![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Prāto, kā lietderīgāk ieguldīt rūķīšu zeltu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 21.07.04 Kur: Tallina Niks 2006 ![]() |
Ja lasāt, kura labāk patīk ? (man patīk ''Ceļojums uz zemes centru'', lai gan tam par iemeslu ir cita grāmata)
|
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 05.02.08 ![]() |
Cik vecas ir Žila Verna grāmatas? Īsti nezinu, bet vai nav ap 100 gadiem ? Vai tas fakts, ka viņa grāmatas aizrāva cilvēkus gan tad, gan tagad vienlīdz spēcīgi, vien jau nav fenomens? Viņš esot visas savas grāmatas sarakstījis nekad neizbraucot no savām mājām ... Tā kaut kur lasīju, nezinu vai patiesība... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Gatavo atskaiti Zemvaldim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 20.11.08 Kur: Arkanara Gotiņtēvs 2012 ![]() |
CITĀTS Cik vecas ir Žila Verna grāmatas? Īsti nezinu, bet vai nav ap 100 gadiem ? Ir, un pat vairāk. 150 vēl gluži nav, bet uz to pusi iet. CITĀTS Vai tas fakts, ka viņa grāmatas aizrāva cilvēkus gan tad, gan tagad vienlīdz spēcīgi, vien jau nav fenomens? Nu, Žils Verns - tā ir ZF klasika. Ikvienam fantastikas cienītājam savu iepazīšanos ar fantastikas pasauli būtu jāsāk tieši ar Ž. Vernu, kaut vai tāpēc, ka viņš bija šī žanra celmlauzis. CITĀTS Viņš esot visas savas grāmatas sarakstījis nekad neizbraucot no savām mājām ... Tā kaut kur lasīju, nezinu vai patiesība... Jā, tādas baumas klīst, bet man gan šķiet, ka mājas paplašinās vismaz līdz Parīzei, a to i līdz visai Parīzei. Ārpus Francijas gan viņš laikam nekur nebija bijis. Lai vai kā - Ž. Verna grāmatas ir no `must read` sērijas. Obligāti ne visas, bet jā, `Kapteiņa Granta bērni`, `20k ljē pa jūras dzelmi` un `Noslēpumu sala` jau nu vajadzētu pieveikt gan. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Mācās koptelpas paroles ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 15.04.10 Kur: Skaistākā vieta uz pasaules ![]() |
Man ļoti patīk ''Kaptieņa Granta bērni"- esmu izlasījusi ļoti vecu grāmatu 1949.gadā izdotu. Esmu redzējusi filmu. Es labprāt varētu šo filmu skatīties pat vairākas reizes.
Šo rakstu rediģēja Liesma narnia HP: 16.04.2010 14:08 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 24.08.09 ![]() |
Man kaut kur skapī Ž.V. grāmata "Kapteiņa Granta bērni"
Ļoti sirsnīga grāmata. Es lieku 9 no 10 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 28.05.10 ![]() |
Vai kāds man nevar pateikt, vai "Žangadā" bija runa par kādu šifru?
Diemžēl, tieši šo grāmatu neesmu lasījis (vismaz neatceros). Šo rakstu rediģēja spooky: 28.05.2010 10:28 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Zintniece ![]() Grupa: Noslēpumu nodaļa Pievienojās: 03.11.03 Kur: te un tagad Dzīvā enciklopēdija ![]() |
Jā. "Žangadā" Verns apraksta vienu konkrētu šifru sistēmu, kas krieviski saucās "шифр Гронсфельда" To 1734.gadā izdomāja beļģis Hode de Bronkhors grāfs de Gronsfelds.
Ja lasi krieviski, tad tieši par vernu un šifriem var atrast visai daudz. Piemēram: "Не стояла в стороне и художественная литература. Так, в 1843 году вышел в свет рассказ американского писателя Эдгара По «Золотой жук», где подробнейшим образом изложен метод дешифровки простых шифров замены. Это был первый общедоступный «курс» по криптоанализу, который приобрел невиданную популярность во всем мире. Именно этот рассказ подтолкнул начинающего писателя Жюля Верна к написанию его не менее знаменитых романов. В 1864 году в книге «Путешествие к центру Земли» фантаст объяснил простейшую шифрсистему перестановки букв. В 1880 году в романе «Жангада» он изложил «шифр Гронсфельда», а в 1885 году в другой книге «Матиас Шандор» описал «решетку Флейснера». А. В. Синельников. Шифры и революционеры России" http://www.hrono.info/libris/lib_s/shifr01.html Un te ir pamatīgāks .pdf krievu valodā tieši par tādu šifru, kā aprakstīts "Žangadā". http://files.school-collection.edu.ru/dlrs...854ff/tema4.pdf |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 28.05.10 ![]() |
Paldies, Roviela !!
Atradu Gutenberga projektā romānu oriģinālvalodā (neticēju, ka kāds tik perfekti un ātri atbildēs (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Franciski gan nesaprotu, bet lai saprastu šifra sistēmu, tas nebija nepieciešams - Vecais zēns Žils visu aprakstīja, kā vienmēr, sīki un pamatīgi... Bet - vēlreiz paldies! Šo rakstu rediģēja spooky: 28.05.2010 13:56 |
|
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 09.05.2025 10:08 |