Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> Noslēpumainie apļi, labības laukos un citur
G®unt
iesūtīt 22.06.2004 10:24
Raksts #1


Attīsta savu iekšējo Aci
***

Grupa: Bijušie
Pievienojās: 18.10.03
Kur: Valmiera



CITĀTS
Pirmie apļi laukos tika pamanīti 1972. gadā, kad divi aculiecinieki, Arturs Šatlvuds un Brūss Bonds, sēdēja kalna nogāzē, cerot ieraudzīt noslēpumaino nezināmo lidojošo objektu, kas šo Anglijas rajonu bija padarījis par ufologu meku. Taču tas, ko viņi ieraudzīja, bija kaut kas ekstraordinārs: dažu desmitu metru attālumā viņi redzēja, kā daļa vārpu vēdekļveidā noliecas, izveidojot laukā vienmērīgu apli.


CITĀTS
Kopš tā laika ir ziņots par gandrīz simts šādiem notikumiem. Daži pat esot nofilmēti. Apļu parādīšanās notiek aptuveni 20 sekundēs, un to veidošanās laikā bieži ir dzirdama čīkstoša skaņa.
Pēc gadiem desmit vēlāk apļu fenomens parādījās arvien vairāk. Tobrīd bija aptuveni 9000 ziņojumu par apļiem no visas pasaules. 90% ziņojumu nākuši no Anglijas. Apļu lielā daudzveidība kopā ar to milzīgo skaitu liek šaubīties par apgalvojumiem, ka visi apļi laukos ir falsifikācijas – cilvēku roku darbs.


(Apskati šeit  lielāku!)
CITĀTS
1986. gadā kāds laikraksts samaksāja vietējam fermerim par apļa izveidošanu paša laukā. Taču tas bija nieks salīdzinājumā ar apļu viltojumu bumu, kas parādījās vēlāk. Vissāpīgāko triecienu versijas par apļu ārpuszemes izcelsmi entuziasti saņēma 1991. gada septembrī, kad divi mākslinieki no Sauthemptonas atzinās, ka ir falsificējuši apļus, ko pierādīja ar fotogrāfijām. Savu rīcību mākslinieki skaidroja ar vēlmi kļūt slaveniem un demonstrēt pilsoņu lētticīgumu. Kopš tā laika viņu sekotāju skaits ir krietni audzis. 2000. gada novembrī viens no viņiem, Metjū Viljams, pat tika apcietināts par apzinātu zaudējumu nodarīšanu - viņu nofotografēja apļa veidošanas procesā. Savukārt 2000. gada novembrī kāds anomālo parādību pētnieks no Austrālijas apsūdzēja kompāniju Disney Studios par apļu viltošanu visā pasaulē ar nolūku reklamēt filmu Signs, kurā Mels Gibsons tēlo fermeri, kurš savā laukā ir atradis apli.

Šodien tiek uzskatīts, ka aptuveni 30% apļu uz laukiem ir radījuši cilvēki. Nevienā no viltotajiem apļiem nav atrodamas tās pazīmes, kuras atrodamas īstajos apļos.

Viena no galvenajām falsifikācijas problēmām ir tā, ka vārpas tiek noliektas ar kādu fizisku objektu, kas tās salauž. Īstajos apļos vārpas nav salauztas, bet tikai noliektas pāris centimetru no zemes. Liekas, ka augi tikuši pakļauti īslaicīgai siltuma iedarbībai, kas ir mīkstinājusi tos un likusi noliekties pie zemes gandrīz taisnā leņķī. Cilvēcei nav zināma tehnoloģija, ar kuras palīdzību varētu veikt ko tamlīdzīgu.

Turklāt apļu viltotāji nespēj radīt tādas pazīmes kā vārpas paresnināšanos, dīgļa izmaiņas un dobumu parādīšanos augos, it kā tie būtu sasildīti no iekšpuses. Īstajos apļos ir novērojamas izmaiņas šūnu struktūrā, taču augs neiet bojā un turpina augt. Nevienā viltojumā šādās izmaiņas nav novērotas.

Atšķirībā no īstajiem apļiem viltojumos vārpas ir noliektas dažādos virzienos un piemītas, un, protams, salauztas. Īstajos laukos vārpas ir savītas spirālē, kurā izmantotas tādas pašas logaritmiskās proporcijas, kādas ir Fibonači skaitļos. Figūras pamatnei var būt pat pieci slāņi, katrā no kuriem vārpas ir savērptas virzienā, kas ir pretējs iepriekšējam slānim. Apļa vidū vārpas var būt savijušās, bet dažkārt centrā atrodas tikai viena taisni stāvoša vārpa (parasti gan vidū atrodas kūlis neskartu vārpu).

Vēl kāda īsto apļu īpatnība – paaugstināts infrasarkanais starojums figūras iekšpusē un ārpusē. Šādos laukos ar kompasa palīdzību nav iespējams noteikt debespuses, nedarbojas mobilie telefoni un kameras. Apkārtnes dzīvnieki parasti izvairās no apļu vietām, pat pirms figūra ir parādījusies.

Īstie apļi mēdz izvietoties virs zemes enerģētiskās līnijas, atkārtojot apkārtnes enerģētisko rakstu. Apļus var fiksēt ar kārkla rīksti. Pat tad, kad raža ir novākta un lauks ir aparts un apsēts, rīkstnieks spēs noteikt to vietu, kur atradās aplis.



P.s.
Šo raxtu es atradu tvnetā!!
Nu tātad,domāju pietiekami mistiski un neizskaidrojami lai pa šo raxtu diskutētu silent.gif
Personīgi es domāju,ka tie ir kādi mazi zaļi cilvēciņi shifty_a.gif
Nu vispār es īsti esmu apjukusi,joa reāli neviena cilvēcīga būtne to izdarīt nevar pa 20sekundēm&vel tik precīzi crying.gif

Šo rakstu rediģēja Wallievinn: 22.06.2004 10:30
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
3 Lapas V  < 1 2 3  
Sākt jaunu pavedienu
Atbildes (40 - 46)
Elony
iesūtīt 23.11.2007 12:00
Raksts #41


Alveus anima
*******

Grupa: Biedri
Pievienojās: 18.05.07
Kur: Aiz maskas
HP eksperts 2008



CITĀTS(Samāra. @ 23.11.2007 11:40) *
daži zinātnieki grib ieskaidrot to, ka tas bar būt vējšs. Fiziski jā, bet domāsim loģiski vai vējš spētu uzmakarēt tik skaistus apļus? Visi apļi ir viena un tā paša lenķa [es domāju vienam zīmējumam] viss ir precīzi pārdomāts! Nu hallo tas nav vējš!
Manuprāt, zinātnieki stāsta mums šīs muļķības, jo nevēlas kaut ko atklāt!
Es ticu, ka tas ir kāds kosmosa kuģis, jo uz lauka pēc tam ir liela radiācija!


Zinatnieki pārliecinoši spēja izskaidrot specifiskus vējus, kas to var radīt. Tie ir lēkājoši virpuļveji.
Tomēr pieļauji, ka ne visus apļus rada vejš.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Pipardilliite
iesūtīt 03.02.2008 20:10
Raksts #42


Mācās koptelpas paroles
**

Grupa: Biedri
Pievienojās: 01.02.08
Kur: Starp debesīm un savām rētām, kur pāri plosās likteņa vējš...



esmu lasijusi par siem apliem.
Tādi protams ir..
Bet Vai tos ir radijusi citplaneteisi?
kk neticaas..

mybe..
To jua nevien veel nezin smile.gif
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
September
iesūtīt 24.05.2008 18:56
Raksts #43


Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā
****

Grupa: Biedri
Pievienojās: 30.01.08
Kur: klusumā



Ak, cilvēki. Esmu redzējusi tos apļus simtiem filmās, tas taču ir roku darbs. laughing.gif Man patika tā filma Aplis3. Tajā filmā tieši bija tie fršie apļi, un tiem mazajiem cilvēciņiem vārdā-ciplanētiešiem neticu. smile.gif
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
laurita96
iesūtīt 24.06.2008 11:51
Raksts #44


Cep speķi Dūdijam
*

Grupa: Biedri
Pievienojās: 11.07.07



Varbūt tas ir bikiņ muļķīgi, bet es domāju ka tie ir citplanētieši. Reiz es skatījos vinu filmu pa TV un tur bija kādai pilsētai UFO uzbrukumi, kas arī atstāja šīs zīmes. Sākumā domāju ka kādam cilvēkam bija ļoti laba izdoma lai izsapņotu šitādu filmu, bet tad ka tā beidzās tika teikts ka tā bija uz patiesiem notikumiem. Tā kā es ticu versijām par to ka šīs zīmes uz labības laukiem atstāj citplanētieši.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Roviela
iesūtīt 24.06.2008 13:15
Raksts #45


Zintniece
Grupas ikona

Grupa: Noslēpumu nodaļa
Pievienojās: 03.11.03
Kur: te un tagad
Dzīvā enciklopēdija




Paraksts ir - O these drunk aliens!
P.S. Tam, protams, ir cita izcelsme, pilnu stāstu var atrast te.
P.P.S. Atvainojiet! Nenoturējos.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
zibgaismiņa
iesūtīt 24.06.2008 13:37
Raksts #46


Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā
****

Grupa: Biedri
Pievienojās: 28.05.05



visi turpina jautāt-ja arī tie ir citplanētieši-kapēc viņiem ar to noņemties?
bet padomājiet-mēs jau arī-stundām sēžam pie datoriem,audekliem,baltām lapām lai raditu kautko ko mēs saucam par mākslu.Kādēļ lai tas neūtu vnk interesants citplanētiešu hobijs?
Man pagaidām ir dziļi vienalga kāda ir apļu izcelsme-tie ir skaisti.Un ja arī tie brīdina par kautko,tad jājautā- kapēc kopš 1972. gada vēl nekas nav noticis?Patiesībā jau ir-visādi kari un slimības bet tās un tie jau ir bijuši no laika gala.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Sfinksa ar uguns...
iesūtīt 25.07.2008 13:07
Raksts #47


Mācās koptelpas paroles
**

Grupa: Biedri
Pievienojās: 01.03.08
Kur: Cēsis.



CITĀTS(Roviela @ 24.06.2008 14:15) *

Paraksts ir - O these drunk aliens!
P.S. Tam, protams, ir cita izcelsme, pilnu stāstu var atrast te.
P.P.S. Atvainojiet! Nenoturējos.



WOW kas pa bildi!
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu

3 Lapas V  < 1 2 3
Atbildēt pavedienāSākt jaunu pavedienu
2 lietotāji/s lasa šo pavedienu (2 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

 



RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 18.04.2024 20:25