: Ogre

Grāmatas nosaukumā ir minēti vairāki gredzeni, jo nosaukums ir tak-Lord of the Rings?! :blink: Tātad ja Saurons ir Lielvaras gredzenu pavēlieks, tad viņš ir ari pārejo Gredzenu pavēlniek!??????? (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/wacko_a.gif)

+Citēt rakstu
Nulukkizdin
iesūtīt 28.12.2004 20:04
Raksts #37

zakkiss - ne gluži.. Kopumā tika izkalti 9+7+3+1=20 gredzeni! No šiem gredzeniem GP aprakstītajos notikumos Saurona kontrolē ir vien 9 cilvēku gredzeni, 3 no 7 rūķu gredzeniem, kā arī lielvaras gredzens (tas, kā zināms, nav pie paša Saurona, bet nu principā jau viņš to kontrolē)...

Atlikusie 4 rūķu gredzeni ir iznīcināti vai pazuduši, bet 3 elfu gredzeni ir pie Elronda, Galadrielas un Gendalfa un nav Saurona pakļautībā!

+Citēt rakstu
zakkite
iesūtīt 28.12.2004 21:04
Raksts #38

Pievienojās: 02.04.04
Kur: Ogre

Bet kā tad viņš tos grāmata kontrolēja??? :blink: Nju jā pieminēt tas tur nav. Ja tiešam viņš tos visu kontrolēja,tad viņš ir tas Pavēlniek, bet ja nē, tad.... (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/whistling.gif)

+Citēt rakstu
Nulukkizdin
iesūtīt 28.12.2004 21:11
Raksts #39

Nu jā, kontrolēja gan!

Cik atceros, rūķu gredzenu kontrole Sauronam nedeva neko! Viņš tos iekāroja vien tāiemesla dēļ, ka viņam skauda, ka tie pieder rūķiem.. un viņš tos vienkārši vēlējās sev.. - visstīrākā alkatība!

9 gredzenu kontrole izpaudās tā, ka Saurons kontrolēja 9 nazgulus (9 gredzenu īpašniekus) un ar to palīdzību veica dažādus briesmu darbus.. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

+Citēt rakstu
Erasmus
iesūtīt 29.12.2004 14:19
Raksts #40

Angel of Mayhem

GP eksperts 2007

vēl šur tur ir izskanējusi teorija, ka Saurons iedeva dažus n o Rūķu gredzeniem saviem uzticamākajiem kalpiem, kā apbalvojumu vai vēl kautko.

+Citēt rakstu
Nulukkizdin
iesūtīt 29.12.2004 19:27
Raksts #41

Nu principā jau jā, tas ir iespējams. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Mēs gandrīz droši zinam, ka četrus no septiņiem iznīcinaja pūķi, bet pārējos trīs ieguva Saurons! Kā viņš izmantoja šos trīs nav zināms, tomēr izskatās, ka nekādu reālu labumu tie šim nedeva un tāpēc tikai loģiski būtu, ja šīs mantiņas Saurons izmantotu savas varas nostiprināšanai (dažādu personu uzpirkšanai)..

+Citēt rakstu
novemberunge
iesūtīt 30.12.2004 03:20
Raksts #42

Velvet goldmine

Pievienojās: 26.08.04
Stāstnieks 2009

Nosaukums ir The Lord Of The Rings, ne? Gredzenu Pavēlnieks ir The One Ring,jo ja gredzenu pavēlnieks būtu Saurons, tad grāmata sauktos The Lord Of The Ring. Sapratāt? (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif)

+Citēt rakstu
Shadowstalker
iesūtīt 30.12.2004 03:23
Raksts #43

Acīgais ex-mods

Pievienojās: 15.06.04
Kur: Dark Dark Forest
Mods 2007

CITĀTS(Mia Mirra @ 30.12.2004 03:20)
Nosaukums ir The Lord Of The Rings, ne? Gredzenu Pavēlnieks ir The One Ring,jo ja gredzenu pavēlnieks būtu Saurons, tad grāmata sauktos The Lord Of The Ring. Sapratāt? (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif)
Vispār jau Saurons pavēl pārējiem gredzeniem, nevis Gredzens pats.

+Citēt rakstu
novemberunge
iesūtīt 30.12.2004 03:28
Raksts #44

Velvet goldmine

Stāstnieks 2009

CITĀTS(Shadowstalker @ 30.12.2004 03:23)
*

Nu, bet vai tad Saurons lika Gredzenam nokljūt pie Smeagola vai pie Frodo? Es nedomāju! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Gredzens pats nolēma kurp viņš dosies. Saurons var tikai novaldīt Gredzenu, lai gan pats to kala.

P.S. Bet tās ir tikai manas domas...

+Citēt rakstu
Shadowstalker
iesūtīt 30.12.2004 03:31
Raksts #45

Acīgais ex-mods

Mods 2007

CITĀTS(Mia Mirra @ 30.12.2004 03:28)
*

Nu, bet vai tad Saurons lika Gredzenam nokljūt pie Smeagola vai pie Frodo? Es nedomāju! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Gredzens pats nolēma kurp viņš dosies. Saurons var tikai novaldīt Gredzenu, lai gan pats to kala.

Bet kas tad vada Ringwraithus? Vai viņi meklēja Gredzenu pēc Saurona pavēles, šajā gadījumā Gredzens tikai palīdzēja sevi atrast, vai pēc Gredzena pavēles? Pēc Saurona taču...

+Citēt rakstu
novemberunge
iesūtīt 30.12.2004 03:37
Raksts #46

Velvet goldmine

Stāstnieks 2009

CITĀTS(Shadowstalker @ 30.12.2004 03:31)
*

Bet kas tad vada Ringwraithus? Vai viņi meklēja Gredzenu pēc Saurona pavēles, šajā gadījumā Gredzens tikai palīdzēja sevi atrast, vai pēc Gredzena pavēles? Pēc Saurona taču...
*

Šo jautājumu acīmredzami nevar atrisināt. Vieni domā tā, bet citi šitā. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/rolleyes_a.gif)

+Citēt rakstu
Shadowstalker
iesūtīt 30.12.2004 03:42
Raksts #47

Acīgais ex-mods

Mods 2007

CITĀTS(Mia Mirra @ 30.12.2004 03:37)
CITĀTS(Shadowstalker @ 30.12.2004 03:31)
*

*

Šo jautājumu acīmredzami nevar atrisināt. Vieni domā tā, bet citi šitā. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/rolleyes_a.gif)
Tas, ka vieni domā tā un otri šitā, nav nekas neparasts. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) Bet tos jautājumus ir iespējams atrisināt, jo tikai vieni domā pareizi. Bet, iespējams, šajā gadījumā tas ir diezgan grūti, jo, lai kas arī nebūtu rakstīts grāmatās, mēs nevaram precīzi pateikt, ko pats autors ir domājis.

+Citēt rakstu
Nulukkizdin
iesūtīt 30.12.2004 11:07
Raksts #48

Nu, patiesībā jau mēs varam gan visu atrisināt, ņemot talkā kaut vai tās pašas Tolkīna vēstules! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

Mia Mirra - Saurons valdīja pār 13 gredzeniem, nevis pār vienu, tāpēc nosaukums The Lord of the Rings var visnotaļ labi attiekties uz Sauronu!

Runājot par tevis un Shadowtalker aizsākto diskusiju par to, vai gredzens valdīja pār Sauronu, vai Saurons par gredzenu, es gribu teikt to, ka atbilde te ir viena! Un pavisam skaidra! -->Tas bija Saurons, kurš valdīja pār gredzenu un ar šī gredzena palīdzību arī pār pārējiem gredzeniem! Lasiet šo:
CITĀTS
But secretly in the subterranean Fire, in his own Black Land, Sauron made One Ring, the Ruling Ring that contained the powers of all the others, and controlled them, so that its wearer could see the thoughts of all those that used the lesser rings, could govern all that they did, and in the end could utterly enslave them... (Letter #131)

Manuprāt, te viss ir pateikts skaidri un gaiši..

+Citēt rakstu
Grims
iesūtīt 30.12.2004 11:17
Raksts #49

Nazgûl

Yup, pateikts skaidri un gaiši: "the Ruling Ring that contained the powers of all the others, and controlled them"

jeb "valdošais gredzens, kas saturēja visu pārējo gredzenu spēku un kontrolēja tos"

tātad kontrolē gredzens

+Citēt rakstu
Antons Ego
iesūtīt 30.12.2004 11:39
Raksts #50

nu tur jau pat šitik dziļi meklēt nevajag.. pietiek izlīdzēties ar

The One Ring to bring them all,
The One Ring to find them
The One Ring to rule them all
And in the Darkness bind them...

tas jau vien pierāda, ka pāšam The One Ring ir vara pār citiem gredzeniem... un Saurona vara iet tikai caur The One Ring....

bet runājot par The LOrd Of the Rings, nonācu pie secinājuma, ka tāda nemaz nav.

+Citēt rakstu
Erasmus
iesūtīt 30.12.2004 13:07
Raksts #51

Angel of Mayhem

GP eksperts 2007

CITĀTS(Good ol' Grim @ 30.12.2004 12:17)
tātad kontrolē gredzens
*

bet kas tad radīja The One Ring? Saurons. Viņs vienīgais spēja valdīt par gredzenu (pārējos gadījumos par savu valkātāju valdīja gredzens), tātad viņs arī ir Lord of the Rings.

+Citēt rakstu
Elf
iesūtīt 30.12.2004 23:43
Raksts #52

Pievienojās: 13.01.04
Kur: Where She doesn't see Him
Laimes fotogrāfs

Saurons, Saurons, Saurons un vēlreiz Saurons!
Man gan nav pa rokai konkrētā citāta(kā izrādās FotR arī kaut kur no mana plaukta noziedējis (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/getlost.gif) ) bet bija vieta, kur Gendalfs(?) minēja, ka "The One ring answers to him[Sauron] only..."(vai kaut kas uz to pusi..goda vārds, jāatrod tā grāmata) Un viss sanāk - Gredzens kontrolē pārējos gredzenus, bet Saurons kontrolē gredzenu, tātad, Saurons=Gredzenu Pavēlnieks.

+Citēt rakstu
Nulukkizdin
iesūtīt 30.12.2004 23:48
Raksts #53

Bet Saurons nav vienīgais, kas VAR kontrolēt gredzenu (tīri teorētiski gan).. Bet nu jebkurā gadījumā apgalvojumam, ka Saurons, un neviens cits, jāsauc par The Lord of thr Rings, es pilnīgi piekrītu!

+Citēt rakstu
alohamora
iesūtīt 31.12.2004 00:08
Raksts #54

Mācās koptelpas paroles
**

Pievienojās: 07.10.04
Kur: sawā puķainajā istabelē

manupraat, tas tomeer IR saurons, jo tas gredzens piedereeja vinjam un vinjam bija vara paar to. pie tam tas gredzens vislaik tiecaas atpakalj pie sava saimnieka (taatad arii paveelnieka).

+Citēt rakstu
Grims
iesūtīt 31.12.2004 00:19
Raksts #55

Nazgûl

OK, gredzens tiecas pie Saurona un atbild tikai uz viņa aicinājumu.... vai tas uzreiz nozīmē, ka Saurons valda pār gredzenu?

Saurons gredzenā ielika krietnu daļu sevis - sava spēka. Viņi ir zināmā mērā radinieki, ir tikai loģiski, ka abi tiecas viens pēc otra. Pie tam otra tāda radinieka gredzenam nav, tādēļ tas arī atsaucas tikai Sauronam.

Un vispār - parasti pavēlnieks negāžas bezdibenī tik tādēļ vien, ka kāds no viņa kalpiem nejauši iekritis vulkānā.

+Citēt rakstu
Nulukkizdin
iesūtīt 31.12.2004 16:48
Raksts #56

Grim - Lielvaras gredzens bija tāds īpašs veidojums! Saurons vēlējās to izveidot tādu, lai ar tā palīdzību varētu kontrolēt citus gredzenus un tādējādi arī to īpašniekus (kas arī bija primārais mērķis).. Saurons veidoja sava veida ieroci, taču veidošanas procesā atskārta, ka nevarēs to izveidot, ja vien neieliks gredzenā daļu sva spēka. Ieliktais spēks Sauronam gāja zūdībā, tomēr viņš to varēja atjaunot, lietojot gredzenu (un atkal zaudēt, nelietojot). Gredzena iznīcības gadījumā Saurons šo spēku zaudēja pavisam un tādējādi zaudēja arī savu dzīvību.. Tomēr, veidojot Gredzenu, Saurons neapzinājās draudošās briesmas - viņš uzskatīja, ka nekas nevar iznīcināt šo gredzenu.. un tādēļ to izveidoja - lai kontrolētu citus!

Gredzens bija Saurona ierocis; kaut arī tik nozīmīgs paša dzīvībai, tomēr ierocis.. un Saurons bija tā pavēlnieks! Saurons ir The Lord of the Rings!

+Citēt rakstu
Grims
iesūtīt 31.12.2004 17:08
Raksts #57

Nazgûl

Kas notiktu ar gredzenu, ja Saurons būtu piebeigts kādā alternatīvā veidā? Un ar nazguliem?

Imo viņiem tās attiecības bija aptuveni tādas kā narkomānam ar narkotikām. Saurons bez gredzena ir novājināts un ja gredzens pazūd pavisam arī Sauronam gals, taču vai kaut kur ir teikts, ka gredzens nevar eksistēt bez Saurona?

+Citēt rakstu
Erasmus
iesūtīt 31.12.2004 17:23
Raksts #58

Angel of Mayhem

GP eksperts 2007

Sauronu nevar iznīcināt nekādā alternatīvā veidā.
Viņš ir Maiars un viņu nevar pibeigt ar ieroci..

+Citēt rakstu
Nulukkizdin
iesūtīt 31.12.2004 17:37
Raksts #59

Erasmus - domā, ka nevarētu piebeigt? Manuprāt, varētu.. gluži kā Gendalfs Balrogu.. Protams, tādējādi tiktu iznīcināts tikai Saurona fiziskais veidols, bet nu tik un tā..

Grim - Par gredzenu ir teikts lūk kas:

Ir divi varianti, kā tikt galā ar Sauronu -
1) Jāiznīcina gredzens, jo tad Saurons tiktu 'pazudināts (Sauron's own being would be diminished to vanishing point, and he would be reduced to a shadow, a mere memory of malicious will (Latter #131))..
2) Jāatrodas kādai gana spēcīgai būtnei, kas spētu valdīt pār gredzenu... tb atnāktu kāds cits spēcīgs maia un paņemtu gredzenu sev, tādējādi izaicinātu Sauronu un pārspētu to.. un tādā gadījumā Saurons zaudētu savu varu un būtu sakauts (Unless some other seized it and became possessed of it. If that happened, the new possessor could (if sufficiently strong and heroic by nature) challenge Sauron, become master of all that he had learned or done since the making of the One Ring, and so overthrow him and usurp his place (Letter #131)) Tomēr Saurons uzskatīja, ka Viduszemē nav tik spēcīgu būtņu, un tātad viņš ir drošībā..

Kas notiktu ar Gredzenu, ja, teiksim, Saurons tiktu nogalēts, nav nekur minēts.. bet loģiski būtu, ka tas zaudētu savas spējas..

Tomēr, tevis teiktajā par narkomāna un narkotiku attiecībām ir sava loģika! Tā vien šķiet, ka Saurons pats nemaz nevarēja bez tā dzīvot un tam pretoties. Jā, viņš bija vienīgais, kas varēja to kontrolēt, tomēr, teiksim, aizmest to prom viņš nespēja.. Un tas man šķiet interesanti..

Šo rakstu rediģēja Nulukkizdin: 31.12.2004 17:38

+Citēt rakstu
Grims
iesūtīt 31.12.2004 17:37
Raksts #60

Nazgûl

Es jau nebiju domājis ar parstu ieroci. Pavedienā par Feanora māti, tika pieminēts pareģojums sakarā ar kuru Melkoru nobeigs ar cirvi, nevis izmantojot kādu īpašu vājību, kā gredzenu Saurona gadījumā. Tas nozīmē, ka ir vairāk nekā viens veids kā nobeigt ainur.

Un kaut vai hipotētiski pieņemot, ka Saurons aiziet bojā pirms gredzena - kas ar to notiek?

Šo rakstu rediģēja Good ol' Grim: 31.12.2004 17:37

+Citēt rakstu
Erasmus
iesūtīt 31.12.2004 17:46
Raksts #61

Angel of Mayhem

GP eksperts 2007

ne ar cirvi bet ar zobinu, jo cirvi nēsāja Tuors, bet Turins zobinu.

a par gredzenu, visticamāk tas zaudētu savu varu, nu tipa kā elfu gredzeni.

+Citēt rakstu
Elf
iesūtīt 31.12.2004 18:15
Raksts #62

Laimes fotogrāfs

Riskēšu izteikties par to, kas notiktu, ja Gredzens paliktu, bet Saurons pazustu.
Narkomāna - narkotiku attiecības ir diezgan precīzs apzīmējums, bet ir viena lieta, IMO protams - Gredzens spēja būt tik varens tikai tāpēc, ka bija Saurons, kurš tam deva savu spēku. Man liekas, ka starp gredzenu un Sauronu visu laiku pastāvēja zināma enerģijas apmaiņa. Tas varētu izskaidrot, ka jo tuvāk Sauronam Gredzens atradās, jo spēcīgāk tas tiecās uz Sauronu un uzspieda savam nēsātājam savu gribu un vēlmi.
No otras puses, Saurons savu varenības zenītu sasniedz, ja viņam ir gredzens, bet jo tālāk attālinās gredzens, jo grūtāk Sauronam ir ar spēku, jo viņš ir švakāks. Bet abi varēja pastāvēt arī ja tos šķīra liels attālums.
Līdz ar to, ja Sauronu kādam izdotos pazudināt, tad Gredzenam būtu vairs tikai greznumlietiņas īpašības. Toties pēc Gredzena pazudināšanas Saurons to mēr eksistēja..jā, ka nevarīga, bezspēcīga un nevajadzīga ēna, un tomēr.
Tātad ja Gredzens zaudē savu varu, tas nevar būt pavēlnieks, jo pavēlnieks ir tas, kas tam liek varu zaudēt, un tas ir Saurons.

+Citēt rakstu
Nulukkizdin
iesūtīt 01.01.2005 16:38
Raksts #63

Elf - paskaties, ko tu tikko pateici.. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)

Ja iznīkst Saurons - "tad Gredzenam būtu vairs tikai greznumlietiņas īpašības"

Ja iznīcina gredzenu - "Saurons turpina eksistēt kā nevarīga, bezspēcīga un nevajadzīga ēna"

Un no tā tu izdari secinājumu, ka ja reiz, Sauronam krītot, gredzens zaudē savas spējas, tad Saurons ir pavēlnieks.. Tomēr tu aizmirsi, ka viss notiek arī pretējā virzienā - Gredzenam "krītot", arī Saurons zaudē savas spējas.. Vienvārdsakot, iedarbība ir abpusēji vienāda.. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

Bet lai nu kā, te viena cita lieta, manuprāt, ir svarīga.. kaut kas, ko Elf neminēja.. Saurons vissticamāk pēc gredzena iznīcināšanas savas spējas varētu atjaunot (jā, jā.. arī Gredzenu Kara laikā viņš, manuprāt, netika pilnībā iznīcināts), bet gredzens nē! Ja Saurons mirst, gredzena spēks pazūd uz mūžiem..

Un tāpēc Saurons uzskatāms par pavēlnieku!

Šo rakstu rediģēja Nulukkizdin: 01.01.2005 16:39

+Citēt rakstu
Erasmus
iesūtīt 01.01.2005 19:17
Raksts #64

Angel of Mayhem

GP eksperts 2007

Kas tev mudina domāt, ka Saurons netika pilnībā iznīcināts?

Saurons Gredzenā bija ielicis krietnu daļu sava spēka un bija kļuvis zināmā mērā bija atkarīgs no Gredzena un ja šis Gredzenā ieliktais spēks izzustu (tiktu iznīcināts), arī Saurons tiktu iznīcināts.

+Citēt rakstu
Elf
iesūtīt 01.01.2005 19:59
Raksts #65

Laimes fotogrāfs

Bija tikai 6 vakarā... kur gan bija mana galva? (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) Neloģika ir mana stiprākā puse (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif) (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif)

Kas liek domāt? Atradīšu savu grāmatu, pateikšu precīzi, bet kaut kur vīdēja izteikums, ka Saurons pēc Gredzena iznīcināšanas Saurons kļūs par ēnu.
Būtībā jau Saurons Gredzenā ielika diezgan lielu artavu sava spēka, bet ne pilnīgi visu. Ja viņš tajā būtu ielicis visu, tad līdz ar gredzena bojāeju viņam būtu jāpazūd pavisam..bet viņš jau neielika, kas savukārt liek domāt par to, ka lai arī zaudējis savu nozīmi un spējas, Saurons kā gars(Ainu) nepazuda pavisam.

+Citēt rakstu
Erasmus
iesūtīt 01.01.2005 20:10
Raksts #66

Angel of Mayhem

GP eksperts 2007

Ainu garu jau būtībā nevar iznīcināt. Iespējams, ka viņs nokļuva tur pat kur viņa Masters Melkors.. (Caur Doors of Night iekšā Timeless Void)

+Citēt rakstu
Elf
iesūtīt 01.01.2005 20:16
Raksts #67

Laimes fotogrāfs

Un kāpēc viņš tur gribētu nokļūt? (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/huh.gif) Par tādu iespēju nekas nav teikts, cik nu es zinu.

+Citēt rakstu
Erasmus
iesūtīt 01.01.2005 20:44
Raksts #68

Angel of Mayhem

GP eksperts 2007

nejau no labas gribas protams.. tas ir tāds kā bans no Ardas, Melkoru par visiem viņa noziegumiem iesvieda tieši tur. Iespējams tas pats notika ar Sauronu.

+Citēt rakstu
Elf
iesūtīt 02.01.2005 00:03
Raksts #69

Laimes fotogrāfs

Nu bet kas tad ir tiesīgs un spējīgs šādu ban uzlikt? Melkors, šķiet, ir vienīgais precedents un arī pēc tam, kad bija krietni pabojājis nervus Valar(bet labojiet, ja kļūdos). Tā kā Saurona gāšana bija vairāk vai mazāk pašu Viduszemes iedzīvotāju ziņā un Valar sūtīja Istari(un iespējams, arī Glorfindelu), kā savu palīdzību, nekas man neliek domāt, ka Sauronu kāds būtu izslēdzis ārpus pasaules lokiem, pēc tam, kad viņš piedzīvoja savu otro(un šķiet, galējo) sakāvi.

+Citēt rakstu
Nulukkizdin
iesūtīt 02.01.2005 00:25
Raksts #70

Tā, ilgi es meklēju un beidzot arī atradu! Man ir konkrēts pierādījums, ka Saurons kontrolēja gredzenu, nevis gredzens viņu.. - Runājot par to, kas notiktu, ja Frodo piesavinātos gredzenu un pasludinātu sevi par 'Lordu' un izmantotu to savas dominanses veidošanai, Tolkīns saka:
CITĀTS
...In any case a confrontation of Frodo and Sauron would soon have taken place, if the Ring was intact. Its result was inevitable. Frodo would have been utterly overthrown: crushed to dust, or preserved in torment as a gibbering slave. Sauron would not have feared the Ring! It was his own and under his will. Even from afar he had an effect upon it, to make it work for its return to himself. (Letter #246)

Par to, kas notika ar Sauronu pēc gredzena iznīcināšanas es atradu lūk ko:
CITĀTS
'If it [Ring] is destroyed, then he will fall; and his fall will be so low that none can foresee his arisng ever again. For he will lose the best part of the strength that was native to him in his beginning, and all that was made or begun with that power will crumble, and he will be maimed for ever, becoming a mere spirit of malice that gnaws itself in the shadows, but cannot grow again or take shape. And so a great evil of this world will be removed.' (RotK, The Last Debate)
- Kaut arī fizisku veidolu iegūt vairs nespēs, Saurons kā tāds (viņa gars) tomēr izdzīvo..

Tad vēl mums ir 131.vēstule, kas apgalvo to pašu..
CITĀTS
Sauron's own being would be diminished to vanishing point, and he would be reduced to a shadow, a mere memory of malicious will... (Latter #131)

Un galu galā, pieņemot, ka Gendalfs varētu kļūdīties par to, ka Saurons nekad neatgriezīsies, mum ir 156.vēstule, kas to apstiprina pilnīgi un galīgi!
CITĀTS
'...but never again (unless it be before the great End) will an evil daemon be incarnate as a physical enemy' (Letter #156)

Tātad Saurons ir sakauts - pilnīgi un galīgi; un atstāts bez iespējām atgūt savu varu (vismaz ne līdz Dagor Dagorath).. tomēr ne miris! Viņa gars turpināja dzīvot!

Erasmus - es nedomāju, ka Saurons būtu ieslodzīts tur pat, kur Melkors.. tā vien šķiet, ka pēc tā pat nemaz nebija nepieciešamība..

+Citēt rakstu
Erasmus
iesūtīt 02.01.2005 16:53
Raksts #71

Angel of Mayhem

GP eksperts 2007

jāā, nākas vien piekrist tam, ka šis palika dzīvs, bet nu jau vien kā ēna.
bija arī ļoti līdzīgs citāts par to, ka vairs nebūs neviena "Dark Lord" (vienas personas iemiesojumā), bet ļaunums kā tāds turpinās pastāvēt.

pēc Saurona nonākšanas pie sva Mastera Melkora, tiešām nebija nekādas vajuadzības, tik lielu postu jau viņš nenodarīja.

+Citēt rakstu
Viesis_Aplipsis <aplipsis@tvnet.lv&g_*
iesūtīt 02.01.2005 19:03
Raksts #72

Viesi

Es domaju ka katrs rakstnieks ir idealists un vins rada gan idealu labo gan idealu launo pec sava ieskata.Es domaju ka domaats bija ka mees katrs pats esam gan no launaa dala gan no laba. Tikai vajag ciiniities. Un nav butiski kas ir saurons un kas tur veel ir,galvenais vai mees daram labu vai sliktu, tas ir, vai mees izveelamies pareizo celu.

Moderatora piebilde: Rakstu var interpretēt dažādi, taču piebildes par to, ka tas šeit neiederās gan ir uzskatāmas par offtopicu, lietojiet "ziņot moderatoram". Raksts pagaidām atstāts.

Šo rakstu rediģēja Nimue: 02.01.2005 19:22

+Citēt rakstu
Elf
iesūtīt 02.01.2005 19:16
Raksts #73

Laimes fotogrāfs

CITĀTS(Aplipsis <aplipsis@tvnet.lv&g @ 02.01.2005 19:03)
Es domaju ka katrs rakstnieks ir idealists un vins rada gan idealu labo gan idealu launo pec sava ieskata.Es domaju ka domaats bija ka mees katrs pats esam gan no launaa dala gan no laba. Tikai vajag ciiniities. Un nav butiski kas ir saurons un kas tur veel ir,galvenais vai mees daram labu vai sliktu, tas ir, vai mees izveelamies pareizo celu.
*

Tā jau ir lielā un labā tēma. Šis pavediens bija veltīts konkrēti jautājuma "Kurš bija gredzenu pavēlnieks?" atbildēšanai.
Bet nu arī tas ir atbildēts un Nulu tam pielika skaistu un nesatricināmu punktu. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

+Citēt rakstu
Viesis_Aplipsis_*
iesūtīt 02.01.2005 22:24
Raksts #74

Viesi

CITĀTS(Elf @ 02.01.2005 19:16)
CITĀTS(Aplipsis <aplipsis@tvnet.lv&g @ 02.01.2005 19:03)
*

Tā jau ir lielā un labā tēma. Šis pavediens bija veltīts konkrēti jautājuma "Kurš bija gredzenu pavēlnieks?" atbildēšanai.
Bet nu arī tas ir atbildēts un Nulu tam pielika skaistu un nesatricināmu punktu. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
*

Nu redziet ir kas piekriit.

+Citēt rakstu
Erasmus
iesūtīt 02.01.2005 22:32
Raksts #75

Angel of Mayhem

GP eksperts 2007

tur gan vairāk norāda, ka te nav īstā vieta runāt par šo tēmu, te tiek atbildēts uz jautājumu "kas ir Gredzenu Pavēlnieks?"
ja kāds vēlas, to var apspriest Noslēpumu Kambarī.
vispār šo pavedienu vajadzētu slēgt, jo kā jau Elf minēja, Nuluks pielika skaistu un nesatricināmu punktu.

+Citēt rakstu
novemberunge
iesūtīt 20.08.2005 14:05
Raksts #76

Velvet goldmine

Stāstnieks 2009

Vakar pārlasot grāmatu latviešu valodā uzraku kādu gabaliņu, kas lika man mainīt savas domas. Varbūt kāds to jau citēja, bet es nemanīju, tāpēc droši likšu iekšā.
Ja tomēr kāds to ir pamanījis, lūdzams piedodiet, man patīk izcelties. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/biggrin.gif)

CITĀTS
-Urā!- pielēkdams kājās, izsaucās Pīns. -Šekur mūsu mīļā labdzimtība! Dodiet ceļu Frodo- Gredzena pavēlniekam!
-Klusāk!- viņu apsauca Gendalfs, ieslēpies ēnā lieveņa dziļumā. -Ļaunumam še ceļš aizšķērsots, tomēr vārdā to piesaukt vis nevajag. Gredzena pavēlnieks ir nevis Frodo, bet Mordoras Tumsas torņa saimnieks, un viņa vara plājas pār visu pasauli! Mēs tupam cietoksnī. Visapkārt gulst tumsa.

+Citēt rakstu
Erasmus
iesūtīt 20.08.2005 16:19
Raksts #77

Angel of Mayhem

GP eksperts 2007

CITĀTS(FiKi @ 20.08.2004 09:43)
*

Bija jau ielikts, bija.. Manuprāt šis jautājums ir noskaidrots un šito pavedienu varētu arī slēgt ciet, jo vietas tālāk diskusijai te nav.

+Citēt rakstu
arbeth
iesūtīt 20.08.2005 16:25
Raksts #78

Mācās koptelpas paroles
**

Pievienojās: 19.08.05

nju.... iisteniibaa jau saurons, jo vinjsh bija gredzenu paarvaldiitaajs, kas speeja kontroleet visus gredzenus. bet man jau liekas ka shis tituls piestaav frodo, jo vinjsh bija tik drosmiigs un stiprs lai gredzenu aiznestu iidz mordorai. luuk tas ir iists gredzenu paveelnieks (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif)

+Citēt rakstu
Erasmus
iesūtīt 20.08.2005 16:32
Raksts #79

Angel of Mayhem

GP eksperts 2007

CITĀTS(arbaleta @ 20.08.2005 17:25)
nju.... iisteniibaa jau saurons, jo vinjsh bija gredzenu paarvaldiitaajs, kas speeja  kontroleet visus gredzenus. bet man jau liekas ka shis tituls piestaav frodo, jo vinjsh bija tik drosmiigs un stiprs lai gredzenu aiznestu iidz mordorai. luuk tas ir iists gredzenu paveelnieks (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif)
*

Cilvēki jūs mākat lasīt??

Palasi šad tad arī pavedienu pāris lapas atpakaļ. Frodo nekontrolēja Gredzenu. Vienīgais ko viņš darīja, tas bija pretošanās Gredzenam un tā aizgādāšana līdz Mordorai, kur šā vai tā viņš pakāsa un padevās Gredzenam. Un te ir runa par Gredzenu Pavēlnieku, nevis Gredzena Pavēlnieku.

+Citēt rakstu
maiars
iesūtīt 24.08.2005 18:12
Raksts #80

Izvēlas zizli pie Olivanda
*

Pievienojās: 24.08.05
Kur: Pie elfiem,dziedot dziesmas,lukojoties zvaigznes,megjinot izprast neizprotamo.

protams,ka saurons,jo viņš jau šo gredzenu izkala,lai paverdzinātu citus gredzenus,un tikai viņš varēja valdīt par to,izmantot pilnībā tā ļauno spēku sev par labu (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/two_handed.gif)

+Citēt rakstu

5 Lapas V   1 2 3 > » 
Closed TopicSākt jaunu pavedienu
2 lietotāji/s lasa šo pavedienu (2 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 09.06.2025 07:57