Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> Ievēro!

Raksti tiek skaitīti.
Aptaujas nav atļautas – tām paredzēts atsevišķs aptauju forums.

> Dalīšana pa torņiem..., ... vai tā ir vajadzīga?
Vinky
iesūtīt 05.01.2004 20:24
Raksts #1


Studē augstākās pārvērtības
****

Grupa: Biedri
Pievienojās: 23.07.03
Kur: rīga



Tātad... Kādēļ skolēnus dala torņos?

Manuprāt, tas ir pilnīgi bezjēdzīgi. Tas tikai rada plaisu starp torņu skolēniem... Turklāt visi skolnieki, neatkarīgi no torņa, apgūst vienas un tās pašas zināšanas. Nav tā, ka Elšpūšiem 4. gadā māca 2. gada vielu, bet Grifidoriem 4. gadā māca 6. gada vielu... Viņiem taču viss ir vienāds - pasniedzēji, stundas utt. Kādēļ tad viņi ir jādala torņos?

Rakstura īpašību dēļ? Cilvēki mainās līdz ar laiku. Turklāt, ja Tevi ieliek Slīdenī, Tu automātiski tiec pataisīts par ļauno. Ja Tevi ieliek Grifidorā, tad Tevi pataisa par drosmīgo. Bet ja Elšpūtī, tad par pilnīgu idiotu. Ja skolniekus nedalītu torņos, tad nebūtu nekāda naida starp Grifidoriem un Slīdeņiem... tāpēc, ka neviens nezinātu, ka viņi ir Slīdeņi.

Šķirmice taču arī neatbalsta šķirošanu torņos (cik nu cepurei pa spēkam kaut ko neatbalstīt whistling.gif )
CITĀTS
Un ieklausieties, ko jums skandēšu:
Kaut nāksies man jūs šķelt, bet, lūgtum, ticiet,
Ka neuzskatu to par pareizu.
Ik gadu savu pienākumu veicu,
Ik gadu četrus namus piepildu,
Bet ja nu ienaidu sēt šķirodama steidzu,
Ja pati postu daru nenovēršamu?
[...]
Un pašiem mums nu jāsadodas rokās,
Jo citādi mūs sabradās kā nieku.
Tāds ir mans brīdinājums. Lai nu sokas...
Nu šķirošu, bet ne ar lielu prieku.


Un es piekrītu Šķirmices teiktajam. Vai ir jēga dalīt skolēnus grupās/torņos? Vai tas ir tikai tādēļ, lai būtu Kalambols? Lai vienādi cilvēki būtu torņos? Vai arī tā ir vienkārši iesīkstējusi tradīcija, ko citiem slinkums lauzt?
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
3 Lapas V  < 1 2 3 >  
Sākt jaunu pavedienu
Atbildes (20 - 39)
Vinky
iesūtīt 24.01.2004 13:38
Raksts #21


Studē augstākās pārvērtības
****

Grupa: Biedri
Pievienojās: 23.07.03
Kur: rīga



CITĀTS(Goldberry @ 06.01.2004 22:58)
Tur jau arii ir taa atshkjiriiba ka shkjiroshana pa tornjiem nevis tevi iebaazh kaut kaadaa tev pilniigi nerakstuiiraa videe, bet gan sabiedriibaa ar kuru tev ir kaut kaada sakare...
Varbuut ka Malfojs, Krabe, Goils, Pansija un citi tajaa tornii nonaaca tieshi taapeec ka taa ir vinju iistaa vieta (neesu gan iisti pamaniijusi ka visi ieniistu sliidenjus. Taas ir tikai nesaskanjas starp atshkjiriigiem raksturiem (Poters vs Malfojs; Woods vs Sliidenju kapteinis) Sliidenjos tiek ielikti TIE kuri uzskata ka merkjis attaino liidzekljus. Un diezin vai shkjirmice vareetu taa vienkaarshi sajaukt un pie sliidenjiem iesuutiit kaadu paladina cieniigu beernu.
CITĀTS
Bet vai parastas skolas nav labak?

vai tad ir? Es teiktu ka pat daudz sliktaak... visa taa muuzhiigaa cilveeku daliishanaas frontees - saveejie un sveshajie. Kolektiivaa ir veel siikaaka sadaliishanaas un as jau nu labo attieksmi nevairo. BTW vai tad nav vieglaak ja starp saveejiem Tu esi karalils pat ja citi mazaak svariigi cilveeki dziivee tevi paliek liidz ar zemi (sliidenji), ne kaa ja Tu katru dienu redzi vienas un taas pashas niistamaas sejas, ar kuriem vieniigaa kopiigaa iipashiiba ir naids vienai pusei pret otru.
Arii daliishan viekarhsi taapat (vismaz lielaa daljaa skolu) nepasargaa beernjukus no stereotipskiem un muljkjiigiem aizspriedumiem. Kaut vai tas kad 7 vai 10 (kaa kuraa skolaa) klasees kad tiek sadaliita maaciibu programma - eksaktaa, humanitaaraa, sociaalaa, maakslas un vispaarizliitojoshaa - katraa zinja biezhi dzirdeets saliidzinajums - eksaktie - zubri; humanitaarie-spiedzoshu/peleeku meitenju bars; vispaarizgliitojosjaa- visaapr galiigi ambaalji - es tam neesu piekritusi (un luudzu to neuznjemt kaa personiigu apvainojumu). Taapat ne mzums skolaas d (chtru klashu grupaa) tiek uzskatiita par stulbiem) Daliishana taapat biezhi izshkjir pazinjas un tai ir veel vismaz paaris nepatiikamas balkusparaadiibas.
Vai tad vinjiem tagad netiek dazhaadas personiibas, (es teiku ka ar saviem 70 cilveekiem tiekties var ne to vien saredzeet. Ne jau nu tornjos cilveeki visi ir vienaadi ar vienaadu viedoklis vienaadu pagaatni vienaadi neinteresanti..... Vinjiem vienkaarshi ir KAUT KAS kopiigs.

Redzi, tieshi par to arii es runaaju. Tevi sabaazh vienaa tornii vai nu ar varonjiem, vai arii meergljiem. Un Tevi arii par taadu pataisa, nenjemot veeraa Tavu personiibu, raksturu utt. Tu vienkaarshi esi tajaa un tajaa tornii, taapeec Tu esi taads un taads. Tas nav labi.

Jaa, ja saliktu Hariju un Malfoju vienaa tornii, tad vinji pleestos un taadaa garaa, bet varbuut ar citiem Sliidenjiem vinjam izveidotos labas attieciibas. Vienkaarshi, piemeeram, Grifidori vareetu normaali kontakteeties ar cilveekiem, kuri nav taadi pashi kaa vinji. Un no tiem kaut ko arii maaciities. Ziniet, pretstati pievelkas. Nav iipashi interesanti visu laiku kontakteeties ar taadiem, kas ir taadi pashi kaa Tu pats. Vajag dazhaadiibu.

Un, tas taa - starp citu, muusu skolaa D klase skaitaas visgudraakaa... rolleyes_a.gif
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
kapeika
iesūtīt 14.02.2004 09:08
Raksts #22


Izvēlas zizli pie Olivanda
*

Grupa: Izraidītie
Pievienojās: 05.01.04
Kur: Pie datora, kur gan citur. Dažreiz atradīšos skolā un mācīšos Algebru, varbūt pie Romas, Andreja, Andrika vai Mārtiņa. Varbūt es



Nu vispār tas laikam arī daļēji dēļ kalambola... Tad sadalītu skolēnus no viena pulciņa atsevišķi un tad viņiem būtu zināms naids... Tāpēc savējie parasti draudzējas ar savējiem...
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Laimīgā*
iesūtīt 14.02.2004 23:09
Raksts #23


Kārto teleportēšanās eksāmenu
****

Grupa: Biedri
Pievienojās: 28.07.03



daliishanai pa tornjiem ir zinaama vajadziiba bet ir zinaami truukumi arii. ir slikti ka tik ljoti tiek izceltas taas galvenaas raxtura iipashiibas kuras piemiit katram tornim. jaa, OK, shkjirmicei ir jaapasaka, peec kaa vinja vadaas, bet tiek paaraak uzsveerc tas, cik ljoti atkriteeji ir elshpuushi. & veel - mums viss tiek paraadiic no grifu skatu punkta. bet varbuut elshpuushi domaa pavisam savaadaak? varbuut grifi ir tikai iedomiigi ljaudis kuri pashi ir izdomaajushi visu to ka sliidenji ir vissliktaakie & elshpuushi - atkriteeji? galu galaa - graamata pieskaras tikai grifidoriem - dumidors ir grifidors, hagrids ir grifidors utt utjp. bet kursh gan ir teicis ka cuukkaarpas direktori ir tikai grifi? varbuut tikai pashlaik ir pagadiijies viens iedomiigs grifidors, kursh noniecina paareejos tornjus & atbalsta grifiishus? & varbuut ja viss notiktu no elshpuushu skatpunkta, mees domaatu ka grifi ir atkriteeji? & arii par ljaunajiem sliidenjiem - to ka visi sliidenji ir ljauni apgalvo paarsvaraa tie pashi grifidori. kursh teica ka sliidenji nenjem labu galu? rons. kursh teica ka visi naaveezhi ir no sliidenja? siriuss. kursh teica ka voldijs bija no sliidenja? hagrids. & tas pac siriuss - vinjsh tachu bija grifs, vai ne? bet tomeer ministrija vinju uzskatiija par biistamu naaveedi. jaa, varbuut tas bija gjimenes deelj, bet vai taapeec ka vinja gjimene buutu sliidenji? nee, taapeec ka vinja gjimene bija apsuudzeeti kaa naaveezhi. jaa, protams, ir arii ljauni sliidenji, bet kursh ir teicis ka nav labu sliidenju? es neticu ka, piemeeram, nav iespeejams taisiit labu karjeru burvestiibu ministrijaa tikai tapeec ka tu esi bijis sliidenis. & taa tachu ir tikai skola. vai tieshaam tas, ka tu pamatskolaa esi matemaatiku maaciijies D liimenii noziimee, ka tu dziivee neko nesasniegsi? var, visu var. ir tikai jaagrib.

OK, tas bija ljoti SPAMiigi... atgriezhoties pei daliishanas pa tornjiem - galvenais ir tajaa, ka notiek pielaagoshana maximaali 'labveeliigai' videi. respektiivi, tiem cilveekiem, ar kuriem ir potenciaali ir vislabaakaas attieciibas. skolniekus vareetu daliit pa tornjiem bet nav vajadziigas taadas lietas kaa skolas kauss & tik liela slepeniiba kaut vai to pashu koptelpu atrashanaas vietu zinjaa.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
scream
iesūtīt 15.02.2004 21:34
Raksts #24


Izvēlas zizli pie Olivanda
*

Grupa: Biedri
Pievienojās: 14.02.04



Ja visus saliktu kopā, tad rastos juceklis. Vienā grupā parasti liek vienlīdzīgas personas, tas ir tas pats kā dala pa torņiem.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Dvēselīte
iesūtīt 06.03.2004 22:05
Raksts #25


Loveless
******

Grupa: Biedri
Pievienojās: 06.03.04
Kur: playing the hydrogen sonata
Oriģinālākā pareģojuma autore



Nekas cits nesanāk kā tikai tas, ka jau pašā sākumā visi tiek iedalīti labajos un ļaunajos (Grifidori un Slīdeņi), gudrajos un vērā neņemamajos (Kraukļnagi un Elšpūši. Tas ir kā grāmatas vadmotīvs - savstarpējā cīņa starp Grifidoriem un Slīdeņiem, uz kuriem no malas skatās pārējie 2 torņi. Katrā stāstā ir labie un ļaunie, tā tas ir iegājies un viss. To visu tikai pavairo tas, ka naids starp abiem torņiem tiek pastāvīgi uzkurināts vēl vairāk - lai nenoplaktu intriga.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Boxter
iesūtīt 07.03.2004 12:32
Raksts #26


Izvēlas zizli pie Olivanda
*

Grupa: Biedri
Pievienojās: 01.02.04
Kur: Tukums smilshu iela 42 31



manupraat viens no iemesliem ir kalombvola speeleeshana!
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
poga
iesūtīt 13.03.2004 10:27
Raksts #27


Cīnās ar Lankašīras laumiņām
***

Grupa: Biedri
Pievienojās: 12.01.04
Kur: dažāda veida pirtis...;D



laughing.gif me liekas ka daliishana pa tornjiem nav taa labaakaa ja vien tu neesi iedaliits grifidoraa.cilveekus ar liidziigaam iipashiibaam nevajag likt kopaa jo tad vinji paliek veel vairaak paarnjemti ar sevi.vajag vairaak dazhaadiibas dziivee! rolleyes_a.gif me taa domaa
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
anarhija
iesūtīt 14.03.2004 14:12
Raksts #28


Sēž zem Šķirmices
**

Grupa: Biedri
Pievienojās: 11.01.04
Kur: banaanu zeme



Ja tajaa skolaa buutu liels juceklis, aatri vien kluutu neinteresanti. Un skoleenu ir DAUDZ. OK- tas nav ne labi, ne arii slikti, bet taa ir interesantaak. Un nav jau arii galiigi taa ka grifi tuseejas tikai ar grifiem, krauklanags arii ar saveejiem utt. Nu vieniigi tas kalambols- tas vinus par daudz sašķeļ. Un par to saktu no grifidoru punkta - varbuut taa arii ir, bet graamata shoreiz ir tieshi par sho torni + sliideni, un Roulinga taa arii uzrakstiijusi. Paareejie divi, kaa jau kaads teica, pagruusti taa vairaak malaa un viss. Vienkaarshi taa tam jaabuut un man patiik taa kaa ir.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
NovemberNövelet
iesūtīt 21.03.2004 02:14
Raksts #29


Kārto teleportēšanās eksāmenu
****

Grupa: Bijušie
Pievienojās: 07.02.04
Kur: The point of no return



Nu kaa lai saka- no cilveeciibas viedoklja-nee, tas ir nepareizi, tas tikai veicina vinju savstarpeejos striidus.
Bet no lasiitaaja viedoklja- ja nebuutu sacensiibas, nebuutu interesanti lasiit. Bez tam, dalju graamatas veido tieshi konflikts.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Eowena
iesūtīt 31.07.2004 21:36
Raksts #30


Bēg no sera Kedogena
**

Grupa: Biedri
Pievienojās: 30.07.04
Kur: On the back of Your minds... ^^



Tas viss taču sākās tad kad tāda Cūkkārpa tika dibināta. Es vairs neatceros kā sauca tos četrus dibinātājus, bet torņi ir par godu viņu piemiņai. Nu jā man jau arī liekas, ka tas tiaki vairo naidu, jo īpaši starp tipisko labo- Grifidoru un ļauno- Slīdeni. Nja, tikai Elšpūši un Kraukļnagi paliek tā malā. :blink:
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
da_basketbums
iesūtīt 03.08.2004 09:05
Raksts #31


Gāž podus mikstūrās
***

Grupa: Biedri
Pievienojās: 21.06.04
Kur: Specjala Internatskola Ipashi Slimiem Pokemoniem



CITĀTS(Mastero Jazz @ 05.01.2004 20:32)
Torņi ir kā klases. Tikai tajos mācās cilvēki ar vienādām rakstura īpašībām...

pilniigi tev piekriitu bet kapeec nevareeja buut 4b klase utt kapeec nevareeja klasees daliit?
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
monster
iesūtīt 09.08.2004 17:07
Raksts #32


Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā
****

Grupa: Biedri
Pievienojās: 21.03.04
Kur: Paslaik Kurbijkurne!



tas noteikti taa lai graamatas buutu garaakas !! smile.gif
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Elony
iesūtīt 25.05.2008 14:33
Raksts #33


Alveus anima
*******

Grupa: Biedri
Pievienojās: 18.05.07
Kur: Aiz maskas
HP eksperts 2008



Dalīšana sākās, jo četriem dibinātājiem bija atšķirīgi viedokļi par to, KAM jāmāca burvestības.
Grifidors - TIKAI drosmīgie, tie, kas vērtē tikumu, vārdu sakot ir "labie džeki" mūsu izpratnē. Viņš domāja, ka tikai tādiem var ļau kļūt par burvjiem. Citi šo varu izlietos nepareizi.
Slīdenis - TIKAI tie, kuru vecāki jau ir burvji, paši drīkst kļūt par tādiem. Tikai tie, kam piemīt pietiekama godkāre, vēlēšanās iegūt varu, drīkst būt par burvjiem. Šādi audzēkņi neizniekos apmācības velti, jo vēlas ko sasniegt un būs uzticami, jo nāk no burvjiem.
Kraukļanaga - TIKAI tie, kas alkst zināšanas un kam ir auksts intelekts, apgūs maģijas dziļumus, kļūs par īstiem burvjiem.
Elšpūte - mācīt VISUS pārējos, uzsverot centību. Īpašības, ko var izrādīt katrs.

Cūkkārpa bija kompromiss starp šiem četriem.
Šeit nav runa par klasēm. Tas, ka dažās nodarbībās iet kopā dažādi torņi, parāda ka skaits nav problēma.
Runa ir par TRADĪCIJĀM.
Vecāki gāja torņos un vēlas, lai arī bērni tur ietu. Viņi nevēleas, lai kaut kas tiktu mainīts, jo uzskata, ka savs tornis vislabākasi un tam ir jāpaliek. Vientiešos dzimušie ir mazākumā, turklēt pēc skolas arī pārņem šo viedokli.

Un ir skaidrs, ja torņu izcelšanās bija dibinātāju NESPĒJA VIENOTIES par uzņemšanas kritērijiem, tad nekāds miers nevar pastāvēt. Tas ir rasisms un aizspriedumu, kā to daudzkārt norādija Hermione. smile.gif Jo cits tornis nav tikai cita klase. Cita klase atšķiras tikai ar nosaukumu un sastāvu. Jā, vienā var būt vairāk teicamnieku, citā sportistu, bet pamatā tās ir LĪDZĪGAS. Torņi jau pašos pamatos ir ATŠĶIRĪGI. Jau pirmajā dienā jauniņajiem pēc izvēles tiek parādīts, ka ir "mēs" un ir "viņi" pie tam parāda ar ko atšķiras "viņi". Ja stapr parastam klasēm atšķirība balstās tikai nosaukumā un sīkās iezīmēs, tad šeit - pasaules uzskatos. Lai arī dibinātaji ir sen miruši, viņu uzskatus turpina automātiski kultivēt. Labāk ir būt drosmīgam, nē gudram, muļķības, labāk būt godkārīgam tīrasinim, nē labāk ir censties. Torņi uzsvet ATŠĶIRĪBAS, nevis kopējo. Līdz ar to vairo neiecietību un neveselīgu sānsensību. Ja parastās klases arī vēlas uzvarēt, tad torņu pārstāvji lai uzvar viņu PASAULES UZSKATS.
Un šeit ir vainīgi VISI dibinātāji. Liekas, ka no visiem visprātīgāk sprieda Elšpūte. Viņas uzskats ļautu mācīties visiem, turklāt daudzmaz vienoti. Jā, būtu godkārīgie, drosmīgie un gudrie, bet tas netiktu uzsvērts.

Tādējādi redzams, ka dalīšana torņos nodara lielu kaitējumu britu burvju sabiedrībai, ieaudzinot bērnos sānsensību un aizspriedumus.
Ja dalīšana tiktu atcelta, tad noteikti uzlabotos vietējo burvju savstarpējās attiecības. Tiesa, tas neliekas reāli, ņemot vēra burvju sabiedrības tradīciju un aizspriedumu iesīkstējušo garu.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
cukurvate
iesūtīt 27.05.2008 14:35
Raksts #34


Sēž zem Šķirmices
**

Grupa: Biedri
Pievienojās: 14.02.08
Kur: kaut kur, nezin kur



umm.. mūs jau arī dala klasēs...
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Mattiass
iesūtīt 03.06.2008 15:30
Raksts #35


Cep picas
Grupas ikona

Grupa: Aurori
Pievienojās: 25.03.04
Kur: Rīga
Foruma maršals 2012



CITĀTS(Elony @ 25.05.2008 15:33) *
Tiesa, tas neliekas reāli, ņemot vēra burvju sabiedrības tradīciju un aizspriedumu iesīkstējušo garu.

Tu gribēji teikt, angļu sabiedrības. Atgādinu, ka grāmatas darbība notiek Lielbritānijā, un tieši angļi faktiski ir tie, kuru tradīijas ir visvairāk iesīkstējušas.

Vai sāncensība ir tik neveselīga, tas vēl ir jautājums. Ja katrs tornis cenšas būt labāks (sakrāt vairāk punktu), tad tas veicina audzēkņu uzcītību (kas pats par sevi nav tik slikti, kamēr tiek saglabāta savstarpējā cieņa, man šķiet, šeit nelāgi izceļas tieši Slīdenis). Pats sliktākais ir tas, ka tiek ieaudzināti aizspriedumi. Tādā ziņā dalīšana torņos kaitē.

Lasot HP grāmatas, radās iespaids, ka tieši Slīdeņa tornis ir lielākais nemiera cēlājs. Bez tā varbūt situācija būtu daudz labāka. To torni nenāktu par skādi nolikvidēt (tieši Slīdeņi ir pasisti uz burvju sabiedrību šķeļošo tīrasinību un atstāja Cūkkārpu, kad sākās lielais hajs).

Šo rakstu rediģēja Mattiass: 03.06.2008 15:37
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Kristiina
iesūtīt 10.06.2008 13:24
Raksts #36


Mācās koptelpas paroles
**

Grupa: Biedri
Pievienojās: 27.11.07
Kur: Ogres raj.



Es domāju, ka pa torņiem ir vērts dalīt, jo skolēniem ir dažādas intereses, dažādas izpausmes.. ir taču gudrie, drosmīgie, spēcīgie, dižciltīgie.. katrs skolnieks ir ar savām īpašībām, un viņam labāk ir atrasties pie savas grupas.. Kurai arī ir tās pašas izpausmes un intereses.. wink.gif
Kaut vai, ja slīdenī nokļūtu kāds "jauktasinis", būtu īsts murgs tam skolēnam.. Vismaz es tā domāju.. wink.gif
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Anck-Su-Namun
iesūtīt 10.06.2008 20:42
Raksts #37


Bēg no sera Kedogena
**

Grupa: Biedri
Pievienojās: 26.01.08
Kur: visums, planēta Zame,Anglija, Londona



Torni visticamāk ir klases.
Tajos iedala nevis tikai pēc rakstura īpašībām ,bet arī pēc prāta un intelekta.
Piemēram ,ja gurdu skolēnu ieliek pie tādiem ,kur ir problēmas ar vielas apgūšanu....
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Viesis_gudrinieks_*
iesūtīt 10.06.2008 21:50
Raksts #38





Viesi




Jo ja viņus nedalītu, viņi paši sadalītos, tas tak ir loģiski, kā piem. var ņemt jebkuru klasi, kur audzēkņi sadalās tādās kā koalīcijās.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
.kreizī.
iesūtīt 11.06.2008 22:15
Raksts #39


Dzer sviestalu Trijos slotaskātos
****

Grupa: Biedri
Pievienojās: 07.05.05
Kur: savā lielajā draugu pasaulē.



Nu bet lai jau paši sadalās! Kaut vai tas pats kalambols- var paši rīkot savas komandas, trenniņus, nosaukumus, un pēc tam kas uzvar! Viņu dzīve taču būtu tāda pati kā ja viņi būtu sadalīti pa torņiem. rolleyes_a.gif
Par to vielas apgūšanu- nu tācu ir pēcstundas, konsultācijas, var jautāt vai var ņemt uz priekšu, vai arī var sadalīt pa tādām kā grupām- tie kuri labi mācās, un tie kuri ne tik labi mācās!
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
la sindy
iesūtīt 01.08.2008 17:12
Raksts #40


Gāž podus mikstūrās
***

Grupa: Biedri
Pievienojās: 08.05.08
Kur: Earth



Skolēnu dalīšana torņos ir sena tradīcija. Tā ir izveidojusies no tiem laikiem, kad skolu dibināja četri ietekmīgi burvji. Viņiem radās konflikts, kādus skolēnus pieņemt skolā, tādēļ Slīdenī tika Salazara izvēlētie audzēkņi, Grifidorā Godrika izvēlētie audzēkņi u.t.t.
Turklāt ir tāda lieta, kā skolas kauss un kalambols. Ja nebūtu četru dažādu torņu, šīm sacensībām nebūtu nekādas jēgas. Un punktu atņemšana tornim, par pārkāpumiem ir, kaut vai neliels, bet tomēr stimuls lai labāk uzvestos, un sekotu līdzi vielai stundās.
Un tātad tornī iedala cilvēkus, kuri līdzīgi ir tikai visdziļākajā būtība, ne jau pēc rakstura.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu

3 Lapas V  < 1 2 3 >
Atbildēt pavedienāSākt jaunu pavedienu
2 lietotāji/s lasa šo pavedienu (2 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

 



RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 29.03.2024 12:39